Ne želi se bootati DVD

poruka: 44
|
čitano: 4.980
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
Ne želi se bootati DVD

Ovako nabavio sam original Windowse preko jedne stranice, skinuo ih i spržio na dvd i to izgleda ovako:

Ali imam problem, uđem u BIOS namjestim da boota optički drive, ali preođe par sekundi i krene dizati windowse. Već sam polako lud, jel mi može netko reći gdje sam pogriješio tjekom postupka.

Ovo gore što sam napisao je hrpa gluposti i manjak općeg znanja *facepalm*
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne želi se bootati DVD

Si spržio bootable DVD ili samo stavio fajlove i ispekao?

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 16:41 (thuglife).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Re: Ne želi se bootati DVD
thuglife kaže...

Si spržio bootable DVD ili samo stavio fajlove i ispekao?

Ne kužim se previše u to, frend mi je skinuo sa stranice RAR datoteku i ja sam samo ekstraktao kod sebe i spržio te fajlove kao na onoj slici gore.

17 godina
neaktivan
Ne želi se bootati DVD

Skini neki program za prženje bootable DVDova, i onda ga sprži preko tog programa, onda ćeš moći bootati s DVDa.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
Ne želi se bootati DVD
World Championships: 7, GP started: 278, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,469

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Ne želi se bootati DVD
http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html evo ga milijun posto funkcionira,prejednostavno za koristiti,mozes stavit na usb i na dvd ,ja sam imao isti problem kao i ti i ovo mi je rijesilo probleme.

0 0 hvala 1
18 godina

bole_vk kaže...
http://download.cnet.com/Windows-7-USB-DVD-Download-Tool/3000-18513_4-10972600.html evo ga milijun posto funkcionira,prejednostavno za koristiti,mozes stavit na usb i na dvd ,ja sam imao isti problem kao i ti i ovo mi je rijesilo probleme.

Probao sam oba načina i uspješna su, ali novi problem mi nastaje kada odaberem jezik i kliknem na Instal. Dođe mi poruka da se ne može pirstupiti nekom fajlu, a error code je 0x80070026

Imate li kakvih prijedloga?

14 godina
protjeran
Dodinho kaže...

bole_vk kaže...

Probao sam oba načina i uspješna su, ali novi problem mi nastaje kada odaberem jezik i kliknem na Instal. Dođe mi poruka da se ne može pirstupiti nekom fajlu, a error code je 0x80070026

Imate li kakvih prijedloga?

Mozda ti nevalja ISO file od windowsa ,probaj ponovo skinut,ne pada mi nista drugo na pamet....
18 godina
Ne želi se bootati DVD

Koliko sam skužio ovo je lik napravio i rješio je problem, ali ne kužim to rješenje.

"Nevermind!

stupid oscdimg still forces joilet even with install.wim bigger than 2GB.

This is a JOILET limitation. UDF must be used (-u2 switch)"

LINK

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 17:55 (Dodinho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Bolje pricekaj da se netko iskusniji javi ,ja isto ne kuzim ...
17 godina
neaktivan
Dodinho kaže...

Koliko sam skužio ovo je lik napravio i rješio je problem, ali ne kužim to rješenje.

"Nevermind!

stupid oscdimg still forces joilet even with install.wim bigger than 2GB.

This is a JOILET limitation. UDF must be used (-u2 switch)"

LINK

kod przenja moras odabrat da bude przeno kao DVD UDF i odaberes flag "-u2"

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
Dodinho kaže...

Lik je radio instalacijski dvd sa updateovima i nekim programima i zato je imao problema.

Brzinu prženja u ImgBurnu stavi na 2.4x i stavi kvačicu na verify da ti nakon prženja provjeri dal je sve ok.

World Championships: 7, GP started: 278, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,469
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Dodinho kaže...

Lik je radio instalacijski dvd sa updateovima i nekim programima i zato je imao problema.

Brzinu prženja u ImgBurnu stavi na 2.4x i stavi kvačicu na verify da ti nakon prženja provjeri dal je sve ok.

kaj ne mora stavit oblik przenja (ovako je u neru, neznam kako je u imgburn) DVD ISO/UDF i onda odabrat verziju UDF-a 1.02 ?

14 godina
Ne želi se bootati DVD

Moš slobodno kreirati preko NERO-a botabilni DVD ako nemaš .ISO fajl (ili taj iso nema u sebi zapisan bootable code).

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ranko Kukumar kaže...

Moš slobodno kreirati preko NERO-a botabilni DVD ako nemaš .ISO fajl (ili taj iso nema u sebi zapisan bootable code).

Ma ima gore iznad u mom postu link kako da napravi botabilni medij ako nema iso.

18 godina
Ne želi se bootati DVD

Nemam više praznih DVD-a *facepalm*

Jel se može nešto podesiti u ImgBurnu jer koliko sam shvatio problem je u tom UDF pa da taj iso prebacim preko Windows 7 USB/DVD download tool?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ne želi se bootati DVD

Pa kad napraviš iso sa ImgBurnom odna napravi botabilni usb stick ovim programom koji si naveo.

Imaš i ovdje jedan tut.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 18:21 (F1-IVO).

0 0 hvala 0
18 godina
F1-IVO kaže...

Pa kad napraviš iso sa ImgBurnom odna napravi botabilni usb stick ovim programom koji si naveo.

Već jesam dva puta i dolazi isti problem.

17 godina
neaktivan
Ne želi se bootati DVD

Ček malo, sad sam zbunjen. Koju tebi grešku točno javlja?

0 0 hvala 0
18 godina
F1-IVO kaže...

Ček malo, sad sam zbunjen. Koju tebi grešku točno javlja?

"Windows cannot open the required file D:\Sources\install.wim. Make sure all files required for installation are available, and restart the installation. Error code: 0x80070026"

Samo što ovdje ovaj "D" neki put zna biti "H" neki put "G" i to mi uopće nije jasno.

14 godina

Drugi put instaliraj VMWare ili neki drugi workstation program pa tamo testiraš dali si napravio botabilan DVD/CD, nikako ne bacati prazne DVD-ove{#}

{One death is tragedy, but a million deaths is statistics} Operation Flashpoint fan
18 godina
Ranko Kukumar kaže...

Drugi put instaliraj VMWare ili neki drugi workstation program pa tamo testiraš dali si napravio botabilan DVD/CD, nikako ne bacati prazne DVD-ove{#}

On njega očita i sve, ali kada treba početi instalacija izbaci onaj error.

17 godina
neaktivan
Dodinho kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Onda mi je nekako sumnjivo to sta si dobio besplatni Windows a ne da se instalirat

14 godina
Dodinho kaže...

I za to posluži VMWare ;)

18 godina
Mitch kaže...
Dodinho kaže...
Ranko Kukumar kaže...

Onda mi je nekako sumnjivo to sta si dobio besplatni Windows a ne da se instalirat

Original je key i licenca, ali neznam od kud je frend to skinuo.

17 godina
neaktivan
Dodinho kaže...

Hmm...ili nešto radiš krivo ili je loša kopija 7-ice.

Obično kod extractanja iso fajlova sa winrarom ponekad dođe do oštećenja fajlova ako su većeg kapaciteta (kao win fajl u 7-ici).

U prvom postu si napisao da si skinuo original 7-icu. Da ti je nije možda prikazalo kao Winrar fajl jer je iso extenzija asocirana sa Winrarom a u biti je to već image?

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.7.2011 18:30 (F1-IVO).
18 godina
F1-IVO kaže...
Dodinho kaže...

Hmm...ili nešto radiš krivo ili je loša kopija 7-ice.

Obično kod extractanja iso fajlova sa winrarom ponekad dođe do oštećenja fajlova ako su većeg kapaciteta (ako win fajl u 7-ici).

U prvom postu si napisao da si skinuo original 7-icu. Da ti je nije možda prikazalo kao Wi nRar fajl jer je iso extenzija asocirana sa Winrarom a u biti je to već image?

Mislim da će biti ovo što ti kažeš jer je to bilo u jednom rar fajlu koji se nije htio prebaciti u komadu na eksterni disk jer je javljao neki error pa ga je frend ekstraktao pa je valjda onda neko sranje napravio.

17 godina
neaktivan
Dodinho kaže...

Original je key i licenca, ali neznam od kud je frend to skinuo.

pa ako je original key nadi neku nemodificiranu verziju za koju je provjereno da radi sa org. keyem i skini je

17 godina
neaktivan
Dodinho kaže...
Mislim da će biti ovo što ti kažeš jer je to bilo u jednom rar fajlu koji se nije htio prebaciti u komadu na eksterni disk jer je javljao neki error pa ga je frend ekstraktao pa je valjda onda neko sranje napravio.

Uključi prikaz extenzija i vidi šta piše.

18 godina
F1-IVO kaže...
Dodinho kaže...

Uključi prikaz extenzija i vidi šta piše.

Nisam te baš skužio, di da to uključim?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice