Problemi s napajanjem!

poruka: 29
|
čitano: 12.365
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Crkla 4 napjanja u kratkom roku

Dakle, prije cca 3 mjeseca kupia san novo računalo i uglavnon 1.RAČUNALO je radilo ok prva 2 mjeseca i tada se najednom počea teže paliti, naime morao bih malo prodrmati strujni kabel na mjestu u kojem ulazi u kompjuter(napajanje), tako je trajalo nekih 5-6 dana i onda je totlano riknilo. Ništa, otišlo na servis bilo 10-ak dana, oni zaminili napajanje i OK. To nek bude 2. računalo, ono je radilo 2 tjedna i onda nakon 2 tjedan idem ga upaliti  - NEĆE.  Malo prodrman i upali se...nakon par dana opet rikne i na servis.. Oni promine napajanje, on  se vrati i nakon 7 dana opet!!! Firma vrati pare i onda uzmem novi slični model - PC MSG Adventure a103. On dođe i nakon 6 dana isto, oni pošalju novoga i ja uzmem BELKINOVU PRENAPONSKU i evo danas ostavim kompjuter u SLEEP MODE, vratim se , ne gori lampica na matičnoj - nema napajanja. UGASIM- UPALIM sklopku na kabelu napajanje se vrati..odma oden i uzmem UPS....:P

Uglavnom sve je bilo ok dok je kompjuter radia, jedino kad je ugašen il u sleep modu, jednostavno nestane napajanja.

Ima li iko ikakvu ideju sta bi moglo bit, uzevsi u obzir da zivin u Splitu, blizu centra i doma nisam nikad ima nikakvih problema oko elektronićkih uređaja......

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Crkla 4 napjanja u kratkom roku
Probaj na drugoj uticnici,ako isto radi,vec na 3.kompu,onda ti instalacija nevalja,il negdi oscilira napon,jedino to mi pada na pamet
14 godina
neaktivan

i jel bi UPS triba bit dovoljno dobro rješenje?

taman danas uzea CyberPower DX600E-DE

15 godina
Problemi s napajanjem!

Koje je napajanje i napisi konfiguraciju kompa-

Networking Admin,nemam 15 godina takav mi je nick :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Problemi s napajanjem!

PC MSG ADVENTURE a103

AMD Athlon 250 II X2

2x2 ddr3

ATI Radeon HD4650 1GB

500

Napajanje [W]

400

15 godina
luka_st kaže...

PC MSG ADVENTURE a103

AMD Athlon 250 II X2

2x2 ddr3

ATI Radeon HD4650 1GB

500

Napajanje [W]

400

A tacan naziv napajanja !!

16 godina
neaktivan
luka_st kaže...

i jel bi UPS triba bit dovoljno dobro rješenje?

taman danas uzea CyberPower DX600E-DE

UPS bi trebao rijesiti sve tvoje probleme , usput zamjeni i kabel s kojim spajas PS i GRID mada nekrepavaju napajanja zbog njega nego najvjerovarnije zbog velikih oscilacija u napajanju mreze , znas li za nekog od susjeda s slicnim ili istm problemima?

there is no such thing as a stupid question; only stupid mistakes from not asking stupid questions.
16 godina
neaktivan
Problemi s napajanjem!

hoces mu pomoc a on zapali na spavanje ...    lol

:)

there is no such thing as a stupid question; only stupid mistakes from not asking stupid questions.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
gidra kaže...

hoces mu pomoc a on zapali na spavanje ...    lol

hmm 1 je sad mozda neko mora na posao pa ide ranije leci tako da :D

16 godina
neaktivan
Tu je 99% instalacija,ako mu je to vec 3. Napajanje,il mozda nije kabel promijenio hh
14 godina
neaktivan

hahah, a moš me i ubit :)

u svakom slučaju napajanje je

MS Industrial KY-400 ATX P4

ATX P4, 400 W, Hlađenje dva ventilatora od 8 cm, 20-pinski konektor 1, ATX12V 1, SATA 1, FDD 2, Molex 4

14 godina
neaktivan

a kabel je svaki put novi, šta dobije s kompon tako da mislin da tu opciju mogu prekrižit :)

16 godina
Problemi s napajanjem!

napajanje ti je smeče

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 13:54 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

hahah, reci mi nešto novo, al u svakon slučaju, pa ne bi se tribalo kvarit svakih 7 dana?!?!?

jbt ako nista svaki put kad mi je nesto saljen ga u ZG a to sve košta gori ekipu u servisu, pa njima nije u interesu stavljat smeća koja se nakon 7 dana kvare

16 godina
neaktivan

jesi probao UPS spojiti ?

svi problemi bi ti trebali biti rjeseni s UPS-om , ovaj UPS kaj si uzeo je sasvim adekvatan za rjesavanje tvojih problema ... zastita od prenapona i undervoltage

meni ,dok nije elektra povukla nove instalacije do kuce , se dogadjalo to da mi se komp svako malo gasio sam od sebe , sreca imam crossaira VX pa nije izgorilo kak bi se desilo nekim slabijim napajanjima ... oscilacije napona su bile od 165 V  do 235 V , sve sam to rjesio s UPS-om , da stvar bude bolja dva tjedna nakon sto sam nabavio UPS je elektra rjesila instalacije...

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 14:23 (gidra).
14 godina
neaktivan

dakle ovaj novi kompić je dosa 24.2, onda san ga spoia na prennaponsku, onda 25.2 je osta 2 ure u SLEEP modu i nakon toga se izgubilo napajanje u njemu, pa san sklopku ugasia-upalia, onda se napajanje vratilo. Odma san isa uzet UPS , spoia ga, i sad je ka sve ok...pitanje samo dokad :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 14:20 (luka_st).
16 godina
neaktivan
Problemi s napajanjem!

prednaponska samo limitira da ti struja nebude "prevelika" ...al te ne stiti od ako ti napon padne na 160 V i onda skoci na 225 V a to ti je sok za PS... nek se takve oscilacije ponove par puta za redom imas recept za krepani PS u najboljem slucaju ( u najgorem se moze zapaliti ... =)  ,al o tome necemo ... )

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

e al ima san laptop 3 god, nikad nista, a rekli su mi da UPS regulira napon i sprječava oscijalicije?

16 godina
neaktivan
Problemi s napajanjem!

laptop ima pretvarac koji moze (u vecini slucajeva ) raditi na 100V-230V iz razloga sto je USA na 110 V a europa na 220 V,zato laptopu nije bilo nista

UPS stabilizira napon na jednu velicinu i tako ju odrzava , ako nestane struje automatski se aktivira baterije ugradjena u UPS i idalje imas napon. dok je na napajanju iz mreze onda je na 220 V , dok je na bateriji (dok nema struje ) napon je od 185 do 200 V ovisi od modela do modela , vecina ih ima mogucnost podesavanja voltaze tako da mozes sam odabrat ... prouci si manual od UPS-a i sve ce ti biti jasno .

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 14:47 (gidra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

recimo da mi je problem variranje napona, šta ispada da očito je....znači pretvarač od laptopa je tu bolji od UPS-a, a UPS mi tu ne garantira da će uvik slat isti napon tj. da neće zbog toga riknit napajanje?

16 godina
neaktivan
Problemi s napajanjem!

UPS ti je osiguranje kompa da do njega ne dodu te oscilacije napona a UPS to podnosi.  UPS ti daje izlaz od samo dvije vrijednosti napona , 220 V  kad je na punjenju i cca 200 V kad je na bateriji . UPS spajas na komp i usb-om  tako da komp moze komunicirat s UPS-om ,zbog te komunikacije ti ces imati u svakom trenu uvid u stanje baterije u UPS-u .

cim nestane struje ili voltaza na mrezi padne ispod odredjene granice postavite od strane proizvodjaca UPS se automatski prebacuje na rad na bateriju , ti ces suti "skljocanje" (paljenje releja) i automatski ce ti se pojaviti popup s informacijom koliko vremena ti je preostalo za rad na bateriji, sve sto ti je preostalo je spremiti podatke na kojima si radio i ugasiti komp ili se kockat s elektrom i nadat da ce ti u tom periodu koji ti je preostao vratiti napajenje mreze

uglavnom;ukoliko je stvar do mreze UPS ti je rjesenje . posto si rekao da si UPS vec kupio probaj s njim    :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ok hvala, al reci mi jel imas ideju zasto napajanje uvik nestane kad je računalo ili UGAŠENO ili u SLEEP modu, jer nikad al nikad nije bilo problema kad je bilo upaljeno
16 godina
Problemi s napajanjem!

Ma kakav ups,uzmi kvalitetno napajanje i ne boj se nestabilnosti u naponu,ne vidim smisao dat lovu za to,a ostavit smeče od napoja.Prvo uzmeš dobro napajanje pa onda vidi kako stoje stvari,jer to je najvažnije da ti ne stradaju komponente.Dovoljan ti je corsair cx500 tako da ima daha.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put sub 26.2.2011 21:44 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Problemi s napajanjem!

Evo da ne otvaram novu temu postavit ću pitanje ovdje. Naime krepalo mi je napajanje Hiper M 530w koje je služilo kao serversko napajanje.Kad je riknulo nije bilo nikakvih vatrometa i sl. već je samo prestalo raditi i gotovo. Ja sam ga otvorio u nadi da ću uspjeti pronaći dio koji se pokvario ali nažalost nisam uspio. Prvo i osnovno na što sam obraćao pozornost bili su kondenzatori ali oni mi naoko izgledaju dobro, znači nisu napuhani. Neznam na što bi drugo trebao obratiti pozornost, odnosno koja druga komponenta u napajanju bi mogla biti u pitanju? P.S. Napajanje je vjerovatno pregorilo zbog previsoke temperature koja je konstantno vladala u kućištu (>50 C)

logic sense of no sense.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.2.2011 20:58 (Saryne).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kad ga vec rastavljas,pogledaj onaj mali osigurac unutra,

16 godina
Problemi s napajanjem!

Osigurač je ok jer sam stavio drugi i opet ne radi, tako da ne znam što bi sljedeće mogao pogledati.

logic sense of no sense.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Problemi s napajanjem!

pozz ljudi,trebam pomoc,imam konfiguraciju : amd athlon 2 x3 450 3.2ghz,nvidia geforce gt 8600 1 gb,4 gb rama napajanje je 400w kompjuter se prije par dana poceo gasiti kad sam igrao igrice,kad se ugasio nije se dao normalno upalit nego sam ga morao iskopcat iz struje da bi se upalio,probao sam preinstalirati windownse ali ne pomaze,danas se uopce nezeli upaliti,otvorio sam ga i ventilator se krene vrtiti ali nakon 2-3 sec prestane.molim pomoc 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
neaktivan

posudi od nekog drugo napajanje pa probaj, vjerojatno ti je ono otišlo... i provjeri temperature komponenti...

13 godina
neaktivan

ok,nemogu provjeriti temperature jer se komp ne zeli upaliti,hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice