Evo ako mi netko moze pomoc u svezi Terrapin Loga
trebam ovako nesto;ako upisem brojeve npr. [2 3 5 6 15] on treba oduzeti najmanji broj od najveceg,znaci ne od ovih brojeva nego od bilo kojih!!! Trebo bi odgovor sto hitnije Hvala!!!
Evo ako mi netko moze pomoc u svezi Terrapin Loga
trebam ovako nesto;ako upisem brojeve npr. [2 3 5 6 15] on treba oduzeti najmanji broj od najveceg,znaci ne od ovih brojeva nego od bilo kojih!!! Trebo bi odgovor sto hitnije Hvala!!!
Imaš varijable najmanji i najveci, kojima pridruzis vrijednost prvog unesenog broja.
Vrtiš petlju u kojoj, ako je neki od unesenih brojeva manji od namjanjeg, onda najmanji postaje taj broj. Isto tako, ako je jedan od unesenih brojeva veći od najvećeg, najveći postaje taj broj.
Imaš varijable najmanji i najveci, kojima pridruzis vrijednost prvog unesenog broja.
Vrtiš petlju u kojoj, ako je neki od unesenih brojeva manji od namjanjeg, onda najmanji postaje taj broj. Isto tako, ako je jedan od unesenih brojeva veći od najvećeg, najveći postaje taj broj.
Mozes li mi pojasnit to malo,dobro mi ide logo ali neznam to! Hvala
ahha :D
Mozes li mi pojasnit to malo,dobro mi ide logo ali neznam to! Hvala
Ja ne znam logo. Ne kužim što bi ti trebalo pojasniti. Što nije razumljivo od navedenog?
Znaš što su varijable? Imaj varijable najmanji i najveci
Znaš od korisnika programa tražiti unos broja u varijablu? Unesi onda broj u varijablu najmanji i isti broj dodijeli varijabli najveci (znaci, na pocetku te varijable imaju istu vrijednost)
Jel znas raditi petlju? Recimo za unos 5 brojeva? Pa onda je napravi. A u petlji prvo tražiš unos nekog broja, zatim provjeravaš je li uneseni broj manji od vrijednosti varijable najmanji - ako je, onda varijabli najmanji dodijeliš uneseni broj. Analogno tome napraviš i za najveći broj.
I na kraju, nakon petlje, u varijablama najveci i najmanji dočekat će te upravo te vrijednosti.