Kupnja venta za hladnjak na procu

poruka: 9
|
čitano: 1.223
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam Cooler Master Hyper 212+ hladnjak na procesoru.

Budući da sam sa njim u pakiranju dobio samo jedan ventilator (Blade Master 120), kupit ću još jedan pa stavit na heatsink.

Blade Master se vrti od 800-2000RPM, iako je većinu vremena na 1100-1400RPM.

Planiram uzeti SCYTHE Slip Stream 120mm ventilator.

Čuo sam da ako se imaju dva venta na heatsinku, poželjno je da budu istih vrzina vrtnje, jer se u suprotnom smanjuje njihovo trajanje.

Nažalost, kod nas nema za kupit Blade Master 120 pa moram uzet nešto drugo i odlučio sam se (uz preporuke drugih) za Slip Stream.

Ono što me sad zanima jest koju brzinu venta da uzmem, jer ih ima u dosta.

Ima ih u verzijama od: 500RPM, 1200RPM, 1600RPM i 1900RPM.

Da li je onda bolje uzeti Slip Stream koji se vrti sporije od Blade Mastera, pa da mi Blade duže traje ili?

Planiro sam ić na 1200 ili 1600RPM verziju, koju bi bilo bolje uzeti?

Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kupnja venta za hladnjak na procu
VeX7 kaže...

Da li je onda bolje uzeti Slip Stream koji se vrti sporije od Blade Mastera, pa da mi Blade duže traje ili?

Planiro sam ić na 1200 ili 1600RPM verziju, koju bi bilo bolje uzeti?

Hvala!

Uzmi 2 indetična, čujem da se taj defaultni vent na hiperu jako čuje = nevalja.

Slipstream je ok, ali nije nešto posebno, provjereno je da su bolji oni flexovi i flowovi od scythe-a.

Slipstream 1200 se po meni jako čuje, 500rpm-a je nečujno ali mi neradi nikakav propuh tako da je 800 taman. A hebiga najbolje bi bilo da su ventovi od cpu-a spojeni na 4-pinske na matičnu ili na potenciometar da se daju regulirat.

BTW: imam 3x 120mm slipstream-a, 500, 1200 i 200-1300 4-pinski koji dolazi s mugenom 2, te imam 2x 100mm slipstream-a slim na musashi-u.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion & Star Trek | Downloading High Definiton Video
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 23:34 (Hyperion).
16 godina
neaktivan

Ne znam baš di si čuo to za Blade Master, meni je on stvarno jako tih, ˝buku˝ pravi grafička kartica, ovi ostali ventovi se ne čuju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.7.2010 23:50 (VeX7).
15 godina
neaktivan

Danasni ventilatori imaju deklarirano 20k + sati rada, tak da ti ne brini za dugotrajnost. Gledaj si samo razinu buke koju vent proizvodi, a mislim da sa SCYTHE-om ne mozes pogrijesiti!

Pravi programeri programiraju binarno!
16 godina
neaktivan

Kaj bi mi onda vi preporučili da uzmem, ali zadržao bih Blade Master?
Još bi uzeo ja PWM vent, ali mi je na ploči dosta nespretno postavljen 4-pinski utor za njega, ne znam kako bih uopće provukao kabel gore od hladnjaka, pa skroz na dno ploče.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da li bi prošla kombinacija kao na slici?

Iskopčam Blade Master iz 4-pinskog utora za CPU hladnjak na matičnoj.

U taj utor ukopčan Arctic Cooling F12 PWM kontroliran vent i u ovaj dodatni utor što ide iz AC F12 uključim Blade Master?

[IMG]http://i32.tinypic.com/svo2zq.jpg[/IMG]

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 14:39 (VeX7).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Slipstreamovi su dosta glasni, preporučam ti ih jedino uz potenciometar, ali opet što ti i to znači kad su glasni na max okretajima. 

Ovo je po meni jedan koji je dosta tih skoro nečujan, a dosta dobar. Razmisli o njemu. Možeš ga (ih) slobodno držati i na 3-pinskim konektorima i pustiti da se se vrte na max okretajima i svejedno ih ne bi trebao ćuti.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.7.2010 23:34 (godo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Ja isto imam Hypera 212 + i dodal sam jedan coolermasterov običan ventilator na 1200rpm

Blade mastera isto držim na 1200rpm pa sam zadovoljan...

http://www.speedtest.net/result/837433126.png
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
neaktivan

Ma zanima me sad ova kombinacija koja je prikazana na slici.

Pretpostavljam da bi radilo to tak, ili?

Bolje mi je onda imat AC F12 + Blade master, oba PWM.

Nije da ti nešto patim za tišinom, od venta s grafe ionak nemreš čut ove ostale Smijeh

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice