Diablo 4

poruka: 2.445
|
čitano: 796.975
|
moderatori: DrNasty, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Diablo 4

Jučer sam iz dosade išao tražiti altars of lilith za dodatne statse account wide (pošto se jedino njihov renown prenosi u sezonu, zajedno s renownom za otkrivena područja - barem su tako rekli u zadnjem dev streamu)...

Uz interaktivnu mapu na drugom monitoru, trebalo mi je cirka 5-6 sati da ih sve uhvatim (ima ih 160 komada)...

Show kako su neke sakrili, znači dođem na lokaciju i gledam gdje je... ono pod listom nekim ili iza drveta, iza stijene ili slično. Nebi neke od njih nikada uočio u regularnom kaotičnom gameplayu. Baš se moraš zalijepiti za ekran i gledati svaki kutak.

EDIT: Dobro u svemu tome je osim bonus statsa, paragona i max obolsa, otkriješ usput i cijelu mapu, napraviš strongholde i pokupiš sve waypointe 

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2023 9:36 (mrsmith).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
Re: Diablo 4
mrsmith kaže...

Jučer sam iz dosade išao tražiti altars of lilith za dodatne statse account wide (pošto se jedino njihov renown prenosi u sezonu, zajedno s renownom za otkrivena područja - barem su tako rekli u zadnjem dev streamu)...

Uz interaktivnu mapu na drugom monitoru, trebalo mi je cirka 5-6 sati da ih sve uhvatim (ima ih 126 komada)...

Show kako su neke sakrili, znači dođem na lokaciju i gledam gdje je... ono pod listom nekim ili iza drveta, iza stijene ili slično. Nebi neke od njih nikada uočio u regularnom kaotičnom gameplayu. Baš se moraš zalijepiti za ekran i gledati svaki kutak.

EDIT: Dobro u svemu tome je osim bonus statsa, paragona i max obolsa, otkriješ usput i cijelu mapu, napraviš strongholde i pokupiš sve waypointe 

Mislim da ih ima 160.

Da, neki su baš fino zamaskirani.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
16 godina
Bitanga kaže...
 Mislim da ih ima 160.

Pardon da, ispravio sam. Hvala :)

13 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Uz interaktivnu mapu na drugom monitoru, trebalo mi je cirka 5-6 sati da ih sve uhvatim (ima ih 160 komada)...

Ja sam skoro level 80 i stalno to odgađam a sada mi je muka kada se sjetim da ću morati 5-6 sati izgubiti prije nove sezone . Mislim "nice touch" su ti oltari u igri ali bem mu miša pojest će mi živce. Razmišljao sam pod laganim utjecajem alkohola to raditi da vrijeme brže prođe ali kažeš da ih jedva trijezan čovjek uoči pa ta ideja pada u vodu. 

16 godina
azzie kaže...
mrsmith kaže...

Ja sam skoro level 80 i stalno to odgađam a sada mi je muka kada se sjetim da ću morati 5-6 sati izgubiti prije nove sezone . Mislim "nice touch" su ti oltari u igri ali bem mu miša pojest će mi živce. Razmišljao sam pod laganim utjecajem alkohola to raditi da vrijeme brže prođe ali kažeš da ih jedva trijezan čovjek uoči pa ta ideja pada u vodu. 

Uglavnom su uvijek u dijelovima u koje normalno ne bi ni ušao. Nekakvi "crvuljci" i prolazi. Kad vidiš crvuljak na mapi ili malo uvučeno područje gotovo je sigurno tamo.

Neki su isto oko Strongholda u prolazima kroz koje možda ne bi ni prošao.

Ja sam to odmah od početka pratio po mapi kad sam skužio da ih ima puno i da ih je bitno pokupiti sve pa mi je bilo lakše, kako sam questao tako sam usput skupljao i ovo.

Ali da, klasični open world "upitnik" koje moraš odraditi da ih skupiš sve.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.6.2023 10:27 (Bitanga).
17 godina
Diablo 4

Napravite grupe za starije legende kao Titan Quest ili Grim Dawn.

0 0 hvala 0
17 godina
Diablo 4

Krećem s HC likicom pa što  Bog da i sreća junačka! 

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
Kant kaže...

Bome si hrabar, svaka čast.

Puno toga su sredili, ali još uvijek ima delaya, rubber bandinga, povremenih DC, nije baš toliko ispeglano.

Tužnih priča o HC likovima, a za koji dan bi trebali implementirati onaj "rare" item koji daje mogućnost bijega i auto aktivaciju istog u slučaju DC i opisanih situacija.

17 godina
Diablo 4

dosao do lv50, i taman zavrsio storyline, prebacio na tezinu 2, i isao u onaj dungeon da mogu na t3 ic, i dobio po piksi 5 puta i odustao

jer moram grindat iteme da se to prede ili je to group dungeon?

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Rhodin kaže...
Kant kaže...

Bome si hrabar, svaka čast.

Puno toga su sredili, ali još uvijek ima delaya, rubber bandinga, povremenih DC, nije baš toliko ispeglano.

Tužnih priča o HC likovima, a za koji dan bi trebali implementirati onaj "rare" item koji daje mogućnost bijega i auto aktivaciju istog u slučaju DC i opisanih situacija.

Moram priznati da je dosta stresno igrati HC, i najbanalnijeg  bossa respektiras!

\o/ 

AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2
17 godina
Gemmy kaže...

dosao do lv50, i taman zavrsio storyline, prebacio na tezinu 2, i isao u onaj dungeon da mogu na t3 ic, i dobio po piksi 5 puta i odustao

jer moram grindat iteme da se to prede ili je to group dungeon?

Mozes solo proc, a mozes zamoliti nekoga iz Bug Trolls klana da ti pomogne!

\o/

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2023 8:35 (Kant).
13 godina
Diablo 4

I tako ja pičim sa rogueom, solo, lvl 47. 

Dođe žena, i pita me da šta ja ne igram na world tier 1 težini.. reko igram...

ugl skužili da sam na tier 2 cijelo vrijeme.. pa cu spustit na tier 1 da cim prije prođem kampanju i otkljucam tier 3.

Došao sam u dry steppes, act 3. Još se super držim,relativno sam OP.

Čekam Butchera da mi opet naleti, jer me razgajbao oko levela 23 

Moj PC  
1 1 hvala 0
17 godina
Diablo 4

Ja s HC likicom naletio na Buther, bila je panicna bežaona!

\o/

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
Diablo 4

Meni već neko vrijeme nastupio zamor materijala.

Još uvijek nerfaju, mijenjaju, dodaju... ovo je više "late beta" , iako sad već liči na solidnu igru. Ono što mi jest problematično, moram priznati, je da uskoro dolazi sezona kad se sve resetira i sve si više mislim, platio sam ju, trebao bih ju odigrati, ima li dovoljno da me istim tempom drži prikovanim uz ekran do 11. mjeseca.

Zaključak mi je sve čvršći i jasniji da nema. U ovom trenu je sve skupa još novo i zabavno i svježe i uzbudljivo, ali... SVE će kretati iznova za cca 4 tjedna.

Tko je "fulao" , objasnili su sezonu. Ostaju vam kampanja (možete "skip campaign" ) , mapa otkrivena, ali waypointe ćete imati samo glavne gradove koliko sam shvatio, te statues of Lilith. Samim time kad počnete sa likom, imat ćete dodatne statove, nešto skill pointa, otkrivenu mapu (koliko ste otkrili prije sezone) i renown koliko to sve skupa nosi. Kažu da je to više od prve dvije nagrade, ali manje od tri nagrade, dakle 3, 4, 5 ćete morati otključati igrom. To znači svi dungeoni za aspecte, svi side questovi, većina waypointa (dotrčati i kliknuti) i onda deri dalje sve.

Ono što me trenutno koči je - nerfali su mi build, zaključali na kratko legendary afixe, pa otključali, nerfali su dungeone (mob density je bio prevelik, ljudi su abusali sa split dungeon farm, pa su uklonili većinu mobova) , ali sad će ih kao vratiti u nekom obliku, nema global timera za evente (ako si na mapi, dođe poruka, ne uvijek, često je diskretna...) , pogotovo je to bitno za helltide i world boss itd.

Druga stvar, puno buildova ovisi o unique itemima koji dropaju nikad pa ni onda (skoro svaki build ima BiS gear koji rijetko pada, ali neki buildovi poput warewolf tornado druida NE MOGU bez njih) , teško je respecati, ako ništa drugo, moraš skupljati rare iteme za 2 builda, skupljati legendary zbog afixa, a u konačnici "samo" su 4 slota za gear u stashu, od kojih je jedan maltene pun gemova. Ne postoji zajednički stash za ključeve, potione, sigile, aspecte, .... pa svaki  lik to mora čuvati "za sebe" , što znači ako je sherani perfect rolled aspect na nekom itemu, ne možeš ga ekstract, mora stajati u banci i "čekati", za slučaj da će trebati drugom altu ili...

Ima PUUUUNO QoL stvari koje su najavljene, dio koji su rekli da će razmisliti, ali sve skupa, kad se uzme i zbroji i oduzme - do sezone sve ovo je samo beta.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2023 10:27 (Rhodin).
Moj PC  
3 0 hvala 1
13 godina
Rhodin kaže...

Još uvijek nerfaju, mijenjaju, dodaju... ovo je više "late beta" , iako sad već liči na solidnu igru. Ono što mi jest problematično, moram priznati, je da uskoro dolazi sezona kad se sve resetira i sve si više mislim, platio sam ju, trebao bih ju odigrati, ima li dovoljno da me istim tempom drži prikovanim uz ekran do 11. mjeseca.

Zaključak mi je sve čvršći i jasniji da nema. U ovom trenu je sve skupa još novo i zabavno i svježe i uzbudljivo, ali... SVE će kretati iznova za cca 4 tjedna.

Tko je "fulao" , objasnili su sezonu. Ostaju vam kampanja (možete "skip campaign" ) , mapa otkrivena, ali waypointe ćete imati samo glavne gradove koliko sam shvatio, te statues of Lilith. Samim time kad počnete sa likom, imat ćete dodatne statove, nešto skill pointa, otkrivenu mapu (koliko ste otkrili prije sezone) i renown koliko to sve skupa nosi. Kažu da je to više od prve dvije nagrade, ali manje od tri nagrade, dakle 3, 4, 5 ćete morati otključati igrom. To znači svi dungeoni za aspecte, svi side questovi, većina waypointa (dotrčati i kliknuti) i onda deri dalje sve.

Ono što me trenutno koči je - nerfali su mi build, zaključali na kratko legendary afixe, pa otključali, nerfali su dungeone (mob density je bio prevelik, ljudi su abusali sa split dungeon farm, pa su uklonili većinu mobova) , ali sad će ih kao vratiti u nekom obliku, nema global timera za evente (ako si na mapi, dođe poruka, ne uvijek, često je diskretna...) , pogotovo je to bitno za helltide i world boss itd.

Druga stvar, puno buildova ovisi o unique itemima koji dropaju nikad pa ni onda (skoro svaki build ima BiS gear koji rijetko pada, ali neki buildovi poput warewolf tornado druida NE MOGU bez njih) , teško je respecati, ako ništa drugo, moraš skupljati rare iteme za 2 builda, skupljati legendary zbog afixa, a u konačnici "samo" su 4 slota za gear u stashu, od kojih je jedan maltene pun gemova. Ne postoji zajednički stash za ključeve, potione, sigile, aspecte, .... pa svaki  lik to mora čuvati "za sebe" , što znači ako je sherani perfect rolled aspect na nekom itemu, ne možeš ga ekstract, mora stajati u banci i "čekati", za slučaj da će trebati drugom altu ili...

Ima PUUUUNO QoL stvari koje su najavljene, dio koji su rekli da će razmisliti, ali sve skupa, kad se uzme i zbroji i oduzme - do sezone sve ovo je samo beta.

Meni je nekoliko dana također zamor materijala, ali iz malo drugačijih razloga. Ja jednostavno nijedan Diablo nikad nisam igrao zbog endgamea i čitav taj grind nakon što se završi priča uvijek mi je bio posve besmislen i "umjetan".

Ne znam zašto sam mislio da će ovog puta biti drugačije, ali nije. Igranje istih stvari iznova i pumpanje brojki meni je totalna besmislica i gubitak vremena, o sezonama da ne govorim... 

Ne vidim ni neko zadovoljstvo u multiplayeru, koji se svodi na stajanje na mjestu usred oluje abilityja i gledanje kako health bar od bossa pada za tri sekunde.

I to je ok... nije za mene, završio sam priču, otključao World Tier III, odigrao poneki nightmare dungeon i to je to. Sad kad pokrenem igru svaki put se pitam čemu sve to, pa je već nekoliko dana ni ne igram.

Ionako će još malo Baldur's Gate III, pa Starfield... sezone ionako ne bih igrao.

Origin: klemp0, Steam: Klempo, Battle.net: Klempo, Uplay: klemp0
16 godina
Rhodin kaže...

Koliko sam skužio ne moraš kreirati novog lika. Samo ako želiš igrati seasonal content.

Možeš nastaviti igrati sa starim likom u Eternal realmu. Tako je bilo i u Diablo 3, zar ne?

A ovdje bi i isto seasonal lik trebao na kraju prijeći u Eternal realm, samo ne kužim što će se dogoditi sa paragon pointsima i sl. U Diablo 3 se to prenosilo u non-seasonal pool pointsa za sve likove, a ovdje ne znam kako je.

16 godina
Diablo 4

Q-Tip kad gledam druge igre sličnih cijena, da sutra prestanem igrati, ovo je bilo odlično iskustvo i nije mi žao. a razliku od PS5 i Switch igara, nije mi na BR/catridge i ne mogu preprodat dalje, na mom je Blizz accountu i sigurno ću ju igrat, ovu sezonu, 5 sezona kacnije, nebitno, kao i D3, trajat će godinama. Ali nebitno, kako sam rekao, da sutra stanem i više ne igram, neće svijet propast i nije mi žao para.

U ovom trenu je smao stvar blizine sezone i reseta svega... nisam siguran zašto SADA farmat recimo kapu za druida da mi build postane viable, kad ću provest slijedećih 60-70 sati na tome, samo da bi mi koji dan kasnije "nestala" jer krećem sezonu od nule. Ili gledao koju promijenu će napravit, ili se mučio sa stashom ili... jer puno toga je najavljeno "do sezone" i "kad sezona počne".

Ali da, Baldur's gate 3 se igra definitivno :P

Bitanga kaže...
Rhodin kaže...

Koliko sam skužio ne moraš kreirati novog lika. Samo ako želiš igrati seasonal content.

Možeš nastaviti igrati sa starim likom u Eternal realmu. Tako je bilo i u Diablo 3, zar ne?

A ovdje bi i isto seasonal lik trebao na kraju prijeći u Eternal realm, samo ne kužim što će se dogoditi sa paragon pointsima i sl. U Diablo 3 se to prenosilo u non-seasonal pool pointsa za sve likove, a ovdje ne znam kako je.

Ali isto kao i D3 ako nastaviš sa "non-seasonal" likom ne dobivaš nagrade od sezone (ok, ajmo reći da je to kozmetika, ali već sam ju platio sa drugom razinom Diabla 4) , te sve nadogradnje igrei, tj. featurei koji se nalaze u sezone, ne vrijede za non-seasonal likove. Dakle itemi koji su dodani, featurei, štogod sve bude u sezoni, se tek po završetku sezone daje ono-seasonal likovima.

U d3 su to bili set itemi i svašta nešto, ne znam što će tu sve biti.

Također sezone imaju neku temu, recimo zadnja na D3 je imala oltar. Taj oltar se nalazio SAMO u sezoni i SAMO za seasonal likove...

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2023 11:00 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina

HC je sasvim nova dimenzija, oprezniji si, izoštreniji, scroll za nedaj boze repetiran, ruke se znoje na joysticku prije svakog bossa.

Nikakva distrakcija i samo se nadaš da kad pogineš časno to ne bude zbog pucanja veze.

Nije mi još naletio Butcher na HC ali sam uvjeren da je ispravna taktika bježanja.
Barbarian level 39 sam i ako je neko za kakav zajednički noćni HC run da se uvežemo :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2023 11:03 (Leopold_IV).
16 godina
Rhodin kaže...

Ali isto kao i D3 ako nastaviš sa "non-seasonal" likom ne dobivaš nagrade od sezone (ok, ajmo reći da je to kozmetika, ali već sam ju platio sa drugom razinom Diabla 4) , te sve nadogradnje igrei, tj. featurei koji se nalaze u sezone, ne vrijede za non-seasonal likove. Dakle itemi koji su dodani, featurei, štogod sve bude u sezoni, se tek po završetku sezone daje ono-seasonal likovima.

U d3 su to bili set itemi i svašta nešto, ne znam što će tu sve biti.

Također sezone imaju neku temu, recimo zadnja na D3 je imala oltar. Taj oltar se nalazio SAMO u sezoni i SAMO za seasonal likove...

Pa ok, što si zaradio u sezoni si zaradio, ostaje ti na liku i ako je account bound možeš poslati na drugog lika.

Mene više zanima gdje čuvati sve te iteme.

Ono što me najviše smeta je što nema jednostavni multiplayer matchmaking kako ima recimo Diablo Immortal.

Glupo mi je što se ne mogu queueati s random likovima u instancu, nego si moram sam tražiti party.

I riftovi mi fale, to mi je bio fora koncept. Nisam popratio jel sad ima nešto takvo.

PvP zone su mi dobar dodatak ako će itko to i igrati.

17 godina
Diablo 4

Da, očekivao sam puno više stash tab-ova (kad su rekli u D3 da je engine limitirao broj istih).

Također stash filter je potreban, zadnja 3 sata sam sortirao stash i pripremao najbolje rollove za Extract aspecta, pa ono, čuvam 2 najbolja od svakog (jer ako stavim na neki slot jedan, pa mi ipak uleti bolji item za taj slot... znate već)

Ja još uvijek igram neki vlastiti Shred build, ali i dalje nemam "end game" set-up koji bih htio. Lvl 76 sam sad. 

Nisam dobio Werenado helm, ako ste mislili pitati.

Druid-u je najveći problem, da za bilo kakav polupristojan build treba drop-ove, jer se od stvari iz Dungeon-a/Codex-a ne može složiti toliko jaki build, kao npr. za Rogue-a. Tu su dosta "fulali" što se tiče balansa.

Evo, do sad mi je dropao samo jedan jedini item koji pretvara Pulverize u Shockwave, npr.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
TomoR kaže...

Evo, do sad mi je dropao samo jedan jedini item koji pretvara Pulverize u Shockwave, npr.

Ja recimo pokušavam dropati taj pulverize aspect vec tjedan dana, spremna i ancestral oprema, ali fali aspect :D

A s druge strane imam sve bis iteme za werenado (oba unique-a i aspecte), naravno ne bis statove - samo potrebne iteme.

16 godina
Pitanje: za hammer of ancients barbarina koji koristi 2 handedn blugering weapon, da li su affiksi bitni na drugim oruzjima koje nosim ili samo na tom? Ne racunam tu legendary powers
Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
TomoR kaže...

Da, očekivao sam puno više stash tab-ova (kad su rekli u D3 da je engine limitirao broj istih).

Također stash filter je potreban, zadnja 3 sata sam sortirao stash i pripremao najbolje rollove za Extract aspecta, pa ono, čuvam 2 najbolja od svakog (jer ako stavim na neki slot jedan, pa mi ipak uleti bolji item za taj slot... znate već)

Ja još uvijek igram neki vlastiti Shred build, ali i dalje nemam "end game" set-up koji bih htio. Lvl 76 sam sad. 

Nisam dobio Werenado helm, ako ste mislili pitati.

Druid-u je najveći problem, da za bilo kakav polupristojan build treba drop-ove, jer se od stvari iz Dungeon-a/Codex-a ne može složiti toliko jaki build, kao npr. za Rogue-a. Tu su dosta "fulali" što se tiče balansa.

a navodno će biti više tabova, ali kao D3 , 1-2 dodatna po sezoni, moraš otključati igranjem. 4 sezone godišnje, i ideja je ko će igrati imat će ih više, ko neće, tough luck.

Sa svim time i činjenicom da jw sezona "uskoro" je nekako razlog zašto nw guram maina nego rollam altove i polako, sat-dva pa dan-dva pauze.

Horned Reaer kaže...
Pitanje: za hammer of ancients barbarina koji koristi 2 handedn blugering weapon, da li su affiksi bitni na drugim oruzjima koje nosim ili samo na tom? Ne racunam tu legendary powers

Bitni su statovi/afixi sa svih itema, ispo crte. Dakle nije bitan dps, nisam mislim da se računa i od itema bonus, recimo sword "critical hit dmg" , a dps samo oružje koje lupa.

Ako ti recimo leap attack koristi 2h slashing (na auto) , i ne prebaciš ručno na 2h bludgening , onda je samo za taj skill bitan i dps.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.6.2023 16:19 (Rhodin).
17 godina
Diablo 4

A evo, ja očistio sve dungeone, pokušavam i sve (side) questove - fali mi po 2-4 po zoni. Unutar igre kaže da imam side questove 100%, pa ni ne znam koje i gdje da tražim...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Diablo 4

ako ima ko za farmanje, add... LeftY#2463

uplay: dr.levak | steam: lefty_cro | raptr: leftMD | origin: dr_levakkk | LoL (EUNE): dr levakkk
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Diablo 4

TomoR steta da ne mogu trade  inace ovo mi je 3. karakter s kojim levelam, ali na kraju najbolje gearan

Moj PC  
2 0 hvala 0
2 godine
neaktivan
Diablo 4

pozdrav ljudi!!! dugogodišnji diablo fan ovdje, morao sam se registrirati čim sam vidio da domaća ekipa roka!!! kako napredujete, koji su dojmovi??

ja sam jučer prešao kampanju, priča je super, mehanike su odlične a barbarian je NAJBOLJA klasa. jedva čekam da krene sezona!!!

1 0 hvala 0
16 godina
mrsmith kaže...

TomoR steta da ne mogu trade  inace ovo mi je 3. karakter s kojim levelam, ali na kraju najbolje gearan

Zec.... mrzim te

2 godine
neaktivan
Diablo 4

jesam ja jedini koji je u početku bio sumnjičav u vezi side questova?? meni je baš bio odbojan taj mmo pristup ali što ih više radim, to sve više i više mislim da su baš kul!

2 0 hvala 0
17 godina
bulkathos_chosen kaže...

jesam ja jedini koji je u početku bio sumnjičav u vezi side questova?? meni je baš bio odbojan taj mmo pristup ali što ih više radim, to sve više i više mislim da su baš kul!

Priznajem da su hrpu side questova sasvim solidno odradili.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice