C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.151
|
čitano: 706.552
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav, eh ovako pravim printanje dokumenta, znači ima tačno tri stranice, ali je problem u tome što ne mogu da isprintam druge dvije, znači nije mi text u pitanju pa da idem prebrojavanje reodva pa da uključim e.HasMorePages nego mi na prvoj tačno se zna gdje šta stoji, msm tako sam napravio, na slijedeći način:

npr:

void printDokument_PrintPage(object sender, PrintPageEventArgs e)
{

Graphics gr = e.Graphics;

gr.DrawString("Neki string", new Font("Tahoma", 8), Brushes.Red, 70, 7);
            gr.DrawImage(MR1Box.Image, 69, 38, 665, 32);
            gr.DrawString(lblnesto.Text, new Font("Tahoma", 20), Brushes.Blue, 95, 35);
            gr.DrawString(lblTipNaslov.Text, new Font("Tahoma", 20), Brushes.Blue, 330, 35);
            gr.DrawString(lblText2.Text, new Font("Tahoma", 20), Brushes.Blue, 565, 35);
            gr.DrawImage(SlikaBox1.Image, 70, 80, 195, 195);
            gr.DrawImage(SlikaBox2.Image, 305, 80, 195, 195);
            gr.DrawImage(SlikaBox3.Image, 540, 80, 195, 195);

}

eh asad me zanima postoji li način da isto ovako pozovem druge dvije stranice, msm već su kreirane, samo da se pozovu u isti PrintPreview ili print da mi ne otvara za svaki posebno PrintPreview i biranje printera, nadam se da me kontate {#}.

ili

Kako vi printate stranice koje imaju određeni patern ili ti šablon, kalup itd...

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.1.2013 20:07 (Srednjoskolac2med).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav, zanima me da li postoji mogučnost da kad korisnik (samo) prvi put pokrene program mi se pokaže "MessageBox", i nikada više.

Primjer:

1. Čovjek instalira program (napravljen u c#).

2. Pokrene program i pokaže mu se "MessageBox" (npr: Dobrodošli! U nastavku odaberite svoju državu.).

3. Kad sljedeći put (npr: za 3 sata, drugi dan itd.) pokrene program više nema "MessageBox"-a.

Nadam se da ste me shvatili i da ćete mi znati odgovoriti ili barem dati nekakav primjer.

Ja sam onaj koji jesam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: C# - Problemi i rješenja

U nekom conf fajlu ili u registry spremi FirstRun vrijednost. Ako je 0, pokaže messagebox a ako nije, ne pokaže ga. To radi na svakom pokretanju.

Ili na prvom pokretanju spremi neki fajl tipa firstrun.txt i kod idućeg, gleda jel taj fajl postoji sa File.Exist()

http://nighthawk-software.blogspot.com/
16 godina
neaktivan

spremi vrijednost u settingse programa, nesto tipa first run, default true

I onda kada se pokrene program provjeri tu vrijednost, ako je true pokazi message box i postavi na false i to je to

Za detalje o koristenju settingsa pogledaj http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa730869%28v=vs.80%29.aspx

15 godina
kuhta2 kaže...

Pozdrav, zanima me da li postoji mogučnost da kad korisnik (samo)  prvi put pokrene  program mi se pokaže "MessageBox", i nikada više.

Primjer:

1. Čovjek instalira program (napravljen u c#).

2. Pokrene program i pokaže mu se "MessageBox" (npr: Dobrodošli! U  nastavku odaberite svoju državu.).

3. Kad sljedeći put (npr: za  3 sata, drugi dan itd.) pokrene program više nema "MessageBox"-a.

Nadam se da ste me shvatili i da ćete mi znati odgovoriti ili barem dati nekakav primjer.

Zapiši u neku vanjsku datoteku informaciju o tome je li se program otvarao. Dakle, pri pokretanju programa pogledaj vanjsku datoteku i vidi je li program već otvaran tu, ako nije onda pokažeš  MessageBox i zapišeš da je program već otvaran.

13 godina
neaktivan

Možete li mi napisati nekakav primjer?

Probao sam ovo u Form1_Load funkciji i ne radi.

Ja sam onaj koji jesam.
16 godina
odjavljen

Kako ne radi? Kreiraj file, spremi ga na disk i kod pokretanja provjeri jel postoji. Kakav ti exception baca?

BTW, spremanje postavki u .txt je nepraktično. Imaš gotove Settingse, možeš koristiti xml fajlove (to ja radim) ili spremaj u registry (ali u HKCU, ne po HKLM kao 95% svih aplikacija iz ere XPa)

13 godina
neaktivan
kuhta2 kaže...

Možete li mi napisati nekakav primjer?

Pitao sam te za primjer (recimo za: kako spremati u registry ili kako zapisati .xml file na c disk kada se "Form1_Load").

Pa ako možeš napisati kakav primjer bio bih zahvalan.

Ja sam onaj koji jesam.
16 godina
neaktivan

Pogledaj link koji sam ti stavio. Napravi sto ti tamo pise, samo tip varijable promjeni na bool. Postavi je na true i u form load stavi

if (ime_varijable)

{

MessageBox.Show("lskfsdlkdf");

properties.settings.default.ime_varijable=false;

properties.settings.default.save();

}

PS: ovo ti nece raditi jer su mala i velika slova zbrljana ali ove tri linije mozes i sam napisati

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.1.2013 0:49 (Dr. Zoidberg).
13 godina
neaktivan

Hvala ti na primjeru, baš ovako nešto mi je trebalo. :D :)

Ja sam onaj koji jesam.
13 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav, imam problem u vezi s pisanjem u .txt datoteku.

(Napokon sam našao način da stvorim .txt datoteku i već imam problem.)

Kod:

TextWriter txtWrite = new StreamWriter(fileDir);
txtWrite.WriteLine(msg);
txtWrite.Close();

S tim da je "msg" tekst .txt datoteke, a "fileDir" mjesto .txt datoteke (C:\\Temp\\KKSRP.txt).

Greška: (↓↓ slika_GRESKA ↓↓)

Probam otvoriti i sa "Pokreni kao Administrator", ista greška.

Molim vas ako tko zna kako riješiti problem neka piše.

Ja sam onaj koji jesam.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
C# - Problemi i rješenja

Jel postoji folder temp? Jel imas write permission na taj file?

Rvat katolik!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 0:11 (tnakir).

0 0 hvala 0
13 godina
kuhta2 kaže...

Pozdrav, imam problem u vezi s pisanjem u .txt datoteku.

(Napokon sam našao način da stvorim .txt datoteku i već imam problem.)

Kod:

txtWrite.WriteLine(msg);
txtWrite.Close();

S tim da je "msg" tekst .txt datoteke, a "fileDir" mjesto .txt datoteke (C:\\Temp\\KKSRP.txt).

Greška: (↓↓ slika_GRESKA ↓↓)

Probam otvoriti i sa "Pokreni kao Administrator", ista greška.

Molim vas ako tko zna kako riješiti problem neka piše.

Umjesto fileDir mora biti putanja sa punim nazivom datoteke. Pogledaj u exploreru da li ti je datoteka uopće kreirana.

Imaš i boljih primjera na netu. Ovo je sa http://www.dotnetperls.com, a tamo imaš primjera prilagođenih nama početnicima{#}

Pogledaj si i upotrebu onog 'using' na početku.

// // Create a new TextWriter in the resource acquisition statement. // using (TextWriter writer = File.CreateText("C:\\perl.txt")) { // // Write one line. // writer.WriteLine("First line"); // // Write two strings. // writer.Write("A "); writer.Write("B "); // // Write the default newline. // writer.Write(writer.NewLine); }

Hm, neće ni formatirati kod?

//
// Create a new TextWriter in the resource acquisition statement.
//using (TextWriter writer = File.CreateText("C:\\perl.txt")){    //    // Write one line.    //    writer.WriteLine("First line");    //    // Write two strings.    //    writer.Write("A ");    writer.Write("B ");    //    // Write the default newline.    //    writer.Write(writer.NewLine);}

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 18:15 (Badjo_5).
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Jel postoji folder temp? Jel imas write permission na taj file?
Imam ovo:
if (!Directory.Exists("C:\\Temp")){
Directory.CreateDirectory("C:\\Temp");
}

Ja sam onaj koji jesam.
13 godina
neaktivan
Badjo_5 kaže...

Umjesto fileDir mora biti putanja sa punim nazivom datoteke. Pogledaj u exploreru da li ti je datoteka uopće kreirana.

Ovo mi je fileDir:

public string fileDir = "C:\\Temp\\KKSRP.txt";

Datoteka mi se kreira nije to problem, problem je ona poruka koja mi se pokazuje.

Što da napravim da ju maknem, da mi se više ne pokazuje?

Ja sam onaj koji jesam.
14 godina
neaktivan

Uhvati i obradi taj exception pomoću try-catch i neće ti se to pojavljivati. 

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
13 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...

Uhvati i obradi taj exception pomoću try-catch i neće ti se to pojavljivati. 

Možeš li mi malo pojasniti ili dati neki primjer?

Našao sam ovo, ali ništa ne kužim.

Sorry što se zbog mene moraš mučiti, ali to try-catch nikad nisam razumio.

Ja sam onaj koji jesam.
14 godina
neaktivan

Nemam VS na laptopu pa napamet pišem;

try{
    txtWrite.WriteLine(msg);
    txtWrite.Close();
}
catch(Exception e){
    // ispiši poruku o grešci (e) ili ostavi prazno ako ne želiš da se išta pokazuje
}

Kada lajavci laju onda završe ovako: http://i471.photobucket.com/albums/rr77/toropreto/2012-07-0813_30_07.gif
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Pozdrav,

problem je slijedeći:

kada radim sa tabelama iz baze podataka u EF idem na slijedeći način npr:

BindingList<tblNesto> nesto = new BindingList<tblNesto>();

eh moj problem je slijedeći, kako da dodam neku tabelu u binding list ako ne koristim EF.

HVALA

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.2.2013 15:51 (Srednjoskolac2med).

0 0 hvala 0
16 godina
user control u c# kao frame u c++

u c++ imam praznu glavnu formu i nekoliko frameova koje nabacam na tu formu i po njima se krećem preko next i back buttona, kako takvu funkcionalnost dobit u c# sa user controlama?

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

mala pomoc oko zadatka u WPF-u 

Kreirati WPF aplikaciju za aukcijsku prodaju koja ispunjava sledeće zahteve:

• Aplikacija sadrži sistem za upravljanje korisnicima realizovan kroz bazu podataka. Moraju postojati najmanje dva statusa korisnika – administrator i običan korisnik.
  • Aplikacija dobavlja podatke za aukciju iz baze podataka
  • U glavnom prozoru aplikacije prikazuju se svi proizvodi koji su trenutno u ponudi. Za svaki proizvod prikazuju se podaci o ceni, poslednjoj ponudi, poslednjem ponuđaču...
  • Korisnik koji nije ulogovan ima pravo da gleda sve podatke o aukcijama, ali nema mogućnost ponude.
  • Običan ulogovani korisnik ima mogućnost podizanja ponude.
  • Ulogovani administrator ima mogućnost unosa novih proizvoda i brisanja postojećih. Svaki put kada se unese novi proizvod, mora biti postavljena njegova početna cena, naziv i ostale informacije.

Sistem za aukciju funkcioniše na sledeći način:

Onog trenutka kada se proizvod unese, aukcija za taj proizvod je započeta i počinje odbrojavanje za nju. Svaka aukcija ima trajanje od 2 minuta. Sve dok korisnici postavljaju ponude, vreme aukcije se vraća na početak i onda dobija dodatnih 2 minuta trajanja. Kada korisnik postavi ponudu, vrednost proizvoda za koji je ponuda postavljena povećava se za 1 euro. Kada istekne vreme aukcije, korisnik koji je postavio poslednju ponudu označava se kao pobednik i aukcija se zatvara i prestaje da bude dostupna ostalim korisnicima.

Aplikaciju isporučiti u vidu Visual Studio projekta, a bazu podataka u vidu SQL skripte (u tekstualnom dokumentu).

Napomena: Bazu podataka ne treba isporučivati u binarnoj formi (bekap ili .mdf fajl).

napravio sam bazu podataka koja sadrzi tabele users (name i password), aukcije (id aukcije, id prizoda...) i items (item id, min price, curent price...)

medjutim kada zelim da povezem login sa bazom jednostavno ne ide, molim za pomoc, 

PS u frci sam sa vremenom

Evo coda sto imam za sada

<Window x:Class="Aukcija.MainWindow"

xmlns="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml/presentation"

xmlns:x="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml"

Title="MainWindow" Height="600" Width="800">

<Grid Background="#FFA7DAFF" OpacityMask="Azure">

<Label Content="Username:" Height="28" HorizontalAlignment="Left" Margin="12,7,0,0" Name="label1" VerticalAlignment="Top" Width="75" />

<Label Content="Password:" Height="28" HorizontalAlignment="Left" Margin="12,43,0,0" Name="label2" VerticalAlignment="Top" Width="75" />

<Button Content="Confirm" Height="23" HorizontalAlignment="Left" Margin="132,77,0,0" Name="button1" VerticalAlignment="Top" Width="75" Click="button1_Click" FontFamily="Arial" FontWeight="Bold" FontSize="12" ClickMode="Release">

<Button.Background>

<LinearGradientBrush EndPoint="0.5,1" StartPoint="0.5,0">

<GradientStop Color="#FFFCFCFC" Offset="0" />

<GradientStop Color="#FF6C6CFF" Offset="1" />

</LinearGradientBrush>

</Button.Background>

</Button>

<TextBox Text="{Binding Path=username}" Height="23" HorizontalAlignment="Left" Margin="87,12,0,0" Name="textBox1" VerticalAlignment="Top" Width="120" TextChanged="textBox1_TextChanged" Background="CornflowerBlue" FontFamily="Arial" FontWeight="Bold" Cursor="Arrow" />

<TextBox Text="{Binding Path=password}" Height="23" HorizontalAlignment="Left" Margin="87,45,0,0" Name="textBox2" VerticalAlignment="Top" Width="120" TextChanged="textBox2_TextChanged" Background="CornflowerBlue" FontFamily="Arial" FontWeight="Bold"></TextBox>

<Rectangle Height="484" HorizontalAlignment="Right" Margin="0,77,0,0"

Name="okvir"  VerticalAlignment="Top" Width="542">

<Rectangle.Fill>

<ImageBrush ImageSource="C:\Users\user\Downloads/auction-guy.png" />

</Rectangle.Fill>

</Rectangle>

</Grid>

</Window>

xaml.cs

using System;

using System.Collections.Generic;

using System.Linq;

using System.Windows;

using System.Data;

using System.Data.SqlClient;

namespace Aukcija

{

public partial class MainWindow : Window

{

public MainWindow()

{

InitializeComponent();

}

private void button1_Click(object sender, RoutedEventArgs e)

{

string username = textBox1.Text;

string password = textBox2.Text;

if (string.IsNullOrWhiteSpace(username) || string.IsNullOrWhiteSpace(password))

MessageBox.Show("Please insert correct values.", "Incorrect Username or password.");

else

{

SqlConnection con = new SqlConnection(@"data source=.\USER-PC\SQLEXPRESS;database=auction;integrated security=true;");

con.Open();

SqlCommand cmd = new SqlCommand("Select count(*) from users where username='" + username + "' and password='" + password + "'", con);

Int32 returnedCount = (Int32)cmd.ExecuteScalar();

if (returnedCount > 0)

new Window();

else

MessageBox.Show("Wrong username or password");

}

}

private void textBox1_TextChanged(object sender, System.Windows.Controls.TextChangedEventArgs e)

{

}

private void textBox2_TextChanged(object sender, System.Windows.Controls.TextChangedEventArgs e)

{

}

}

}

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
cresh kaže...

mala pomoc oko zadatka u WPF-u 

<cut>

medjutim kada zelim da povezem login sa bazom jednostavno ne ide, molim za pomoc, 

PS u frci sam sa vremenom

Ako si se nadao da ćemo ti napraviti zadatak, neće ići Smijeh. I nedjelja je.

Što se konkretno dogodi, daj text exceptiona. Ne uspije se spojiti na bazu, što napravi?

12 godina
neaktivan

sqlexception was unhandled

A network-related or instance-specific error occurred while establishing a connection to SQL Server. The server was not found or was not accessible. Verify that the instance name is correct and that SQL Server is configured to allow remote connections. (provider: SQL Network Interfaces, error: 26 - Error Locating Server/Instance Specified)

a sto se tice toga da mi uradite zadatak i nemam namjeru samo jednostavno sam zapeo na ovom djelu i nikako da ge odgonetnem

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.3.2013 16:17 (cresh).
13 godina
neaktivan

Exception handling je tu da bi se otkrile greške, nije eto tek tako da bi nešto pisalo. Pročitaj šta ti kaže,  da li imaš instaliran server, da li si unio pravilne podatke o instanci...

12 godina
neaktivan

E pa to je ono sto me buni, naime server postoji na racunalu i pokrenut je ali jednostavo ne ide pa ne ide, doduse pocetnik sam i nemam nekog pretjeranog iskustva...

13 godina
neaktivan

Koliko vidim iz connection stringa, nisi dobro postavio server i instancu. Probaj Data Source = .\SQLEXPRESS, a ne .\ime\instanca.

12 godina
neaktivan

Pokusao i opet ista greska, dali postoji mogucnosti sto nije iskljuceno da iz nekog razloga sql server odbija konekciju sa aplikacijom ili da jednostavno nije aktiviran kako treba ali koliko vidim sve je ok, hvala na pomoci 

13 godina
neaktivan

Imaš li Management Studio? Ako imaš probaj se prijaviti na server sa tim podatcima kroz njega. Na kraju krajeva, da li si tako imenovao instancu, koju autentifikaciju koristiš... Idi na Import and export settings i vidi.

12 godina
neaktivan
cresh kaže...

Pokusao i opet ista greska, dali postoji mogucnosti sto nije iskljuceno da iz nekog razloga sql server odbija konekciju sa aplikacijom ili da jednostavno nije aktiviran kako treba ali koliko vidim sve je ok, hvala na pomoci 

Hm, probaj instalirati MS SQL kak spada ispočetka , barem sam ja tak riješio probleme s bazom. Zapiši sve i slično. Ja sam umjesto SQLEXPRESS stavio da se zove server i spajam se na to s "localhost/server" , također sam bio tad malo glup i dobivao sam DBNull exception, jer zaboravio staviti provjeru dal je koji zapis iz SQL-a  null, i totalno sam se u svemu tome gubio. U svakom slučaju mrzim sve probleme s bazama, oni su mi najgori jer ne možeš ništa dok ih ne riješiš, a mogu biti sitnice koje promaknu ili u tom trenutku ne znaš.

12 godina
neaktivan

Proverio sam i to, data source Sql server native clinet, server name USER-PC\SQLEXPRESS, authentication use windows, dali da umjesto native stavim net. data provaider for sql

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice