Jel mi tko može dati dobar tutorial o tome kako se rade ovakve slike :
http://desk08.customize.org/thumbnail/normal/9.jpg
Jel mi tko može dati dobar tutorial o tome kako se rade ovakve slike :
http://desk08.customize.org/thumbnail/normal/9.jpg
Za takve stvari ne postoji konkretan tutorial...da bi bio u stanju napraviti nešto takvo potrebne su godine rada u photoshopu...
...photoshop se sastoji od više segmenata i tak nakon što ih svladaš bit češ u stanju napraviti nešto takvo.
Na ovoj tvojo stranici nema nikaj slično.Ima bar kaj za ovu prvu sliku od tutoriala.
Practice makes Perfect!
Ma eno za pocetak mozda za tebe laksi nacin bi bio: Izrezati djevojku, zaljepiti na sliku koji si odabrao (u ovom slucaju planine), izrezi par drveca, vodopad, i to zaljepi na djevojku i poigras se sa sjenama.
Znaci trebao bi ti nekakav tutorial za Shadows, Cuting, Clone, Layers, a tih tutorijala ti je pun internet. Jednostavno proguglaj.
Ne moras uvjek sliku raditi iz pocetka, uvijek mozes uzeti malo ovdje, malo ondje i onda se poigras sa time i naravno tako stijeces prakticno znanje.
Nema jednostavnog nacina za izraditi takvu sliku, jednostavno moras nauciti.
Ma mislil sam ja staviti curu i planine i onda sa clone stamp toolom klonirati dio lišća s planina na curu.
a eto dobar pocetak, ali ako izrezes par drveca umjesto da koristis "clone", tada na tim izrezanim stablima mozes dobiti uvjerljive sjene dok sa clone alatom to neces postici ali mozes kobinirati oba nacina.... malo ovoga malo onoga.
Na ovoj stranici imaš jako puno tutoriala za Photoshop i ostale Adobeove programe, kako onih za početnike tako i za one malo naprednije korisnike.
Sa ove zadnje stranice imam ova 4 DVD-a, odlična su, poslao mi jedan frend poštom DVD-ove, a ako hoćeš mogu ti dati linkove odakle možeš skinuti ta 4 DVD-a.
Sadrže zaista jako korisne tutoriale.
Netreba skidam 1. frend če ostale.Hvala.Ni computerarts nije loš.Jako korisni tutoriali i materijal.
Kako otvoriti dvije slike u photoshopu (CS3)???
Otvorim jednu i onda idem da otvorim drugu ali onda mi prva nestane...
???
???
Imaš jednu ikonu u traci s alatima s kojom to možeš namjestiti.
Evo slika:
Nije to toliko teško koliko se čini,ali treba ti iskustvo u photo-manipulation tehnici.Nije problem izrada,nego to sve na kraju treba izgledati fotorealistično.