Installiranje windows 7

poruka: 15
|
čitano: 3.823
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Installiranje windows 7

Nisam bas stručnjak pa me zanima kako bih mogo instalirat windows 7 pored XP.. Dobio sam windows 7 ali u iso formatu, znači nije boot-abilni dvd pa me zanima i jel moram snimit dvd samo sa windows 7 na njemu.. I da, imam dvije particije, C: - na kojem je XP i D: - koji imam slobodnih 20GB pa bih sada htjeo napraviti novu particiju od 15GB za windows7.. Ako netko ima neki tutorial na webu ili nešt bio bih mu zahvalan za pomoć :D

pozz

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Installiranje windows 7

Sprži taj ISO na DVD pomoću bilo kojeg alata za prženje na brzini od max 8x. S tog medija nakon toga instaliraj.

Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
17 godina
neaktivan

Pretraži teme na ovom forumu, sidurno ćeš naći na odgovore.

Windows 7 moraš spržiti na DVD. Pogledaj link ispod.

http://www.neotronic.net/tutorijali/cddvdblu-ray/148-slipstreaming-windowsa-xp-i-sp2.html?start=1

Inače malo si kratak sa prostorom na disku.

Intel Core i7 Procesor I7-920 2,66 GHz, ATI HD4870 X2 DDR5 2 GB, Kingmax Mars DIMM 2GB DDR-3 1333MHz x 3
17 godina
neaktivan
Installiranje windows 7
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Sprži taj ISO na DVD pomoću bilo kojeg alata za prženje na brzini od max 8x. S tog medija nakon toga instaliraj.

dobro, a što dalje?...

Whalter vT kaže...

Pretraži teme na ovom forumu, sidurno ćeš naći na odgovore.

Windows 7 moraš spržiti na DVD. Pogledaj link ispod.

http://www.neotronic.net/tutorijali/cddvdblu-ray/148-slipstreaming-windowsa-xp-i-sp2.html?start=1

Inače malo si kratak sa prostorom na disku.

kakve veze ima slipstream sp-a sa instalacijom sedmice?! Neodlučan

Perica kaže...
 konačno nešto konkretno!

16 godina
neaktivan
Installiranje windows 7

Zašt nemogu snimiti boot dvd? Radim u Neri i učitam .iso image file, stavim na new, ubacim sve datoteke na snimanje i ne boot-a mi dvd kad restartam komp. Već sam 2 dvd snimio i neće da mi boot-a..samo treperi cursor kad se restarta comp., u čem bi mogo biti problem

help..

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

idi na "burn image to disc" u dvd opcijama nere, odredi putanju do iso imagea i prži i biti će butabilno

16 godina
neaktivan
Iwo kaže...

idi na "burn image to disc" u dvd opcijama nere, odredi putanju do iso imagea i prži i biti će butabilno

Kak misliš to? Odmah da uzmem "burn image" i samo to snimim?!
16 godina
neaktivan

ovako: otvori nero start smart, gore izaberi dvd, pod backup izaberi burn image to disc, kad se otvori prozor pod look in izaberi gdje ti je iso file, označi ga, stisni open, pa burn, prije toga stavi brzinu snimanja na 8x....

16 godina
neaktivan
Iwo kaže...

ovako: otvori nero start smart, gore izaberi dvd, pod backup izaberi burn image to disc, kad se otvori prozor pod look in izaberi gdje ti je iso file, označi ga, stisni open, pa burn, prije toga stavi brzinu snimanja na 8x....

..poslušao te i opet isto.. Treći dvd spreman za kantu.. U čemu je problem sa mojim pravljenjem boot dvd-a?!
16 godina
moderator
Installiranje windows 7

Samo dođi mišom na taj iso file i stisni desnoga na miši i izaberi open.Otvoril ti ga

bude s nerijum i tako sprži i bude botabilan.Meni je je.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Installiranje windows 7

Onda napravi tak učitaj sliku sa nekim programom za virtualne optičke uređaje,onda otvori sliku sa IsoBusterom i provjeri dali je taj DVD tj. slika bootabilna,tu u IsoBusteru potražiš boot datoteku i ako je ima izvadi ju na hard disk.E onda otvori Nero Burning Room,odaberi Opciju DVD-Rom (Boot).U drugom tabu Boot ti je opcija za učitati Boot datoteku,učitaj ju ili koristi onu koja je sa Nerom došla,prebaci sve datotek sa DVD-a u Nero i sprži DVD.I kod prženja ti nije važna brzina,možeš bez problema staviti brzinu 16x ili više,pa nisu to više pržilice ko prije 5 godina da nebi DVD radio,ja sam snimao slipstream SP1 u Vistu sa 18X brzinom i bez problema boota DVD.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Legolas kaže...
poslušao te i opet isto.. Treći dvd spreman za kantu.. U čemu je problem sa mojim pravljenjem boot dvd-a?!
 -kako si nabavio win7? možda nije kopija (ISO) bootabilna. Kako se ponaša taj DVD kad ga ubaciš pod windowsima -morao bi se pojaviti install meni.
C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...
Legolas kaže...
poslušao te i opet isto.. Treći dvd spreman za kantu.. U čemu je problem sa mojim pravljenjem boot dvd-a?!
  -kako si nabavio win7? možda nije kopija (ISO)  bootabilna. Kako se ponaša taj DVD kad ga ubaciš pod windowsima -morao bi se pojaviti install meni.
  DVD se ponaša kao da je sve OK. Otvori mi meni, čak sam probao i instalirati windowse iz XP-a, instalacija i krene ali onda se ubrzo pojavi neka greška..javi mi ovo:
"Windows could not collect information for [OSImage] since the specified image file [install.wim] does not exist." 
16 godina
Installiranje windows 7

-nabavi dobar ISO (vjerojatno greška u downloadu ili neka 'domaća' verzija)... ili snimaj na nižoj brzini (4x-2x...) jer je install jako osjetljiv na kvalitetu snimke.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice