Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.191
|
čitano: 3.278.386
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Koji SSD?
draž kaže...

Ne znam što nije jasno.

Kao prvo imam tiši kompjutor.

Kao drugo da sam stavio samo jedan SSD od 480 gb u slučaju kvara gubim sve.

Na ovaj način sa dva SSD-a imam barem neku sigurnost da mi neče propasti sve

što je spremljeno na SSD-u a po cijeni nisam prošao ništa lošije.

Vanjski HDD od 1 tb več imam od prije.

Ako su "važni" podaci u pitanju onda si dobro postupio jer imati drugi disk od presudne je važnosti ali zar nebi bilo bolje SSD koristiti u RAID1,puno praktičnije jer ako jedan SSD ode u smrt opet sa drugim možeš nastaviti da koristiš windows i programe kao da se ništa nije dogodilo.

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Znam to da mogu koristiti postavljanjem u RAID 1 istovremeni zapis do obadva SSD-a ali nisam to napravio zato

jer su SSD-i relativno malog kapaciteta 240 odnosno 223 gb.

U svakom slučaju dobar prijedlog ali zar sad nije kasno za prebacivanje SSD-a u raid polje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Koji SSD?

Pozdrav,

hocu si za laptop uzeti SSD, i sad gledam jedan od ova tri, koji bi bio najbolji za prijenosnik?

Trebao bi biti sto brzi, a imati manju potrosnju. E sad, ja vise laptop koristim kad je spojen na napajanje, pa mi onda zapravo baterija i ne predstavlja neki veliki problem.

SSD 240.0 GB KINGSTON SAVAGE Hyper X, SHSS37A/240G, SATA3, 2.5'', do 560/530 MB/s

SSD 250.0 GB SAMSUNG 850 EVO Basic, MZ-75E250B, SATA 3, 2.5'', 540/520 MB/s

SSD 240.0 GB INTEL Series 535, SSDSC2BW240H601, SATA3, 2.5'', MLC-Chip, maks. do 540/490 MB/s

SSD 256.0 GB PLEXTOR M6S, PX-256M6S, SATA3, 2.5'', maks do 520/420 MB/s

planiram ga staviti u ladicu (visine 12.7mm) umjesto optickog diska.

0 0 hvala 0
17 godina
trolaslavonska kaže...

Pozdrav,

hocu si za laptop uzeti SSD, i sad gledam jedan od ova tri, koji bi bio najbolji za prijenosnik?

Trebao bi biti sto brzi, a imati manju potrosnju. E sad, ja vise laptop koristim kad je spojen na napajanje, pa mi onda zapravo baterija i ne predstavlja neki veliki problem.

SSD 240.0 GB KINGSTON SAVAGE Hyper X, SHSS37A/240G, SATA3, 2.5'', do 560/530 MB/s

SSD 240.0 GB INTEL Series 535, SSDSC2BW240H601, SATA3, 2.5'', MLC-Chip, maks. do 540/490 MB/s

Ovo boldano totalno krivo, SSD se stavlja umjesto HDD, a HDD ide u opticki disk.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina

nisam se time posebno zabavljao, te cu kombinacije raditi nakon migracije sustava, kad prebacim win7 + podatke na ssd.

negdje sam letimicno procitao da je bolje hdd staviti u ladicu.

17 godina
neaktivan
trolaslavonska kaže...

Pozdrav,

Pošto su cijene slične, onda definitivno Samsung 850 EVO, najbolji SSD na tržištu već dugo vremena.

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ljudi daj mi recite je li štetno ukljuciti Rapid Mode na Samusng SSD-ovima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Almin94 kaže...

A zbog čeg bi bilo štetno, ak ta opcija dolazi od samog proizvođača.....

17 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Kao što je kolega rekao, nema razloga biti štetno.. Ali mislim da nema neke velike razlike u "stvarnom životu".

Ja ne koristim, pa dovoljno je brz i ovako (840 EVO).

15 godina
neaktivan
zvonac kaže...
Almin94 kaže...

Citam po netu svakakve gluposti, zato pitam. :D

GuitarMaster kaže...
Almin94 kaže...

Kao što je kolega rekao, nema razloga biti štetno.. Ali mislim da nema neke velike razlike u "stvarnom životu".

Koji je razlog zasto ne koristis? Ako mozes izvuci jos nesto na performansama ukljucivanjem istog, zasto ne.

12 godina
GuitarMaster kaže...
trolaslavonska kaže...

Pozdrav,

Pošto su cijene slične, onda definitivno Samsung 850 EVO, najbolji SSD na tržištu već dugo vremena.

budem njega najvjerojatnije, cini se najbolji izbor po benchmarcima:

17 godina
neaktivan
Almin94 kaže...
zvonac kaže...
Almin94 kaže...

Citam po netu svakakve gluposti, zato pitam. :D

GuitarMaster kaže...
Almin94 kaže...

Koji je razlog zasto ne koristis? Ako mozes izvuci jos nesto na performansama ukljucivanjem istog, zasto ne.

Pa zato jer vjerojatno ne bih primjetio. Uz to, imam osjećaj da je to samo "gimmick" (više marketing), dakle čemu..

16 godina
neaktivan
Almin94 kaže...

Rapid mode pridodaje kakav dio RAM memorije kao buffer/cache za SSD, time mu smanjuje broj podataka za zapisati, a i puni ga i prazni konzistentno, tako da steta moze biti samo manja! Jedino sto moze bit stetno je na performanse, bez 6GB ga nebi ukljucivao, a za neke teze igre (tipa GTA V, ARMA, Battlefield) ces bolje profitirat ako taj ram prepustis igri, tako da u tim slucajevima tek od 10, 12 GB na vise ukljucit Rapid. Razliku u performansama diska primjecujes tek kad prebacujes ne prevelike kolicine podataka preko 10gbit LAN-a npr.

mojpismonosa
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Nabavio sam SAMSUNG 850 EVO po preporuci iz ove teme, ali imam sad problem sa spajanjem. Vidim Na uputstvu piše da mi treba USB-SATA adapter, ali toga nemam, a nema ni za kupiti u Protisu. Treba li mi stvarno to? Mislio sam da je proces isti i kod dodavanja običnog HDD

Steam: http://steamcommunity.com/profiles/76561198041491341/
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2015 16:48 (Roko567).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Roko567 kaže...

Nabavio sam SAMSUNG 850 EVO po preporuci iz ove teme, ali imam sad problem sa spajanjem. Vidim Na uputstvu piše da mi treba USB-SATA adapter, ali toga nemam, a nema ni za kupiti u Protisu. Treba li mi stvarno to? Mislio sam da je proces isti i kod dodavanja običnog HDD

Ako ga misliš koristiti kao externi disk onda ti treba USB u SATA adapter, nešto ovako

http://www.speedtest.net/result/3853013387.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
13 godina
neaktivan
Haker_x kaže...

Ako ga misliš koristiti kao externi disk onda ti treba USB u SATA adapter, nešto ovako

Planiram ga koristiti kao primarni disk sa sistemom i igrama na njemu

17 godina
neaktivan
Roko567 kaže...
Haker_x kaže...

Planiram ga koristiti kao primarni disk sa sistemom i igrama na njemu

Pa onda ti ne treba nikakav adapter.. Spojiš na SATA utor na matičnoj.

13 godina
neaktivan
GuitarMaster kaže...

Pa onda ti ne treba nikakav adapter.. Spojiš na SATA utor na matičnoj.

Skužio sam to od pisanja te poruke... I meni je bilo čudno zašto trebam, sad sam spojio i formatirao disk ali ovo smeće od programa "Data migration" se zaledi ili izbaci neki erro kad pokušam prebacit fajlove... 

15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ekipa, dugo nisam u PC vodama jer sam "otplivao" prema PS4. Planiram opet nešto sastaviti pa da ne tražim okolo, neka mi netko ukratko kaže zašto preporuke za ovaj Samsungov EVO SSD ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ChillyBoy kaže...

Ekipa, dugo nisam u PC vodama jer sam "otplivao" prema PS4. Planiram opet nešto sastaviti pa da ne tražim okolo, neka mi netko ukratko kaže zašto preporuke za ovaj Samsungov EVO SSD ??

Pa zato jer je po svim recenzijama najbolji, jednostavno (i PRO verzija isto).

Ali iskreno, ako želiš uštedjeti, slobodno nešto jeftinije uzmi jer nećeš primjetiti razliku u "stvarnom životu".

Inače ja imam EVO.

15 godina
Koji SSD?

Imam u planu uzeti ovo za laptop Lenovo G500? Dali je ok ili imate još koji savijet? 

Gledao sam i Kingston SSD HyperX FURY,R500/W500,120GB

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Imam u planu uzeti ovo za laptop Lenovo G500? Dali je ok ili imate još koji savijet? 

Gledao sam i Kingston SSD HyperX FURY,R500/W500,120GB

Ja imam Fury-a u laptopu i mogu ti reci da sam zadovoljan, cista desetka.

11 godina
Koji SSD?

jel ima kaj bolje za te novce od ovog ssd-a  Samsung 500GB 850 EVO Basic ...ne pratim vec dugo ssd trzište a ovaj stari Corsair P256  je spreman za smjenu generacije nakon gotovo 6 god upotrebe

The Time is always righT
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav,

jel mi može netko reći kako funkcionira garancija ako kupim Evo 850 preko Amazona. Vidim da je dosta jeftiniji, spominju 5.-godišnju garanciju pa sad ne znam..

Bilo kakve info bi dobro došla. Hvala

EDIT : vidim sad da je dostava samo u SAD-u, ali me svejedno interesira jel ta garancija elektronička i jel bi vrijedila u Hrvatskoj kad bi naletio na povoljniju cijenu

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 0:55 (mb34).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mb34 kaže...

Pozdrav,

jel mi može netko reći kako funkcionira garancija ako kupim Evo 850 preko Amazona. Vidim da je dosta jeftiniji, spominju 5.-godišnju garanciju pa sad ne znam..

EDIT : vidim sad da je dostava samo u SAD-u, ali me svejedno interesira jel ta garancija elektronička i jel bi vrijedila u Hrvatskoj kad bi naletio na povoljniju cijenu

Ne isplati se baš SSD kupovati izvana. Nisam siguran za garanciju, mislim naravno da vrijedi, ali vjerojatno ne u Hrv.

17 godina
neaktivan
ZGamer kaže...

jel ima kaj bolje za te novce od ovog ssd-a  Samsung 500GB 850 EVO Basic ...ne pratim vec dugo ssd trzište a ovaj stari Corsair P256  je spreman za smjenu generacije nakon gotovo 6 god upotrebe

Nema bolje.

14 godina
mb34 kaže...

Pozdrav,

Kupi na njemackom amazonu. Samsungova garancija vrijedi u cijeloj EU. Mozes u bilo koji samsungov servis odnjet.

13 godina
neaktivan
Koji SSD?

I dalje ne uspijevam prebaciti c particiju na ssd pomoću ovog Samsung Data Migration smeća. Zapne mi na 3% i onda dođe not responding i zaledi komp na neko vrijeme. Ima li koji alternativni program?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Roko567 kaže...

I dalje ne uspijevam prebaciti c particiju na ssd pomoću ovog Samsung Data Migration smeća. Zapne mi na 3% i onda dođe not responding i zaledi komp na neko vrijeme. Ima li koji alternativni program?

Ja bih ti preporučio da napraviš to na "klasični način", bez programa. Čista instalacija windowsa na SSD i onda prebaci podatke koje želiš sačuvati s HDD-a.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice