@dorcii jesi li ga uzela? Ako jesi de mi reci u kratkim koracima kakav je kako se ponaša...zanima me jer mi je na putu mob do petka je moj.
T-Mobile Vairy Text II
- poruka: 70
- |
- čitano: 33.163
- |
- moderatori:
DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Evo i ja sam jučer kupio ovaj mobitel, jer mi je moj 6300 krepao
Uglavnom, mogu uzeti neki bolji mobitel tek u drugom mjesecu, pa sam se odlučio za ovaj trenutno samo zbog wlan-a.
Ukratko, mobitel je OK, za te novce bolje nisam ni očekivao.
Uglavnom, iznenađujuće je brz brzo se privikneš na njega, ima dosta pred instaliranih aplikacija.
Poruke naučiš jako brzo pisati, sve stvari na ekranu su iznenađujuće velike.
Sve radi kako treba, ali sad par negativnih stvari, prije svega ekran, koji nije baš najprecizniji, ali kako su tipke koje trebaš pritisnuti uglavnom velike to baš i nije neki problem.
Osim naravno kod opere (kad surfaš netom) pogoditi neki link na ekranu je pravo malo čudo.
Nedostaje i neka tipka potvrde, jer izbornicima se možeš kretati sa tipkama sa strane (gore-dolje) ali kad trebaš nešto odabrati trebaš kliknut po ekranu, a tu bi sjela neka tipka potvrde ko budali šamar.
I da, pročitaj upute kratke koje dobiješ sa mobitelom, jer ćeš naići na par gluposti, kao na primjer, uključivanje rada poruka
Uglavnom, kako sam primjetio, ovo je idealan "drugi" mobitel, i valjda ću izdržat s njim do drugog mjeseca, a onda ću produžit ugovor sa tcom-om i uzeti neki normalan mobitel.
joj ja sam pre zadovoljna sa njim... mislim, ja nisam pre zahtjevna.. i meni je izvrstan.. kupila sam ga u ponedeljak za 98kn u t-mobileu preko mrak tarife.. i baš sam zadovoljna.. ;) jedino mozda uvijek ne reagira od prve na ikonicu koju stisnem,al to valjda zato sto ne pogodim kak treba.. xD ima velikii ekran,pa se sve dobro vidiii... nisam jos citala upute,al mislim da se poruke mogu pisat isključivo na tipkovnici,i super je za onoga ko ima male prste,jer ko nema zahvati odma 3 tipke.. :D to je ubiti alcatel... na punjacu pise alcatel i tako to.. kupila sam si odma memorisku od 2 gige.. ima jak zvuk,dobro se cuje.. ne može otvorit neke malo veće fotke vece od jedan megabajt ne zeli otvorit... ali za te novce mi se jako svida.. tako da ;))
Ja sam bio danas u t-mobileu probao sam ga super mi je,samo je problem iz zg sam naručio,neka kokoška sastavila ugovor i pogrešan mobitel poslali vairy touch II umjesto text II i sutra im je zadnji dan da mi dođe text II ili raskidam ugovor i idem na tele2 ili vip.
joj pricaj mi o tome... glupe su da je tooo strahotttaaa..uzasss.. :D
Bio sam danas u t-centru Osijek da vidim šta je s mobitelom,nešto je ona blebetala gluposti,sutra moram opet otići,dok sam čekao red,isprobao sve Touch mobitele,znači od onoga Vairy Touch II do onoga s Windows Phone 7,najbolju osjetljivost mi ima iPhone 4,predivna osjetljivost,i jako mi se dopata ovaj Text,za ono šta meni treba on je ODLIČAN.
WP7 se nemogu nikako snaći
na iPhoneu super sam se snašao samo su mi drhtale ruke dok sam tipko po njemu
iPod mi se sviđa,to je manje više iPhone 3G/3GS
X10 mi se sviđa zbog velikog zaslona isto tako dobrog odaziva na dodir
svi ovi skuplji mi se sviđaju ali nema se novaca,pa tako da ću ili za 1kn dobit Text II ili za 98kn moram vidjet sutra,sutra najvjerojatnije ću ga imati u rukama.
Preporuka onima koji se bune između skupljih mobitela poput iPhone,moja preporuka iPhone 4G 16gb ODLIČAN.
Se na kraju isplati ili ne uzet taj mobitel?da ga uzmem za 1 kn?
Se na kraju isplati ili ne uzet taj mobitel?da ga uzmem za 1 kn?
Ja sam ga naručio najviše zbog wirelessa,teško da se može naći tako povoljan mobitel s wirelessom,makar on stajo i skupljo prašinu,ali je jaaaaako jeftin.
Sad ja imam pitanje
imam doma jedan nazovimo TV Out kabl za mobitele,ima utikač kao headset (onaj kraj koji ide u zvučnu) i na drugom činč žuti i bijeli,i sada me zanima što bih bilo mobitelu ako bih se spojio taj kabl,3.5mm jack u mobitel i činč u LCD 16.9? dali bih imao slike? ako da onda dali bih bila i slika i zvuk?
@Gmailovac - na mobitelu izlaz za slušalice daje signal samo za zvuk, ne i za sliku (zaintrigiralo me pa išao isprobati). Kabel za koji pitaš je vjerojatno od dgt. fotoaparata kojim se možeš priključiti na tv (imam takav) pa dobiješ sliku na tv-u preko digitalca. Kad bi sam TV imao USB ulaz možda bi se to moglo postići preko PC kabla. Moj Panasonic LCD nema.
Moje iskustvo: Vairi text II mi se činio najbolji izbor od jeftinih mobitela i nisam se razočarao. Za 98 kn za produženje ugovora više nego dobro (mrak 60 tarifa). Sve ono što mi treba. Za ostalo koristim laptop i PC. Može poslužiti i kao modem. Ok mi je i izgled. Iako imam prosječnu debljinu prstiju poruku napišem dvostruko brže nego na klasičnom mobitelu zbog QWERTY tipkovnice. Kad spojim na PC, pomoću Alcatel PC Suite mogu pisati poruke na pc tipkovnici, osnovno obrađivati video, slike i zvuk. Touch treba odgovarajuće kalibrirati da bi se ekran prilagodio jačini pritiska. Tako se izbjegnu "fulanja" na webu.
Jedna od prednosti je mogućnost moba da posluži kao web kamera. Glavni nedostatak je manjak flasha.
Ići tražiti nedostatke mobitelu koji košta 100-tinjak € je glupost. Normalno da se ne može uspoređivati s modelima koji koštaju 4-5000 kn.
@Gmailovac - na mobitelu izlaz za slušalice daje signal samo za zvuk, ne i za sliku (zaintrigiralo me pa išao isprobati). Kabel za koji pitaš je vjerojatno od dgt. fotoaparata kojim se možeš priključiti na tv (imam takav) pa dobiješ sliku na tv-u preko digitalca. Kad bi sam TV imao USB ulaz možda bi se to moglo postići preko PC kabla. Moj Panasonic LCD nema.
To nije točno-imaš masu uređaja koji preko 3,5 mm priključka daju sliku na TV. Primjer-SE X1/X2, Nokia 5800 XM.
Ne ulazi mi se u besmislene rasprave, ali:
- govorimo o modelu Vairy Text II (Alcatel ot-806)
- isprobao sam uključiti kabele na svoj mob i tv
Ako znaš kako se to radi, molim te da to napišeš jer bi i meni takva informacija dobro došla.
a uzet ću ga pa ću vidit...
Ako znaš kako se to radi, molim te da to napišeš jer bi i meni takva informacija dobro došla.
Činjenica je da to to praktički svi mobilni uređaji sa softverskom podrškom mogu, ali stvar proizvođača je hoće li to uključiti. Nema tu nikakvih načina za naknadno omogućavanje.
Odustajem.
Želim pomoći ali uvijek naiđem na nekog tko ti baca klip pod noge.
Ima li netko da je kupio Text 2, a da bi ga mjenjao za Nokiu x2 novu neizvađenu iz paketa. 2god. garancija i sve sto ide uz nju. Kupljena u T-mobileu. Usput ja sam iz Vukovarsko-srijemske a u Osijecko- baranjskoj sam preko tjedna.
Pozdrav svima.
S obzirom da ste u mogućnosti ovaj aparat dobiti za < 100 kn
nemate šta čekati.
Imao sam prilike "poigrati se sa ovim uređajem 2 dana, i moje impresije
u odnosu na BlackBerry Curve 8520 (slično koncipiran) su takove
da se pitam zbog čega se za Black Berry Curve 8520
plaća tisuća il' dvije kn ?!?!?!
Ovaj stav je poprilično utemeljen jer dolazi od Black Berry fana koji je do sada "potrošio"
Curve 8520, Bold 9000, Storm 9500, trenutno sam na Curve 8900.
Vairy Text II je namjenjen ljudima koji šalju dosta poruka,
"ne vrte divix-e" po mobitelu niti praše iNetManiu ili iHunt 3D.
Za ove novce mislim da nema osnove za traženje manjkavosti.
Pozdrav svima.
S obzirom da ste u mogućnosti ovaj aparat dobiti za < 100 kn
nemate šta čekati.
Imao sam prilike "poigrati se sa ovim uređajem 2 dana, i moje impresije
u odnosu na BlackBerry Curve 8520 (slično koncipiran) su takove
da se pitam zbog čega se za Black Berry Curve 8520
plaća tisuća il' dvije kn ?!?!?!
Ovaj stav je poprilično utemeljen jer dolazi od Black Berry fana koji je do sada "potrošio"
Curve 8520, Bold 9000, Storm 9500, trenutno sam na Curve 8900.
Vairy Text II je namjenjen ljudima koji šalju dosta poruka,
"ne vrte divix-e" po mobitelu niti praše iNetManiu ili iHunt 3D.
Za ove novce mislim da nema osnove za traženje manjkavosti.
Se meni čini ili je on pak bolji od tog black barya koji si ti stavio kao usporedbu?
Black Berry je neprikosnoven kada je u pitanju e-mail.
S obzirom da nisam imao prilike na Vairy-u isprobati ovu mogućnost
ne mogu govoriti,
ali čisto sumnjam da se može usporediti sa Black Berry-em,
točnije do sada se još nitko nije niti pribižio RIM-u.
Ostale karakteristike uređaja su podjednake.
Black Berry ima nešto veću internu memoriju što omogućavu software-u nešto veću fluidnost u radu (brzinu).
Kamera, brzina tipkanja, menu, jasnoća razgovora, glazba...... sve podjednako.
Vairy je nešto duži i završna obrada zaostaje za Black Berry-em,
ali kada se pogleda koja je cijena uređaja, svi ovi detalji su nevažni,
cijena je presudna.
Ukoliko bi za ovaj uređaj trebalo izdvojiti > 100 €
e tada bi mogi govoriti o manama.
vidio sam na stranici od alcatela da su stavili za skinut upgrade pa me zanima koju verziju ima sad mobitel kad ga kupis u t-mobilu?
ej jel zna netko zakaj ne mogu na fejs preko one aplikacije kaj se dobije sa mobom,jednostavno nece se spojit!?
Ljudi pomagajte,stigao mi mob danas,ja sav sretan upalim wireless,bez kartice krenem na net sve 5 otvorim operu kad evo frke,neće mi otvarat piše
Failed to connect to the internet
verification of server certificate failed.Please check the date settings in your device.
ubacim karticu opet isto piše,a neznam kako da u opcijama naredim niti šta da naredim?
Rješio stvar(ne 100%),dali ste skužili (vi koji imate) da taj mobitel ima LCD Touch zaslon?
edit
na net mogu preko onoga wap,ali opera mi nikako neželi,mogu i na facebook i na sve što got poželim.Ali mi opera neželi,ažurirao ju opet isto.
Ti si moj hebeni idol!!!!!!
ja sam ga htjela uzet ali kazu u t-mobilu da ga nemaju :/
Nakon dva mjeseca neuspješnog lutanja po Zagrebačkim i okolnim T-Mobile centrima odlučio sam ga pronaći preko oglasa, i uspio sam :)
Sada me zanima kako dekodirati dotični uređaj? Naravno bez ikakvih davanja
Nakon dva mjeseca neuspješnog lutanja po Zagrebačkim i okolnim T-Mobile centrima odlučio sam ga pronaći preko oglasa, i uspio sam :)
Sada me zanima kako dekodirati dotični uređaj? Naravno bez ikakvih davanja
Ako je t-mobile onda od njih moraš tražiti network code,i pitanje je hoče li ti ga dati meni ga nisu dali.
Dali je ikako moguće pogledati taj kod u uređaju koji je otključan?
Dali je ikako moguće pogledati taj kod u uređaju koji je otključan?
Može se probati,no ja neznam gdje to stoji.