Zakljucan BIOS Intel DG33FB ploca

poruka: 5
|
čitano: 899
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan

dakle rijec je o intelovoj ploci na kojoj je zakljucan bios u koji nemam mogucnost uci jer mi trazi password niti mogu instalirat windows jer nemam mogucnost postavit boot prioritete(F10 tipka za odabir boot-a takodjer ne radi jer mi opet trazi password), pokusao sam je otkljucat ali bezuspjesno, premjestanjem jumpera tj one 3 iglice, kako je navedeno u manualu,prebacivanjem jumpera sa 1-2 iglica na 2-3, kada to uradim cekao sam par min te upalio plocu ali nece da baci nikakvu sliku nego nakratko zavrti cooler na procesoru te se ugasi i tako konstantno sve dok ne vratim jumper na 1-2 iglice da bi je uopce mogao upalit,da napomenem da sam ovu metodu pokusao najmanje 15ak puta, citao sam dosta po webu mnogi su uspjesno otkljucalo plocu na ovaj nacin...ima li netko neki savjet, u cemu bi mogao bit problem? da li negdje grijesim sa prebacivanjem jumpera ili bi mozda morao duze da cekam kad prebacim jumper na 2-3 iglice??? i jos nesto ploca je koristena u vojnim racunarima, pa nisam bas siguran kolike su mogucnosti da se uopce otkljuca.....

http://ark.intel.com/products/50377/Intel-Desktop-Board-DG33FB

0 0 hvala 0
13 godina

jesi probao izvaditi bateriju na par minuta?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: Zakljucan BIOS Intel DG33FB ploca
darkborg kaže...

jesi probao izvaditi bateriju na par minuta?

plocu sam dobio bez CMOS baterije tako da sam sve to probao prvo bez nje, a kasnije sam nabavio odgovarajucu bateriju (KTS CR2032) pokusao i sa njom ali opet bezuspjesno

17 godina
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
12 godina

Ako ne uspiješ otključati bios onda izvadi hdd i spoji ga na drugi komp i na njemu pokreni instalaciju, kod prvog restarta isključi komp pa izvadi hdd i vrati ga na tu ploču s zaključanim biosom. Kad ga ukljuciš nastaviće instalaciju i sve riješeno.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice