Problem oko hvatanja wi-fi!?

poruka: 6
|
čitano: 1.921
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ovako, trebam sve vaše moguće pametne i korisne odgovore i sugestije.

Doselio sam u novi stan gdje nemam mogućnost dovođenja svog neta (koji sam morao trenutno deaktivirati), ali imam mogućnost hvatanja wi-fia od gazde. J

To je stambena kuća, oni žive gore, a ja sam dolje u suterenu. Hvatam tu i tamo mrežu, 1 mi je crtica i jako slab signal (čak i u noći kad sam koristim net), i jako je teško tako funkcionirati. Cimer koji tu živi duže vrijeme, pokušavao je sa pojačivačem signala, ali nije puno postigao time, skoro ništa.

Pošto je meni net jako potreban (a seliti ne mogu), jer mi ovisi o poslu, hobijima i slično - šta bi se moglo učiniti da se taj signal pojača, tj. da ja dolje bolje i kvalitetnije hvatam wi-fi, i da ga mogu normalno koristiti, to mi je onako od hitne vrijednosti!?

0 0 hvala 0
13 godina

ili izbuši zidove za utp kabel ili vidi ako rade powerline adaptreri. ako ni to ne radi onda wifi repeater postavi negdje bliže routeru

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Od bušenja zidova i kablova- nažalost ništa (za sada).

A što se tiče repeatera, on ja zadnja stvar koja će pomoći, pa kolko god ga ja blizu pomakao routeru, a nemrem bliže, jer je takva situacija...:S

Da li ima još kakvih opcija- tipa da gazde pomjere router negdje na sredinu kuće, iliti negdje u kući gdje će biti iznad mene, pa da bolje hvatam signal?

Ili da oni srede neki odašiljač il nekaj?

Ili ako još ima kakvih solucija!?

0 0 hvala 0
13 godina

ako cijeli stan koristi monofaznu struju, onda je najbolje koristiti powerline adaptere

1 0 hvala 0
17 godina

Repeater očito postavljate na krivo mjesto, trebao bi biti negdje na sredini. Možda i 2 repeatera ak je baš toliki problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kao prvo čudno mi je da samo jedna etaža pravi toliki problem za wifi signal. Al dobro predpostavimo da se tu nalazi dobra izolacija, drveni pod i dosta debel sloj betona između pa dosta oslabi signal.

Reci gazdi da pojača antenu na routeru (neznam kolike je jačine trenutna), ili je kupi sam (omni antena 8-12dBi nije vrlo skupa) zatim u postavkama routera treba postaviti na maximalnu snagu odašiljanja ako nije postavljena. Također probaj promjeniti kanal na kojem je wifi mreža.

Koristi wifi mrežnu karticu za desktop pc koja ide u pci slot na matičnoj (one usb mrežne kartice su obično slabije). Dalje možeš wifi sherati putem virtualnog routera (connectify).

http://deridownload.comze.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice