Savjet oko spasavanja podataka sa hard diska

poruka: 6
|
čitano: 2.912
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

pozdrav,

naime spojio sam hard disk na komp,ucitao se u my computeru mi pise local disk h i j..ali kad ga probam otvoriti kaze mi da ga moram formatirati , a to ne zelim napraviti jer su mi vazni podaci na njemu. trazio sam po forumu takodjer i po googlu rijesenja i probao sam sa svim mogucim programima easeus,recuva,icare ali nadje mi samo RAW file-ove koje ne mogu otvoriti..dali postoji nekakva solucija da otvorim te file-ove ili da spasim podatke na nekakav drugi nacin..

koristim windows 7 32-bit,probao sam i na xp dogadja se ista stvar

disk je 2.5" toshiba 250 gb

ako netko ima slican slucaj ili nekakvo rijesenje bio bih jako zahvalan..

unaprijed hvala,

pozdrav ! 

0 0 hvala 0
17 godina

Ako GetDataBack for NTFS ne riješi problem, ne znam što će.

Living on my planet is so easy; there is peace, there is love and there is ecstasy.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Savjet oko spasavanja podataka sa hard diska

probao sam i taj program..ista stvar..

16 godina
neaktivan

Uglavnom nemoj formatirati i nemoj nista snimati na njih!!!

Iz tvoga objasnjenja problema  tesko je tocno shvatiti u cemu je problem. Da nije disk pokvaren, mozda virus? Da li su ti windowsi i te dvije particije na istom fizickom disku?

Ja koristim winhex za vracanje podataka, malo je kompliciraniji ali i puno korisniji i ima puno vise mogucnosti.

16 godina

koji je konkretniji problem? Dali se čuju zvuci-krckanje-struganje, motor radi normalno?

-koji priključak? ext.USB? postoji mogućnost da je tad problem elektronika adaptera, ovisno o tipu konketora može ga se spojiti direktno na MBO-SATA...

-što navedeni programi vide? RAW je način pristupa, bez FSa, ne konkretan podatak kojeg tek nakon više sati skeniranja možda uspiješ vidjeti i tad iskopirati.

-ponekad je kvar banalan, zbrljavljen FAT, tad alati kao easeus i sl mogu vratiti strukturu diska (često zbog nepropisnog odspajanja USBa).

btw, kad se pokušava spasiti disk-podatci, moraš imati potrebnje alate, nešto znanja, prazan disk za kopiranje.. bez tog se ni ne spaja disk, jer ako se nešto da spasiti to ne znači da neće crknuti do kraja.

Treba slušati zvuk kod paljenja (spinup), vidjeti SMART, promijeniti kabel... sve to je optimalnije na nekom radnom stroju, liveOSu.. ne iz klasičnog (win) OSa koji radi svašta sa strane. I strpljivost jer pogrešan redosljed može sve upropastiti kao i pokušaj s nekim alatom dok ga se ne upozna. Ako su podatci važni, moraš o svakom koraku prije nego ga napraviš znati moguće posljedice, ako ništa googlajući..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
12 godina
neaktivan

ovako..

-cuje se nekakvo grebanje kad easeus radi al kad je ovako ukopcan ne

-to je 2.5" disk iz laptopa e-sata prikljucak..spojio sam ga na komp putem e-sata kabla bila mi je ista stvar sa formatiranjem,pa sam ga spojio putem e-sata usb kabla i opet ista stvar..

-program kada zavrsi skeniranje izbaci samo RAW files i nista drugo..nemam podatke koji su bili na tom disku

takodjer sam probao i preko live cd-a ubuntu i backtrack ali u njima mi uopce ne zeli prepoznati disk ,bio on spojen e-sata kablom ili usb-om

moja pretpostavka da je nesto gadno krepalo u njemu..

hvala na trudu !

pozdrav

Poruka je uređivana zadnji put sri 18.12.2013 15:08 (marinCus).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice