Pozdrav! Danas sam skužio u win 7, dok sam igrao fifu da je počeo komp štekat, pa sam išao na Task Manager kad ono 90-100% cpu usage. Neki installer za update sam izbacio tj ugasio proces i vratilo se na normalu, no dok sam igrao fifu mi je opet prebacio na nekih 70 ak posto, no valjda je to normalno. Sad sam u OSX i u activity monitoru je idle load oko 95, bio je pao na 75 pa opet, a upaljen mi je samo safari i tjt. Upaljen je bio i uTorrent, ali sam ga ugasio. E sad, interesira me do čega je to, koji može bit razlog tome?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

System32
Skini Malwarebytes AntiRootkit i spremi ga na desktop.
Pokreni ga kao administrator i updateuj prije skeniranja, šta nađe klikni na cleanup.
Ne bi bilo na odmet skenirati sa Hitman Pro i Emsisoft Emergency Kit, Zemana i Malwarebytes.
https://www.malwarebytes.org/downloads/#tools
800 MB nije normalno za svchost, moj trosi 40 MB max.
Što ću s OS X-om? Tamo mi je isto velik usage?
OSX možeš emulirati u Virtualboxu ili Vmware .

Pozdrav! Danas sam skužio u win 7, dok sam igrao fifu da je počeo komp štekat, pa sam išao na Task Manager kad ono 90-100% cpu usage. Neki installer za update sam izbacio tj ugasio proces i vratilo se na normalu, no dok sam igrao fifu mi je opet prebacio na nekih 70 ak posto, no valjda je to normalno. Sad sam u OSX i u activity monitoru je idle load oko 95, bio je pao na 75 pa opet, a upaljen mi je samo safari i tjt. Upaljen je bio i uTorrent, ali sam ga ugasio. E sad, interesira me do čega je to, koji može bit razlog tome?
uninstall uTorrent i vratit ce ti se u normalu... instalacijom uTorrenta instaliras i coin miner i uspori ti se cijeli pc
OK, ovako, skenirao sam komp s tim programom i našao mi je 3 zaražene datoteke, no još se pojavljuje svchost od 800mb
E sad, desni klik - Go to services pokazuje više servisa da je pod tim svchost i to redom: (u grupi je opis tih servisa)
AelookupSvc (Application Experience)
Appinfo (Application Information)
BITS (Background Intelligent Transfer Service)
EapHost (Extensible Authentication Protocol)
gpsvc (Group Policy Client)
iphlpsvc (IP Helper)
LanmanServer (Server)
MMCSS (Multimedia Class Scheduler)
ProfSvc (User Profile Service)
Schedule (Task Scheduler)
SENS (System Event Notification Service)
ShellHWDetection (Shell Hardware Detection)
Themes (Themes)
Winmgmt (Windows Management Instrumentation)
wuauserv (Windows Update)
Ne znam dal će ovo pomoći ali eto. U međuvremenu, memorija je pala na 311mb a ne troši ništa cpu, u cpu usage history je od 1% pa do 30%, znači varira jel. Memorija je na 1,75 kao inače
uninstall uTorrent i vratit ce ti se u normalu... instalacijom uTorrenta instaliras i coin miner i uspori ti se cijeli pc
uTorrent mi je samo na OSX-u na drugom hdd-u. Dali to ima veze s time što na oba se troši cpu jako?
Jesi li skenirao s programima navedenim gore (osim mbar ) ?

Jesam sa hitmanom, našao je nešto, sad ću sa zemana dok se skine emergency kit
Prije skeniranja sa mbam i emsisoft updateuj baze.

Skenirao, restartao komp i sad gledam kako se scvhost u task manageru diže na 800 mb.
Hm,čudno. Onda jedino sto ostaje je da probas restartovati windows update service i da ugasis Windows Defender (da ugasis Wu service i ponovo ga pokrenes).

Išao sam na end process i sve je unormalizirano. Odlično.
A sad, OSX, bootao sam i evo isječak. Piše idle od 80ak % pa do 95%
Edit: sad sam skužio da idle znači koliko je slobodno ostalo
Hvala na pomoći!
Bitno je da si riješio problem