Mikrofon hvata zvuk od Windowsa

poruka: 9
|
čitano: 1.494
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
odjavljen

Pozz raja,

imam problem s uređajem za snimanje zvuka(Windowsovim uređajem, ne fizičkim). Dakle, za mikrofon koristim JBL E30 slušalice koje pomoću splittera razdvajam na jack za zvuk, i jack za mikrofon.

Pošto imam četiri kanalni zvuk, a koristim 5.1 zvučnike, konfigurirao sam VIA(da, nemam Realtek) driver tako da line-in(plavi jack u biti) i jack za mikrofon koristim za 5.1(kužite tu šemu).

Za mikrofon koristim prednji panel, i radi(testirano). No imam problem. Problem je taj da taj "softwareski uređaj" od VIA-e hvata zvuk i od Windowsa. Dakle, ja pričam, i on uhvati zvuk tipa notifikacije.

I to nije zvuk koji je mikrofon uhvatio, već zvuk koji ozvanja. Npr. uključio sam zvučni signal kad pritisnem Caps Lock. Meni trenutno nije uključen nikakav mikrofon, no kad pritisnem Caps Lock, vidim da uređaj za mikrofon reagira(skoći ona zelena linija).

Do čega bi moglo biti? 

Btw. kad stavim na stereo ili kvadrofoniju mikrofon ne snima(front panel), ali ne hvata više ni od Windowsa zvukove.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.7.2017 3:44 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Mikrofon hvata zvuk od Windowsa

Kada sam snimao sa Frapsom,on je imao checkbox "turn off Windows notifications",tako da vjerovatno i ti u postavkama imas slicno.

Mozes totalno u Windowsima iskljuciti: Settings/System/Notifications & actions   za Win 10

Isto tako je vjerovatno i za Win 8

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
14 godina
odjavljen

I zvuk od igrica isto hvata, znači zvuk nekome na TS-u bi odvzanjao. Kužiš?

14 godina
Dex.pwn kaže...

I zvuk od igrica isto hvata, znači zvuk nekome na TS-u bi odvzanjao. Kužiš?

Isprika,sto te nisam dobro skontao,ali napisao si:

Dakle, ja pričam, i on uhvati zvuk tipa notifikacije.

JBG!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
14 godina
neaktivan

jesi u driverima zvucne oznacio da ti blokira pozadinske zvukove?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
odjavljen

Nemam takve opcije

Ovo je sve što imam. S tim da nisam rekao da moram odabrati opciju Redirected kako bi imao mogućnost šest kanala(inače mi daje do četiri).

Btw. dali postoji neki "adapter" koji PCI-E x8 u PCI-E x1?

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.7.2017 19:14 (Dex.pwn).
14 godina
odjavljen

Zanimljivo

Znači otiđem u postavke zvuka - umjesto 5.1 odaberem kvadrofoniju, znači zeleni jack su prednja dva zvučnika, plavi jack su zadnja dva zvučnika, a jack za mikrofon(koji je inače center/lfe u 5.1 konfiguraciji) ostaje slobodan.

I sad, ako mikrofon nije uključen(ni iza, ni naprijed), "uređaj" za snimanje zvuka hvata Windowsove zvukove(notifikacije, zvuk igre, zvuk Caps Locka...), ako iza ubodem mikrofon, tada taj "uređaj" ne hvata više te zvukove, ali hvata zvuk od mikrofona(što mu je i zadaća).

U slučaju da mikrofon uključim naprijed - tada hvata i Windowsov zvuk, i moj glas.

Veoma zanimljivo 🤔

Mislim da ću uzeti eksternu zvučnu karticu -> https://www.links.hr/hr/zvucna-kartica-pci-asonic-c-media-8738-5-1-052300023

Ako imate bolji prijedlog(mogu i one preko USB-a), slobodno stavite.

Samo treba biti PCI-e X8, PCI-e X1 nemam nažalost 😐

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pokušaj mikrofonu smanjiti osjetljivost (jasno, ako postoji igdje takva mogućnost - hardverska ili softverska) i to prvo na pola pa sim-tam klizač, dok ne bude dobro. osim toga, stavi ćubu bliže mikrofonu. slične fore imaju i mobiteli - hvatajui svu buku iz okoliša ili filtriraju ali se na nekima osjetljivost može podesiti. 

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
Ajar kaže...

pokušaj mikrofonu smanjiti osjetljivost (jasno, ako postoji igdje takva mogućnost - hardverska ili softverska) i to prvo na pola pa sim-tam klizač, dok ne bude dobro. osim toga, stavi ćubu bliže mikrofonu. slične fore imaju i mobiteli - hvatajui svu buku iz okoliša ili filtriraju ali se na nekima osjetljivost može podesiti. 

Smanjio sam osjetljivost na 30 i boost sam povećao na +10

Za sad radi kako treba, jedino mi se čini da Relive napravi desinkornizaciju zvuka.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice