F1 2010 - rasprava

poruka: 3.571
|
čitano: 1.007.289
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hot Lap F1 2010 - natjecanje
16 godina
neaktivan
F1 2010 - rasprava

Evo i GameTrailers recenzija, dosta dobra reca, i igra je dobila visoku ocjenu.

Link.

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
Poruka je uređivana zadnji put pet 1.10.2010 10:43 (thuglife).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
RE: F1 2010 - rasprava
thuglife kaže...

Link.

LINK

http://www.f12010.co.uk/welcome::herbert.html
16 godina
neaktivan
pirat kaže...
thuglife kaže...

Link.

LINK

Sh*t, dao sam krivi link, neznam što mi je bilo. Sramim se

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi...
14 godina
F1 2010 - rasprava

koja hrpa bullshita...imaju objasnjene za sve, i sve je to kao namjerno napravljeno i tako treba biti...lol.

pa ne kuzim kako je ea sports 2001.mogao sve to imati u igri. i real time kvalifikacije uz ubrzanje istih, i split vremena..i sve ostalo sto oni spominju da kao ne mogu zbog ne znam kojih razloga..a 10 godina smo ispred.

jednostavno su losi programeri i gotovo...krenuli su totalno krivim putem i sad naravno nema vise povratka jer bi trebalo cijelu igru iz pocetka radit.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1 2010 - rasprava

Evo testira malo na time trialu kako sta radi, sve je uredu samo mi je zvuk nekako sheban kad mi bolid ide preko 250km/h, nekad se samo od sebe popravi, zvuci kao da mi motor blokaje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
F1 2010 - rasprava

Trebala bi FIA još nekome prodati licencu da se napravi konkurencija codemastersu inače ništa od prave F1 igre.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Igor666 kaže...

koja hrpa bullshita...imaju objasnjene za sve, i sve je to kao namjerno napravljeno i tako treba biti...lol.

pa ne kuzim kako je ea sports 2001.mogao sve to imati u igri. i real time kvalifikacije uz ubrzanje istih, i split vremena..i sve ostalo sto oni spominju da kao ne mogu zbog ne znam kojih razloga..a 10 godina smo ispred.

jednostavno su losi programeri i gotovo...krenuli su totalno krivim putem i sad naravno nema vise povratka jer bi trebalo cijelu igru iz pocetka radit.

Zato si ti pravi programer? - LOL, daj ne melji gluposti i razmisli prije nego napišeš nešto.

Razmisli sad malo o tome što piše i tome što si sam napisao.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
17 godina
neaktivan
F1 2010 - rasprava

Prije nisam baš primjećivao, ali što prvenstvo ide dalje, to mogu sve više primjetiti to varanje s vremenima...Vozači skidaju sekunde kao od šale i koliko god se ja trudio u prosjeku završavam na 15.-17. mjestu u kvalifikacijama...Premda budem prvi u utrci, svejedno me nervira ta krađa u kvalifikacijama...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
naxeem kaže...

Zato si ti pravi programer? - LOL, daj ne melji gluposti i razmisli prije nego napišeš nešto.

Razmisli sad malo o tome što piše i tome što si sam napisao.

ne nisam programer...

i ne kuzim u cemu je problem, samo sam realno napisao kako stvari stoje. ispravi me sto sam krivo napisao.

igra nema nista od toga sto je F1 challenge imao vec 2001. nigdje ne pise da je za neke stvari kriv bug, vec da je to tako namjerno napravljeno.

kakvo im je objasnjenje sto nema real time kvalifikacije? zbog fast forwarda? kao sto rekoh..to ima svaka trkaca igra od ni ne znam koje godine..a njima je to prekompleksno zbog fast forwarda??

15 godina
odjavljen
F1 2010 - rasprava

Nije stvar programera da napravi real time kvalifikacije i da balansira igru, to je stvar dizajnera igre, programerova stvar je tehničke prirode (pisanje codea, optimizacija i prilagodba drugim platformama i sl.)

Weky d.o.o, podruznica BUG FORUM, kontakt steam:vedran:wekyyy, xf:vedran1987
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
F1 2010 - rasprava

Vozeći FIA GT prvenstvo u GTR2 igri, kada želite završiti (ubrzati) practice ili kvalifikacije bez da vozite, AI na kraju tih sesija ima vremena krugova abnormalno brza koja nebi mogli napravit da vozite sa bolidom formule 1. A da se oko toga digla prašina, baš i nije.

Vozim karijeru i još nisam naišao na bug sa boksom jer si sam određujem taktiku, utrke su mi zanimljive jer treba biti konstantan i tada je borba napeta. Ako se izvrtim ili razbijem ne gine mi lovljenje posljednjih bolida (nove momčadi) koje bez problema stignem, ali ove konkurentne stignem, ali ih lako i ne prestignem. Briga me šta je tamo PtzTR na nekom forumu napiso da AI vara jer on nezna napamet stazu i stalno se vrti po stazi pa neože stići kompjuter.

Ako ti se ne sviđa igra nemoj igrat, ako ti se sviđa uživaj i to je to.

ššššš - možda su u šumi
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
F1 2010 - rasprava

Imam jedno pitanje, kako cu npr. ako ostetim formulu kako cu se najaviti u pit i reci im sta ce promijeniti, ili oni to sami rade? I kako cu uzeti druge gume, npr. ako padne kisa u sred utrke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za ulazak u pit stisnes tipku neznam tocno koja je jer ja igram na volanu,a i podesis si,a ja neznam kak se to stavi da u boxu kazes koje gume oces to i mene zanima

SUICIDE-because the world is better place without you
16 godina
moderator
commandos kaže...

Imam jedno pitanje,kako cu uzeti druge gume, npr. ako padne kisa u sred utrke?

Ryder007 kaže...

Neznam kak se to stavi da u boxu kazes koje gume oces to i mene zanima

Pogledajte sliku..I tu odaberete koji set guma da vam stave kad sljedeći put uđete u box.

http://www.f12010.co.uk/welcome::herbert.html
14 godina
Ryder007 kaže...

za ulazak u pit stisnes tipku neznam tocno koja je jer ja igram na volanu,a i podesis si,a ja neznam kak se to stavi da u boxu kazes koje gume oces to i mene zanima

imas isto tipke za podesiti...mislim da se zove quick menu..pogledaj tamo di se postavljaju kontrole. mozes podesiti nagib prednjeg krila, mapu motora i sl.

14 godina
Weky kaže...

Nije stvar programera da napravi real time kvalifikacije i da balansira igru, to je stvar dizajnera igre, programerova stvar je tehničke prirode (pisanje codea, optimizacija i prilagodba drugim platformama i sl.)

znas na sta sam mislio..

ma nema veze, nema smisla nista pisat..ako ne vidite propuste u igri...nije moja stvar. tako i tako se ne moze utjecat na to.

14 godina
protjeran
Igor666 kaže...
Weky kaže...

znas na sta sam mislio..

ma nema veze, nema smisla nista pisat..ako ne vidite propuste u igri...nije moja stvar. tako i tako se ne moze utjecat na to.

Ma ima igra propuste ja sam toga svijestan no ipak je to f1 pa je igram kakva god da bila nisam previše kritičan jer nisam očekivao puno osim buga s boksom i na nekim stazama prelaganog AI sve mi je ok.

BAZINGA
17 godina
neaktivan
F1 2010 - rasprava

Osim činjenice da programeri s tim nemaju veze, preskačeš činjenicu da je kompleksnost grafike i fizike u ovoj igri znatno povećana u odnosu na 10 godina starije igre. , primjerice, F1 2001 (po meni još uvijek najbolji F1 naslov).

Ova igra radi se i za konzole, a to znači da umjesto nekih 4GB memorije imaju na raspolaganju 0.25GB memorije. Video memorije PS3 ima 256MB, ja imam 1024MB. Na mojoj, prosječnoj, video kartici (5850) propusnost video memorijskog sučelja je 128GB/s, a na PS3 ne prelazi 23GB/s.

Konzole kompresiraju teksture i poput XBoxa 360 koriste velike buffere (s kojim dobije 256GB/s npr.), ali i dalje su ograničene čistom veličinom i podatke učitavaju puno češće od PC-a, što je meni dovoljno da povjerujem njihovom opravdanju za switchanje bolida i "korisničko iskustvo".

Simulacija fizike je također vjerojatno odrađena na ozbiljnijem nivou, što mrvicu otežava neke operacije.

Bitno je provjeriti kakve opcije su postojale u drugim igrama na istom engineu, poput Grida? Dirta? (Koja od tih je na tom Egou?)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Osim činjenice da programeri s tim nemaju veze, preskačeš činjenicu da je kompleksnost grafike i fizike u ovoj igri znatno povećana u odnosu na 10 godina starije igre. , primjerice, F1 2001 (po meni još uvijek najbolji F1 naslov).

Ova igra radi se i za konzole, a to znači da umjesto nekih 4GB memorije imaju na raspolaganju 0.25GB memorije. Video memorije PS3 ima 256MB, ja imam 1024MB. Na mojoj, prosječnoj, video kartici (5850) propusnost video memorijskog sučelja je 128GB/s, a na PS3 ne prelazi 23GB/s.

...

Jeli PS3 koristi XDR memoriju?! (koja je brža od DDR3 memorije, ili sam ja nešto fulao?!)

Evo danas odigrao prvi put F1 2010, prezadovoljan sam!

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
15 godina
odjavljen
naxeem kaže...

Ovo je smješno. I kad dođe konzolaš i kaže da ce GT5 izgledati uvjerljivo najbolje ikada neovisno o platformi i to još u 1080p na PS3.

Operation Flashpoint
15 godina

vidio sam jučer u izlogu algoritma F1 2010 za PC, jel probao igrat netko tu igru i kakava je?

16 godina
neaktivan
Memphis kaže...

vidio sam jučer u izlogu algoritma F1 2010 za PC, jel probao igrat netko tu igru i kakava je?

igra je odlicna 9/10, ako je želiš kupit onda je radije kupi preko steam-a za puno manju cijenu.

Bolje biti 100 godina bogataš nego 7 dana siromah
15 godina
sk8 4 life kaže...
Memphis kaže...

igra je odlicna 9/10, ako je želiš kupit onda je radije kupi preko steam-a za puno manju cijenu.

ja bi je rađe skinuo ak je ima di za skinut

14 godina
protjeran
F1 2010 - rasprava

Dal ima igra u algoritmu za pc kaj se ne prodaje samo digitalno.

BAZINGA
Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
sk8 4 life kaže...
naxeem kaže...

...

Jeli PS3 koristi XDR memoriju?! (koja je brža od DDR3 memorije, ili sam ja nešto fulao?!)

Evo danas odigrao prvi put F1 2010, prezadovoljan sam!

Kakve veze to ima? Znaš razliku između veličine i propusnosti? - Da? E, gle, kompresijom i velikim "cacheom" (XBox 360 ima 10MB keš) konzole uglavnom nadoknade izgubljeno na brzini. Uglavnom, ali su i dalje vrlo ograničene i to ponajviše veličinom memorije. 1024 naspram 256 u PS3 je znatna razlika u običnoj memoriji i to je ono što stvara probleme novijim naslovima i detaljima te kompleksnosti scena na konzolama.

Ja jesam programer, ali se 3D grafikom nisam aktivno bavio 10 godina, pa sam pitao kolegu koji se bavi game devom čime osim kompresije konzole rješavaju probleme i, kako sam pretpostavio, vrlo čestim učitavanjem, tj. konstantnim streamingom.

Ali i ako streamaš nešto, dođeš do zagušenja i kad zagušiš maksimalnu propusnost bez trzanja, logično je da stvar trza. S obzirom na navedene ogromne teksture koje se koriste, moguće je da su u CM-u odlučili da, u cilju poboljšanja korisničkog iskustva, dakle da igrači na konzolama ne gledaju trzanje i pucanje, da izbjegnu takve situacije koje naglo učitavaju cijele sekcije staza i okoliša u memoriju.

Iz toga proizlazi da je njihovo objašnjenje sasvim realno.

Weky kaže...
naxeem kaže...

Ovo je smješno. I kad dođe konzolaš i kaže da ce GT5 izgledati uvjerljivo najbolje ikada neovisno o platformi i to još u 1080p na PS3.

Može izgledati fino, efekti mogu biti genijalni, ali će trikova biti još više :)

16 godina
F1 2010 - rasprava

Ok, vidim svi se prepirete oko bugova u single playeru, ali nitko ne spominje multiplayer... Igra li itko multiplayer i kakav je?

Tamo neki bugovi sa AI-jem se lako isprave patchiranjem, ali ako multiplayer nije zabavan, ne znam da li se uopće isplati kupit igru. Singleplayer dosadi nakon nekog vremena (bar meni) - pravi gušt je tamo nekog prepotentnog španjolca/talijana ostavit za cijeli krug. :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Memphis kaže...

nije nitko probao tu igru...80 stranica topica bez ikakvog iskustva...

sta ti brijes? jesi se potrudio procitati barem koji post? savjetujem te da procitas malo par stranica unazad, da se ne razocaras ako puno ocekujes

17 godina
neaktivan
pero82 kaže...

Ok, vidim svi se prepirete oko bugova u single playeru, ali nitko ne spominje multiplayer... Igra li itko multiplayer i kakav je?

Tamo neki bugovi sa AI-jem se lako isprave patchiranjem, ali ako multiplayer nije zabavan, ne znam da li se uopće isplati kupit igru. Singleplayer dosadi nakon nekog vremena (bar meni) - pravi gušt je tamo nekog prepotentnog španjolca/talijana ostavit za cijeli krug. :)

Ja jedino MP i igram. Meni je super zabavan. Jedan krug MP-a mi je zabavniji nego 50 single playera.

14 godina
protjeran
naxeem kaže...
pero82 kaže...

Ja jedino MP i igram. Meni je super zabavan. Jedan krug MP-a mi je zabavniji nego 50 single playera.

Ja danas ili sutra neznam bum vidio mislim uzet original pa me zanim kak izgleda MP i dal se isplati kakvi su modovi itd.

BAZINGA
15 godina
neaktivan
ZDS kaže...
naxeem kaže...
pero82 kaže...

Ja danas ili sutra neznam bum vidio mislim uzet original pa me zanim kak izgleda MP i dal se isplati kakvi su modovi itd.

mozes multi i bez originala samo sto ima manje servera....

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hot Lap F1 2010 - natjecanje
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice