Kupio sam novu grafu (xfx 6670), novi cpu (athlon x4 3.0ghz), i maticnu (asrock m3a770de) a nap. Lcpower 550w Green Series i ostale djelove sam izvadio iz proslog kompa. Odnjeo sam na servis i ugradili i sve nastimali. Kad udjem u bilo koju igru slika stane nakon 1min. ne stane svaki puta nakon 1min. nekad nakon 15 ili 30 min. Nemogu ni onako izac ctrl+alt+del i kad resertiram komp bude crna slika i stoji ne podizuse windowsi niti se cuje kakav bip i moram drzat tipku za paljenje i tako ugasit pa nakon 5min upalit. Temperature nisu visoke neznam sta bi moglo bit ??
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Provjerite hard disk sa nekim od programa namjenjenim u tu svrhu. Za početak pokušajte iz command prompt-a naredbom chkdsk -r. Kada ste instalirali Win, da li ste instalirali chipset driver? Evo link pa provjerite... http://asrock.com/mb/download.asp?Model=M3A770DE
pozdrav!
Provjeri RAM sa Memtest ,Daj sreenshot sa HW-Monitorom da vidim temp i voltage.Provjeri koje drivere imas ako su stari onda skini driver sweeper ocisti ga u noramlnom radu windowsa onda u safe modu i instaliraj ih na friško.Jesu li ti stavili nove windowse?
A jeste li možda napravili reinstall OS-a?
Stavio sam ponovo windowse sa 64 bit na 32bit i instalirao sve drivere. Probat cu izvadti 1plocu rama i probat u igrama.Skinio sam 1 stranicu kucista i temp cpu je 30 C a maticne 28 C. Jer znate koji program da testiram hard disk ?
Stavio sam ponovo windowse sa 64 bit na 32bit i instalirao sve drivere. Probat cu izvadti 1plocu rama i probat u igrama.Skinio sam 1 stranicu kucista i temp cpu je 30 C a maticne 28 C. Jer znate koji program da testiram hard disk ?
HD Tune
Napravio sam test sa hd tune pro i skenirao i benchmarke i nema errora. Al pod health pise samo ovo :
Ultra DMA CRC Error Count : there where communication errors.This may be caused by a damaged cable. Jer to neispravan kabal ???
Napravio sam test sa hd tune pro i skenirao i benchmarke i nema errora. Al pod health pise samo ovo :
Ultra DMA CRC Error Count : there where communication errors.This may be caused by a damaged cable. Jer to neispravan kabal ???
Tako kaže, mada ne mora biti. Otvorite računar i provjerite da ste ispravno spojili HDD na matičnu ploču (možda nije dobar kontakt) a za svaki slučaj promjenite SATA kabl a i utor na koji ste HDD spojili na matičnu ploču. U BIOS-u ako ima opcija DMA uključite na AUTO.
Pozdrav!
P.S. ne košta vas ništa da izvadite bateriju iz matične ploče na deset sekundi i ponovo podesite BIOS, vrijedi probati.
Pokusaj ga spojit sa novim SATA kablom ako imas sata ili nekim drugim sata kablom ako taj nije dobro spojen mozda gubi kontakt i pokusaj ga prebacit u drugi utor u MBO
Pokusaj ga spojit sa novim SATA kablom ako imas sata ili nekim drugim sata kablom ako taj nije dobro spojen mozda gubi kontakt i pokusaj ga prebacit u drugi utor u MBO
Kupio sam novi kabal i prebacio u drugi utor na MBO i evo vise ne stane slika u igri. Hvala svima na odgovorima.
I drugi put