Zvučnici mi pregaraju

poruka: 4
|
čitano: 1.300
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Zvučnici mi pregaraju

Prica ide ovako:grom mi je udario u blizini kuće i pc dobio po p....{#},sad komp je radio uredno samo su pregorili usb portovi na matičnoj.nakon par dana normalnog funkcioniranja pregorili su zvučnici creative 5.1.Promjenio sam maticnu i koristio privremeno slušalice da bi nakon mjesec dana kupio druge zvucnike genius 1800a i uredno mi radili jedan dan već drugi počeli lagano krčkati da bi na kraju pregorili.Stvarno mi nije jasno u čemu je problem zvučnici dobivaju struju iz istog produznog kabla na koji je spojen pc i druge periferije(ruter i pisač)koji rade uredno već dosta vremena(produžni nisam mjenjao nakon udara groma).

Pa dali ima ko ideju šta bi moglo biti uzrok pregaranju?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Zvučnici mi pregaraju

Ako je sve u redu s naponom u kući i na toj utičnici, onda bi moglo biti da je na ploči oštećena i zvučna kartica, na način da kroz izlaz zvučne kartice prolazi DC napon do zvučnika, što uništava pojačalo u njima. Probaj staviti neku drugu zvučnu karticu i onda vidi hoće li sve raditi normalno.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 18:50 (KaeR).
14 godina
neaktivan

ovo mi se desilo na dvije razlicite maticne tako da ne vjerujem da je problem u zvučnoj,a i nemam novaca ni živaca vise za takve iksperimente

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.11.2011 18:53 (LexTHE Boxer).
17 godina

Ne znam onda, ako je na dvije različite matične, onda jedino ostaje pitanje napona napajanja, ili eventualnog proboja napona negdje prema izlazu od zvučne kartice (iako bi tada prije stradala zvučna kartica nego zvučnici).

Nemam više ideja, možda će netko drugi moći bolje pomoći...

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice