Dva problema s windowsima: Run DLL i APPCRASH

poruka: 8
|
čitano: 5.402
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Dakle, naslov govori sve, a u nastavku evo detaljnih problema:

1. Prilikom pokretanja Windowsa otvara se prozorčić Run DLL sa natpisom

Error loading winhqd32.rom

The specified module could not be found

2. Imam vanjski disk firme WD i kad otvorim taj disk, točnije kad otvorim mape na disku javlja mi sljedeću grešku:

Problem signature:

Problem Event Name: APPCRASH

Application Name: DllHost.exe

Application Version: 6.0.6000.16386

Application Timestamp: 4549b14e

Fault Module Name: xvid.ax

Fault Module Version: 0.0.0.0

Fault Module Timestamp: 3d9c25f8

Exception Code: c0000094

Exception Offset: 00022f3d

OS Version: 6.0.6001.2.1.0.768.3

Locale ID: 1050

Additional Information 1: d3ae

Additional Information 2: 9fff9729b00719640d962e6b121843fe

Additional Information 3: 3e11

Additional Information 4: 818ddd193bdcb2e59a4b6b7450e54a66

Windowsi su Windows Vista 32-bit. Dali je moguće da su ove greške povezane?

Probao sam sa savjetima koje su neki članovi dali za slične greške, ali do sada nema nikakvih rezultata. Ako je tko imao iskustva sa ovakvim problemima, ili zna rješenje problema zamolio bih ga za pomoć.

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2009 23:48 (Kockasti).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za ovo prvo sam 99% siguran da je virus ili tak nes.......i onda kad odes u folder system32....i upises...run.dll ili sta vec...nemoze naci

zato jer je datoteka skrivena...

a ovo 2 nezz...nam

krpelj..
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
RE: Dva problema s windowsima: Run DLL i APPCRASH

Makni K-Lite ili kakav drugi codec pack koristis pa javi

Skoro sam siguran da ako imas K-Lite mozda si oznacio da on radi thumbove u folderima sa filmovima pa onda dolazi do ove greske

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 2:52 (Lazarus Long).
17 godina
neaktivan
moderator
All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
autorov komentar
Lazarus Long kaže...

Makni K-Lite ili kakav drugi codec pack koristis pa javi

Skoro sam siguran da ako imas K-Lite mozda si oznacio da on radi thumbove u folderima sa filmovima pa onda dolazi do ove greske

Da, nisam napomenuo problem su datoteke sa filmovima, odnosno video materijalom. Možeš mi to malo pobliže pojasniti. Nemam K-Lite, instaliran mi je prvo bio Div-X player sa codecima i sa svime što se instalira uz njega, te naravno BSplayer. Kasnije sam instaliro VLC media player i koristim samo njega (budući da ima codece u sebi). Što mi od toga preporučaš obrisati, budući da sam probao i jedno i drugo pa nije pomoglo.
17 godina

Reinstaliraj windowse i problem rijesen, ne vjerujem da ces ovo rijesiti sa nekim "forama" tipa kodek ili anti virus.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
moderator
prihvaćeno rješenje
Kockasti kaže...
  Da, nisam napomenuo problem su datoteke sa filmovima, odnosno video materijalom. Možeš mi to malo pobliže pojasniti. Nemam K-Lite, instaliran mi je prvo bio Div-X player sa codecima i sa svime što se instalira uz njega, te naravno BSplayer. Kasnije sam instaliro VLC media player i koristim samo njega (budući da ima codece u sebi). Što mi od toga preporučaš obrisati, budući da sam probao i jedno i drugo pa nije pomoglo.
  Pa vidi,ne znam kako je u tvom slucaju ali kod K-Litea ima opciju da kada otvoris folder sa filmovima stvori preview kao kod folderima s slikama. Za razliku od obicnih avi datoteka K-Lite moze stvarati preglede i za flv i mkv fajlova (ima i za ostale tipove)

Moje mislenje je da problem nastaje upravo zbog ovoga (iako nemas k-Lite),odnosno kada Windowsi (explorer.exe) pristupaju folderima i tada dobiju naredbu da "stvore" pregled. Ocito je da ovde problem [Ako nije virus,sto sumnjam da jest]

1.Instaliraj Revo Uninstaller (besplatan i odlican)

2. Makni kodek pakove i playere (VLC isto tako instalira codece)
Odluci se za jedan paket i probaj ponovo. Ja koristim samo K-Lite sa MPC-om (iako nije bas naj-naj) Ako se ovo ne desava u safe modeu onda je to to :)

Skeniraj od virusa sa MBAMom u safe modeu 
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2009 16:11 (Lazarus Long).
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala na pomoći.

Obrisao sam divX player i bs player pomoću Revo uninstallera (VLC za početak nisam brisao) i problem je riješen. Drugi problem sam riješio tako da sam navedeni file obrisao u registry editoru. Hvala još jednom na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.6.2009 10:22 (Kockasti).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice