Instaliravanje XP-a na slabi PC

poruka: 17
|
čitano: 1.729
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Susjed mi je uzeo Max Adsl i dobio onaj Thomsonov router i sad htjeli smo kod njega složit internet, no ima windows 98 i stalno poziva dial up i ne prepoznaje drugačiji tip konekcija...Stavio bih mu XP no ima 120 MB RAM i neki 1.5 GHZ procesor pa se pitam kako če to raditi i ima li tko kakav prijedlog..
Hvala

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Instaliravanje XP-a na slabi PC
Ad4pt3r kaže...

Susjed mi je uzeo Max Adsl i dobio onaj Thomsonov router i sad htjeli smo kod njega složit internet, no ima windows 98 i stalno poziva dial up i ne prepoznaje drugačiji tip konekcija...Stavio bih mu XP no ima 120 MB RAM i neki 1.5 GHZ procesor pa se pitam kako če to raditi i ima li tko kakav prijedlog..
Hvala

Ako sam ja mogao staviti xp na Pentium II onda češ ti na taj moć staviti! i radit će kao avion!

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
15 godina
Mato_Ivanovac kaže...
Ad4pt3r kaže...

Hvala

Ako sam ja mogao staviti xp na Pentium II onda češ ti na taj moć staviti! i radit će kao avion!

baš da će raditi kao avion,to si rekao glupost,ja sam na njihovim stranicama pročitao da je potrebno minimalno 256 mb da bi xp funkcionirao kako treba

16 godina
protjeran
blackalbum kaže...
Mato_Ivanovac kaže...
Ad4pt3r kaže...

Hvala

baš da će raditi kao avion,to si rekao glupost,ja sam na njihovim stranicama pročitao da je potrebno minimalno 256 mb da bi xp funkcionirao kako treba

E ja neznam na koji fol sam uspio xp sp2 instalirat da radi ali radilo je odlićno!

Slatki Car<3Slatka Carica...steam.luks@gmail.com sluki77@gmail.com mato.lukic.luks@gmail.com sunca.lukic@os.t-com.hr skype:mato.lukic95
17 godina
neaktivan

radit ce najnormalnije. Nemas brige.

¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
17 godina

Moj ga je frend godinama vukao na Pentiumu IV sa 1500 MHz i 128 MB RAM-a.

Neće ići kao avion ali će se moći koristiti za surfanje.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

U svakom slučaju, možeš da probaš, mada mi je veoma čudno da ne možete to da namestite jer su to prilično stare tehnologije. Možda zvuči blesavo, ali jeste li 100% sigurni da ste dobro instalirali LAN karticu? Potražite po Internet Optionsu, ili neki Internet Connection Wizard, koliko se sećam, tamo je oduvek bilo i drugih opcija osim dial-upa. Ako to ne uspe, može li taj ruter raditi kao običan modem preko USB-a (moj TP-Linkov može)? Tada se ruter ponaša kao običan modem, instalirate drajvere za njega i kreirate dial-up konekciju (koja, naravno, ne okreće neki telefonski broj, ali se tako zove i isto se i koristi - isti prozori, isto povezivanje i otkačinjanje...).

Možeš da probaš XP, a možeš i 2000 ako ga imaš negde, osim GUI-ja, sve ostalo na njima je 99,9% isto, a možda zauzima malo manje memorije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ivan(4) kaže...

U svakom slučaju, možeš da probaš, mada mi je veoma čudno da ne možete to da namestite jer su to prilično stare tehnologije. Možda zvuči blesavo, ali jeste li 100% sigurni da ste dobro instalirali LAN karticu? Potražite po Internet Optionsu, ili neki Internet Connection Wizard, koliko se sećam, tamo je oduvek bilo i drugih opcija osim dial-upa. Ako to ne uspe, može li taj ruter raditi kao običan modem preko USB-a (moj TP-Linkov može)? Tada se ruter ponaša kao običan modem, instalirate drajvere za njega i kreirate dial-up konekciju (koja, naravno, ne okreće neki telefonski broj, ali se tako zove i isto se i koristi - isti prozori, isto povezivanje i otkačinjanje...).

Možeš da probaš XP, a možeš i 2000 ako ga imaš negde, osim GUI-ja, sve ostalo na njima je 99,9% isto, a možda zauzima malo manje memorije.

Instalirana je LAN kartica, problem je kaj je on dosad imal Dial Up i nakon što ga disableam i hoču namjestiti TCP/IP on mi ih automatski sinkronizira sa Dial-Up-om i ponovno poziva tu konekciju...Nikak ne mogu...

http://it.forumi.hr/ Moj forum.Registrirajte se.
17 godina
Za xp je potrebno najmanje 128mb rama. Ne brini radit će xp bez problema samo mora malo pazit da se ne pretrpa procesima na start up jer će ga morat čekat poduže.
15 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...

Hvala

Vjeruj mi radit će, ja sam 2001 kupio komp 1,5 ghz Pentium 4 i 128 mb ram memorije i dobio uz njega XP...taj komp je radio sve do nedavno i to sasvim solidno. Naravno zadnjih par godina je furao XP sp2...i to je išlo glatko.

16 godina
odjavljen

Pogledajte drugu konfu pod "Moj PC" pa vidite na čemu se vuče XP. Doduše, na classic style, svi efekti ugašeni, kod startupa dižu se 2-3 programa, 50% servisa isključeno... Ali radi ono za što sam ga namjenio - utorrent, printer server, SQL ponekad upaljen radi vježbi, programi za satelitsku rade bez problema...

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

333MHz i 192MB? Razbacivanje!  Belji sehttp://winhistory.de/more/386/xpmini_eng.htm

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
blackalbum kaže...

Ne pričaj gluposti.

The minimum hardware requirements for Windows XP Professional include:

• Pentium 233-megahertz (MHz) processor or faster (300 MHz is recommended)
  • At least 64 megabytes (MB) of RAM (128 MB is recommended)
  • At least 1.5 gigabytes (GB) of available space on the hard disk
  • CD-ROM or DVD-ROM drive
  • Keyboard and a Microsoft Mouse or some other compatible pointing device
  • Video adapter and monitor with Super VGA (800 x 600) or higher resolution
  • Sound card
  • Speakers or headphones

Na poslu Xp ide na Celeron 667 Mhz i 192 MB RAM, nije baš brz, ali ide dobro prilikom normalnog rada.

It's good to be smart - It's smarter to be good
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 0:43 (boxer).
17 godina

Različite hardverske konfiguracije zahtevaju različitu količinu RAM memorije jer su drajveri postali mnogo veći nego ranije.

Na starom kompu sa K6-2 procesorom mi je na sveže instaliranom XP-u koji je jedino imao instalirane drajvere po podizanju sistema bilo zauzeto oko 60MB RAM-a, ako se dobro sećam, dok je na nešto novijem, Athlon64 za socket 754, po podizanju isto tako čistog Windowsa bilo zauzeto preko 200MB. Očigledno je da bi prvi komp mogao da radi normalno sa 128MB, dok bi drugi sa tom količinom RAM-a umirao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 0:54 (Ivan(4)).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ad4pt3r kaže...
Ivan(4) kaže...

Instalirana je LAN kartica, problem je kaj je on dosad imal Dial Up i nakon što ga disableam i hoču namjestiti TCP/IP on mi ih automatski sinkronizira sa Dial-Up-om i ponovno poziva tu konekciju...Nikak ne mogu...

Udjes u IE i pod tools imas negdje conections i tu stavis never diul up. Potrazi malo pricam sad napamet. Uglavnom pod 98 to sve MORA raditi. Ako je router u pitanju u router modu. A cini mi se da jest.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.2.2010 9:01 (logic).
17 godina
neaktivan

Skini si nLite i prouči postupak ako već nisi s njime upoznat.

Uzmi Win XP  (ne nužno pro jer home će biti sasvim dobar) i složi install cd za susjedov stroj.

Za svaku radnju u nLiteu postoji kratak opis pa se ravnaj prema tome što želiš ostaviti u windowsima, a što ne.

Tako složen cd može imati i ispod 200mb, a da windowsi budu potpuno funkcionalni.

Uspiješ li dobro pogoditi susjed će ti imati.... kako ono piše kad se xp instalira?... potpuno novo iskustvo rada blablabla... ;)

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Moze i ispod minimuma ic... konkretno, na p200mmx sa 128mb rama... instalacija sama traje sto godina, ali inace ide bez problema...

na makinju iz uvoda, ide bez po muke...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice