Problem ventilatora procesora

poruka: 4
|
čitano: 981
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
7 godina
neaktivan

Evo moja konfiguracija

Napajanje: Cooler Master RS 700W

Matična: ASROCK 970 Extreme3 R2.0

Procesor: AMD FX-6350

Grafička: ASUS Strix GeForce GTX 970

RAM: 2x G.Skill Skiper Series 8 GB 1866 MHz (skupa 16GB)

SSD: HyperX Fury SSD 120GB

HDD: 500GB 

Imam jedan jako neobični problem, uglavnom problem je oko ventilatora procesora tj. "CPU1 fan" na matičnoj.. Ventilator se ne cuje glasno sve dok ne pokrenem neku igru i nakon 10tak min igranja ventilator se pocne nenormalno brzo vrtiti i jako neugodno cuti, postize i do 5500rpm i to mi se cini malo pre previse, a sto je jos gore ne želi se usporiti nakon što ugasim igru nego tek nakon dužeg perioda "mirovanja", probao sam resetirati BIOS-e na tvorničke postavke jer sam mislio da je prijašnji vlasnik čačkao po tome ali i dalje nista.. Sve je isto kao i prije, takoder probao sam promjeniti termalnu pasti na procesoru no i dalje nisam nista dobio, radi se o tvornickom ventilatoru od amd-a koliko ja znam.. (Nedavno sam kupio kompjuter preko njuškalu a zaboravio sam pitati koji je ventilator na cpu)

EDIT: Dodana slika okretaja ventilatora

Josip
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.12.2017 21:29 (AMDboy97).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Takav je hladnjak koji dođe uz taj procesor, pogotovo ako se procesor dobrano ugrije.

Nabavi neki bolji hladnjak, nešto poput LC Power LC-CC-120 ili barem LC-CC-95, biti će znatno tiše.

Twitter: @191x7
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
Re: Problem ventilatora procesora

Hvala ti puno, pokušati cu onda sa novim hladnjakom, nekako mi se previše činilo 5000rpm pa sam se prepao više radi toga nego radi zvuka hladnjaka

Josip
10 godina
neaktivan

Ja imam na Cm hyper 212X Bitfenix vent 120mm i apsolutno je necujan. Tako da mozes posebno uzeti neki ventilator na cooler ali nema potrebe ovi LC su jako tihi.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice