Random smrzavanje kompa (graficka)

poruka: 11
|
čitano: 1.934
|
moderatori: pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

koristim stolno racunalo sa integriranom grafickom VIA/S3G UniChrome Pro IGP, OS win7.  Prilikom malo zahtjevnije radnje (znaci gledanje utuba, ili igranje aplikacija na fejsu) komp se redovito smrzne nakon cega ga moram restartat na gumb. U BIOS-u sam se pokuso igrat s postavkama, pa vracat na default, pa sam cak i windowse stavljo 3 puta, ali sve ostaje isto. Pomislio sam da je problem u driveru od grafe, al svejedno je radio normalno s istim driverom, a nisam ni uspio naci noviji.

Jasno mi je da je to smece od grafulje i cijelog kompa opcenito, al sluzi (bar je do sad sluzio) svrsi. Ima li netko nekakvo rijesenje ili ideju?

P.S. pokuso sam stavit drugu graficku (AGP) al to je potpuno druga prica, odusto sam od tog :S

ATI radeon 9200 se - nema driver ni za vistu ni za win7

ATI radeon 9550 / x1050 se - nju stavim, prikljucim kabel, upalim komp, win7 mi nade i instalira driver automatsi i trazi restart, a nakon restarta mi se monitor ugasi nakon onog screena di se loadaju windowsi

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2011 10:31 (P3ks33).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kakve su temperature?

- ne mora znaciti da je do graficke, provjeri disk i memoriju.

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
Re: Random smrzavanje kompa (graficka)
mario1990 kaže...

Kakve su temperature?

- ne mora znaciti da je do graficke, provjeri disk i memoriju.

sudeci prema everstu i podacima u biosu, temperature su normalne, ma da kad ustekam graficku ati radeon 9200 se, uzasno je vruca..

sta se tice memtesta.. radio sam ga prije mjesec dana (jer sam i tad imo ovaj problem, i rezultati su bili normalni)

a sad trenutno radim HD utility prek ovog programa na free trial pa cemo vidjet.. koje bi vrijednosti trebale bit na tom testu?

16 godina
neaktivan

Pogledas samo health status i error scan.

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Pogledas samo health status i error scan.

health pise ok a errora nema (sve zeleni kvadratici) :S :(

16 godina
neaktivan

Znaci do diska nije, isto tako nije do memorije.

windowse si mijenjao 3 put kazes, onda je vjerojatno do graficke nesto.

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan
mario1990 kaže...

Znaci do diska nije, isto tako nije do memorije.

windowse si mijenjao 3 put kazes, onda je vjerojatno do graficke nesto.

a i mislio sam da je tak nesto, al neam od kog uzet neku (stariju) graficku koja ima driver za win7 da provjerim dal bi normalno radio..

ovo je za poludit, sva sreca da iam laptop tu sa strane, jer bi inace mogo sam desktop gledat :S

16 godina
neaktivan

Kazes pokusavao si sa ATI radeon 9550 pa se nakon instalacije drivera ugasi monitor,

pokusaj instalirati drivere sa ati stranice. dakle iskljuci windows update da on ne moze skinuti drivere, skini sa stranice drivere pa ih instaliraj rucno.

0 0 hvala 2
15 godina
neaktivan

hmm.. pokusat cu danas

16 godina
Ja ti posaljem postom nvidiu mx440 sa pasivcem zaljepljenim selotejpom :D
2.770 Posts! And counting...
15 godina
neaktivan

hahah ma ovaj komp je presmjesan...

znaci, uspio sam pokrenut komp tj dobit display s 9550, al kad sam s AMD-ove stranie skinuo driver i pokuso ga instalirat, javljo mi je error da mi fali neki .inf file..

nakon tog, restartam komp i pogledam u device manageri  i prikazana mi je jedino interirana graficka (a kabel spojen na 9550) da bi nakon toga ugasio komp, izvadio grafu, usteko kabel u integriranu i sad sve radi ok... ne brejka se (sam kaj mi komp moze sluzit jedino za surfanje -.-    al bar radi)

svejedno hvala na trudu.. sad ga necu vise ni dirat, i tak cu kroz god dana kupit novi pa cu ovaj posteno izlupat s palicom prije neg ga bacim na krupni otpad :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice