Phenom II P820 vs. i5 430m

poruka: 19
|
čitano: 2.881
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Phenom II P820 vs. i5 430M

Pitanje je jasno, inace se radi o laptopima s navedenim procesorima: i5 dvojezgreni 2,26 GHz a Phenom trojezgreni, 1,80 GHz

posto se bas ne kuzim u procesore pokusao sam pronaci na netu ali nisam uspio, pa sam ko uzadnja šansa pitao ovdje, nisam zelio spamat :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ja bi rađe i 5
RAZOR
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
RE: Phenom II P820 vs. i5 430m
tpg kaže...
ja bi rađe i 5

jer je bolji?

jer je brži?

objasni mi...

14 godina
neaktivan

bump

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Phenom II P820 vs. i5 430M

i5 je ekonomicniji sto bi znacilo duzi vijek trajanja baterije (ne znam kolko ti je to bitno). AMD se uz vecu potrosnju i vise zagrijava!

S druge strane jednostavnom racuncom dobijes da AMD raspolaze sa 5.4GHz a Intel sa 4.52GHz - sto je apsolutno nebitno osim u igrama, ali cak i ne svima zbog toga sto i5 ima vise cachea!

Tako da ovisi za sto ces koristiti laptop:

Ako ti treba (dugotrajnija baterija) i dobre performanse -> Intel i5

Ako ti je prioritet multitasking ili trebas "sirovu CPU snagu" -> AMD P820

Pravi programeri programiraju binarno!
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 22:44 (Pentium100).
14 godina
neaktivan

e to me zanimalo - ekonomicnost i trajanje baterije, jesu li razlike toliko očite, tj. hoće li kod Phenoma baterija trpiti mnogo vise i puno brze krepati u odnosu na i5 ili su razlike tek neznatne?

(stisno ti hvala ;)Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CRT kaže...

e to me zanimalo - ekonomicnost i trajanje baterije, jesu li razlike toliko očite, tj. hoće li kod Phenoma baterija trpiti mnogo vise i puno brze krepati u odnosu na i5 ili su razlike tek neznatne?

(stisno ti hvala ;)Namigiva

Ispravak: Intel ima TDP od 35W dok AMD ima TDP 25W.  Tako da ce ipak baterija s AMDom dulje trajati. Ali pod uvjetom da je baterija ista sto ne vjerujem da je slucaj - dakle ovisi o samom prijenosniku.

Rekao si da nisi uspio naci usporedbu ta 2 procesora. To je radi toga sto je taj Phenom II u rangu sa i3 procesorom i s njim se usporeduje sto automatski znaci da je i5 jaci jer je rang vise.

A kao sto sam vec napomenuo pusti GHz jako malo znace. Na primjer Intel Atom 1.6 je slabiji od Centrino-a 1.2 GHZ u svakom pogledu itd...

(iz nekog razloga ja sam u prijasnjem postu mislio da se radi o N820 a ne o P820  Sramim se  )

16 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...

i5 je ekonomicniji sto bi znacilo duzi vijek trajanja baterije (ne znam kolko ti je to bitno). AMD se uz vecu potrosnju i vise zagrijava!

S druge strane jednostavnom racuncom dobijes da AMD raspolaze sa 5.4GHz a Intel sa 4.52GHz - sto je apsolutno nebitno osim u igrama, ali cak i ne svima zbog toga sto i5 ima vise cachea!

Tako da ovisi za sto ces koristiti laptop:

Ako ti treba (dugotrajnija baterija) i dobre performanse -> Intel i5

Ako ti je prioritet multitasking ili trebas "sirovu CPU snagu" -> AMD P820

Ma o cemu ti pricas...kojom ti to racunicom dobijas da amd ide na 5.4 a intel na 4.52...lupas...

AMD

Intel 

Eto pa procitaj malo o procesorima imas tu i neke testove

He who dares, wins
15 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Ma o cemu ti pricas...kojom ti to racunicom dobijas da amd ide na 5.4 a intel na 4.52...lupas...

AMD

Intel 

Eto pa procitaj malo o procesorima imas tu i neke testove

Errr - mnozenjem broj jezgri * takt

A zbog toga sam i napiso i BOLDAO da jeapsolutno nebitno jer neki ljudi tako gledaju: "Joj ova Celeron ima vise GHz i zato je bolji od i5"

Sto naravno nije tocno.

- inace ja podrzavam svaku kritiku dok je god konstruktivna, sto se za tvoju i nebi moglo reci...

16 godina
neaktivan
Pentium100 kaže...

Errr - mnozenjem broj jezgri * takt

i...

To se tako ne racuna...npr. taj phenom radi na 1.8 ghz a ne 5.4 kako ti kazes...nemoj covjeka pogresno informisati...moze on imati i 100 jezgri ali on i dalje radi na 1.8 ghz

bez ljutnje...ali dajes mu pogresne informacije

He who dares, wins
17 godina
neaktivan

malina22 je u pravu. Nikada se brzina ne mjeri množenjem jezgri. Više jezgri određuje samo moguću iskoristivost proca sa aplikacijama koje koriste sve te jezgre, tek tada je trojezgrenibrži od dvojezgrenog. Na žalost još uvijek puno aplikacija koriste samo 1 jezgru, tako da bih i ja radije uzeo i5.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina

ROFL, mislio sam da su tipovi koji množe frekvencij sa jezgrama izumrli no još ih ima...

Ja bih uzeo laptop sa i5 osim ako intel konfiguracija ima GMA4500, a AMD konfa ima HD5***. Onda bih uzeo laptop sa amd procesorom jer pri samom spomenu GMA ja bježim od nekog laptopa.

Eh da i5 je zasigurno jači procesor u to nema sumnje.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 23:47 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

e sad ste me zbunili  Šutim

ajde ovako: Hoce li se moci pokretani nesto zahjtevniji programi poput photoshopa glatko i bez problema sa jednim i drugim procesorom, uskladjenim sa 4 giga RAM-a

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 0:11 (CRT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CRT kaže...

e sad ste me zbunili Šutim

ajde ovako: Hoce li se moci pokretani nesto zahjtevniji programi poput photoshopa glatko i bez problema sa jednim i drugim procesorom, uskladjenim sa 4 giga RAM-a

ma hoce nebrini,koji da odaberes dobri su to ,nije ti to celeron

RAZOR
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 0:18 (tpg).
15 godina
neaktivan
CRT kaže...

e sad ste me zbunili  Šutim

A zasto nebi ti dao linkove od ta 2 laptopa o kojima razmisljas pa da ti u globalu kazemo koji je bolji?

14 godina
neaktivan

ma zanima me razlika izmedju phenoma i i5 znam ja koji je bolji medju ta dva laptopa, nije to pitanje, ve   sam zelim vidjet u pitanju procesora

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pa da zakljucim onda: svi smo se slozili da je i5 bolji ali i vise trosi i skuplji je, a sto se tog Phenoma tice on se usporeduje sa i3 i njima moze konkurirati.

15 godina

Definitivno je i5 bolji...

Imas i one linkove kaj je netko stavil...

Tamo se ocigledno vidi

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Moj PC  
2 0 hvala 3
14 godina
neaktivan

hvala (vec sam vam svima istisko one gumbe ispod)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice