Evo gledam baš ovu našu emisiju "slučajni turist" pa reko da probam i ja. Znači treba mi program za obradu videa (imam ga), treba mi kamera (imam ju), treba mi malo jači pc (imam ga), treba mi ideja (imam ju). Zanima me kako zarađuje "slučajni turist"? Mora li on platiti rtl-u što ga emitira?? kako to ide, uvedite me malo...koliko treba uložiti, koliko će se dobiti, raspričajte se...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Zanima me kako zarađuje "slučajni turist"? Mora li on platiti rtl-u što ga emitira??
Aha. Isto kao što Avatar plaća kinima da ga prikazuju..
Evo gledam baš ovu našu emisiju "slučajni turist" pa reko da probam i ja. Znači treba mi program za obradu videa (imam ga), treba mi kamera (imam ju), treba mi malo jači pc (imam ga), treba mi ideja (imam ju). Zanima me kako zarađuje "slučajni turist"? Mora li on platiti rtl-u što ga emitira?? kako to ide, uvedite me malo...koliko treba uložiti, koliko će se dobiti, raspričajte se...
to je neka šala ili?
pa to je RTLova produkcija. OK, vanjska firma snima i radi postprodukciju, ALI sve je to RTL-ovo "maslo", njihova ideja, njihove pare sve financijraju!
i zar ti mislis da oni to snimaju sa handycam od 3.000 kn? kolega dragi, kupi lijepo neku profi full HD kameru (canon), kupi adobe after efects, kupi radnu stanicu (Lenovo D20 ili HP Z800) sa nekim ogromnim monitorom (ili vise njih) na kojoj ces to sve montirati,...
nije to samo tako...
i onda otvori firmu za produkciju, plati snimatelja, tonca, montazera, kupi jos nesto malo opreme za njih i nadaj se da ce ti RTL, Nova, HTV ili netko platitit snimanje neke serije ili emisije preko koje ces to sve otplatiti.
to je neka šala ili?
pa to je RTLova produkcija. OK, vanjska firma snima i radi postprodukciju, ALI sve je to RTL-ovo "maslo", njihova ideja, njihove pare sve financijraju!
i zar ti mislis da oni to snimaju sa handycam od 3.000 kn? kolega dragi, kupi lijepo neku profi full HD kameru (canon), kupi adobe after efects, kupi radnu stanicu (Lenovo D20 ili HP Z800) sa nekim ogromnim monitorom (ili vise njih) na kojoj ces to sve montirati,...
nije to samo tako...
i onda otvori firmu za produkciju, plati snimatelja, tonca, montazera, kupi jos nesto malo opreme za njih i nadaj se da ce ti RTL, Nova, HTV ili netko platitit snimanje neke serije ili emisije preko koje ces to sve otplatiti.
Kao prvo, hahahahaha, kolega znam da kamera treba biti profi, te jaka mašina i program za obradu videa.
Kao drugo, komp: hp pro 3120 iz mikronisa (cijena: 6.999,00kn)
monitor: Lg lcd M2762D-PC 27" iz mikronisa (cijena: 2.849,00kn)
kamera: Sony HDR-CX55OVE/B iz svijt medija(cijena: 8.999,00kn)
adobe premiere pro cs5 (~4.278018kn)
+adobe audition
+windows 7 ultimate
+vanjski disk
znači to bi bila oprema s kojom bi raspolago...i što tu ne valja? Radili bi ja i jedan moj frend (ja snimatelj i montažer i obrada zvuka, on kao voditelj)
Zašto bi to bila šala???
btw. znači taj show, koji bi ja napravio, prodavo bih recimo hrt-u....i tako bi jedino mogao zaraditi?
Snimi, montiraj, objavi na JuBiTou, možda nekome zapne za oko tvoj uradak.
U svakom slučaju sretno.
A mogo bi probat, al opet, nemam nikake koristi ak neš dobro napravim i to posjeti 10000...gledatelja, a niko mi se ne javi!
A mogo bi probat, al opet, nemam nikake koristi ak neš dobro napravim i to posjeti 10000...gledatelja, a niko mi se ne javi!
Ti si čudo od djeteta/čovjeka , nepresušan izvor ideja, nego ajd nešto korisno : http://www.e-novation.info/home.html , digni lovu, otiđi u CERN , NASA, IBM i javi nam kako je tamo.
Ti si čudo od djeteta/čovjeka , nepresušan izvor ideja, nego ajd nešto korisno : http://www.e-novation.info/home.html , digni lovu, otiđi u CERN , NASA, IBM i javi nam kako je tamo.
hh ne znam zaš sam čudo, al evo koju ideju dobijem na pamet, dođem tu i malo prodiskutiram s ljudima o toj ideji, pa ako ima "kruha" od nje, kad završim fax možda se s njm i poslužim
...pozz
btw. znači taj show, koji bi ja napravio, prodavo bih recimo hrt-u....i tako bi jedino mogao zaraditi?
kriva logika... "ONI" (nova, rtl, htv) tebe trazi i angazira za neki posao.. ne ides ti snimati seriju sa troskovima od 1 000 000 kn i onda mozda prodas nekoj TV kuci...
to si mogu dozvoliti neke velike produkcije - snime 2, 3 epizode, puste pilot vide reakciju i onda nastave ili odustanu. ALI i taj pilot jako puno kosta!
najbolji primjer ti je AVA produkcija.... HTV i Nova su kupovali sve sta su oni radili, Majetic namlatio milijune i na kraju firma propala....
znaci moze se, ali velika je lova u igri.. i jos vazniji faktor - politicke veze, jer ti NITKO nece nista od tebe kupiti ako ne znas "prave" ljude na pravim mjestima i da pritom imaju lovu!
dečko moj nema od toga ništa....bar ne s tvojih 14-15 godina kolko imaš....daj samo završi škole i fakultet te onda razmišljaj o tako nećemu..nema na brzinu ništa
ma shvatio sam da sam još premlad za takvo što, l ko zna poslje...možda me budeš gledao na tv-u
neg, za sada odustajem od toga...i nastavljam sa svojim portalom: www.crofilm.co.cc ....pozz
Da ne otvaram novu temu treba mi pomoc oko naziva emisije koja se prikazivala na HRT1. U toj emisija bila je nekad neka zena a nekad neki covjek koji su ljudima pomagali da pronadju sebi kucu koju bi kupili.
Pa ako neko zna bio bih vam zahvalan
Da ne otvaram novu temu treba mi pomoc oko naziva emisije koja se prikazivala na HRT1. U toj emisija bila je nekad neka zena a nekad neki covjek koji su ljudima pomagali da pronadju sebi kucu koju bi kupili.
Pa ako neko zna bio bih vam zahvalan
Itko?