ZALMAN CNPS10X Flex

poruka: 21
|
čitano: 4.348
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
ZALMAN CNPS10X Flex

Otvaram ovu temu zato sto u srijedu idem po ovaj cooler, pa da cujem vas misljenja, necu ni jedan drugi, bas mi je ovaj zapeo za oko iako ce me ispasti nesto skuplje zbog toga sto ventilator ne dolazi sa cooler-om Smijeh  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_72&products_id=8324 i ovaj ventilator http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=6178

Zanima me dali je dobar taj Zalman-ov cooler???

Razmisljam si dal da ga sam ugradim ili da ostavim da mi ga ugrade u adm-u, vise me muci ugradnja ventilatora posto ima ragulator za brzinu okretaja neznam bas di se spajaju ova dva "đeka", posto to nikad nisam radio!

Martin
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.7.2010 20:56 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
ZALMAN CNPS10X Flex

Kad cu stavljat novi cooler, sta da napravim sa starom "termalnom pastom" koja je na procesoru, ili paste uopce nema na stock cooleru????

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ZALMAN CNPS10X Flex

ja sam jučer kupio i montira ovaj cooler, uzmi u obzir da NEĆEŠ DOBITI VENTILATOR sa njim, ja sam skinuo onaj 90mm vent sa Intel stock cooler-a i učvrstio ga na ovaj cooler, i WOW, Occt ne može podići temperaturu povrh 55 C stupnjeva sa 20% OC-a !!!

IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: ZALMAN CNPS10X Flex
Marti kaže...

Kad cu stavljat novi cooler, sta da napravim sa starom "termalnom pastom" koja je na procesoru, ili paste uopce nema na stock cooleru????

Naravno da na stocku ima paste.

Kad ćeš stavljati cooler,uzmi higijensku vatu i lagano počisti površinu te stavi novu pastu koju ćeš dobiti uz ovog Zalmana.

Ova pasta koja se dobije uz stock coolere je veoma loša tako da će ti ova nova pasta spustiti koji stupanj na procu.

Death has a thousand faces,evil only one.
16 godina
neaktivan
Marti kaže...

Staru termalnu pastu makni sa procesora(ja ju obrišem sa papirnatim maramicama), i gore razmaži tanki sloj nove.Na stock cooleru se uvijek nalazi termalna pasta koja se kasnije razmaže i po procesoru.

I'll be back
16 godina
ZALMAN CNPS10X Flex

Ok decki, hvala vam na odgovoru, znam da ne dolazi ventilator s tim coolerom, napisao sam gore da cu uzet ovaj vent http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=6178 pa da mi malo i kuciste osvijetli Cool

Samo me malo brine prostor u kucistu "CoolerMaster Elite 332", zbog toga sto imam jako malo mijesta izmedu procesora i napajanja, al nadam se da cu uspijet, ako nista drugo okrenut cu cooler obrnuto!!!

Martin
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.7.2010 22:12 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Valjda nisi vidio, pa evo opet.

17 godina
neaktivan
ZALMAN CNPS10X Flex

22.2% OC a proc i dalje hladan (na više se RAM ruši...), definitivno ti preporučavam ovaj cooler

Pentium 4 630 @ 3667 MHz Pentium 4 630 @ 3667 MHz
IRebic
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ZALMAN CNPS10X Flex

The Man vidio sam taj vent koji si mi ti preporucio, al on nema potenciometar, mislim neznam jel to igra neku ulogu????

Mislio sam da mi je bolje uzet ventilator sa potenciometrom zbog toga sto mogu regulirat brzinu venta!

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Marti kaže...

Otvaram ovu temu zato sto u srijedu idem po ovaj cooler, pa da cujem vas misljenja, necu ni jedan drugi, bas mi je ovaj zapeo za oko iako ce me ispasti nesto skuplje zbog toga sto ventilator ne dolazi sa cooler-om Smijeh  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_72&products_id=8324 i ovaj ventilator http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=6178

Zanima me dali je dobar taj Zalman-ov cooler???

Razmisljam si dal da ga sam ugradim ili da ostavim da mi ga ugrade u adm-u, vise me muci ugradnja ventilatora posto ima ragulator za brzinu okretaja neznam bas di se spajaju ova dva "đeka", posto to nikad nisam radio!

U tom cooleru ti je ventilator ugrađen,ima susjed pa sam vidio kod njega i super izgleda.

samo problemi
17 godina
neaktivan
ZALMAN CNPS10X Flex

Trenutno posjedujem mugena dvojku i mogu reci da je kuler izvrstan, q6600 B3 drzim na 1.518V bez problema.... a platio sam ga svega 250kn rabljenog. Koliko sam vidio scyhe je izdao novu perjanicu yasya, koja ne samo da je jos nesto bolja od mugena dvojke, radi 1 hp-a vise, vec i posjeduje vent koji se zavrti i do 1900rpm, za razliku od mog koji ide na nekih 1200 max. Stoga, ako zbilja zelis perfomanse, zaboravi na zalmana, scythe je vrhunska marka, izuzetno kvalitetna, a kako sam ja zadovoljan s mugenom tebe moze yasya sam o jos vise razveselit, toliko od mene!

RAKIA connecting people!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ZALMAN CNPS10X Flex

Gymboy hvala ti na prijedlogu, prvo sam i mislio uzet "Scythe Yasya" cooler, ali ne znam zasto, predomislio sam se i jos stojim kod tog da cu uzeti "Zalman-a" ne znam zasto bi on bio los???

A i ugradnja "Zalman-a" mi se cini znano jednostavnija nego kod "Scythe Yasya"!

http://www.overclockersonline.net/reviews/zalman-cnps10x-flex-cpu-cooler/5/

Martin
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 0:18 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

mislim da je za tebe dosta komplicirana ugradnja tog zalmana gdje je potrebno vaditi ploču,vidim da ne znaš kako spojiti potenciometar,a brzinu venta možeš regulirati na više načina.možda bi trebao razmisliti o nekom drugom hladnjaku koji se samo zakači tipa Kabuto

16 godina
neaktivan
ZALMAN CNPS10X Flex

Vaditi ploču treba i kod MugenII osim ako kuciste ima rupu na bocnoj strani pa se Backplate da stavit bez vadenja Ploče.
inače zalmanova metoda ugradnje je Mila majka prema Mugena.Imam oba hladnjaka doma pa znam sto pišem.
Također nije bas pametno da Držiš q6600 na 1.52v jer na taj način je moj degredirao isto je D0

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 7:36 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ZALMAN CNPS10X Flex

Muhaqeri nije prekomplicirana ugradnja cooler-a, to sigurno, a jbg to sam pito za potenciometar zbog toga sto nisam siguran, i mislio sam da ce mi netko mozda biti voljan malo to objasniti a ne me odma popljuvat poput tebe (bez uvrede) uspijet cu 100% nisam bas tolki debil, necu onda nikad naucit, za sve postoji prvi put, samo cu vam pokazat slikice kad ga ugradim u srijedu ili cetvrtak ovisi kako cu stajat s vremenom Smijeh

Martin
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 0:41 (Marti).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Marti kaže...

Muhaqeri nije prekomplicirana ugradnja cooler-a, to sigurno, a jbg to sam pito za potenciometar zbog toga sto nisam siguran, i mislio sam da ce mi netko mozda biti voljan malo to objasniti a ne me odma popljuvat poput tebe (bez uvrede) uspijet cu 100% nisam bas tolki debil, necu onda nikad naucit, za sve postoji prvi put, samo cu vam pokazat slikice kad ga ugradim u srijedu ili cetvrtak ovisi kako cu stajat s vremenom Smijeh

moja namjera je bila da ti pomognem a ne uvrijedim, žao mi je da si to  tako shvatio,pozdrav

16 godina
ZALMAN CNPS10X Flex

Sorry, tako mi se cinilo, ajd necemo sad spamat temu, dobro je krenulo Smijeh

Martin
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ZALMAN CNPS10X Flex

Microman, tnx na savjetu al moj je B3 :D Dok drzi drzi, nadam se da ce jos godinu dvije izdurat, a onda ga mjenjam:D

Marti, samo ti uzmi yasyu, nema greske, nije zalman los, al je yasya ziher bolja, znam sto moj mugen 2 moze, a za yasyu onda ni ne sumnjam..

RAKIA connecting people!
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.7.2010 0:54 (gymboy).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
ZALMAN CNPS10X Flex

Evo kupio sam zalman-a, novo napajanje (Cooler Master M520 - modularno), i dva led venta (12cm) Cooler Master!

Sve zajedno sam platio 990 kn!

Mislim da cable management nije los Smijeh

Temperatura u idle - 40 C za razliku od prijasnjih 50 C sa stock cooler-om

prije ugradnje prije ugradnje
poslije ugradnje poslije ugradnje
Martin
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.7.2010 18:12 (Marti).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
gymboy kaže...

Microman, tnx na savjetu al moj je B3 :D Dok drzi drzi, nadam se da ce jos godinu dvije izdurat, a onda ga mjenjam:D

Marti, samo ti uzmi yasyu, nema greske, nije zalman los, al je yasya ziher bolja, znam sto moj mugen 2 moze, a za yasyu onda ni ne sumnjam..

Yasya je za sad nadprosječna, al zahtjeva kvalitetniju pastu i period uhodavanja.

Upozorenje: Sva elektronika radi na bijeli dim, kad on ode pouzdano možemo zaključiti da je mrtva.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice