C++ kompajliranje programa

poruka: 14
|
čitano: 6.443
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Kroz tutorijale sam shvatio neke osnove...E,ali nikako kako kompajlirati...

Gdje trebam upisati i što upisati,vjerovatno trebam neku tipku stisniti...?

Koristim Programmer´s Notepad

sa poštovanjem vaš crazy_frog
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Za kompajlirati ti treba....kompajler. a to notepad nema Smijeh

skini si ovo i nemaš brige:

http://www.microsoft.com/express/vc/

ima 60mb i besplatno je

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Možeš uzeti i Bloodshed Dev-C++ isto dobar kompajler

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uzeo sam ne onj microsoftov nego onaj drugi i pokazuje ovu grešku:"The system cannot find the file specified"

sa poštovanjem vaš crazy_frog
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: C++ kompajliranje programa
crazy_frog kaže...

Uzeo sam ne onj microsoftov nego onaj drugi i pokazuje ovu grešku:"The system cannot find the file specified"

Dev-C++ je jako loš IDE.

Uzmi Code::Blocks ako ne želiš MS-ov.
The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
16 godina
neaktivan
itf4n kaže...
crazy_frog kaže...

Dev-C++ je jako loš IDE.

Uzmi Code::Blocks ako ne želiš MS-ov.
  Mislim da je Dev-C++ odličan za učit se i za programiranje svih jednostavnijih zadataka... A pošto je čovjek očito početnik, ne vidim zašto ne bi valjao...
16 godina
neaktivan
crazy_frog kaže...

Postaj sliku jer nešto nisi uključio u projekt pri kompajliranju...ili nisi odredio destinaciju projekta.
...ovako baš ne vidimo što pa postaj detaljnije.
Dev je dobar za početnike ,za one koji malo više žele je naravno lošiji ....a osobno preferiram MS a ima i onih koji ga baš i ne vole.Ukusi
se razlikuju.

Private
17 godina
neaktivan

DJGPP je zakon. najbolji osjecaj.Cool (zvuci kao reklama za kondome)

http://irale.deviantart.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
crazy_frog kaže...

Pretpostavljam da sa "ne microsoftov" mislis onda na dev++, a sto se tice greske, da li si taj svoj fajl otvorio
sa dev-om i takoder da li ima pravi nastavak tj. ".cpp"

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
16 godina

DevC++

Otvoriš IDE

CTRL + N ili File -> New -> Source File

napišeš kod

F9 ili Execute -> Compile & Run

otvori se prozor u kojem odrediš gdje želiš pohranit .cpp file

nakon što si source code pohranio na lokalnom disku, program bi se trebao pokrenuti

Every hole is a goal!
17 godina
Sused kaže...
  Mislim da je Dev-C++ odličan za učit se i za programiranje svih jednostavnijih zadataka... A pošto je čovjek očito početnik, ne vidim zašto ne bi valjao...
 Ma da, sjajan je, posebno kad ti se na natjecanju bez ikakvog razloga sruši. Jedina pozitivna strana je što ima "gumb" za kompajlanje, sve ostale funkcije ili ne rade ili su toliko loše da je bolje ne koristiti ih. Code::blocks je jednostavan i puno manje bugovit.
The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
17 godina

Ako baš želite naučit iz temelja c++ (C)  i osnove programiranja onda je najbolja kombinacija notepad + borland c++ compiler + command prompt.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
itf4n kaže...
Sused kaže...
  Ma da, sjajan je, posebno kad ti se na natjecanju bez ikakvog razloga sruši. Jedina pozitivna strana je što ima "gumb" za kompajlanje, sve ostale funkcije ili ne rade ili su toliko loše da je bolje ne koristiti ih. Code::blocks je jednostavan i puno manje bugovit.
  Pa neznam, meni se Dev-C++ nije niti jednom bez razloga srušio, a koristim ga već par godina... I koristih ga na natjecanjima i svuda... U njemu sam počeo i na njega sam navikao...

Code::blocks nisam koristio, skinuh ga jučer i čini mi se ok... 
17 godina

Poanta je da (ako se i ne sruši) DevC++ nema ništa više od Compile and Runa, a da radi kako spada. Sve ostalo je kockanje, hoće li raditi ili ne.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice