Prebacivanje slika s memory card na PC

poruka: 5
|
čitano: 6.595
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Postovani,

imam cudan problem kada prebacujem slike s digitalca direktno s njega ili preko citaca kartica.

Naime, radi se o Sony memory stick-u, nekad super sve normalno prebaci, a jako cesto zna od 100 slika 20 biti koma.

Dakle, slike su ostecene i nisu se dobro prebacile, primjer na slici dolje.

E sad, jel postoji neki program pomocu kojega cu prebacivati slike (neka je i sporije, ali sigurnije) da mogu normalno prebaciti sve citave slike, a ne ovako kao do sada, tj. preko Explorera?

Jer mi se jednom dogodilo da sam prebacio slike na PC, a formatirao karticu u digitalcu i onda kad sam isao gledati slike pola su bile neupotrebljive, zato sada pazim.

Recimo kad ugasim digitalac i ponovno upalim, onda neke druge slike budu ostecene kada se prebace.

Na foticu su sve ispravne slike kada gledam preko njega..

Formatirao sam i karticu, ali ne pomaze..

Hvala puno!

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.1.2010 0:02 (File).

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Prebacivanje slika s memory card na PC

Nekako mi se onda logicnim cini da ti je memorijska kartica ostecena. Jesi probao testirati karticu, da ti nije ostecena? Stavi je u citac memorijskih kartica i napravi scandisk/checkdisk, ili uzes recimo alatic HD Tune pa onda u kartici Error Scan kliknes na Start.

17 godina
neaktivan

Testirao sam je i cini se sve ok, dakle nije u kartici...

Primjetio sam da kada prebacujem sa Total Commanderom bude sve ok, jel je prijenos malo sporiji nego kada prebacujem direktno preko Windows-a..

Ne znam tocno zasto je to tako, ali ima nesto do kartice, no test pokazuje da je u redu.

Npr. s drugim karticama nisam imao problema.

17 godina
moderator
File kaže...

Testirao sam je i cini se sve ok, dakle nije u kartici...

Primjetio sam da kada prebacujem sa Total Commanderom bude sve ok, jel je prijenos malo sporiji nego kada prebacujem direktno preko Windows-a..

Ne znam tocno zasto je to tako, ali ima nesto do kartice, no test pokazuje da je u redu.

Npr. s drugim karticama nisam imao problema.

Prvo kazes da nije stvar u kartici, a onda kazes "al ima nesto do kartice". Ako ti samo ta jedna radi probleme, onda stvar je u kartici. Sam kazes da s drugim karticama nisi imao problema - stvar je jasna. Baci karticu. Kartice nisu vjecne.

17 godina
neaktivan

U pravu si. ;)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice