Nepoznati problem

poruka: 52
|
čitano: 6.173
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Nepoznati problem
Predao plocu i rekli mi od oka nekih kao do dva tjedna. Nadam se da cu na kraju dobit ispravnu plocu. Jer sam je drzao 10 dana i tek sinoc probao i suprise ne radi. A tu je na forumu kupljena. Mogu samo reci da sam se razocarao u neke korisnike foruma. Sad sam bez kompa skroz i moram preko moba. Jos jednom hvala svima koji su pokusali pomoc.
13 godina
neaktivan
Nepoznati problem

ako se smijem nasstaviti na temu, citirat ću svoj post iz jedne druge teme na koji mi nitko nije odgovorio, a sad je stvarno postao problem:

"Da sad ne otvaram stopedesetšestu temu o paljenju računala .. iamam i ja jedan problem. naime, nedavno sam kupio računalo pod Moj PC i sam ga sastavio. isprva paljenje nije uspjelo pa sam provjerio sve spojeve i ponovno iskopčao pa spojio pwr switch i reser switch. onda je uspio upaliti i sve je bilo u redu (moguće da sam pogriješio prvi put kod spajanja).

moj problem se javio jutros kad sam krenuo upaliti računalo. naime, kad sam pretisnuo pwr, ventilatori su se pokrenuli na pola sekunde i stali, ništa se drugo nije upalilo. nakon toga bi se cca svakih 5,6 sekundi isto tako zavrtjeli i stali. onda sam opet otvorio kućište, provjerio spojeve switcha na matičnoj, malo pretisnuo za slučaj da nisam dobro spojio drugi put, spojio napajanje na struju i onda je normalno upalio. kad se upali sve radi normalno, temperature su u granicama normale i sve teče glatko. Samo me taj problem sapaljenjem muči. večeras kad dođem doma s posla upalim ga opet pa javim ima li i dalje problema ili je bilo samo do loše spojenog kabela. do onda bih volio čuti koju ideju o mogućem rješenju navedenog problema. unaprid hvala :D

problem i dalje stoji. mislio sam prvo da je do niske temperature u sobi, ali ipak nije, jer evo grijalica piči već više sati na max, u sobi je praktički sauna a komp neće da pali. znam da je ovo forum i da neću odmah dobiti rješenja i odgovore, ali da mi nitko nebi ni pokušao pomoći, to mi je razočaravajuće .. i dalje trebam ideje, savjete i moguća rješenja,a da nije u pitanju nošenje kompa na servis jer mi kritično treba ovih dana i trebam taj problem što prije riješiti."

također imam jedan drugi problem:  prijateljici sam na laptop (HP ProBook 4515S) instalirao WIn7, skinuo sve drajvere koje sam našao, ionstalirao ih, ali touchpad i dalje ne reagira, već kad ga dotaknem ili pritisnem neku od tipki četiri puta zabipa i onda se nešto pojavi ili je efekt kao da držim konstantno pretisnuti crtl (otvaraju se novi prozori klikanjem na lionkove/ikone u startnoj traci itd). moguća rješenja?

No lollygagging!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
pitagorin poucak kaže...

Jesam li te dobro skužio? Prvi put se nije htio upalit i onda nakon što si malo pretresao spojeve upalio je normalno. U čemu je onda problem, da li se još događa to da neće iz prve upali il?

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
13 godina
neaktivan
Nepoznati problem

trenutno neće uopće da upali, pokušavam praktički konstantno od 15 h, sa pauzom nekih po ure kad je bilo (opet) nestalo struje kod nas -.-'

već sam probao sve isključiti i uključiti i ne pomaže.

No lollygagging!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Prvi sumljivac bi mi bilo napajanje pa ako imaš neko rezervno il posudi od nekog pa probaj s njim.

...I think I've discovered the secret of life - you just hang around until you get used to it...
15 godina
pitagorin poucak kaže...

trenutno neće uopće da upali, pokušavam praktički konstantno od 15 h, sa pauzom nekih po ure kad je bilo (opet) nestalo struje kod nas -.-'

već sam probao sve isključiti i uključiti i ne pomaže.

Jedino možeš sve iskopčati, sve i disk i pržilicu, i ram, sve sve sve i ostaviti samo matičnu, proc i napajanje i pokušaj onda. Obavezno imaj zvučnik prikopčan na matičnu i javi što se događa. Ako počne bipat onda dodaj ram pa probaj sa ramom. Ako nema nikakve rekacije na zvučniku tada je proc, matična ili napajanje i vodi ga na servis. Ako bipa onda dodaj  ram i jednadžbu i upali onda. AKo se događa isti problem, onda je vjerojatno ram itd itd...

Ali što god da je, ako je sve ovo što si naveo točno onda mislim da nećeš problem riješit bez da ga odvedeš u servis. Htio ti to čut ili ne.

13 godina
neaktivan
Nepoznati problem

nekako nebi rekao jer je sve novo, kupljeno prije max dva ipo, tri tjedna, i kad upali, radi sasvim pristojno i bez ikakvih varijacija i po više od 48 sati. da je problem u napajanju vjerojatno bi se pokazatelji javili i za vrijeme rada.

evo sad ga uspio upaliti nakon što sam na matičnoj odiza stiso clear CMOS (nisan 100% siguran što radi, ali i zadnji put je pomoglo, ali onda mi se winsi nisu htjeli dići pa sam ih kompletno reinstalirao).

mogući problemi/rješenja? možda neke postavke koje sam zasro prčkanjem po biosu?

No lollygagging!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
pitagorin poucak kaže...

nekako nebi rekao jer je sve novo, kupljeno prije max dva ipo, tri tjedna, i kad upali, radi sasvim pristojno i bez ikakvih varijacija i po više od 48 sati. da je problem u napajanju vjerojatno bi se pokazatelji javili i za vrijeme rada.

evo sad ga uspio upaliti nakon što sam na matičnoj odiza stiso clear CMOS (nisan 100% siguran što radi, ali i zadnji put je pomoglo, ali onda mi se winsi nisu htjeli dići pa sam ih kompletno reinstalirao).

mogući problemi/rješenja? možda neke postavke koje sam zasro prčkanjem po biosu?

Lako je moguće da si nešto u biosu sj.ebo, CMOS ti vrati sve postavke bisoa na početne pa sad radi normalno

15 godina
pitagorin poucak kaže...

Pa nisi nam rekao da si prčkao po biosu...

Inače clr_cmos radi baš to - sve što si prčkao po biosu vraća na standardne postavke.

A ova izjava boldana nema veze s vezom. I baš zbog takvih stvari i postoji garancija. A što se tiče pokazatelja tjekom rada...može i ne mora biti, svakakvih sam slučajeva i varijacija imao na stolu.

EDIT: eh da, i što si to točno mijenjao po biosu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.11.2011 18:38 (miki1981).
13 godina
neaktivan
Nepoznati problem

uff, da me j***š sad ti nebi znao točno reć xD ali bio sam uvjeren da nisam dirao neke važnije/opasnije opcije, ali čini se da sam bio u krivu xD well... looks like there's no overclocking for me in the future xD (ne, nisam sad pokušavao overclockati već je to izjavna na temelju sadašnjeg iskustva sa prčkanjem u BIOSu xD)

No lollygagging!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nepoznati problem

U 90% slučajeva procesor nije krivac za neispravan rad računala to zapamtite ljudi!To je zadnje kaj provjeravam ili uopče ne provjeravam dali je shebano.

$inke
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
$inke kaže...

U 90% slučajeva procesor nije krivac za neispravan rad računala to zapamtite ljudi!To je zadnje kaj provjeravam ili uopče ne provjeravam dali je shebano.

Slažem se s kolegom - procesor i ja također zadnjeg provjeravam.
Procesor neće sam od sebe krepat - uništit će ga nepravilan OC i dizanje napona te fizičko oštećenje. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
15 godina
Nepoznati problem

Procesor će bez problema krepat, ne toliko često kao sve ostalo, pogotovo matična/ram/psu, ali i procesori krepavaju bez OC-a i bez fizičkih oštećenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nepoznati problem

Hhehe, procesor ti je garant. Imao sam identicni problem, mozgao danima dok ga nisam odfurao serviseru u zgradi koji je zakljucio da je proc otisao. Ja nisam mogao vjerovati, odfurao sam odmah proc do vemila, oni ga isprobali kad vidis ne daje ni njima sliku. Istog trena dobio novi i sve sljaka super.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dedaa kaže...

Hhehe, procesor ti je garant. Imao sam identicni problem, mozgao danima dok ga nisam odfurao serviseru u zgradi koji je zakljucio da je proc otisao. Ja nisam mogao vjerovati, odfurao sam odmah proc do vemila, oni ga isprobali kad vidis ne daje ni njima sliku. Istog trena dobio novi i sve sljaka super.

Eh jbga ti si u onih 10%.{#}

$inke
14 godina
neaktivan
$inke kaže...
dedaa kaže...

Eh jbga ti si u onih 10%.{#}

Da,meni je prijatelj iz razreda imao problem sa računalom - nakon instalacije windowsa radi sve do restarta gdje opet ne prepoznaje windowsa te ih treba ponovno instalirat.
Uvjeravao me da mu je procesor najvjerojatnije gotov - ima neki stari Intel Pentium (single core) .

Rekao sam mu da je to malo nemoguće i da mu je disk krepao - on je mene uvjeravao da je procesor,sve dok mu nije zamjenjen disk i problem je bio riješen.

Posjedujem kući računalo sa AMD Duron 1.35 GHz procesorom (ima 8-9 god.) i radi ko urica uz povremeno čišćenje.

Al eto,kad nemaš sreće - krepa ti i procesor :D

@ autor teme - javi nam obavezno u čemu je na kraju problem :D 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
16 godina
neaktivan
Nepoznati problem

Pa bas zato sam bio iznenaden, nikada nisam cuo da je nekome krepao proc iz cistog mira kad ono meni. Nisam ni pomisljao na proc, imao sam na umu da je grafa ili mbo ili napajenje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

probaj napravit clear cmos

16 godina
neaktivan
mladen_87 kaže...
Predao plocu i rekli mi od oka nekih kao do dva tjedna. Nadam se da cu na kraju dobit ispravnu plocu. Jer sam je drzao 10 dana i tek sinoc probao i suprise ne radi. A tu je na forumu kupljena. Mogu samo reci da sam se razocarao u neke korisnike foruma. Sad sam bez kompa skroz i moram preko moba. Jos jednom hvala svima koji su pokusali pomoc.

Javi samo što je bilo na kraju kad dođe ploča sa servisa!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
17 godina
neaktivan
Ivsa kaže...
mladen_87 kaže...

Javi samo što je bilo na kraju kad dođe ploča sa servisa!?

Sad zvao links i rekli su da je kvar na ploci, i da su je poslali dobavljacu. Tako da sad cekam sta ce dobavljac reci. Nadam se pozitivnom odgovoru.

16 godina
neaktivan
Nepoznati problem

Svašta, ne znam šta da ti kažem, sve sam ti već rekao, jedina sumnja mi je je da je nešto "ošlo" tjekom transporta, nadam se da će bit sve OK i da ćeš dobit novu ploču!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ivsa kaže...

Svašta, ne znam šta da ti kažem, sve sam ti već rekao, jedina sumnja mi je je da je nešto "ošlo" tjekom transporta, nadam se da će bit sve OK i da ćeš dobit novu ploču!?

Tokom transporta čisto sumjnam sve je došlo uredno, a i stavljeno da je lomljivo. Samo mi je krivo čekao komp da se složi i sad moram čekat ploču. :(

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice