Nedjeljom u 2 i gosti

poruka: 306
|
čitano: 232.160
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

@Deus ex machina -
@naxeem
gledaj s jedne strane imaš neodmjerene laskavce,s druge brutalno iskrene..
ja tvrdim da se treba naći na sredini,između tih dviju kategorija ljudi..
ameri su izmislili to "politički korektno" i to se smatra civilizacijskom stečevinom..znači privatno misli što hoćeš,a javno pazi što pričaš..
jer postoji odgovornost za izrečenu riječ..
to se posebno odnosi na političare i poznate javne osobe koje imaju utjecaj na masu..
kerum/tajkun može svašta pričati,eventualno će izgubiti neke partnere..
kerum/političar mora paziti šta priča,jer je predstavnik jednog multikulturalnog grada..
jasno da to politički korektno poprimilo neka apsurdna obilježja..npr ako duže od 10 sek gledaš ženu u oči ,može te tužiti za seksualno maltretiranje(karikiram)..
ali između toga i balkanskog trubljenja i zviždanja za ženama na cesti,ja biram ovo prvo..
to je moj stav..
čitajte" nelagodnosti u kulturi "od frojda..

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 14:57 (seneka).
16 godina
neaktivan
RE: Nedjeljom u 2 - Kerum
seneka kaže...

@Deus ex machina - gledaj s jedne strane imaš neodmjerene laskavce,s druge brutalno iskrene..
ameri su izmislili to "politički korektno" i to se smatra civilizacijskom stečevinom..znači privatno misli što hoćeš,a javno pazi što pričaš..
to se posebno odnosi na političare i poznate javne osobe koje imaju utjecaj na masu..
kerum/političar mora paziti šta priča,jer je predstavnik jednog multikulturalnog grada..
jasno da to politički korektno poprimilo neka apsurdna obilježja..npr ako duže od 10 sek gledaš ženu u oči ,može te tužiti za seksualno maltretiranje(karikiram)..
ali između toga i balkanskog trubljenja i zviždanja za ženama na cesti,ja biram ovo prvo..
to je moj stav..
čitajte" nelagodnosti u kulturi "od frojda..

Hm. Razumijem sto hoces reci, a iskreno kad dovuces javnu osobu pod to svijetlo, ne znam tocno kako bi se postavio. Jasno da nije dobro biti brutalno iskren prema potpunim strancima, ali javne osobe to i nisu.

Inace radije volim da me ljudi nazivaju idiotom ili vrijedjaju, nego da mi netko laska a da ne kuzim sta tocno smjera. Priprosti ljudi su jednostavno otvoreniji, jer nemaju kontrolu nad svojim ponasanjem i emocijama, lakse ih je isprovocirati da vidis kako misle. Zato se plasim politicara, oni to uce cijeli zivot i oni stvarno dobri politicari, covjek jednostavno vise nema pojma tko je tocno taj covjek: da li je onakakav kakvim ga prikazuju mediji, ili planirano ocekuju na moju sumnjicavu reakciju pa serviraju takve informacije u javnost, ili nesto sasvim cetvrto?

Ali... apsolutno se slazem da osoba koja politicki predstavlja jednu skupinu drugih ljudi mora itekako paziti sta prica. Na kraju krajeva, "Politicar" je zvanje, dakle pristojno pricanje i manipuliranje je sada njegov posao. Problem je da se to izvrnulo naopacke, pa politicari zapravo manipuliraju svoje ljude da bi sebi pomogli, umjesto da manipuliraju druge ljude da bi pomogli svojima.

Jos jedna sitnica oko 'brutalne iskrenosti'. Rijeci nisu ni priblizno savrseno sredstvo komunikacije, i cak i uz ton glasa i govor tijela, predrasude drugih ljudi oblikuju ono sto je receno u nesto sto oni zele cuti.

Zbog toga biti brutalno iskren proizvodi jednostavne, kratke recenice koje se ne mogu protumaciti krivo, nego tocno komuniciraju ono sto zelim reci, nista vise nista manje.

Kao sto se vidi iz mojih postova, jos uvijek nisam usavrsio tu tehniku :-D :-D :-D

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 15:06 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

da budem prost, serete kvake...nitko u politiku ne ide za svoj narod...

neg iz vlastite koristi...

a za plaće, ne znam kaj bi vam reko...

ja ak se skolujem, i krvarim po raznoraznim skolama, pa da imam 5000 kn, a blagajnica isto, bez ikakve skole...stani malo...

moze ona imat i 10 000 kn, al daj meni onda 40 000...ili koji god je omjer realan, al nemremo bit isti, kad nismo...

a to tupljenje da svi jednako vrijedimo, kak uce u skolama, ljudski da, kao osobe, ali kao neki dijelovi drustva ne...

slozit cete se da jedan tesla vrijedi vise nego blaganica...ne smatram ja da blagajnica ne treba, naravno da ne...ali tak stvari stoje..kak god okrenete, guzica je uvijek iza vas...Namigiva

svi imju pravo u nečemu...

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

@angel of fire--- to da svi idu u politiku iz vlastite koristi je samo po sebi jasno.
pitanje je samo koliko će korisnih stvari napraviti..
politika je umijeće mogućeg,ja ne vjerujem da je kerum sposoban za to..on će pokušati sve zadovoljiti,a to je nemoguće..

inače egoizam,taština i pohlepa su osnovni pokretači svega,treba biti dobrano licemjeran ,pa to sam sebi ne priznati..

17 godina
neaktivan
M_dipl: Nama Hrvatima nitko nije kriv što donosimo loše odluke. Ne svi, ali većina, pa više zamjeram glupoj većini, nego pametnim kriminalcima što koriste priliku. I ne, nije me briga kolika je plaća mom vodoinstalateru, jer nije briga ni njega za moju, dapače, uredno mi naplati 200kn za 20 minuta ničega i onda ostaje, pije kavu i žali se kako mu je teško? Izletio bi on meni s kavom na glavu da se mene pita. Isto tako, ako blagajnica mlati kasu 8 sati i dobiva 3.5k, nema se što žalit; što nije išla na fakultet pa bi imala 3.5k za 10 sati kuckanja koda i 4 kućnog učenja.
I ne znam o kakvom ti spasitelju pričaš? Niti ga je tko nazvao tako glupo niti tko od njega očekuje bilo što više od toga da ne krade kao oni prije njega i eventualno sagradi vražje vrtiće.
Sve što napišem ili sam napisao isključivo je moje osobno mišljenje, koje se ne može niti smije uzimati kao činjenica niti tvrdnja. Sve što napišem može biti neistina i pogrešna tvrdnja.
17 godina
neaktivan
seneka kaže...

@angel of fire--- to da svi idu u politiku iz vlastite koristi je samo po sebi jasno.
pitanje je samo koliko će korisnih stvari napraviti..
politika je umijeće mogućeg,ja ne vjerujem da je kerum sposoban za to..on će pokušati sve zadovoljiti,a to je nemoguće..

inače egoizam,taština i pohlepa su osnovni pokretači svega,treba biti dobrano licemjeran ,pa to sam sebi ne priznati..

politika je umijeće muljanja...ne mogucega...

stolarija je umijece moguceg, kaj se tice dizajna, takodjer, likovne umjetnosti itd...

politika je kurva, sto je poj*bala naciju, eto to je politika...nikakvo umijece...Viče

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

..ha čuj,ako ju ne možeš promijeniti ,onda joj se prikloni..
šta misliš zašto svi dižu ruke za bandića,a sad će to raditi i za keruma..zato jer se slažu s njima?
ne...nego zato jer imaju korist od toga..
mi samo možemo moliti boga da ne naprave previše štete u svojoj megalomaniji...

16 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

U vezi razlicitih placa, Norveska, place su izrazene u bruto iznosima (bez apliciranog poreza) :

Junior production artist: ~22 000 mjesecno

Senior production artist: ~25 000 mjesecno

Junior coder:             ~27 000 mjesecno

Senior coder:             ~30 000 mjesecno

Konobar:                  ~25 000 mjesecno

Vodoinstalater:           ~30 000 mjesecno

Vozac tramvaja:           ~34 000 mjesecno

Kuhar:                    ~28 000 mjesecno

Taksist:                  ~21 000 mjesecno

Porez na osobni dohodak je izmedju 31% i 35%, u rasponu za ove place.

Ja ne vidim da im ide bas lose sa tako (relativno) malim razlikama u placama.

Nije problem u placi, problem je u standardu.

U cemu je problem da konobarica ima jednaku placu kao programer, ako i konobarica i programer mogu od svojeg rada posteno zvijeti, priustiti si poneko putovanje, auto na kredit, etc? Jel bi ona mogla sjediti ispred kompa i kuckati kod cijeli dan? Naravno da ne bi, ali to ne znaci da nema inteligencije za to ili da je glupava. Da li bi ja mogao sjediti za kasom 8 sati na dan, provlaciti bar code citac, slusati kako ljudi melju o glupostima, zale se na sporost, kradu? Ne, nema SANSE da bi.

Ja vidim one 'kipove' koji po gradu stoje i promjene pozu kad im bacis novcic. Ne mogu se nadiviti kako to mogu raditi, ja bi izludio na tom poslu za 30 minuta.

Ne vjerujem da je jedan posao 'vrijedniji' od drugog posla, takvu sliku je nazalost donio kapitalizam.

Po meni, ispravno je gledati svoju placu u odnosu na cijenu hrane, stanovanja i luksuza. Ocjenjivati svoju placu u omjeru na druge ljude je cista pohlepa.

"Fans are clinging complaining dipshits who will never ever be happy for any concession you make. The sooner you shut up their shrilled tremolous voices, the happier are you going to be for it.&q
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 15:52 (Deus ex machina).
17 godina
seneka kaže...
angel of fire kaže...

..ha čuj,ako ju ne možeš promijeniti ,onda joj se prikloni..
šta misliš zašto svi dižu ruke za bandića,a sad će to raditi i za keruma..zato jer se slažu s njima?
ne...nego zato jer imaju korist od toga..
mi samo možemo moliti boga da ne naprave previše štete u svojoj megalomaniji...

Mozemo se mi molit kolko hocemo ionako su vec sve upropastili i rasturili i rasprodali tj okoristili se. Sad su na redu jos Hrvatske šume i par onih kosti koje jos nisu oglobane pa je red da se i to pocist na kraju normalno kaj drugo a o pravosudnom sustavu koji nosi nadimak "Septicka Jama" i tek tu lezi veliki dio problema ne treba posebno trosit rjeci!Nevinašce

17 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...

U vezi razlicitih placa, Norveska, place su izrazene u bruto iznosima (bez apliciranog poreza) :

Junior production artist: ~22 000 mjesecno

Senior production artist: ~25 000 mjesecno

Junior coder:             ~27 000 mjesecno

Senior coder:             ~30 000 mjesecno

Konobar:                  ~25 000 mjesecno

Vodoinstalater:           ~30 000 mjesecno

Vozac tramvaja:           ~34 000 mjesecno

Kuhar:                    ~28 000 mjesecno

Taksist:                  ~21 000 mjesecno

Porez na osobni dohodak je izmedju 31% i 35%, u rasponu za ove place.

Ja ne vidim da im ide bas lose sa tako (relativno) malim razlikama u placama.

Nije problem u placi, problem je u standardu.

U cemu je problem da konobarica ima jednaku placu kao programer, ako i konobarica i programer mogu od svojeg rada posteno zvijeti, priustiti si poneko putovanje, auto na kredit, etc? Jel bi ona mogla sjediti ispred kompa i kuckati kod cijeli dan? Naravno da ne bi, ali to ne znaci da nema inteligencije za to ili da je glupava. Da li bi ja mogao sjediti za kasom 8 sati na dan, provlaciti bar code citac, slusati kako ljudi melju o glupostima, zale se na sporost, kradu? Ne, nema SANSE da bi.

Ja vidim one 'kipove' koji po gradu stoje i promjene pozu kad im bacis novcic. Ne mogu se nadiviti kako to mogu raditi, ja bi izludio na tom poslu za 30 minuta.

Ne vjerujem da je jedan posao 'vrijedniji' od drugog posla, takvu sliku je nazalost donio kapitalizam.

Po meni, ispravno je gledati svoju placu u odnosu na cijenu hrane, stanovanja i luksuza. Ocjenjivati svoju placu u omjeru na druge ljude je cista pohlepa.

kakve veze to ima s nasim slucajem...

ti si naveo samo porez, a di je tu sve ostalo...a da ne pričam o tek njihovim cijenama...

tak da...bolje zive, sigurno, ali bas tak puno bolje.....

a mozda se samo varam...Neodlučan

Psssssst Zecovi spavaju
16 godina
neaktivan
seneka kaže...

@Deus ex machina -
@naxeem
gledaj s jedne strane imaš neodmjerene laskavce,s druge brutalno iskrene..
to je moj stav..
čitajte" nelagodnosti u kulturi "od frojda...

Recimo to ovako, on ne predstavlja pojednica, nego vecinu!

A kako to vecina razmislja? Upravo tako kako on govori!

Sada da li je to dobro ili ne...

Bitno je da on zastupa volju i interese vecine (koja ga je izabrala)

VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 16:36 (Co7).
16 godina
neaktivan
angel of fire kaže...

da budem prost, serete kvake...nitko u politiku ne ide za svoj narod...

neg iz vlastite koristi...

a za plaće, ne znam kaj bi vam reko...

ja ak se skolujem, i krvarim po raznoraznim skolama, pa da imam 5000 kn, a blagajnica isto, bez ikakve skole...stani malo...

moze ona imat i 10 000 kn, al daj meni onda 40 000...ili koji god je omjer realan, al nemremo bit isti, kad nismo...

a to tupljenje da svi jednako vrijedimo, kak uce u skolama, ljudski da, kao osobe, ali kao neki dijelovi drustva ne...

slozit cete se da jedan tesla vrijedi vise nego blaganica...ne smatram ja da blagajnica ne treba, naravno da ne...ali tak stvari stoje..kak god okrenete, guzica je uvijek iza vas...Namigiva

svi imju pravo u nečemu...

Totalno si u krivu, i iskompleksiran.

Pricas price kojima su te roditelji tlacili cijeli zivot!

Po cemu je tvoj znoj tezi od radnika na bausteli?

Dok si se ti "znojio" u klupi, on se znojio na suncu!

Po cemu je on manje vrijedan? Totalno glupo razmisljanje da netko tko je zavrsio faks mora imati vecu placu!

Faks ti je samo odskocna daska, a ti se moras dokazati i zaraditi da te netko placa xxxxx kn.

Sam tvoj faks je nula! Osim sto ti otvara vise mogucnosti, ali ti nista ne garantira, tako ni placu!

Puno ljudi koji su zavrsili faks, je krivo za unistavanje masu tvrtki...

Prelose vam je razmisljanje, zasto ne bi svi imali 10000 kn placu?

Nego ti moras imatii 4x vise, jer tamo netko manje vrijedi od tebe???

Sta onda Kerum da kaze koji je prosao zivotnu skolu i ima vise nego cijela tvoja obitelj zajedno?

A njemu prebacujete da daje malo novaca(svojih novaca) blagajnicama, a vi im ne bi dali ni tudje novce jer su samo blagajnice!

SRAMOTA!

p.s.

Angle of fire, nije mi se dalo citirati pa evo...

Kako ne shvaca da nije bitno ni porez niti ista drugo, nego samo priblizne visine placa za razlicite djelatnosti?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 16:57 (Co7).
17 godina
neaktivan

Nije problem ako su plaće slične. I ovdje su. Svi uglavnom imaju minimalac, ali ne možeš reći da prodavačica ima jednako težak posao kao i ti kao voditelj razvojnog tima. Jednostavno nije isto. Prodavačica može biti NKV, a ti moraš imati VSS: razlika od ~9 godina rada na formalnom obrazovanju. Jednostavno se ne može sve vrednovati jednako. Čak ni u komunizmu nemaju svi isto. To ne znači da nebi trebali imati. Ja ne zamjeram svom bivšem cimeru jer kao postavljač keramičkih pločica ima 13, ali bih mu zamjerao kad bi se žalio.

Ja sam svakako za to da mi svi imamo iste plaće, dapače, kamo sreće da jednom ovaj svijet dođe do ekonomskog modela koji vidimo u Star Treku - da nema novca, da svi rade što vole i da imaju što i koliko im treba - savršeni komunizam, ali taj film nećeš gledati, ne zato što ja tako ne želim ili deus tako ne želi, nego zato što je to nemoguće s mozgom kakav imaju ljudi danas i toliko pohlepe i sebičnosti.

Isto tako, ja ću se prije sažaliti nad obitelji u Africi, nego u Hrvatskoj - obitelj u Africi vjerojatno nema ni priliku da nešto promijeni (a to je odgovornost nas kao 'razvijenog svijeta') za rzaliku od ove u Hrvatskoj koja sigurno ima više šansi i prilika od te afričke.

Da, više zamjeram glupanima na njihovoj gluposti jer i mene ugrožavaju na taj način. Ne možeš nazvati cijeli narod glupim niti im čak i glupost može biti opravdanje, ali odgovornost im možeš imputirati jer je nose. Više zamjeram sustavu što kriminalci kradu, nego samim kriminalcima i to zato što je dužnost sustava da ih pohvata i pozatvara, a naroda da to omogući pravilnim odabirima na izborima.

Demokracija nosi odgovornost, a nije samo "prilika da po levisice ne moraš u Trst".

I nije mi jasno da Keruma smatraš spasiteljem, jer je to... bezveze. Ništa on ne spašava, može samo ne uništiti do kraja. I ne mislim da Kerum svojim ponašanjem može unazaditi Split. Osim što je Split već ionako kulturno na dnu (praktički se u Splitu ne dešavaju nikakve kulturne manifestacije), ekonomski, gospodarski i u svim mogućim smjerovima, živo mi se fućka za njegovo ponašanje i ne mislim niti želim da me on predstavlja. Jednostavno mi je nebitan.

Sve što napišem ili sam napisao isključivo je moje osobno mišljenje, koje se ne može niti smije uzimati kao činjenica niti tvrdnja. Sve što napišem može biti neistina i pogrešna tvrdnja.
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 17:11 (naxeem).
17 godina
RE: Bogataši, socijala, kapitalizam, ksenofobija
M_dipl. kaže...
(vi) Isto kao što je velika mrlja u Srpskoj povijesti taj rat mrlja je i u našoj. Oni jesu bili agresori, ali to ne mijenja činjenicu da smo se i mi borili istim sredstvima (znaš kako se kaže, ranjeni je lav najopasniji), koliko sam se samo gnusnih priča naslušao o tom ratu, i to od naših ljudi (od mogu ujaka primjerice) koji se zgražao kakva su sve sranja njegovi suborci radili. Nema tu političke korektnosti, inicijalno oni su progriješili, kasnije smo bili isti, ratni zločin je ratni zločin i tu nema mjesta pričama o agresoru i branitelju...

(vii) Ne, nipošto nije razumljivo. Takvo je stajalište primitivno, neinteligentno i generalizirajuće, a takvi su i tvoji kolege korejanci. Eto ti dokaz da kultura, bonton i obrazovanje nemaju nikakve veze sa kvalitetom čovjeka! Ništa japanci nisu zaslužili, posebno ne ovi sada (poslije 100 godina), ili si ti možda zaslužio da te jedan srbin ne voli jer su mu hrvati ubili oca u ratu!? Naravno da nisi, to se tebe ne tiče...

Eto, taman kad sam se vratio s posla i našao vremena za odgovoriti na sve što sam imao priliku pročitati kroz dan (ali ne i odgovoriti), naiđem na post koji govori točno ono što sam i ja želio reći, pri čemu to radi bolje nego što bi ja mogao. Citiram jedan dio još jednom, jer ga smatram izuzetno bitnim i vrlo precizno opisuje nesreću koji je Kerum napravio - dao je za pravo svakom fašistu da i dalje razmišlja tako kako razmišlja. Takva poruka ne može i ne smije doći od jednog gradonačelnika. Takve se stvari jednostavno ne smiju događati, i nema opravdanja za njih.

Gledam te!
16 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

(viii) Činjenica (ili bolje reći: navod) da je Kerum nekakvim srbima pomogao i time se išao opravdavati na televiziji dovoljno govori o njemu. Sve i da jest, to je pohvalno, ali ni na koji način čak ni ne upućuje na mogućnost da on ipak nije ksenofob, jer neosporivo jest!

Samo sam skratio post, te ne bih nista posebno istaknuo!!

Zbog ovakvih stvari obozavam forum, jer postoji sansa(mala, ali postoji) da ces moci procitati nesto briljantno ili upoznati nekog iznadprosijecnog!

SVAKA TI CAST!!

predivno si napisao puno stvari, i samo se sa jednim djelom jedne tocke ne slazem u potpunosti. Sve ostalo 5++++

17 godina
Co7 kaže...

Po cemu je on manje vrijedan? Totalno glupo razmisljanje da netko tko je zavrsio faks mora imati vecu placu!

Faks ti je samo odskocna daska, a ti se moras dokazati i zaraditi da te netko placa xxxxx kn.

Sam tvoj faks je nula! Osim sto ti otvara vise mogucnosti, ali ti nista ne garantira, tako ni placu!

Sta onda Kerum da kaze koji je prosao zivotnu skolu i ima vise nego cijela tvoja obitelj zajedno?

A njemu prebacujete da daje malo novaca(svojih novaca) blagajnicama, a vi im ne bi dali ni tudje novce jer su samo blagajnice!

SRAMOTA!

Ajme koliko gluposti.

Za početak, ti, a ne on, pričaš kao da ti je stari bio nekakav sekretar u SK i tlačio te pričama o "bratstvu i jednakosti svih ljudi".

Dalje, dok je on učio, nije zarađivao nego TROŠIO, za razliku od bauštelca koji je zaradio novce i staž

I ti misliš da kerum daje SVOJE novce? Pa ti ne kužiš osnove ekonomije, Kerumu su njegovi radnici zaradili novce, a njegovo je kao kapitalista da odredi koliko će od toga ukrasti za sebe

(tome te bar trebao tata sekretar naučiti, ali očito je bio nedosljedan Osmijeh ) a koliko će dati njima

17 godina
neaktivan

(i) Ne. Opet simuliraš. Dakle, činjenica nije, jer nisi dokazao. Radi se o pretpostavci. Nadalje, ja ne govorim niti me interesira njegova poslovna prošlost, već govorim o plaćama njegovih blagajnica. Također, kažem da način na koji je zaradio svoj prvi milijun nema ništa s time, kao što ni svaki bogataš nije nužno i lopov.
Ja sam svoj prvi novac također zaradio nepošteno i ne, nisam lopov zbog toga niti smatram da sam se zbog toga imalo moralno promijenio. Imaš često izbor: ili radi na crno ili ne radi.

(ii) Ako ćemo raspravljati, nemoj izmišljati i imputirati mi ono što nisam ni pomislio, a kamoli rekao. Ja nigdje nisam pozvao na smanjivanje ničije plaće i nemoj pričati gluposti.
Da, smatram da je moj posao zahtjevniji i da financijski više vrijedi. Ja ne govorim o vrijednosti osobe i života (?!) nego o vrijednosti rada koji ima veze s obrazovanjem i tržištem. Ja se ne rugam radu blagajnice, već samo kažem i to je jedino i isključivo što sam rekao (sve ostalo si ti izmislio) da se blagajnica nema što žaliti na svoju plaću od 3500kn jer je to realnost i realno težih poslova.
Na isti način, zapravo ti si rekao jednu zanimljivu stvar, a usput izmislio da sam ja rekao što nisam (podebljano), a dopusti da te citiram:
- "najniža plaća mora pokrivati košaricu četveročlane obitelji i nema tog principa po kojem ti baš moraš imati veću plaću, ako možeš u redu, ako je situacija takva da ne možeš (kao što je kod nas) onda se imaš zadovoljiti time što dobiješ" -
Odakle blagajnici onda ideja da se žali na plaću? Zašto se zadovolji onime što dobiva?

I nemoj koristiti sa mnom retoriku izjednačavanja i približavanja mojih izjava sličnim, a bitno drugačijim negativnijim konotacijama, samo da bi cijeli moj komentar stavio u kontekst koji ga negativizira, kao što si izjednačio moju izjavu da su plaće visokoobrazovanih stručnjaka trebaju očekivano biti veće od NKV djelatnika sa svojom izmišljotinom o izjavi da se nekome trebaju plaće spuštati.

Taj način rasprave sa mnom ne prolazi. Za to mi se možeš ispričati ili citirati gdje sam ja tako nešto rekao, ako misliš da ne izmišljaš.

-
A ovo ostalo:
(iii) + (iv):

Po čemu se Kerumovo:
"Plaće diktira tržište, a ne ja. Takva je situacija."
razlikuje od tvoga:
- "najniža plaća mora pokrivati košaricu četveročlane obitelji i nema tog principa po kojem ti baš moraš imati veću plaću, ako možeš u redu, ako je situacija takva da ne možeš (kao što je kod nas) onda se imaš zadovoljiti time što dobiješ" -

Huh? - Govoriš isto što je rekao Kerum (naravno, on je nepismeniji), a spočitavaš mu to? Svašta.

(v) Za izjavu "zagorenima i žutima" prvi put čujem. Izjava je debilna ako je istinita, ali nije ista stvar kao i ne-voljenje Srba koji su pobili četvrtinu milijuna Hrvata i pola milijuna Bosanaca. Sorry, ne vidim sličnost.

(vi) O ratu, zločinima i sl. neću raspravljati, ali mi nismo bili isti i tu itekako ima mjesta pričama o agresoru i branitelju. Nemoj biti bezobrazan.

(vii) Stajalište je razumljivo i normalno. Pojedinačna normalizacija odnosa mora biti prisutna, negeneralizacija također, ali isto tako se jasna granica ne može povući jer je to naprosto nemoguće.
Iz istog razloga u Haagu ne odgovaraju osobe odgovorne direktno za zločine, već predstavnici i nositelji odgovornosti iako možda oni sami nisu niti jedan zločin napravili.

Ja sam svakako za to da mi svi imamo iste plaće, dapače, kamo sreće da jednom ovaj svijet dođe do ekonomskog modela koji vidimo u Star Treku - da nema novca, da svi rade što vole i da imaju što i koliko im treba - savršeni komunizam, ali taj film nećeš gledati, ne zato što ja tako ne želim ili deus tako ne želi, nego zato što je to nemoguće s mozgom kakav imaju ljudi danas i toliko pohlepe i sebičnosti.

Isto tako, ja ću se prije sažaliti nad obitelji u Africi, nego u Hrvatskoj - obitelj u Africi vjerojatno nema ni priliku da nešto promijeni (a to je odgovornost nas kao 'razvijenog svijeta') za rzaliku od ove u Hrvatskoj koja sigurno ima više šansi i prilika od te afričke.

Moraš, osim te lažne i smiješne političke korektnosti i neoliberalizma imati i dozu svijesti o tome kako zaista svijet funkcionira i shvatiti da nije sve crno i bijelo.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 18:20 (naxeem).
16 godina
neaktivan
segregator kaže...
Co7 kaže...

SRAMOTA!

Ajme koliko gluposti.

Za početak, ti, a ne on, pričaš kao da ti je stari bio nekakav sekretar u SK i tlačio te pričama o "bratstvu i jednakosti svih ljudi".

Dalje, dok je on učio, nije zarađivao nego TROŠIO, za razliku od bauštelca koji je zaradio novce i staž

I ti misliš da kerum daje SVOJE novce? Pa ti ne kužiš osnove ekonomije, Kerumu su njegovi radnici zaradili novce, a njegovo je kao kapitalista da odredi koliko će od toga ukrasti za sebe

(tome te bar trebao tata sekretar naučiti, ali očito je bio nedosljedan Osmijeh ) a koliko će dati njima

Ovo necu udostojit odgovorom! Budala si!

17 godina
Co7 kaže...

Ovo necu udostojit odgovorom! Budala si!

Normalno da nećeš kad i ne možeš. Koje jeftino izvlačenje, lol

17 godina
Nedjeljom u 2 - Kerum

U zemlji seljaka, na brdovitom Balkanu...

Down goes the window, out goes the heat!
16 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

Šta ste se uvatili keruma, Kerum je najveća kraljina Cool, da mi je jedan put na ulici 100 kn

http://max.tportal.hr/Darkest-of-Days-Video_5707_0__0.aspx - upravo nabavija
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...
(ii) Ako ćemo raspravljati, nemoj izmišljati i imputirati mi ono što nisam ni pomislio, a kamoli rekao. Ja nigdje nisam pozvao na smanjivanje ničije plaće i nemoj pričati gluposti.
Da, smatram da je moj posao zahtjevniji i da financijski više vrijedi. Ja ne govorim o vrijednosti osobe i života (?!) nego o vrijednosti rada koji ima veze s obrazovanjem i tržištem. Ja se ne rugam radu blagajnice, već samo kažem i to je jedino i isključivo što sam rekao (sve ostalo si ti izmislio) da se blagajnica nema što žaliti na svoju plaću od 3500kn jer je to realnost i realno težih poslova.
Na isti način, zapravo ti si rekao jednu zanimljivu stvar, a usput izmislio da sam ja rekao što nisam (podebljano), a dopusti da te citiram:
Odakle blagajnici onda ideja da se žali na plaću? Zašto se zadovolji onime što dobiva?

E, to mi nije jasno - zasto vezivati teznju jedne blagajnice za boljim zivotom, ravno na placu nekoga tko taj bolji zivot eventualno upraznjava?

Ne vjerujem da blagajnica zeli vise novaca zato jer jedan covjek u odjelu koji sjedi u kancelariji ima vise novaca - 99% sam siguran da ona ima te teznje jer 3500 kuna jednostavno nije dovoljno za normalan zivot. Po vlastitom iskustvu, osoba koja zaradjuje punih 5000 u Puli ima ogromne probleme ako zeli zivjeti sama i biti samostalna - to znaci zesce mjesecno budzetiranje, uz brojanje svake kune i pazljivi odabir namirnica ako zelis docekati kraj mjeseca bez minusa.

Moja poanta je bila iskljucivo na praksi drugih socijalnih zemalja da place, ako omogucavaju normalan zivotni standard, uopce nemaju potrebu drasticno odskakati jedna od druge. To se vidi jasno jer ljudi u Skandinaviji ne ciljaju odredjenu struku jer 'susjed programer zivi ko bubreg u loju' nego se skoluju za ono sto im je interesantno. Par tisuca kruna im ne znaci nista bitno u zivotu, a boze mili, ako vec 8 sati dnevno 5 dana u tjednu moras biti na poslu, bolje da taj posao volis.

Odlicnu poantu si napravio u proslom postu sa referencom na moj posao, i imas pravo donekle, ali....

Istina je da jedan programer mora konstantno uciti i skolovati se, ali priznaj sam sebi da 99% nas to radi s gustima - to je vec vise od jednog blagajnickog posla, za kojeg cisto sumnjam da ikoja blagajnica voli.

Iz moje perspektive, veci novci bi trebali doci sa vecim odgovornostima, ne sa skolom. Jedan senior je bolje placen od juniora, a lead je placen bolje od oboje, a zasto? Jer ja moram biti centralni 'stup' tima koji uvijek ima viziju i UVIJEK mora biti ziva wikipedija koja zna sto tocno treba napraviti u pravom trenutku. Kad me netko zatreba, ja moram iste sekunde preswitchati svoj mozak sa rada na svojem tasku na njihov, pokazati im sto da naprave i uvjeriti se da su me shvatili, pa se vratiti na svoj task (svatko tko je ikada radio u struci, zna kako je tesko uci u 'the zone' i izaci iz nje).

Juniori uopce nemaju odgovornosti, ocekuje se samo da uce. Seniori imaju tu odgovornost da vise-manje naprave dogovoreni posao u dogovoreno vrijeme. Moja odgovornost je sve nabrojano + njihove odgovornosti. Ako projekt kasni, nece oni nadrapati niti biti odgovorni, nego ja. Pa kad vec imam stres i odgovornost ispravnog funkcioniranja cijelog tima na sebi, valjda moj posao vrijedi vise od njihovog? Da ni ne spominjem da zbog 'fenomenalnog' skolovanja na koje ljudi potrose 5 godina zivota, moram izigravati profesora i prvih tjedana konstantno koristiti CTRL+A, Del i objasnjavati kako se neke stvari rade u praksi, zasto ne izmisljati toplu vodu, zasto ne pisati 'pametne' algoritme, etc etc etc....

Doduse, opet imas politicne ljude koji se uvale na pozicije i ne rade nista, ali ja nisam takav i takvo ponasanje u vecini normalnih zemalja ne prolazi.

P.S. Umoran sam danas pa se nadam da sam se dobro izjasnio, ako nisam, j***a, upotrijebite mastu :-)

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 18:40 (Deus ex machina).
16 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

@ M_dipl

"

A dodatno, svijet je u govnima, mi smo u govnima, protiv toga se ne boriš prilagodbom i biranjem manjeg zla, nego rezignacijom i svjesnim i voljnim pomakom ka boljem svijetu i boljem društvu. Ovako si kao Slavoj Žižek, stalno kritiziraš i stalno sereš, ali uvijek iz perspektive istog tog sistema kojeg (tobože) kritiziraš i time nikome ne radiš uslugu (osim možda samome sebi). Ja sam čovjek, imam svoje dostojanstvo i moral i nema govora da ću se prilagoditi sistemu koji me svjesno marginalizira i ponižava. Da svi ljudi svijeta smatraju opravdanim ukrasti svoj prvi milijun to i dalje ne bi značilo da je to moralno u redu, jer moral nije promjenjiv i nije kulturološki i socijološki uvjetovan, nego univerzalan.

"

Mislim da to bas nije tocno, i mislim da je moral nesto nauceno a ne usadjeno!

Ali mozda imamo razlicito vidjenje morala!

Molim te pojasni mi sto je to moral?

I probaj onda to ukomponirati u pleme ljudozdera. Ili ljudi koji svoje mrtve suse , onda spavajau sa njima (ne seksualno), te ih potom jedu!

Ovo je sve stvarno a ne izmisljni primjer, i sa njim sa htio reci da je to ko njih opce prihvaceno, cak tradicija i nesto sto je obvezno!

Kao u nekim zemljama muskarac od 30 godina uzme za zenu djete od 8 godina, te ona rodi sa 12.

Dobije fistulu nakon poroda (ako prezivi) ,te biva odbacena! (ne jedna nego tisuce)

Da li je to moralno?

Sta znaci moral, i tko ga definira?

17 godina
neaktivan

(ii) Na ovo mislim:

"Nema tu nekog fer principa a ponajmanje tržišnog, yebo te neoliberalni kapitalizam, to se mora gledati iz socijalne perspektive, najniža plaća mora pokrivati košaricu četveročlane obitelji i nema tog principa po kojem ti baš moraš imati veću plaću, ako možeš u redu, ako je situacija takva da ne možeš (kao što je kod nas) onda se imaš zadovoljiti time što dobiješ a ne pozivati na smanjenje tuđe plaće. "

I ne, Kerum ne mora gledati na košaricu. Blagajnice, kao i većina nas, koji imamo premale plaće, za to se trebamo žaliti državi. Kerum nije država i Kerum ne propisuje minimalnu plaću. Ako smatraš da minimum mora biti veći, tražiš da država poveća minimum. Jednostavno.

Ako misliš da je rad na crno nešto tako strašno amoralno, vidjet ćemo kad osjetiš ovu državu na vlastitim leđima, loše zakone, nezaposlenost i sl. A 90% ljudi bi sada bilo u zatvoru po tvojim moralnim normama, jer ja ne znam nikoga tko ne radi na crno ili nije radio na crno.. osim možda... liječnika? Da, frend kirurg ne radi na crno, ali samo zato jer je teško na crno imati operacijsku dvoranu.

(iii) (iv) (v) (vi)

Ta njegova izjava je sasvim normalna i očekivana. Ne može on ni tehnički pokrivati propuste države, niti je dužan. Država je ta koja mora propisati minimalnu plaću. Nažalost, prosječna plaća u Hrvatskoj je 3000 kuna.

Ne nismo u nikakvoj situaciji. Pojedinaca je bilo svakakvih, ali općenito i u većini mi smo bili na pozitivnoj strani. Branili smo se od koljača, ubojica, silovatelja, sadista i nažalost, mnogih nedužno upletenih u tu priču, ali svejedno nedovoljno moralnih ljudi da odbiju.

Ne sjećam se srušenog Beograda ili Niša, ali se itekako sjećam srušenog Vukovara, poklanih Miljevaca, Gospića, a i prijatelja i razloga zašto su se doselili u Split: tatu su mu odmah ubili, a mamu nakon silovanja.

Zato nemoj ulaziti na područje na kojem si još bio previše balav da budeš svjestan što se događa i nemoj pišati riječima po grobovima onih zbog čije si ti žrtve tu gdje jesi.

(vii) Opet pokazuješ nerazumijevanje problematike. Ne, neće. U Haagu nikada neće odgovarati niti jedan vojnik, niti jedan konkretan zločinac, već samo generali po zapovjednoj odgovornosti i to ne zbog direktnih zapovjedi, nego nemogućnosti kontrole najčešće.

16 godina
neaktivan
Deus ex machina kaže...
naxeem kaže...

E, to mi nije jasno - zasto vezivati teznju jedne blagajnice za boljim zivotom, ravno na placu nekoga tko taj bolji zivot eventualno upraznjava?

Ne vjerujem da blagajnica zeli vise novaca zato jer jedan covjek u odjelu koji sjedi u kancelariji ima vise novaca - 99% sam siguran da ona ima te teznje jer 3500 kuna jednostavno nije dovoljno za normalan zivot. Po vlastitom iskustvu, osoba koja zaradjuje punih 5000 u Puli ima ogromne probleme ako zeli zivjeti sama i biti samostalna - to znaci zesce mjesecno budzetiranje, uz brojanje svake kune i pazljivi odabir namirnica ako zelis docekati kraj mjeseca bez minusa.

Moja poanta je bila iskljucivo na praksi drugih socijalnih zemalja da place, ako omogucavaju normalan zivotni standard, uopce nemaju potrebu drasticno odskakati jedna od druge. To se vidi jasno jer ljudi u Skandinaviji ne ciljaju odredjenu struku jer 'susjed programer zivi ko bubreg u loju' nego se skoluju za ono sto im je interesantno. Par tisuca kruna im ne znaci nista bitno u zivotu, a boze mili, ako vec 8 sati dnevno 5 dana u tjednu moras biti na poslu, bolje da taj posao volis.

Odlicnu poantu si napravio u proslom postu sa referencom na moj posao, i imas pravo donekle, ali....

Istina je da jedan programer mora konstantno uciti i skolovati se, ali priznaj sam sebi da 99% nas to radi s gustima - to je vec vise od jednog blagajnickog posla, za kojeg cisto sumnjam da ikoja blagajnica voli.

Iz moje perspektive, veci novci bi trebali doci sa vecim odgovornostima, ne sa skolom. Jedan senior je bolje placen od juniora, a lead je placen bolje od oboje, a zasto? Jer ja moram biti centralni 'stup' tima koji uvijek ima viziju i UVIJEK mora biti ziva wikipedija koja zna sto tocno treba napraviti u pravom trenutku. Kad me netko zatreba, ja moram iste sekunde preswitchati svoj mozak sa rada na svojem tasku na njihov, pokazati im sto da naprave i uvjeriti se da su me shvatili, pa se vratiti na svoj task (svatko tko je ikada radio u struci, zna kako je tesko uci u 'the zone' i izaci iz nje).

Juniori uopce nemaju odgovornosti, ocekuje se samo da uce. Seniori imaju tu odgovornost da vise-manje naprave dogovoreni posao u dogovoreno vrijeme. Moja odgovornost je sve nabrojano + njihove odgovornosti. Ako projekt kasni, nece oni nadrapati niti biti odgovorni, nego ja. Pa kad vec imam stres i odgovornost ispravnog funkcioniranja cijelog tima na sebi, valjda moj posao vrijedi vise od njihovog? Da ni ne spominjem da zbog 'fenomenalnog' skolovanja na koje ljudi potrose 5 godina zivota, moram izigravati profesora i prvih tjedana konstantno koristiti CTRL+A, Del i objasnjavati kako se neke stvari rade u praksi, zasto ne izmisljati toplu vodu, zasto ne pisati 'pametne' algoritme, etc etc etc....

Doduse, opet imas politicne ljude koji se uvale na pozicije i ne rade nista, ali ja nisam takav i takvo ponasanje u vecini normalnih zemalja ne prolazi.

P.S. Umoran sam danas pa se nadam da sam se dobro izjasnio, ako nisam, j***a, upotrijebite mastu :-)

Htio sam samo istaknuti da onaj koji se istice kao dobar radnik treba imati dobru placu, a tesko ce se netko bez fakulteta istaknuti kao dobar na vodecim pozicijama (odnosno teze)!

Ali sam fakultet ne treba znaciti vecu placu, ili da netko tko je zavrsio fakultet mora vise zaradjivati!

Svakom po njegovoj zasluzi! A fakultet tu samo pomaze!

16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

(iii) (iv) (v) (vi)

Ta njegova izjava je sasvim normalna i očekivana. Ne može on ni tehnički pokrivati propuste države, niti je dužan. Država je ta koja mora propisati minimalnu plaću. Nažalost, prosječna plaća u Hrvatskoj je 3000 kuna.

Ne nismo u nikakvoj situaciji. Pojedinaca je bilo svakakvih, ali općenito i u većini mi smo bili na pozitivnoj strani. Branili smo se od koljača, ubojica, silovatelja, sadista i nažalost, mnogih nedužno upletenih u tu priču, ali svejedno nedovoljno moralnih ljudi da odbiju.

Ne sjećam se srušenog Beograda ili Niša, ali se itekako sjećam srušenog Vukovara, poklanih Miljevaca, Gospića, a i prijatelja i razloga zašto su se doselili u Split: tatu su mu odmah ubili, a mamu nakon silovanja.

Zato nemoj ulaziti na područje na kojem si još bio previše balav da budeš svjestan što se događa i nemoj pišati riječima po grobovima onih zbog čije si ti žrtve tu gdje jesi.

Tko zna da li se isto tako Srbi sjecaju ovakvih gadgeta i prica: http://en.wikipedia.org/wiki/Srbosjek

Svi ti Srbi su neciji sinovi, neciji muzevi, neciji decki, cure...

Covjek mora razumjeti da cijeli narod ne moze biti krivac zbog krvoprolica maloumnika. Ako mi crnac siluje i ubije mamu, prirodna je reakcija da zbog toga pocnem mrziti crnce, ali protiv takvih osjecaja se covjek treba svijesno boriti i shvatiti da je za to kriv pojedinac ili pojedinci, a ne grupacija. U suprotnom, podlijezemo nasem primitivnom instinktu copora, a tvrdimo da smo civilizirani. Treba biti civiliziran kad je tesko i osobno. Tada se covjek najvise razvija.

Slican problem se tu vidi i kod Keruma - zbog njegovih istupa, svi ce ljudi biti generalizirani, iako mozda i vise od 50% ne dijeli ni priblizno isto misljenje.

P.S. Uopce mi se ne svidja kako se ova tema razvija u smislu povlacenja ratnih gadosti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 19:00 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Nedjeljom u 2 - Kerum

u poslu nema sazaljenja...

radis za 5.000 kuna, moras zaradit barem 15.000.

5 tisuca ode na tvoju placu, barem 3.500 na tvoje dohotke, a nesto i ja moram zaradit, JA KOJI TE PLACAM.

Ako ti se ne svida, tamo su ona smeda vrata, kvaku otvaras desnom rukom i trazi drugi posao.

isto tako je sa 3.000 kuna placom

sa 1.000 kuna placom itd

meni zaposlenik ima placu od 3.000 kuna a mjesecno mi radi "profit" od 5.000 kuna

znas ti koliki je meni gubitak na tom  covjeku, a koliki profit??

kerum daje toliku placu jer on mozda zaradi milijune, ali ne zaradi te milijune na jednog blagajnici.

Isto tako, za blagajnica ne donese toliki profit da bi bila placena 3.000 kuna, tj svojim znanjem i radom ne zasluzuje vecu placu

Danas se ne prodaje osobnost, ni srce ni izgled, vec znanje, ne papir fakultetski vec znanje, imao on srednju osnovnu ili samo vrtic.

potpis :D
17 godina
naxeem kaže...
(vi) O ratu, zločinima i sl. neću raspravljati, ali mi nismo bili isti i tu itekako ima mjesta pričama o agresoru i branitelju. Nemoj biti bezobrazan. 

Nismo bili isti, naravno; ali ono što je ovdje bezobrazno, je tvrditi da su svi Srbi odgovorni za postupke njih nekoliko (desetaka, stotina, tisuća, svejedno...). Postoji jako puno uvaženih članova srpska zajednice, i više i manje poznatih, koji su osudili njihovu agresiju još za vrijeme rata. A Kerum ih izjednačava sve i to s lošim predznakom. Glavno da je Nikola Tesla hrvatina, koga briga gdje je odrastao i školovao se... Ma tko uopće pita Teslu što je bio?!

Gledam te!
17 godina
naxeem kaže...
I ne, Kerum ne mora gledati na košaricu. Blagajnice, kao i većina nas, koji imamo premale plaće, za to se trebamo žaliti državi. Kerum nije država i Kerum ne propisuje minimalnu plaću. Ako smatraš da minimum mora biti veći, tražiš da država poveća minimum. Jednostavno.

To ti je već jasno rečeno i predmet je glavnog problema kod Keruma - Kerum privatnik stvarno ne mora gledati košaricu, ali Kerum gradonačelnik mora. I nema šanse da on može doći negdje i govoriti kako želi promijeniti stvari, kada u svom vlastitom dvorištu to ne želi. Govoriš stalno da njegovi radnici imaju najviše plaće, pa zatim da u DM-u imaju više, ali da je DM samo jedan; i Kerum je samo jedan - da ga je zaista briga, kao što govori - digao bi plaće. Ne bi ga zanimao formalni, nego egzistencijalni minimum. I ponašao bi se u skladu s onime što propovijeda i ne bi propao, niti bi ljudi dobili otkaze, niti bi morali raditi po šest mjeseci bez dana odmora za 3500 kn.

naxeem kaže...

Ovo prozivanje po ovakvoj liniji je tek patetično. Simpatično kako hrvatine nikada nisu nikoga ubili, silovali, niti pokrali; to samo Srbi rade... Daj se smiri i prestani lupetati gluposti. Svi mi imamo svoje ožiljke, samo se neki jednostavno žele svetiti, a drugi su nastavili dalje.

naxeem kaže...
U Haagu nikada neće odgovarati niti jedan vojnik, niti jedan konkretan zločinac, već samo generali po zapovjednoj odgovornosti i to ne zbog direktnih zapovjedi, nego nemogućnosti kontrole najčešće.

A što misliš zašto? Zato što niti jedan od tih zločina nije bio sankcioniran u startu. Da je, sada bi upravo ti idioti bili po zatvorima (lokalnim), a generali bi se ponašali kao vojnici. Pa vidiš i sam što se događa, imaš tek par školovanihHR vojnih generala, koji su se držali nekih civilizacijskih normi (npr. Ademi, koji je, pazi ironije, 'šiptar' i zato su ga naši htjeli žrtvovati; još jedno od naših bolesnih nacionalističkih silovanja). S druge strane imaš Norca i plaćenika Gotovinu, koji su u rat išli iz razloga osobnog profita i, srećom, danas trunu u zatvorima..

Inače, sve ovo na kraju je već priličan offtopic i opasno prijeti skorom zaključavanju teme, ali tako to ide kada se pokušavaju opravdati stvari koje se ne mogu opravdati. Stvari koje Kerum govori su strašne, ma koliko možda mogu biti razumljive na osobnoj razini. Jedan gradonačelnik to ne smije reći i naprosto je stravično kako ga itko može opravdavati u takvim idiotarijama. Ne znam jesi li vidio onaj Deusov post u nekoj drugoj temi o 'Croatian handshakeu', ali to je normalan (i porazan) tok stvari ako se ovako nešto dozvoljava.

Gledam te!
17 godina
Nedjeljom u 2 - Kerum

I dalje ne shvaćam zašto naxeem nastavlja pričati o sto stvari, a odbija izjasniti se u vezi rasizma (na nacionalnoj razini, ne pada mi na pamet nijedna pametnija riječ trenutno) splitskog gradonačelnika, kontradiktornosti njegove pojave o kojoj se upravo pisalo par postova iznad i gradonačelnikovu seljaštvu koje on (naxeem) spremno prihvaća zato što, Kerum, navodno, dobro poznaje ekonomiju i ima milijune i nije glup itd.

Nemo'š bit rasistička seljačina i gradonačelnik. Kraj priče.

Down goes the window, out goes the heat!
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.10.2009 21:44 (asusdvd).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice