Samsung klima u spavaćoj sobi

poruka: 36
|
čitano: 22.553
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
pitanje

Da li je iz nekog razloga loše imati klimu u spavaćoj sobi?

Soba je manja - mozda 4x4m, visina 2-3.5m - krevet, radni stol....

Naveo sam samsung kako bih dao do znanja da ne mislim na neke jeftine i sumnjive klime nego na proizvodjace iz ranga Samsung, Panasonic, LG, ...

17 godina
neaktivan
RE: Samsung klima u spavaćoj sobi
Šime kaže...

Nije, pod uvjetom da ne pretjeruješ s preniskom temperaturom, da ti ne puše direktno i da je redovito održavaš (čistiš).
- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
17 godina
autorov komentar

Ne namjeravam pretjerati sa hladjenjem... ideja je da temperaturu spustim s nepodnosljivih 30 na nekih 23 ili 24 stupnja...

Ukoliko mi je hladjenje potrebno 8 sati dnevno 5 dana u tjednu (rad na racunalu), da li bi se racun za struju znacajnije povecao?

16 godina

Pa izracunaj si za koliko bi ti veci bio racun.

Koliko Kilovata po satu trosi klima x 40 sati sedmicno x 4 sedmice u mjesecu i dobices koliko potrosi kilovata mjesecno i to pomnozi sa cijenom kilovata i za toliko ce ti se povecati.

He who dares, wins
17 godina
neaktivan
- ako gori zeleno, ne znači da sam tu -
16 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Pa izracunaj si za koliko bi ti veci bio racun.

Koliko Kilovata po satu trosi klima x 40 sati sedmicno x 4 sedmice u mjesecu i dobices koliko potrosi kilovata mjesecno i to pomnozi sa cijenom kilovata i za toliko ce ti se povecati.

Ovo je odgovor s kojim se slažem. Nažalost, klimatizirana prostorija, još ako je naš ljubimac u njoj, pun pogodak, je financijski teret. Naime, povećanje potrošnje električne energije u toku tekuće godine za rezultat ima veće predračune za platiti na godinu, odnosno povećava se osnovna uplata.
17 godina
autorov komentar
Kalea kaže...
 Ovo je odgovor s kojim se slažem. Nažalost, klimatizirana prostorija, još ako je naš ljubimac u njoj, pun pogodak, je financijski teret. Naime, povećanje potrošnje električne energije u toku tekuće godine za rezultat ima veće predračune za platiti na godinu, odnosno povećava se osnovna uplata.

Gle fakat.

17 godina
neaktivan

Potrosnja ti ovisi i o energetskoj ucinkovitosti klima uredjaja.Pogledaj ovdje malo.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
16 godina
neaktivan

Imam klimu doma i palim je jedino ljeti za ručkom i inaće je pokušavam izbjeć koliko je to god moguće. Glavobolje i ukočenost su mi bile svakodnevnica posebno kad ubijem oko dok ona radi. Ne valja pretjerivat nikako jer može za malo osjetljivije ljude bit veliki problem.

Ništa ne ostavljaj nedvrš
17 godina
autorov komentar
F1-IVO kaže...

Potrosnja ti ovisi i o energetskoj ucinkovitosti klima uredjaja.Pogledaj ovdje malo.

To svakako...
svo ovaj LG mi je zapeo za oko... klasa A (za hladjenje)

Poruka je uređivana zadnji put ned 10.5.2009 22:58 (Šime).
17 godina

Kakve LG i Samsung... Kupi Panasonic, barem znaš da nije sve u Kini napravljeno, a cijena je ista... Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.5.2009 15:11 (gkelekov).
17 godina
neaktivan

ja sam imao Fairline, i ošla je kvragu jao brzo, godinu dana garancije, sam imam MIDEA, 5 godina garancije,A klasa, kilovat potrošnje, prezadovoljan, a klima mi radi skoro cijelu godinu, po ljeti hladi, a u prolječe i jesen samo lagano dogrijavam prostoriju, da nemoram ložiti jer imam grijanje na drva.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
16 godina
protjeran

Toshiba radi vjerojatno najbolje klime, mi smo preklani poskidali sve LG i metnili Toshibe, puno su tise, i motori i puvala ona unutra, samung je isto tih al to je se sta znan o njima

nu, glamac, djava ga odnija
17 godina
neaktivan

Mitsubishi ili propast! :) Ali je skupa kao 4 Panasonica

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
17 godina
neaktivan

Ako mislis da "radis" siestu tokom dana sa ukljucnom klimom koja celo vreme puse onda mislim da je stetna.

Vrlo je bitno dali si osetljiv na suhi vazduh,dali si podlozan na alergije. Evo ja na primer cijeli hebeni zivot patim od sinusa i kada se nadem u klimatiziranoj sobi na duze vrijeme onda osetim feedback mog nosa i grla

Klima "trazi" vrlo temeljito ciscenje. Ona je gnjezdo za bakterije,zato pripazi sa ovim. Nabavis sredstva za ciscenje filtra i kanale u unutrasnju jedinicu i uradis ovo bar 2 puta mijesecno

Oprez sa klimom,doduse nije zdravo niti se kuhati na +30 u usijanom stanu,ali ova susi vazduh

Uzmi Panasonic i svakako vrlo oprezno pogledaj koji su garantni uslovi i kolika je garancija. Renomirani diler?

Ma nabavi i hladi se sta da ti kazem :) Niti Samsung nije los

All your carefully picked arguments can easiliy be ignored! There are no real rules about posting. There are no real rules about moderating either - enjoy your ban
17 godina
autorov komentar

Vec sam rekao da samo zelim spustiti temperaturu za nekoliko stupnjeva, taman da postane podnoslijvo... negdje 24, mozda 23.

Naravno, spavanje pod klimom mi ne pada na pamet...

Najjeftiniji Panasonic je vjerojatno ovo:

http://www.svijet-medija.hr/Article.aspx?id=16308&sid=154

Što kažete?

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 1:48 (Šime).
16 godina
neaktivan

pa šta ćeš stavljat klimu za dva tjedna u godini kolko traju nesnosne vrućine,ne možeš to izdržat ili..?Namigiva

17 godina
neaktivan

Vidim da ste se raspisali o klimama.

Najbolje su Daikin i Mitsubishi Electrica, a iza njih Panasonic. Svi ostali su po kvaliteti daleko iza.

17 godina
seneka kaže...

pa šta ćeš stavljat klimu za dva tjedna u godini kolko traju nesnosne vrućine,ne možeš to izdržat ili..?Namigiva

Dobro, može je i iskoristit za grijanje zimi, ja se grijem zimi na klimu bez ikakvog problema. Doduše ovdje (Heregovina) nisu jake zime onda klima može ugrijat bez beda. Osmijeh
16 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
seneka kaže...

Dobro, može je i iskoristit za grijanje zimi, ja se grijem zimi na klimu bez ikakvog problema. Doduše ovdje (Heregovina) nisu jake zime onda klima može ugrijat bez beda. Osmijeh
... to da, i u dalmaciji,ali mislim da je čovjek iz ZG-a
17 godina

U startu propust.

Podnošljivo spuštanje, nije sa 30 na 23, nego sa 30 na 27-28, uz opciju izbijanja vlage iz zraka,a ne čisti cool.

Troduplo manja potrošnja energije.

Ima li život smisla,ako ne vraćaš kredit?
17 godina
autorov komentar

Mislim da mi 27-28 nije dovoljno hladno....

Osim toga, vrucine (u Zagrebu) ne traju 2 tjedna nego 3 mjeseca (minimalno), naravno nije bas svaki dan u tih 3 mjeseca vruce, ali to je taj vremenski okvir u kojem se temperatura kod mene doma dize iznad podnosljive razine.

... evo, prije nekoliko dana je bilo 26 stupnjeva u mojoj kuci... u sobi s racunalom je par stupnjeva vise.

16 godina
neaktivan

..u svakom slučaju ako kupiš klimu pazi di će ti ugradit unutarnju jed. da nisi na direktnom "udaru"..to je neugodno i najbitnije...

17 godina
neaktivan
Šime kaže...

Soba je manja - mozda 4x4m, visina 2-3.5m - krevet, radni stol....

Naveo sam samsung kako bih dao do znanja da ne mislim na neke jeftine i sumnjive klime nego na proizvodjace iz ranga Samsung, Panasonic, LG, ...

Posto imamo sobu skoro jednakih dimenzija mogu ti reci ovo:
Klima uredaj mi je na takvom mjestu da,di god da sjedim puce direktno na mene,cak i kad smanjim na najmanju vrtnju.Nikako ne preporucam boravak u sobi gdje klima radi(govorim o sobi slicnih dimenzija kao sto je tvoja).Kad zelim da mi se soba ohladi upalim klimu(6-7 stupnjeva manje nego vani) i izadem iz sobe.Proslog ljeta sam ju svega 5 puta upalio.Imao sam jake glavobolje i vrtoglavice,bolove u ledima etc.

Sto se tice samih proizvodaca,medu najbolje spadaju Samsung,Vaillan i Haier.
Iskreno da ti kazem,dobro razmisli da li stvarno zelis klimu u spavacoj sobiNamigiva

17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

To su klime iz druge, ako ne i iz trće lige.
17 godina
neaktivan
Bara kaže...
VirtUoso kaže...

Huh?! Lijepo te molim da ne dajes takve besmislene i netocne izjave!Nevinašce
17 godina

Za neupućene.

Najbitnije je vidjeti srce klime,a to je ...tko je proizvođač kompresora unutar vanjske jedinice.

Dali je hladnjak premazan nehrđajućom masom.

Unutrašnja jedinica ima li ionizator, te antibakterijski filter.

Ostale điđe, tipa "blaster dobrog raspoloženja su nebitne".

Ima li život smisla,ako ne vraćaš kredit?
16 godina
protjeran

trebas gledat kolko je "kilovata klima"al tebi netreba puno,jer je mala soba,ja imam gorenje 3,5kw super radi,al stvarno super doduse tek je 1sezonu odfurala,al super je,nem pojma koja je klasa,mislim da ima garanciju 5god, grije takoder do 30c,ovlazivac zraka,izmjenjivac zraka,,,sve pohvale o njoj,i nebude ti puhalo,moja soba je niza od tvoje,pa je ok,samo ju usmjeris u plafon posto se topli zrak dize...pozz

"tko nedobije dobitak,dobije gubitak"...
17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...
Bara kaže...
VirtUoso kaže...

Huh?! Lijepo te molim da ne dajes takve besmislene i netocne izjave!Nevinašce
 Ti sad tvrdiš da su te klime bolje od Daikina ili Mitsubishi Electrica? Daj molim te nemoj da te više ko to čuje.
17 godina

Barac moj... Toshiba je isto medju top proizvodjacima...

Iako ja doma imam neku LG... Buci ko luda :) al bila je jeftina pa si sad to moram prigrmit :)

Btw a sta je ne stavis u hodnik, navecer malo otvoris sobu u kojoj spavas prije spavanja da se oladi, taman dok ti zakrmis pocet ce se gubit temperatura.

Iskreno, jos nikom nisan vidija klimu u sobi :)

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.5.2009 16:25 (tnakir).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice