T-Com Internet izdvojena tema

poruka: 19.965
|
čitano: 7.098.019
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: T-Com Internet
sandokan111 kaže...

Posto ga trenutno imam, malo sam trazio, imas na ovom linku http://192.168.1.1/html/engineer/gmenu.htm. Moze se jos s njim radit, mozes omogucit i pristup ssh, tamo imas busybox. Ok je to. Kako radi, vidit cemo, iako mislim da cu otkazat tcom :P

Sve OK. Ali nestankom struje odnosno resetom sve "osobne" postavke se gube jer povlači defaultne sa centrale. Strašno šta je T-Com uradio od inače solidnog rutera, ali s originalnim firmwareom.

Zora puca, biće dana ...
10 godina
Jura iz druge galaksije kaže...

Sve OK. Ali nestankom struje odnosno resetom sve "osobne" postavke se gube jer povlači defaultne sa centrale. Strašno šta je T-Com uradio od inače solidnog rutera, ali s originalnim firmwareom.

Da, jer ti nisu snimljeni podatci na acsu. Ja uredno svaki router kad podesim spremim config bas jer operateri vole tako nenadano resetirat stvari, a zna se cak ni kad ih pitas tko i kako pravit glupi pa "nismo mi neznamo sta se dogodilo". Zato spremis konfig i mirna bosna. Iako, mozes ti zvat njih da oni tvoje postavke spreme pa uvijek imas te. Neznam za ostale, kad sam prije bio na tcomu sam to napravio i uvijek je povlacilo to.

13 godina
neaktivan
T-Com Internet

Trebam si uvest još jednu liniju u kuču a nitko osim T-coma to ne može...jel su svi ostali opeteri davatelji usluga na postojeću liniju. 

Nakon dobrih 5-6 godina opet moram potpisat ugovor s T-comom (12mj) za njihov TRIO paket (bez obzira što telefon neću uopće koristit).Da li su mi 6mj za 1kn Arenu sport.,a moga sam birat još HBO i onaj Pickbox.

Nakon 12mj ću se prebacit kod nekog drugog operatera.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
sandokan111 kaže...
Jura iz druge galaksije kaže...

Da, jer ti nisu snimljeni podatci na acsu. Ja uredno svaki router kad podesim spremim config bas jer operateri vole tako nenadano resetirat stvari, a zna se cak ni kad ih pitas tko i kako pravit glupi pa "nismo mi neznamo sta se dogodilo". Zato spremis konfig i mirna bosna. Iako, mozes ti zvat njih da oni tvoje postavke spreme pa uvijek imas te. Neznam za ostale, kad sam prije bio na tcomu sam to napravio i uvijek je povlacilo to.

Staviš svoj router u bridge sa tom njihovom kantom i kraj priče. Možda neki koji već imaš samo na njega nabaciš openwrt ili ddwrt ili eventualno kupiš Mikrotika za 200tinjak kn i ne razmišljaš hoće li se netko spojiti i čačkati po njemu.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
15 godina
R36 kaže...

Trebam si uvest još jednu liniju u kuču a nitko osim T-coma to ne može...jel su svi ostali opeteri davatelji usluga na postojeću liniju. 

Nakon dobrih 5-6 godina opet moram potpisat ugovor s T-comom (12mj) za njihov TRIO paket (bez obzira što telefon neću uopće koristit).Da li su mi 6mj za 1kn Arenu sport.,a moga sam birat još HBO i onaj Pickbox.

Nakon 12mj ću se prebacit kod nekog drugog operatera.

Zašto ne uzmeš jednostavno dodatnu liniju u tcomu? Čemu max3 paket?

https://www.hrvatskitelekom.hr/telefon/telefonski-prikljucak/dodatne-linije

36kn mjesečno je dodatna telefonska linija.

Iako nisam baš skužio čemu dodatna linja ako nećeš koristiti telefon

01101110 01101010 01101111 01101110 01101010 01101001
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.1.2016 16:32 (njonji).
10 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Staviš svoj router u bridge sa tom njihovom kantom i kraj priče. Možda neki koji već imaš samo na njega nabaciš openwrt ili ddwrt ili eventualno kupiš Mikrotika za 200tinjak kn i ne razmišljaš hoće li se netko spojiti i čačkati po njemu.

To je plan ako ostanem na tcomu, jos nisam odlucio.

njonji kaže...

Zašto ne uzmeš jednostavno dodatnu liniju u tcomu? Čemu max3 paket?

https://www.hrvatskitelekom.hr/telefon/telefonski-prikljucak/dodatne-linije

36kn mjesečno je dodatna telefonska linija.

Iako nisam baš skužio čemu dodatna linja ako nećeš koristiti telefon

Nisam siguran dal je to nova linija, ili samo novi tel broj. Jer ti mozes po postojecoj liniji samo uvest jos xx brojeva ako hoces. Mislim da njemu bas treba nova linija s novim internetom itd.

9 godina
Dotatna tel linija mu ide po postojećoj parici uz trenutni broj. Za nju se ne uvodi nova parica u kuću.

0 0 hvala 0
10 godina
T-Com Internet

Pa to i kazem. Mislim da njemu bas treba nova linija. Sad koliko to kosta da tcom uvede pitanje je.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Uselio sam se nedavno u novi stan u kojemu postoji telefonska linija ali nakon 20 dana cekanja iskonovog tehnicara i odgovora da ne postoji teh.mogucnosti za instalaciju usluge (niti rijec vise), nazivam t-com. Nakon 15 dana dobivam poziv uz identican odg. sa objasnjenjem da nema vise slobodnih parica i ako zelim za istu cijenu mogu neki bezican internet brzine od 1-3mbit-a? Prva stvar je sto mi se nedaje 215kn za smece od brzine sa kojom prakticno neemogu nista vise od sxcrolanja po portaliima, a druga stvar je da je cijena ista kao da koristim uslugu od 30 mbita. Je li moguce da je problem slobodnih parica nerijesiv? Postoji ikakva mogucnost da imam ikakav normalan internet? Nemogu hebeno vjerovati da 2km od Pule u mjestu sa nekoliko hiljada ljudi nemogu koristiti net. Ljudi u drugim drzavama ladno vec pice vezu od 150mbita a oni mi nude za 215kn 1-3 mbita veze. Boze koja smo mi sramota od drzave.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
T-Com Internet

Evo pajdaš jučer ujutro naručio Turbo30, jutros stigao speedport modem HP expressom, tehničar danas dopodne javio da sutra ujutro oko 9 pušta vdsl... Ostadoh šokiran...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ico2005 kaže...

Evo pajdaš jučer ujutro naručio Turbo30, jutros stigao speedport modem HP expressom, tehničar danas dopodne javio da sutra ujutro oko 9 pušta vdsl... Ostadoh šokiran...

Kod mene slicna situacija. 
4.1 predan zahtjev za ukljucenje max 2 paketa + turbo30. Speedport dobiven odmah u t-centru. 5.1 ukljucen net i osnovna 10mbita brzina. 11.1 prebacen na turbo 30.
sve u svemu jako zadovoljan osim s speedport ruterom.

Ohne Audi geht es nicht..
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2016 20:05 (andreas11).
14 godina
T-Com Internet
Znači Speedport dijele po defaultu sada?
Što im je jadni ZTE skrivio?
S konja na magarca, to je trend što se tiče modema u Tcomu.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Meni su rekli da je bilo previse prituzbi na ZTE.. na speedport niti jedna.. Speedport je bolji router samo i on ima svojih dobro poznatih problema. 

17 godina
neaktivan
Clarkec kaže...

... Speedport je bolji router ...

Mora da se šališ

Zora puca, biće dana ...
11 godina
neaktivan
Prolega kaže...

Netko je dobro spomenuo kako na centralama uglavnom rade studenti

Ne. U pozivnom centru službe za korisnike, a ne na centrali.

11 godina
neaktivan
Clarkec kaže...

Meni su rekli da je bilo previse prituzbi na ZTE.. na speedport niti jedna.. Speedport je bolji router samo i on ima svojih dobro poznatih problema. 

Imam ZTE i radi odlično. Nemam jednu primjedbu na njega.

17 godina
T-Com Internet

Jel ovo normalno da imam tolko spajanja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
andreas11 kaže...

Kakvih spajanja? Misliš na pogreške?

17 godina
BudalastoStvorenje kaže...
andreas11 kaže...

Prva slika. Vidis da se ruter zna diskonektati svakih par minuta.

11 godina
neaktivan
andreas11 kaže...
andreas11 kaže...

Prva slika. Vidis da se ruter zna diskonektati svakih par minuta.

Nije normalno. Ne ovako često.

17 godina

Jel to do rutera (imam onaj stalno blokirajuci speedport) ili do linije?

16 godina
odjavljen

Vjerojatno do tog glupog speedporta.

Najpametnije rješenje - staviti ga u bridge sa nečim što se ne glupira. Mikrotik, Siemens SX763 sa dd-wrt ili openwrt, neki Tplink... Ali i parametri su ti malo čudni. Malo nazovi t-com da to pogledaju...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.1.2016 12:58 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
andreas11 kaže...

Jel to do rutera (imam onaj stalno blokirajuci speedport) ili do linije?

Vrlo je vjerojatno do rutera. Imao sam isti problem dok sam bio na ADSLu i kada sam putem torrenta skidao neki materijal neograničenom brzinom. Tada se znalo dogoditi da veza pukne u nekoliko navrata (kao kod tebe), To sam riješio tako da sam ograničio brzinu downloada utorrenta na niže i problem je nestao.

Zora puca, biće dana ...
15 godina

Moj zte od 5mj kad sam uveo vdsl i dobio ga radi savršeno..ni jednom nije pukla veza ni ništa..veza je 50mb

17 godina
T-Com Internet

je imam 118 spajanja do 7-8 u mjesecu je bilo 1-2 dnevno, a mislim da u zadnja 2-3 dana sam odradio jedno 90 tak spajanja. ugl prijavio kvara službi za korisnikei čekam. doduše tu je pucanje max-tva, smrzavanje , smanjivanje brzine, smanjivanje propusnosti,....povećavanja propusnosti lol.

sad čekanje.

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
andreas11 kaže...

Evo kako kod mene izgleda, nema nikakvih pucanja, a imam isto Speedport modem tako da ne mora značit da je baš do njega.

10 godina
neaktivan

Niti ja nemam niti jedno pucanje na Speedportu.. On radi intervale od 24 h 00m 00 sek. Tako mi je na ispisu.  jedini problem je onaj sa DNS-om sto sam rijesio tako sto sam na svakom uredjaju stavio fiksni. Imam stari firmware jer novi ne znam stavit nit mi se da zaj... s tim, ..a nema ni potrebe jer radi savršeno. 

17 godina
sokre kaže...

je imam 118 spajanja do 7-8 u mjesecu je bilo 1-2 dnevno, a mislim da u zadnja 2-3 dana sam odradio jedno 90 tak spajanja. ugl prijavio kvara službi za korisnikei čekam. doduše tu je pucanje max-tva, smrzavanje , smanjivanje brzine, smanjivanje propusnosti,....povećavanja propusnosti lol.

sad čekanje.

edit: evo slikice

ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
9 godina
neaktivan
T-Com Internet

dali je netko u zadnjih par dana primijetio da je brzina interneta sporija nego prije? naime imam paket od 4 mb/s i do prije par dana je brzina bila normalna. sada na speedtest dobijem max download 2.4 mb/s. primijetio sam i kad skidam da max ide 300 kb/s dok mi inaće download varira od oko 500 pa do 600 mb/s. imam max tv i 2 računala spojena na isti router, prije je sve išlo bez problema a sada šteka čak i kada je sve drugo ugašeno. počelo je prije par dana sa konstantnim pucanjem veze koje je trajalo oko 2 sata sve skupa. u ta 2 sata sam bio spojen možda 5 minuta na internet. no prošlo je ali od tada je download otišao u pm... ako se brzina ne vrati do sutra, zovem službu za korisnike makar opet očekujem njihove budalaštine tipa "ako ti ne radi internet moraš reinstalirati windowse a to što se router ne želi upaliti nema nikakve veze, to ti je do windowsa" što mi je njihov tehničar zaista i rekao kada je došao provjeriti kvar......

speedtest 2 je napravljen 2 minute nakon speedtest-a 1, vidi se razlika koje ne bi smjelo biti da je sve ok. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 21:48 (Skullscar1989).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Skullscar1989 kaže...

speedtest 2 je napravljen 2 minute nakon speedtest-a 1, vidi se razlika koje ne bi smjelo biti da je sve ok. 

Neznam zasto mislis da se razlika u 0.4mb ne bi vidjela u rasponu od 2 minute?!

Sto se tice problema, stavi parametre parice, mozda ti je paket smanjen jer se cjelokupna propusnost parice smanjila pa maxtv pojede ostalo. Al ako imas 4mbita, sve preko 2 nista ne mozes pravno, osim zvat sluzbu za korisnike i gnjavit ih.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.1.2016 22:16 (sandokan111).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice