dakle,imam problem sa intelovim quad core procom q9400,skinuo sam everest,i pogledam temperature proca,kad ono prva i duga jezgra su na 19-21 stupnjeva a treca i cetvrta na 39 stupnjeva,i onda mi se ponekad odjednom ugasi komp sam od sebe,a ja mislim da je to zbog proca,proc nije klokan...plz help!jel to problem u hladnjaku,jer sam ga platio 300kn,il je hladnjak krivo postavljen il nes trece?
Temp. na quadu q9400
- poruka: 7
- |
- čitano: 2.148
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
dakle,imam problem sa intelovim quad core procom q9400,skinuo sam everest,i pogledam temperature proca,kad ono prva i duga jezgra su na 19-21 stupnjeva a treca i cetvrta na 39 stupnjeva,i onda mi se ponekad odjednom ugasi komp sam od sebe,a ja mislim da je to zbog proca,proc nije klokan...plz help!jel to problem u hladnjaku,jer sam ga platio 300kn,il je hladnjak krivo postavljen il nes trece?
eo,sam da vam kazem cooler je gigabyte volar
Meni se čini da je najviše do hladnjaka. Pogledaj jesi li ga dobro postavija i jesi li pastu dobro razmaza jel može bit da ti baza hladnjaka ne dodiruje površinu peocesora dobro.
To ti se pocelo desavat nakon sto si promjenio hladnjak?
Jesi ga dobro prišarafio?
Jesi li pastu nanio na procesor?
Ako je ovo OK, onda probaj s flashem BIOS-a možda BIOS krivo izvješčuje podatke.
downloadaj ovaj program (real temp). nakon download izmjeri temperaturu i vidjet ćeš da everest ne prikazuje realno stanje. možeš i s ovim programom (core temp), ali on će isto prikazat drugačije.
ja najviše vjerujem real temp. kažu da je core temp bolji od real tamp, ali kažem, real temp mi je draži. možeš koristit obadva
inače moje temperature na quad 9300, nije klokan, box cooler, znači cooler koji dobiješ uz cpu. temp. su idlle od 40-50c° pa kad se nešto vrti od 50-68c° , tako koji c° gore dolje.