Chat tema ljubitelja hardvera zaključana tema

poruka: 24.322
|
čitano: 3.367.763
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Re: Chat tema ljubitelja hardvera
gil kaže...

Neki su ovdje u svetom(džihad) ratu da obrane svoju ikonu(boga). Ja sam bog svega i sve znam i samo sebe slušam.

nije nitko u nikakvom ratu, osim mene u ww1 kad sam u BF-u 

lijepo su kolege pozvani da nam snime kratki gaming clip ali taj film uskoro nećemo gledati, možda iza 2020. 

14 godina
Za početak neka netko skine onu moju gtx1060 u valley-u sa svojom gtx 1060!
9 godina
protjeran
Timo kaže...
funny games kaže...

ljubavi moram ići u vanjski svijet znaš ono ko u matrixu.Ti ostani bockati po tipkicima,javim te se navečer na šaku razgovora,pronađi do tada koji video da gledamo 

od 600 stranica repetetivnih proljeva gamera jer je bolji CPU od 180FPS ili onaj od 140FP, a pimplaju igre na 60Hz, pa se prozivaju na obracune uzivo da se dokaze koji je jaci

moram priznati da sam se na ovaj post dobro nasmijao, bolje ovako humoristicki neko vrijedanje 

jesi ikad vidio mene da tebi pametujem oko SQL-a ili čega već... ne kažem da bi netko bio pametan i normalan čovjek treba znati definiciju cpu/gpu bottlenecka, ali pametan čovjek zna i svjestan je da nešto nezna, i ne ide onda o tome pametovati a blagog pojma nema o čemu priča...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 9:15 (lav1000).
12 godina
lav1000 kaže...
gil kaže...

Neki su ovdje u svetom(džihad) ratu da obrane svoju ikonu(boga). Ja sam bog svega i sve znam i samo sebe slušam.

lijepo su kolege pozvani da nam snime kratki gaming clip ali taj film uskoro nećemo gledati, možda iza 2020. 

Jel se ti zajebavaš ili ozbiljno pišeš? Ozbiljno pitam.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 9:16 (gil).
9 godina
protjeran
gil kaže...
lav1000 kaže...
gil kaže...

Jel se ti zajebavaš ili ozbiljno pišeš? Ozbiljno pitam.

pa 99% vremena se ovdje zajebavam, od HW-a niti živim niti mi je centar svijeta, služi mi za razbribrigu i opuštanje, kao i ovaj forum

9 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Di su ona lipa vrimena kad smo iznosili svoja iskustva, benchali i na račun toga se prepucavali ??? 

Zavladala je čudna klima na ovom forumu gdje se favoriziraju YouTube-ri sumnjivih motiva i njihove nazovimo ih recenzije. 

Pun mi je k linkova na YouTube i mislim da je vrime da oživite Benchmark teme pa da vidimo iz prve ruke tko s čim raspolaže.

Ovo vaše doslovno rečeno svađanje se svodi na pročitano iz tuđih recenzija i ostalih reklamnih materijala, čisti marketing, čista nula  

Kupite hardver testirajte hardver i s tim se kurčite a ne ovim mokrim snovima

evo Nikica ne valja ni kad izdvojiš malo svog vremena pa snimiš video par minuta, benchaš igru, jave se razni biseri i prozivaju te, a pojma o pojmu nemaju

14 godina
protjeran
lav1000 kaže...

pa 99% vremena se ovdje zajebavam, od HW-a niti živim niti mi je centar svijeta, služi mi za razbribrigu i opuštanje, kao i ovaj forum

Upravo ovo.

Meni osobno je dodatni gust u tom procesu pojedinim licemjerima i dezinformatorima vadit mast. 

12 godina
Chat tema ljubitelja hardvera

Onda dobro. 8400 je zbilja dobar procesor i trenutno najbolja kupnja ali nemoj sprdati ryzena 2600 jer je bolji procesor u svemu, da se može klokati to bi bila druga priča.

16 godina

Jer uz 144hz obavezno mora bit' i mehanike Stiglo jutros, Logitech G413 Carbon

It is always darkest just before the dawn.
12 godina
lav1000 kaže...

evo Nikica ne valja ni kad izdvojiš malo svog vremena pa snimiš video par minuta, benchaš igru, jave se razni biseri i prozivaju te, a pojma o pojmu nemaju

Svaka čast na trudu ali ni ja ne priznam takvu vrstu testiranja čisto zato što pravi bench mora imat neke utvrđene parametre kojih se svi sudionici moraju držati. Ako toga nema nema ni bencha

MISCREATED
16 godina
protjeran
gil kaže...

Onda dobro. 8400 je zbilja dobar procesor i trenutno najbolja kupnja ali nemoj sprdati ryzena 2600 jer je bolji procesor u svemu, da se može klokati to bi bila druga priča.

To naprosto nije istina, ukupno gledano je jaci/bolji, al ako se samo igras nije bolji. A da se 8400 moze clockat svi drugi procesori bi morali biti znatno jeftiniji.

16 godina
protjeran
nicky.sl kaže...
lav1000 kaže...

Svaka čast na trudu ali ni ja ne priznam takvu vrstu testiranja čisto zato što pravi bench mora imat neke utvrđene parametre kojih se svi sudionici moraju držati. Ako toga nema nema ni bencha

Naravno, prava usporedba mora biti na identicnom hardwareu (osim cpu i mobo logicno) i sa cistom instalacijom iste verzije windowsa i zadnjim driverima za obe platforme. Sve drugo je ili beskorisno ili ogranicene korisnosti...

A i onda je tesko utvrdit sta su stock postavke cpu-a, dal ukljucit multicore enhancement kod intel ili ne (kod dosta ploca je ukljuceno po defaultu). Ako ukljucis neki ce se zalit da je to clockanje, a amd opet ima automatsko clockanje skoro do maksimuma po defaultu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 9:36 (ansha).
12 godina
ansha kaže...
gil kaže...

To naprosto nije istina, ukupno gledano je jaci/bolji, al ako se samo igras nije bolji. A da se 8400 moze clockat svi drugi procesori bi morali biti znatno jeftiniji.

Istina je, ima dosta viši takt i na 4,2 je već bolji i u igranju. Ne puno ali je bolji.

9 godina
protjeran
ansha kaže...
nicky.sl kaže...
lav1000 kaže...

Naravno, prava usporedba mora biti na identicnom hardwareu (osim cpu i mobo logicno) i sa cistom instalacijom iste verzije windowsa i zadnjim driverima za obe platforme. Sve drugo je ili beskorisno ili ogranicene korisnosti...

A i onda je tesko utvrdit sta su stock postavke cpu-a, dal ukljucit multicore enhancement kod intel ili ne (kod dosta ploca je ukljuceno po defaultu). Ako ukljucis neki ce se zalit da je to clockanje, a amd opet ima automatsko clockanje skoro do maksimuma po defaultu.

pa nisam ja PRO gamerski recenzent, uključio sam snimanje na kompu koji služi za svakodnevno surfanje/igranje...ništa nije modificirano/klokano, niti može biti na b chipsetu uostalom svi bitni parametri osim brzine RAM-a se vide na OSD-u...a brzina RAM-a se vidi pod moj PC... uostalom zna se da je max 2666

ako nekoga zanimaju neke posebne postavke, ako ih mogu uključiti ja ću rado odraditi, mogu ja i snimiti kako moj 8400 raspakirava ZIP fileove, no to ću odraditi nakon što netko snimi ryzen u gaming akciji 

9 godina
protjeran
gil kaže...
ansha kaže...
gil kaže...

Istina je, ima dosta viši takt i na 4,2 je već bolji i u igranju. Ne puno ali je bolji.

pa neka netko od cjenjenih kolega koji imaju ryzen to pokaže i dokaže, evo dam ja svoj origin acc ako treba u znanstvene svrhe 

12 godina
lav1000 kaže...

pa nisam ja PRO gamerski recenzent, uključio sam snimanje na kompu koji služi za svakodnevno surfanje/igranje...ništa nije modificirano/klokano, niti može biti na b chipsetu uostalom svi bitni parametri osim brzine RAM-a se vide na OSD-u...a brzina RAM-a se vidi pod moj PC... uostalom zna se da je max 2666

ako nekoga zanimaju neke posebne postavke, ako ih mogu uključiti ja ću rado odraditi, mogu ja i snimiti kako moj 8400 raspakirava ZIP fileove, no to ću odraditi nakon što netko snimi ryzen u gaming akciji 

To ćeš se načekat jer njima se baš ne blamira svoje pulene (s tim bi pljunuli u lice svojim tvrdnjama).

MISCREATED
12 godina
lav1000 kaže...
gil kaže...
ansha kaže...
gil kaže...

pa neka netko od cjenjenih kolega koji imaju ryzen to pokaže i dokaže, evo dam ja svoj origin acc ako treba u znanstvene svrhe 

Ja bi ti dokazao ali nemam, isto tako ti tvrdiš nešto što ne možeš dokazati jer nemaš, sve rekla kazala i vjeruj mi. Uglavnom mizerne razlike osim u simpatijama prema brendu i potrošenom novcu. Neću se više ponavljati, postajem dosadan sam sebi

16 godina

Nema smisla ništa dokazivati jer i kad dokažeš opet nije dobro i nisi nešto napravio kako treba ;) Ja kažem opet i reći ću još sto puta ako treba, što se tiče gaminga Ryzen jednostavno s tim taktovima ne može parirati Intelu i gotovo. Isprobao sam osobno (R7-1700X@4Ghz, i7-8700k@5Ghz) na istim postavkama, na istoj grafi, u istom računalu i uvjerio sam se sam.

Tek na 4K su podjednaki ali to je do grafičke kartice.. s novom generacijom grafi bude se i tu razlika povećala.

A što se tiče igranja na 60hz/60fps, tu nema dileme i svađe jer će svaki procesor od 800+ kn raditi kako treba uz dobru grafu.

It is always darkest just before the dawn.
Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 9:57 (mrsmith).
12 godina
gil kaže.

Ja bi ti dokazao ali nemam, isto tako ti tvrdiš nešto što ne možeš dokazati jer nemaš, sve rekla kazala i vjeruj mi. Uglavnom mizerne razlike osim u simpatijama prema brendu i potrošenom novcu. Neću se više ponavljati, postajem dosadan sam sebi

osjećaj je obostran  

Problem je u tome što se lažem s prvom rečenicom u tvom postu a posebno označenim dijelom "Ja bi ti dokazao ali nemam, isto tako ti tvrdiš nešto što ne možeš dokazati jer nemaš, sve rekla kazala i vjeruj mi". 

Odavno je ovo postala tema "rekla kazala"

MISCREATED
12 godina

To što ti pišeš je u redu zbog velike razlike u taktu ali kod 8400 i 2600 je obrnuta situacija.

9 godina
protjeran
gil kaže...
lav1000 kaže...
gil kaže...
ansha kaže...
gil kaže...

nisi jedini koji kategorički tvrdi da je r5 2600 bolji... ok ako ti nemaš taj proc, ima netko drugi ovdje jeli problem snimiti par minuta video clip i staviti na yt 

9 godina
protjeran
mrsmith kaže...

Nema smisla ništa dokazivati jer i kad dokažeš opet nije dobro i nisi nešto napravio kako treba ;) Ja kažem opet i reći ću još sto puta ako treba, što se tiče gaminga Ryzen jednostavno s tim taktovima ne može parirati Intelu i gotovo. Isprobao sam osobno (R7-1700X@4Ghz, i7-8700k@5Ghz) na istim postavkama, na istoj grafi, u istom računalu i uvjerio sam se sam.

Tek na 4K su podjednaki ali to je do grafičke kartice.. s novom generacijom grafi bude se i tu razlika povećala.

A što se tiče igranja na 60hz/60fps, tu nema dileme i svađe jer će svaki procesor od 800+ kn raditi kako treba uz dobru grafu.

ja sam imao r5 1600, na 3.8/3.9 Ghz jbg meni je RAM slab za ryzen, radio je 2800Mhz max cl16 (polustabilno), a znamo da to nije neka sreća za ryzen, da tu treba posegnuti dublje u džep, takav ryzen se u ovakvim scenarijima koje sam snimao jučer držao u rasponu 100-130fps, 130 fps mu je bilo praktički nemoguće preći... šteta nemam video, pa eto vlasnici ryzena nas slobodno razuvjere, dapače ako netko ima jači RAM sigurno ima bolje performanse od ovog što sam naveo

16 godina
protjeran
gil kaže...

Ne bi reko, Techspot je brutalno nahvalio nove Ryzene ali brojke koje su dobili (3400mhz memorija) pokazuju da je i 4.2ghz 2700X izjednacen sa 8400. 2600X im se ni nije mogao clockat na 4.2ghz....

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.5.2018 10:10 (ansha).
9 godina
protjeran
ansha kaže...
gil kaže...

Ne bi reko, Techspot je brutalno nahvalio nove Ryzene ali brojke koje su dobili (3400mhz memorija) pokazuju da je i 4.2ghz 2700X malo sporiji od 8400. 2600X im se ni nije mogao clockat na 4.2ghz....

hahah ovaj graf što si stavio potvrdio skoro u bobu moje ryzen 1600 brojke 

12 godina

Ali sad ti je razlika u koris 2600 kod dobrog primjerka i 500 mhz plus dobar ram i eto ga. Uglavnom ne znam i čemu dokazivanje, kupiš što hoćeš i prst u uho, trla baba lan da joj prođe dan

12 godina
gil kaže...

To što ti pišeš je u redu zbog velike razlike u taktu ali kod 8400 i 2600 je obrnuta situacija.

Zašto je bitna razlika u taktu ??? Pa normalno da ima razlike u taktu i uvik je bilo i uvik će biti ali smatram da nije bitna. Benchaju se procesori ono što dotični cpu nudi, ako se cpu može klokati dobro za njegovog vlasnika a ako ne može njegov problem. Svi smo se uhvatli klokanja i ne vidim u tome problem pa ljudi uvik nam je i bio cilj izvući maksimum iz našeg hardvera.

MISCREATED
16 godina
protjeran
gil kaže...

Ali sad ti je razlika u koris 2600 kod dobrog primjerka i 500 mhz plus dobar ram i eto ga. Uglavnom ne znam i čemu dokazivanje, kupiš što hoćeš i prst u uho, trla baba lan da joj prođe dan

Dobro to ti tvrdis, a da pokazes barem ovako slikom iz neke recenzije? I na kraju kad se 2600 sa skupim ramom eventualno izjednaci sa 8400, opet ostaje cinjenica da je ta kombinacija 100€ skuplja sta je ogromna razlika..

17 godina
Zadnjih 100 str. samo međusobno drkanje balavurdije,povremeno izdrkavavanje...
ČVARCI = ČIPS OD SVINJE
12 godina
ansha kaže...
gil kaže...

Dobro to ti tvrdis, a da pokazes barem ovako slikom iz neke recenzije? I na kraju kad se 2600 sa skupim ramom eventualno izjednaci sa 8400, opet ostaje cinjenica da je ta kombinacija 100€ skuplja sta je ogromna razlika..

Pogledao sam puno recenzija i to je tu negdje, no tvrdim da je 2600 bolji procesor no nije bolja kupnja.

9 godina
protjeran
ansha kaže...
gil kaže...

nešto si tu deda krivo pokopčao kakvih sad 100 eura skuplji kad je ryzen oduvijek poznat kao ultimativni bestbuy 

no neda mi se uopće započinjati raspravu o cijeni, eno meni onaj "srednji" video koji sam stavio clipove r7 2700x bf1 se čini kao jako fina kombinacija koju bih ozbiljno razmotrio kad bi slagao komp od nule... pitanje koliko bi to izašlo na kraju, skuplje ili ista cijena kao 8700k... trenutno nebitno sad smo na fps-ima u gamingu 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice