Kvaliteta DSL parice? izdvojena tema

poruka: 6.156
|
čitano: 1.679.073
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Kvaliteta DSL parice?
sandokan111 kaže...

GoodAngel kaže...

pitaj Boga tko više može razmrsit bez da ne počupa i ne razjebe trenutne instalacije totalka.

Nema se sto cupat... koristis to sto imas. Povlaci se parica od fttc-a do tvoje kuce, po kuci se koristi to sto je provuceno. To je ok.

ok, onda prelazim kod tebe na Tcom ili T šrot kako ti draže ?

ko mi dolazi to naštimat, ti ili t šrot ?

šalim se, nego imam i vikendicu tamo kod paga, pa me zanima kakve su tamo instalacije jel se može pogledat gdje sve Tcom ima te FTTC kutije ima negdje stranica neka s time ???

ja volim te dobre brzine, a i turisti mi se stalno žale da puca veza i tako, normalno vjerojatno je ful mali promet i brzina, pa kada se njih 10 uključi "smarthphonima" mogu mislit kako im to zakrči promet, pa bih provjerio jel mogu isti scenarij napraviti i dolje?

i 5-3570K
14 godina
neaktivan
JohnnDoe kaže...

Znači problem je što neznam o kojem se CPEu radi koji ISP i koji firmware CPEa je da bi mogao reći jel bug što uzrokuje att u upu da očitava 0, vjerojatno bug sudeći po svemu.

CRCovi i FECovi (u velikim količiniama samo za FECove jer su ispravljivi errori) se smatraju kvarom koje uz loše postavljen profil mogu još uzrokovati, loša parica, loši spojevi na parici i unutar kućne instalacije, loš ranžirung na MDFu, nesipravan port na DSLAMu.

Uglavnom 1950Killeru, prijavi kvar (spor internet / trzanje tva) nadaj se da će ti doći tehničar od tvog providera a ne neki vanjski tutlek, ispitaj ih sve mogućnosti, pitaj za udaljenost od centrale i mogućnosti prebacivanja na FTTC ukoliko si na cca 1km od centrale, provjeri i za FTTH i FTTB mogućnosti, to ti je moj savjet kao netko tko je bio terenski tehničar skoro 10 godina.

Pusti teoretičare, pusti pametnjakoviće kojima je Ruter kriv za lošu liniju, stanje u državi, visok kolesterol i visko tlak, takvi idioti će ti reći da su dobili loš ruter da im daš neku od Cisco 4000 serija.

Teorija je jedno praksa je drugo.

po toj tvojoj priči onda ispada da sam ja idiot, a daj ti meni "NEIDIOTU" onda reci kako to da je sa Simens SX sve radilo uredno, iste instalacije isto sve u kući isti PC, nikakvih problema nisam imao sada svakih pet minuta imam prolbme s "troubleshoot" ?

mislim brani ti te svoje Tcomvce Iskonovce koliko hoćeš, ali nisam ja ničjii fanboy niti sam ičiji agent da moram branit bilo kgoa od njih, ako rade sranja, a meni rade sranja već 20 godina, ja još nisam nijednom imao nuditelja internet telefon usluge s kojim sam bio zadovoljan, svi glume svašta usluga super dok ti je ne uvale, a onda skužiš koji su to prevaranti i mudroseri i prodavatelji magle, a ti ako si zadovoljan s time samo uživaj i brani ih ko dobra ovčica. bez brige mene ne budeš gledao u svom "društvu".

u mojoj teoriji je u zadnjih 30 dana "tehničar" Iskona bio tri puta i tri puta mi donjeo "teoretski" neispravn ruter, i onda mi za šećer na kraju uvalio ENKOM koji mi nije u stanju otvorit ni jebenu stranicu normalno a kamoli nešto drugo radit normalno. dakle sigurno da neću krivit i pizditi nikoga bezveze, niti mi je cilj srat po Iskonu i bilo kome, ali usluga se plaća i logično je da za plaćeno očekujem neku razinu usluge, a ne da od mene prave majmuna ma kakav "Brend" oni bili, taman bili veći brend od Brendona Davora Šukera, žišku ?

PS.... evo da ne bi bilo da lažem nešto, ovo se meni dogodi svakih 10tak minuta. https://imgur.com/m1QBj5r

i 5-3570K
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2018 2:01 (GoodAngel).
14 godina
GoodAngel kaže...
sandokan111 kaže...

GoodAngel kaže...

pitaj Boga tko više može razmrsit bez da ne počupa i ne razjebe trenutne instalacije totalka.

Nema se sto cupat... koristis to sto imas. Povlaci se parica od fttc-a do tvoje kuce, po kuci se koristi to sto je provuceno. To je ok.

ko mi dolazi to naštimat, ti ili t šrot ?

šalim se, nego imam i vikendicu tamo kod paga, pa me zanima kakve su tamo instalacije jel se može pogledat gdje sve Tcom ima te FTTC kutije ima negdje stranica neka s time ???

ja volim te dobre brzine, a i turisti mi se stalno žale da puca veza i tako, normalno vjerojatno je ful mali promet i brzina, pa kada se njih 10 uključi "smarthphonima" mogu mislit kako im to zakrči promet, pa bih provjerio jel mogu isti scenarij napraviti i dolje?

Naravno da nije dostupna mapa s fttc ormaricima, nema toga.. a dobru uslugu na pagu mozes u startu zaboraviti, opcenito je na otocima usluga katastrofa.. ipak je to t srot

10 godina
JohnnDoe kaže...

CRCovi i FECovi (u velikim količiniama jer su ispravljivi errori) se smatraju kvarom koje uz loše postavljen profil mogu još uzrokovati, loša parica, loši spojevi na parici i unutar kućne instalacije, loš ranžirung na MDFu, nesipravan port na DSLAMu.

Jesi ti pogledao sliku ili mozda pricas o nekoj drugoj slici? Lik jedva da ima fecova i crcova..

JohnnDoe kaže...
Teorija je jedno praksa je drugo.

Samo se praksa ne smije kosit s teorijom, sto vecina nasih tehnicara zanemaruje jer neznaju teoriju vec im se teorija sastoji od nekakvog ubrzanog tecaja od 10 dana gdje nauce sto kada napraviti u izricito odredjenim situacijama i van toga je panika.

GoodAngel kaže...

Ih da je kod mene bilo bi super, fino bi zaradjivao da imam ista od tcoma. Nemoj se samo zaletit, trazi napismeno tu brzinu (50/10) da ti se ne dogodi da te ne spoje na taj fttc pa da ostanes na tome na cemu jesi s novim ugovorom. Znaci trazi napismeno tu brzinu tako da mozes raskinut ugovor ako je ne dobijes.

GoodAngel kaže...

Nista se ne moze pogledat. Najlakse ti je do nekog susjeda otic i pogledat njemu stanje parice (ovako u routeru kako si tu stavio sliku) pa ako sam ne znas iscitat pitaj tu, ali nema tu puno filozofije, pogledat "attainable" ili "maximum" rate i ako je do 10mbita onda pisi kuci propalo. Iako mislim da tu ima netko s paga da je stavljao slike i ima finu brzinu.

14 godina
neaktivan
sandokan111 kaže...

GoodAngel kaže...

Ih da je kod mene bilo bi super, fino bi zaradjivao da imam ista od tcoma. Nemoj se samo zaletit, trazi napismeno tu brzinu (50/10) da ti se ne dogodi da te ne spoje na taj fttc pa da ostanes na tome na cemu jesi s novim ugovorom. Znaci trazi napismeno tu brzinu tako da mozes raskinut ugovor ako je ne dobijes.

GoodAngel kaže...

Nista se ne moze pogledat. Najlakse ti je do nekog susjeda otic i pogledat njemu stanje parice (ovako u routeru kako si tu stavio sliku) pa ako sam ne znas iscitat pitaj tu, ali nema tu puno filozofije, pogledat "attainable" ili "maximum" rate i ako je do 10mbita onda pisi kuci propalo. Iako mislim da tu ima netko s paga da je stavljao slike i ima finu brzinu.

budem tražio napismeno i ugovor, ništa bez napisanog ugovora o toj brzini. ili ne potpisujem ugovor. tako će to ići, dosta je bilo prodavanja magle.

dakle moraš i ti ko i ja na Tcom preći, jedini način da postaneš "elita" je da postaneš član T šrota. :D

budem se raspitao još oko te brzine, ja uvijek švabama kažem "das ist Tcom- ganz total internet".

i 5-3570K
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2018 2:09 (GoodAngel).
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Ne brini, naci ce oni nacin da te sje*u.. 

Tu u igru dolazi "brzina od-do", tipa od 20 do 50, tako se odmah ogranice da im ne mozes nista

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
CrossDeath kaže...

Tu u igru dolazi "brzina od-do", tipa od 20 do 50, tako se odmah ogranice da im ne mozes nista

Nema tog u tcoma.

14 godina
sandokan111 kaže...
CrossDeath kaže...

Nema tog u tcoma.

Hmmmmmmm onda im netko sabotira internet stranicu 

9 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

To se odnosi na osnovnu brzinu, za adsl je 20mbit/s, za optiku 50mbit/s. Za 10kn više odabireš željenu turbo opciju.

1 0 hvala 0
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Da, znaci ogranicili su se

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
protjeran

Tako ja a onda ti  zavisi koliko si blizu centrali i kakvu propusnost parice sad govorim o bakru imaš jel možeš imat  20,30,40,ili 50mbit/s takve su zasad brzine na bakru ali mogu uskoro bit ponuđene i veće u rasponu od 50-100mbit/s na bakru prek vectoringa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2018 14:07 (Josko73).
10 godina
CrossDeath kaže...

Hmmmmmmm onda im netko sabotira internet stranicu 

Ili to ili netko vidi ono sto hoce vidjet jelda. Zaista cudno da je to netko kome je tcom na crnoj listi.. Kako bi ti oglasio da na vdslu dajes pristup brzinama od 20 od 50 bas me zanima.

To sto ti vidis su brzine dostupne za potpisivanje na vdslu, ne kako izgledaju ugovori, ugovori se potpisuju po odredjenim brzinama i onda imas 70% minimalno zagarantirane. Da je ono sto ti pricas,  onda bi ugovor bio "od 20 do 50" kao sto jedan operater ima (ili je imao) "od 5 do 50" u ugovoru pa tehnicki ugovor raskinut ne mozes sve dok ti mogu isporucit 70% od 5 mbps i ugovor je ispostovan. Tako nesto nikad nije bilo u tcoma.

Edit:

Evo tcom,vip i bnet svi imaju isto oglasavanje, a kad odes pod turbo opcije u tcoma jasno je naznaceno koliko u kojoj brzini imas, kao i kod svih ostalih operatera imas maksimalnu i onda minimalnu (70%) oglasavane brzine.

Kao sto rekoh, vidis ono sto bi zelio vidjet, ali u ovom slucaju, u pravu nisi..

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2018 14:17 (sandokan111).
14 godina
Kvaliteta DSL parice?

Pa da, tocno ono sto sam napisao, imas raspon brzina i ako si unutar toga ne mozes raskinuti ugovor

bilo je u njih tako (jos uvijek doduse), oglasavana brzina je bila 4 mbps i ako si imao manje od toga (2 mbps), nisi mogao raskinuti ugovor jer su se ogradili s "od 2 do 4 mbps"

Da, mrzim t srot, ali ne moras se ti uzrujavati oko toga

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2018 15:06 (CrossDeath).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

Taj vectoring koji spominjete, da li ce on utjecati na povećanje  max propusnosti parice mozda? 

1 0 hvala 1
14 godina
shilev kaže...

Taj vectoring koji spominjete, da li ce on utjecati na povećanje  max propusnosti parice mozda? 

Vectoring ce ti povecati brzinu ako si vec na vdsl-u, dakle ako ti je petlja dovoljno kratka. Svi koji su jos na adsl-u, nece imati nikakve koristi od vectoringa. 

9 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

NAPOKON!! Nakon skoro dva tjedna nazvao me HT tehničar i rekao mi da dolazi sutra spojit mi ovu max3 uslugu osnovni+prošireni,sport plus,turbo 50(209+5+15+10=239) i kaže mi da mi je duljina moje parice(linije) do tog FTTC ormara oko 50m .Kad sam ga pitao za propusnost kaže mi da je negdje između 80 i 120 e sad je to širok pojam ali valjda mora tako reć dok još kod mene to u stanu složi ali ja zadovoljan sa najavama .Znači tvrdi da će mi bez ikakvog problema složit prek 17a profila VDSL2 brzinu 50/10Mbps neovisno o HD kanalima u samoj maxtv usluzi i da ću imat stabilan 50 net i maxtv hd kanale koji neće utjecat na to.Daj Bože da tako bude sutra javim dojmove kad me spoji kako to sve izgleda a ako uspijem i ako budem znao postavit ću i parametre moje linije. Naravno i speed test brzinu!

Napad je najbolja obrana :)
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2018 17:13 (Seki001).
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina

Uzivaj stari 

10 godina
CrossDeath kaže...

Pa da, tocno ono sto sam napisao, imas raspon brzina i ako si unutar toga ne mozes raskinuti ugovor

bilo je u njih tako (jos uvijek doduse), oglasavana brzina je bila 4 mbps i ako si imao manje od toga (2 mbps), nisi mogao raskinuti ugovor jer su se ogradili s "od 2 do 4 mbps"

Pa doslovno ista stvar je i kod svih drugih isp-ova, ali ti iz nekog razloga to prikazuje kao da je to tako samo kod tcoma. Znaci doslovno ne postoji nijedan isp koji radi drugacije, a tvoja prvotna izjava da su im web hakirali i da pise "od 20 do 50" je ujedno i lazna i izvrcanje prikazanog da bi pokusao nesto dokazati plus ismijati mene. Ja se nista ne uzrujavam vec odgovaram nekome tko me pokusava ismijati s "ocito su im web hakirali" bez da je uopce pogledao cinjenice i preispitao svoje, sada vec ocito krive, izjave. Mrzi ti koga god, ali barem barataj s konkretnim cinjenicama ne glupostima.

13 godina
neaktivan

dupli post

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2018 17:20 (shilev).
9 godina
protjeran

Polako!Kad me prišteka i kad vidimo kako to šljaka onda ćemo eventualno ako bude ok uživat.Nego zanima me nekaj drugega dali kad me spoji na taj vdsl2 dali sam ja iza ong CG Nat.a automatski i dali odmah mogu tog tehničara zamolit da me skine sa toga jer mi treba za streamanje plex medijateke van kućne mreže da me skinu sa toga zna li tko? Naima na Bnet.u sam imao uključen taj CG.Nat i kad sam ih fino zamolio da me maknu sa toga i zbog čega mi treba odmah su mi to makli.Hoće li to moć ovdje?

13 godina
neaktivan
CrossDeath kaže...
shilev kaže...

Vectoring ce ti povecati brzinu ako si vec na vdsl-u, dakle ako ti je petlja dovoljno kratka. Svi koji su jos na adsl-u, nece imati nikakve koristi od vectoringa. 

na vdsl sam, ali dosta od centrale, 1300m

sad mi je propusnost parice max 27mbit, 10mbit net + max tv hd

e sad, kolik bi taj vectoring to podigao i da li bi podigao samo onima koji su blize centrali ili i nama koji imamo vdsl, ali smo ipak dosta daleko od same centrale?

meni bi super doslo da mi recimo propusnost bude oko 35mbit, tako da mogu imati net 20mbit + max tv hd bez nekih problema

bas mi fali tih dodatnih 10 mbita za normalno surfanje, jer dijete stalno visi na YT i crticima, zena i ja gledamo dosta netflix, svaki svoje, pa 10mbita bas nije optimalno

14 godina
sandokan111 kaže...
CrossDeath kaže...

Pa doslovno ista stvar je i kod svih drugih isp-ova, ali ti iz nekog razloga to prikazuje kao da je to tako samo kod tcoma. Znaci doslovno ne postoji nijedan isp koji radi drugacije, a tvoja prvotna izjava da su im web hakirali i da pise "od 20 do 50" je ujedno i lazna i izvrcanje prikazanog da bi pokusao nesto dokazati plus ismijati mene. Ja se nista ne uzrujavam vec odgovaram nekome tko me pokusava ismijati s "ocito su im web hakirali" bez da je uopce pogledao cinjenice i preispitao svoje, sada vec ocito krive, izjave. Mrzi ti koga god, ali barem barataj s konkretnim cinjenicama ne glupostima.

to je bio sarkazam, al ajde..

ja nisam spominjao druge operatere jer je kolega prije rekao da je na t srotu, pa sam se zato na njih referirao.. ti si poceo o drugim operaterima

I kako sam tebe pokusao ismijati?

Poruka je uređivana zadnji put uto 10.4.2018 21:35 (CrossDeath).
14 godina
shilev kaže...
CrossDeath kaže...
shilev kaže...

na vdsl sam, ali dosta od centrale, 1300m

sad mi je propusnost parice max 27mbit, 10mbit net + max tv hd

e sad, kolik bi taj vectoring to podigao i da li bi podigao samo onima koji su blize centrali ili i nama koji imamo vdsl, ali smo ipak dosta daleko od same centrale?

meni bi super doslo da mi recimo propusnost bude oko 35mbit, tako da mogu imati net 20mbit + max tv hd bez nekih problema

bas mi fali tih dodatnih 10 mbita za normalno surfanje, jer dijete stalno visi na YT i crticima, zena i ja gledamo dosta netflix, svaki svoje, pa 10mbita bas nije optimalno

Nece ti vectoring pomoci, predaleko si od centrale

7 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

67000 Fecova u downstreamu, ovo naravno ovisi u kolikom vremenskom periodu ih je izbacio, barem u njegovoj statistici ne piše koliko je dugo link up.

https://oldwww.bug.hr/_cache/4b3b6be2a8db52a8e48d893d079dba67.dee1ed6659250f563b99fa5fc4cdd158.jpg

Ukratko ja sam čovijeku dao savijet, ako ti imaš kakav bolji izvoli.

0 0 hvala 0
10 godina
Seki001 kaže...

Nego zanima me nekaj drugega dali kad me spoji na taj vdsl2 dali sam ja iza ong CG Nat.a automatski

Tcom to ne stavlja po defaultu, neznam dal su poceli nisam pratio, al moguce da ce svi lagano to pocet uvodit jer je veliki manjak ipv4 adresa.

CrossDeath kaže...

Hahahah ajde ako nisi skuzio da napisem ovako izravno, to je bio sarkazam, al ajde..

ja nisam spominjao druge operatere jer je kolega prije rekao da je na t srotu, pa sam se zato na njih referirao.. ti si poceo o drugim operaterima

Sad se vec glup pravis, a koliko sam skuzio glup nisi. Poceo si da ce ga tcom prije ili kasnije zajebat jer da se oglasavaju s "od 20 do 50" na sto sam ti ukazao da si u krivu pa si mi sarkasticno napisao da "netko sabotira internet stranicu", umjesto da si fino nakon sto ti se ukaze da si u krivu otisao tamo i provjerio ono sto sam ti kasnije screenshoto, a to je da ne, ne daju se ugovori "od 20 do 50". A drugi ispovi su tu jer, ako ce mu tcom nac nacin da ga sje*e, s tim argumentima, svi ostali ispovi ce isto tako nac nacina za isto to, samim time, koja je poanta izvlacit tcom kao jednog i jedinog krivca da ce korisnika sje*at a iskljucit ostale? Sve si ovo ti vec znao jer su ovo osnove komunikacije u koju si se ukljucio svjesno, al eto, kad si trazio "objasnjenje" tu je.

JohnnDoe kaže...

67000 Fecova u downstreamu, ovo naravno ovisi u kolikom vremenskom periodu ih je izbacio, barem u njegovoj statistici ne piše koliko je dugo link up.

https://oldwww.bug.hr/_cache/4b3b6be2a8db52a8e48d893d079dba67.dee1ed6659250f563b99fa5fc4cdd158.jpg

Ukratko ja sam čovijeku dao savijet, ako ti imaš kakav bolji izvoli.

67000 je nista, i to su ispravljene greske, dok god se ispravljaju ok je. Da su greske pokazatelj mogucih problema u buduce, pa i ispravljene, slazem se, ali njegove brojke to ne pokazuju jos. Prijavljivanje greske na onu liniju ce mu uzrokovat samo probleme jer ako ih ugnjavi previse samo ce mu srusit profil a i ovako je na nekom medju profilu, a njemu je bilo pitanje dal moze trazit povecanje brzine. Previdjeo sam da mu nije odgovorio nitko, iz nekog razloga sam mislio da je walpha njemu odgovorio jer je odmah ispod i brzine su se slagale otprilike. Moja greska. Moze trazit povecanje na 20+tv, al mislim da nebude procitao sad.

14 godina
sandokan111 kaže...
CrossDeath kaže...

Hahahah ajde ako nisi skuzio da napisem ovako izravno, to je bio sarkazam, al ajde..

Sad se vec glup pravis, a koliko sam skuzio glup nisi. Poceo si da ce ga tcom prije ili kasnije zajebat jer da se oglasavaju s "od 20 do 50" na sto sam ti ukazao da si u krivu pa si mi sarkasticno napisao da "netko sabotira internet stranicu", umjesto da si fino nakon sto ti se ukaze da si u krivu otisao tamo i provjerio ono sto sam ti kasnije screenshoto, a to je da ne, ne daju se ugovori "od 20 do 50". A drugi ispovi su tu jer, ako ce mu tcom nac nacin da ga sje*e, s tim argumentima, svi ostali ispovi ce isto tako nac nacina za isto to, samim time, koja je poanta izvlacit tcom kao jednog i jedinog krivca da ce korisnika sje*at a iskljucit ostale? Sve si ovo ti vec znao jer su ovo osnove komunikacije u koju si se ukljucio svjesno, al eto, kad si trazio "objasnjenje" tu je.

da, svi isp-ovi imaju te fore s brzinama, ali opet, kolega je napisao da je na HT-u, pa sam mu zato govorio za ht

a to si u pravu, nije od 20 do 50 mpbs.. drukciji su rasponi ovisno o max brzini koju korisnik zeli

bio sam brzoplet, samo sam skrinao ono sto je bilo na pocetnoj stranici, ali jbg.. toliko ih ne volim da ih na svakom koraku zelim omalovazavati 

17 godina
neaktivan
Kvaliteta DSL parice?

10.2016 vrijeme kad sam razgovarao s agentom Iskona (kucna posjeta)

Pitao sam ga za jednu nejasnocu  sto im je to znacilo 20-50 tj od - do

Aggent je rekao da mi nude VDSL brzine ali da ne mogu garantirati iz ponude  ili po mojoj zelji, nego iz tehnickih mogucnosti tj udaljenost i kvalitete bak. parice, Iz tog razloga daju takav oblik ponude brzine. Nakon potpisa i izlasku iz kuce sto misli da cu moci dobiti. gledao je okolo i rekao oko 35 Mbts.

Dok sam stornirao zahtjev za prebacivanje na iskon (imao sam sumnju da ce mi ponuditi vece brzine neg sto sam imao ), saznao sam da su mi dali 20/5 Mbts. Jos tolerancija 70 posto tu smo gdje i imam brzinu starog operatera.

Najbolje kod svakog operatera pitati zasto tako izrazavaju ponude.

Doiata mi nedostaje Amis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Jebodiah kaže...

Pitao sam ga za jednu nejasnocu  sto im je to znacilo 20-50 tj od - do

Mislim da iskon doista i potpisuje na taj nacin. Vise sam i zaboravio, ima neki isp koji je napisao tako nesto u ugovoru i pisao sam u temi o njemu kako je to navlakusa jer su se pravno pokrili da ne mozes raskinut ugovor i da varaju ljude na taj nacin.

Poruka je uređivana zadnji put sri 11.4.2018 11:45 (sandokan111).
10 godina
Ja na Iskonu imam taj od do paket i stvarno su mi pustili maksimalno koliko na parici može ići. Upoad naravno nije ni blizu mogučnosti ali to je više do samog profila.

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Kvaliteta DSL parice?

Evo ljudi napokon sam danas spojen na MAX3 209kn uslugu spojio me HT tehničar instalacija svega nije trajala više od 10-15min.E sad izgleda da me je malo muljao prije o propusnosti moje parice kad je tvrdio da će bit između 80-120 ipak se ustanovilo kasnije kad smo ušli u postavke parametara linije da tome tako nije.Znači dobio sam router Speedport W724V type CI modem ko modem vidi se da je neko kinesko sranje al nije ni onaj Bnet-ov bio puno bolji.Ovaj je bar lipši.Maxtv fino šljaka ali ništa mi nije uključeno šta sam dogovorio(HD kanali) prilikom potpisivanja ugovora!Sad trenutno imam samo 4mbit/s brzinu jadno da nemre bit jadnije sa 120 od Bnet-a sam pao na 4 al ok.Zovem ja onda korisničku službu i dobijem ja njih i kad puff oni meni kažu da do potupne realizacije usluge i otvaranja Turbo VDSL2 brzina kao i HD ugovorenih kanala treba proteć oko dan-dva i ako ni tad neprimjetim da mi je to sve namješteno da opet zovem wtf.Pa jeben mu miša zar nisu mogli odmah to sve pustit? I taj jebeni Turbo50 i otvorit mi sve te silne HD kanale nego trebam čekat dan-dva!? Evo sad ču postavit parametre moje linije pa ako ko ima pametan da mi malo kaže koliko sam ja udaljen od tog fttc ormara kojeg ja vidim sa prozora 50m od mene u desno i jel ova linija kad mi uključe vdsl2 turbo 50 brzinu hoće to izdržat skupa sa sa uključenim HD kanalima?

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice