Koji procesor uzeti?

poruka: 26
|
čitano: 5.960
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Koji procesor uzeti?

Pozdrav...

Zanima me koji procesor uzeti, AMD ili intel neki i3 ili fx 4 / 6 jezgri, do 1000 kn

igram večinom CS:GO i WoT pa mi prije svega treba za to

Trenutno imam Athlon x2 270 3.4 @ 4.0 OC, HD6870 i 8GB RAM i matična MSI 760GM-P23 (FX)

e sad me zanima koji je bolji odabir prijeći na intel ili ostati na amd platformi, pošto je CS:GO procesor based igra, hvala u naprijed

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Koji procesor uzeti?

Za wot je trenutno najbolji izbor oc-ani g3258

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Koji procesor uzeti?

treba mi ipak nešto jače, pogotovo za CS

13 godina
neaktivan
Koji procesor uzeti?

S obzirom da ti matična podražava cpu do 95W idealan bi ti bio FX 6300, cca 800kn novi.

http://www.bug.hr/forum/topic/slaganje-pc-konfiguracija/savjeti-o-nadogradnji-racunala/164263.aspx

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 19:56 (Djeye).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji procesor uzeti?

Dali mi se isplati prelaz sa C2D E8400 na C2Q Q9400, nisu neki novci u pitanju pa reko da pitam iako i s trenutnom konfomigram sve nove igre (ne igram Batllefield 4 MP64..itd)?

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
joza7 kaže...

Pozdrav...

Zanima me koji procesor uzeti, AMD ili intel neki i3 ili fx 4 / 6 jezgri, do 1000 kn

Trenutno imam Athlon x2 270 3.4 @ 4.0 OC, HD6870 i 8GB RAM i matična MSI 760GM-P23 (FX)

e sad me zanima koji je bolji odabir prijeći na intel ili ostati na amd platformi, pošto je CS:GO procesor based igra, hvala u naprijed

Ako igraš samo to onda trebaš prodat CPU i MBO te kupit neki polovni i5 (idealno K verziju) i pripadajuću ploču.

14 godina
Zekat kaže...

Dali mi se isplati prelaz sa C2D E8400 na C2Q Q9400, nisu neki novci u pitanju pa reko da pitam iako i s trenutnom konfomigram sve nove igre (ne igram Batllefield 4 MP64..itd)?

Pa naravno da se isplati podpulat broj jezgara ako ti nije skupo.

14 godina
itomic009 kaže...
joza7 kaže...

Pozdrav...

Ako igraš samo to onda trebaš prodat CPU i MBO te kupit neki polovni i5 (idealno K verziju) i pripadajuću ploču.

Hvala na odgovoru i pomoći ;)

10 godina
neaktivan
AM3+ procesori na AM3 ploci da li je moguce?

Imam AM3 maticnu plocu i imam single core procesor i planiram da kupim neki triple core. Ali sam se zapitao da li je moguce staviti AM3+ procesore u AM3 maticnu plocu (hteo bih da stavim FX-6300) posto znam da su ti soketi isti bukvalno identicni da li je to moguce???

Konkretno imam maticnu plocu MSI 870-C45

HVALA UNAPRED!   

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: AM3+ procesori na AM3 ploci da li je moguce?
AkiKM99 kaže...

Imam AM3 maticnu plocu i imam single core procesor i planiram da kupim neki triple core. Ali sam se zapitao da li je moguce staviti AM3+ procesore u AM3 maticnu plocu (hteo bih da stavim FX-6300) posto znam da su ti soketi isti bukvalno identicni da li je to moguce???

Konkretno imam maticnu plocu MSI 870-C45

HVALA UNAPRED!   

Phenom II X6 je najnovije sta ta tvoja podrzava. Postoji i V2 verzija sa AM3+ socketom koja podrzava FX, pogledaj ponovo jeli mozda kojim cudom tvoja v2.

14 godina
neaktivan
Koji procesor uzeti?

Jel bi ovaj proc bio dovoljan za današnje igre tj.  da pošteno iskoristi jednu R9 290/GTX 970?

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12420

Ja sam novi vozač s malo radnog staža, široka mi kola a uska garaža...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zekat kaže...

Jel bi ovaj proc bio dovoljan za današnje igre tj.  da pošteno iskoristi jednu R9 290/GTX 970?

http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12420

bit ce dovoljno, pogotovo ako imas namjeru overclockati cpu :)

stock brzine bi mogle raditi bottleneck u nekim igrama

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2015 12:54 (Rasho).
13 godina
neaktivan
Koji procesor uzeti?

pozdrav,

znači ovako, imam ploču ga-ma790x ds4 i trenutno athlon 6000+ i 4gb ddr2 pc6400...uz to imam cx600 napajanje, grafu sam uzeo 7850 2gb, i trea mi sad procesor drugi. 

Ploča podržava svasta, ja bi uzeo nekog x4 phenoma, i brine me jedna stvar... a to je da li podržava pc 6400 memoriju? 

Phenom II X4 955 - Supported memory: DDR2-1066, DDR3-1333... tako piše. ja sam uzeo 16gb pc6400 (800mhz) 4x4gb ddr2 i dali bi to radilo sa tim procesorom? 

Ne mora to biti taj procesor, moze i neki drugi u rangu toga(965,945 nezz koji je najbolji po temperaturama, performasama, ugl iz iskustva ako neko zna), pa eto šta mi preporučate i dali će raditi takav proc sa tom memorijom?

-razlog zasto sam uzeo tu memoriju je sto je puno jeftinija od ove 1066mhz pa sad jbga nezz oce radit s tim procom....

0 0 hvala 0
15 godina

Ako ti ram radi na ploci raditi ce i procesor sa njime. Bitno da ti ram radi, obicno i kad ti ploca ne podrzava tu brzinu rama ona ga spusti automatski na najbrze sta podrzava. Koliko vidim 965be bi isao na plocu, upari i mozes igrat solidno sve, ja imam slicnu konfu i sve radi lijepo.

9 godina
neaktivan
Kaj mislite da predjem sa intel ccore na q8200 na amd fx x4 4320 box..jel bolji taj fx dostA.. sto mislite dal se isplati za 660kn uzet

0 0 hvala 0
13 godina

Bolja preporuka je onda polovni i5 nego taj FX, budeš vidio poveći boost sa i5.

10 godina
odjavljen
wcpapir kaže...
Kaj mislite da predjem sa intel ccore na q8200 na amd fx x4 4320 box..jel bolji taj fx dostA.. sto mislite dal se isplati za 660kn uzet

bolji je FX, al bolje ga ne kupovati, za 660kn si nađi i5 2300, i5 2310, i5 2320, i5 2400 i neku osnovnu 1155 ploču, bilo ih je na njuškalu za tu lovu, drastično bolji od ovog FX dreka

Battlelog: Glavas_ZG
13 godina
Koji procesor uzeti?

Citiram

Boli je FX... FX drek! :-)

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
VidoM kaže...

Citiram

Boli je FX... FX drek! :-)

Ne citirraš, nego citirš vadeći iz konteksta

Uz to postoji tema za ovo:

http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/mali-tutorijal-o-procesorima-za-pocetnike/32535.aspx

Battlelog: Glavas_ZG
11 godina
neaktivan
Koji procesor uzeti?
Da ne otvaram novu temu pa pisem ovdje, planiram upgrade na i7 4790k, pa me zanima koliku ce to razliku praviti od moga i5? Imam vec vodeno hladenje, bilo je na snizenju velikom pa sam uzeo tako da mi nije problem za overclock. Radi se o vodenom hladenju nzxt kraken x31
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Koji procesor uzeti?

Biti ce osjetna razlika, pogotovo kad klokas taj i7 na nekih 4.5Ghz

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Zavisi šta planiraš radit. Ako je za igranje, ta 1080ica bi trebala prodisati punim plućima.

12 godina
Lucidius kaže...

Biti ce osjetna razlika, pogotovo kad klokas taj i7 na nekih 4.5Ghz

pa samo u tome ima više od trećine snažniji proc, mislim kad ga klokne, a kamo li još kad dodaš prednost ht-a na i7

9 godina
protjeran
Koji procesor uzeti?

Od klokanja procesora u gejmingu nema puno kruha, mozda 3-4 FPS-a, al na papiru ljepo izgledaju ti gigaherci, I give you that ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Svi mi govore da uzmem jedan i7 radi bottlenecka. A i planiram uzeti jos jedan gtx 1080 za posao pa da ne bude nebalansirano
9 godina
protjeran
Koji procesor uzeti?

Dobro ti govore 

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice