Potrebna pomoc oko snimanja gameplaya.

poruka: 14
|
čitano: 1.709
|
moderatori: DrNasty, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
neaktivan

Pozdrav svima. Ne znam da li postoji slicna tema i da li sam na pravom pdf-u ali zaista bih cijenio ako bi se javio neko strucan da pomogne.

Planiram poceti sa snimanjem gameplaya i stavljanja na yt. Dobro bi mi dosli savjeti oko programa koji su najbolji za to, eventualnim uobicajnim problemima sa kojima se najcesce susrecu ljudi koji se bave ovim kao i misljenje o konfiguraciji.

Konfiguracija je:

i5 3470
8 gb dd3 1600 mhz
ssd 240 gb
graficka 1050 ti
Interesuje me da li je konfiguracija dovoljna za tako nesto(u planu su i zahtjevnije igre), koji program bi najvise odgovarao i sl.
Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Potrebna pomoc oko snimanja gameplaya.

Ili Nvidia ShadowPlay ili Windows Xbox game bar. Ne gubis na fpsu, a kvaliteta videa odlicna. Ako imas nekoliko TB prostora, svejedno ti je. Ako ne, onda Xboxov game bar jer navodno ima nekoliko desetaka % manji memorijski otisak.

Minuta je oko GB ako se dobro sjecam na FHDu i 60 fpsa. Poslije to konvertas u VP9 ako mislis stavljat na yt.

8 godina
neaktivan

Hvala puno. Mislim da cu se odluciti za Windows Xbox game bar. :)

14 godina

Po mome osobnome sudu najbolji program za snimanje je Fraps,a za editiranje Sony Vegas

Barem su to dva najpopularnija programa za YT.

Problemcic moze biti upravo Fraps koji pravi velike fileove,ali je zato kvaliteta videa bezprijekorna,no sudeci po tvojoj konfiguraciji ti neces imati problema.

Za Sony Vegas imas tone tutorijala na YT kako se editira sa njim.

Obadva programa naravno mogu biti besplatna...khm!

Ako želiš pobijediti,ne smiješ izgubiti!
8 godina
neaktivan

Hvala na savjetu, uzecu u razmatranje. Mada, sto se tice frapsa, rekli su mi da utice i na fps...

Pogledacu koji tutorijal za Sony Vegas. :)

15 godina

Ja sam sebi kupio bandicam, odredis si kvalitetu videa, zvuka, stavis watermark ako hoces, mozes se snimat kak igras pa ti stavi u ugao video od kamere , a mozes i snimat a da ti se vidi fps, ja zadovoljan

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina

Fraps je smeče  besplatna verzija je prije barem mogla snimat samo vrlo kratko a i veličina datoteka je bila ogromna.

Mislim da ti je Shadowplay najbolji izbor.

0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Hvala svima na savjetima. Drago mi je da ima strucnih ljudi sa iskustvom na ovom forumu. :)

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran

Zašto niko ne spominje OBS ? Daleko bolji program od npr. fraps ili bandicam a još i besplatan.

1 0 hvala 1
10 godina
protjeran

fraps,obs majko mila gdje vi idete s ovim, pa covjek ima 1050ti, istu karticu koju ja imam na 1 kompu, shadowplay radi odlicno i ne treba mu nikakvi drugi programi...

imas:

nvidia? shadowplay

amd? relive

amen

13 godina

upravo to,čemu se baviti sa third party programima kad covjek ima nvidiju.

case closed

8 godina
neaktivan

Sad ste me malo zbunili, moracu dobro da razmislim. :D

0 0 hvala 0
16 godina

Nikakav fraps. Zadnji puta je updatean 2012 ljudi moji.

Koristi nVidia shadowplay, gameplay od 30-40 minuta bude oko 10gb, a to sa programom po izboru editiraš i renderiraš u kvaliteti po izboru (oko 1gb).

Tj, više se ne zove "shadowplay", sada je po novome "share" a po još novijem "in-game overlay".

Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
neaktivan

Jos jednom, hvala svima na savjetima. Moj definitivni izbor je Nvidia shadowplay. :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice