Pomoć pri odabiru mobitela izdvojena tema

poruka: 40.023
|
čitano: 12.507.211
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Pomoć pri odabiru mobitela

Meni je bolja Lumia jer ce biti fluidnija, ali opet zavisi sta se tebi vise svidja android ili WP, ako vise volis android u istoj prodavnici imas i ovaj mobitel koji ima bolji hardware

http://cpudoo.com/gigabyte/5189-gigabyte-gsmart-aku-a1-0015-390s-black.html

A ako hoces mozes naruciti mobitel:

1. http://smartson.pik.ba/artikal/11542112/huawei-ascend-p1/

2. http://smartson.pik.ba/artikal/11479933/xenon-c452/

3. http://smartson.pik.ba/artikal/11478222/htc-windows-phone-8x/

4. http://smartson.pik.ba/artikal/11478252/samsung-galaxy-s3-mini/

Dostava je 12KM, trenutno imaju neku akciju pa je za gotovinu popust 10%. Garancija je u ovlastenom servisu(agramservis), tako da se nemoras brinuti oko toga

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 15:28 (eagle05).
11 godina
protjeran
Pomoć pri odabiru mobitela

Ljudi, trebam smartphone do 1600kn plafon. Uvjet je da je ekran preko 4" i da ima kameru s bljeskalicom (jer je ujedno i zamjena za kompaktni digitalac).

- edigital ima Lumie 625 na akciji po 1499kn, WP volim jer je super optimiziran i usklađen s desktop PC-om; ne volim mali broj aplikacija i to što imaju samo crne i bijele. Ja bih zelenu koja na akciji nije dostupna.

- opcija B mi je neki kinez na androidu, sad koji...

Što vi mislite? Preferiram portio.hr, ali može i edigital. Prijedlozi su dobrodošli. 

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
noirDEC0 kaže...

Ljudi, trebam smartphone do 1600kn plafon. Uvjet je da je ekran preko 4" i da ima kameru s bljeskalicom (jer je ujedno i zamjena za kompaktni digitalac).

- edigital ima Lumie 625 na akciji po 1499kn, WP volim jer je super optimiziran i usklađen s desktop PC-om; ne volim mali broj aplikacija i to što imaju samo crne i bijele. Ja bih zelenu koja na akciji nije dostupna.

- opcija B mi je neki kinez na androidu, sad koji...

Što vi mislite? Preferiram portio.hr, ali može i edigital. Prijedlozi su dobrodošli. 

Ako razmišljaš o Androidu, onda ti je najbolje Motorolu Moto G od 16GB. Ulazi u tvoj budžet i najbolje je za te pare što možeš na Androidu dobit, a da je novo.

Naravno, ukoliko, kažem ukoliko, slučajno nađeš Galaxy S3 na njuškalu za te novce, on bi bio najbolji izbor.

Da se naći i Lumia 920 na njuški za te novce kad već voliš WP. Dapače, i S3 i 920 imaju super kamere za mobitele ;)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 18:15 (EchoOne).
14 godina
Po meni bi ti bolje bilo ic na s3 nego Moto G, pogotovo ako ti je kamera bitna jer na Moto G-u nije nista special. Ima ih sad dosta na oglasnicima oko te cifre. Takoder kako je kolega napomenuo, ako ti wp odgovara Lumia 920 bi ti bila najbolji izbor.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
11 godina
protjeran

Mislite da je OVAJ povjerljiv?
Moto G nema ni za lijek, osim na njušci kao i S3, ali sam jako skeptičan prema tome. 

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
noirDEC0 kaže...

Moto G nema ni za lijek, osim na njušci kao i S3, ali sam jako skeptičan prema tome. 

A može bit najpošteniji čovjek, teško je znat.. Što mu znači ta pismena garancija, jel službena ili nije, jel ima računa...

Evo tu jedan vodič za kupnju kroz njuškalo, pa pročitaj. Možda ti pomogne ;)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
11 godina
neaktivan

Pošto planiram uskoro kupiti mobitel,da li je dobar odabir LG Nexus 4?

Koje su mu prednosti,a koje mane?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Alma_96 kaže...

Uređaj nema mana... 2gb rama,quad core,4,7 inch (smanjis malo hardware buttons) i to je to. Uređaj je bomba i overclockanjem i customiziranjem ces izvuc pravu zvijerku iz njega koja ce parirati nekim flagshipovima 2014.Mobitel je cista erotska perverzija.Android na njemu je toliko gol da je zabranjen maloljetnicima!! Udri po fudri!

http://www.gsmarena.com/google_nexus_4_vs_samsung_galaxy_s_iii-review-864.php

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.3.2014 20:12 (4L4N).
14 godina
odjavljen
Alma_96 kaže...

Neću ništa nabrajati, ali ću samo reći, kupuj bez previše razmišljanja.

14 godina
noirDEC0 kaže...

raspitaj se za ovu lumiju 920

14 godina
odjavljen
RaZ0R9111 kaže...

Neznam zašto  toliko pljuješ po GS4.

Mobitel uopče nije loš.

Koristim ga od 9mj 2013,istina lagg-ao je jedino sa uključenim power savingom.

Kamera vrhunska

Ekran da pamet stane.

Baterija je za moje potrebe također dovoljna(izdrži 2 dana korištenja)

Bilo bi čudno da je G2 lošiji,ipak su izbacili mobitel par mjeseci nakon S4,Z.

Također i Z1.

Po meni

G2,Z1,N5 su zasad svoja klasa mobitela.

Meni S4 ne ostavlja baš neki dojam, po mom mišljenju je kamera jako dobra, ekran mi je nekako dječji (boje su užasno saturirane i prejake), kvaliteta izrade mi nije nešto i ne ostavlja mi dobar osjecaj dok ga u ruci drzim..

Ali sviđa mi se što za Samsung ima hrpa ROM-ova na XDA i uvijek će biti.

HTC One mi je npr ostavio bolji dojam, al S4 je i dalje jako dobar mobitel, to je moje mišljenje ;) 

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
11 godina
protjeran
zuper kaže...
noirDEC0 kaže...

raspitaj se za ovu lumiju 920

Kontaktirao lika, da vidim slike, ostvarivost gare kod nas i to... Hvala.

11 godina
neaktivan
4L4N kaže...
Alma_96 kaže...

Uređaj nema mana... 2gb rama,quad core,4,7 inch (smanjis malo hardware buttons) i to je to. Uređaj je bomba i overclockanjem i customiziranjem ces izvuc pravu zvijerku iz njega koja ce parirati nekim flagshipovima 2014.Mobitel je cista erotska perverzija.Android na njemu je toliko gol da je zabranjen maloljetnicima!! Udri po fudri!

http://www.gsmarena.com/google_nexus_4_vs_samsung_galaxy_s_iii-review-864.php

Znam sve za softwer. Zbog tih karakteristika mi je i super. Nego me interesuje kakva je kamer. Pošto sam čitala da nije nešto dobra. Meni ne treba sad kamera kao kod Lumia,nego neka solidna,da je kvalitetna :)

14 godina
odjavljen
Alma_96 kaže...

Znam sve za softwer. Zbog tih karakteristika mi je i super. Nego me interesuje kakva je kamer. Pošto sam čitala da nije nešto dobra. Meni ne treba sad kamera kao kod Lumia,nego neka solidna,da je kvalitetna :)

Uglavnom za sliku po danu okinut je okej, al ništa više od toga, po mraku slikaj samo ako ti je prišno. Uglavnom nećeš specijalno sa kamerom biti zadovoljan, iako su ostale specke mobitela odlične! 

Galaxy S5570-Nokia X2-Nokia Asha 302-Galaxy S6500-HTC Desire Z-iPhone 4s-GSmart Rio R1-GSmart GS202-Prestigio 4500-Xperia S-Galaxy S2-Note I-GSmart Maya M1 v2-Galaxy S3-Xperia Z
11 godina
neaktivan
Deawood kaže...
Alma_96 kaže...

Meni je S3 super,ali je problem što ima duplo manje RAM-a nego N4,a i stariji mu je Android. N4 uvijek dobije prvi update. Ali je S3 ipak Samsung i kvalitetniji je,pogotovo kamera. Tako da nisam sigurna. Meni je mob. potreban za neke igrice,internet i tako to,da može obavljati puno app u pozadini,po čemu je bolji N4 zbog 2GB RAM-a. Ali mi je ponekad potrebna i solidna kamera,gdje je bilji S3 :(

Tako stvarno da ne znam

11 godina
neaktivan
MARKOZD15 kaže...
Alma_96 kaže...

Uglavnom za sliku po danu okinut je okej, al ništa više od toga, po mraku slikaj samo ako ti je prišno. Uglavnom nećeš specijalno sa kamerom biti zadovoljan, iako su ostale specke mobitela odlične! 

Ma mislim neću ja sada slikati non stop,postoji foto aparat zbog toga.Ali je dobro kad  nemam uza se aparat. Ali se valjda mogu uslikati dobro fotke.Gledala sam na internetu ,uz odg. efekte super su slike.

Najvjerovatnije ću i kupiti N4. 

Ali da li je kvalitetan,ono kvari li se brzo i koliko baterija traje?

I još jedno pitanje,tako da je dovoljno 16 GB memorije? Za jedno 400 pjesama,slika i nekih app i pokoju igricu :)

13 godina
neaktivan
Alma_96 kaže...
Deawood kaže...
Alma_96 kaže...

Meni je S3 super,ali je problem što ima duplo manje RAM-a nego N4,a i stariji mu je Android. N4 uvijek dobije prvi update. Ali je S3 ipak Samsung i kvalitetniji je,pogotovo kamera. Tako da nisam sigurna. Meni je mob. potreban za neke igrice,internet i tako to,da može obavljati puno app u pozadini,po čemu je bolji N4 zbog 2GB RAM-a. Ali mi je ponekad potrebna i solidna kamera,gdje je bilji S3 :(

Tako stvarno da ne znam

nemoj gledat koji je android gore, sve se moze rootat,upgradeat, flashat. JA imam 4.4.2 na s3 i pre zadovoljan sam. Jos da imam 2 gb rama bi bilo ok (samo za se hvalit kako mi mob ima 2gb rama za nis drugo,jer sve vrti ko raketa) oc na 1,6ghz antutu bentchmark mi radi 22285

14 godina
odjavljen
Alma_96 kaže...

Tako stvarno da ne znam

S3 uopće nije kvalitetno napravljen mob, to što je Samsung ne značu mi ništa ;) LG N4 je bolji mobitel u svakom pogledu (al baš svakom) osim kamere.

Alma_96 kaže...
MARKOZD15 kaže...

Ma mislim neću ja sada slikati non stop,postoji foto aparat zbog toga.Ali je dobro kad  nemam uza se aparat. Ali se valjda mogu uslikati dobro fotke.Gledala sam na internetu ,uz odg. efekte super su slike.

Najvjerovatnije ću i kupiti N4. 

Ali da li je kvalitetan,ono kvari li se brzo i koliko baterija traje?

I još jedno pitanje,tako da je dovoljno 16 GB memorije? Za jedno 400 pjesama,slika i nekih app i pokoju igricu :)

Bit će ti okej kamera ;)

kvalitetan je mob, za kvarove u mom servisu ti mogu reć da nije nijedan dolazio, baterija je okej, uz intezivno korištenje ćeš ju preko noći puniti.

A za internu memoriju gledaj da si uzmeš što više to bolje, iako mislim da će ti 16GB biti sasvim okej (napravi si Dropbox acc ako ne bude dovoljno) 

11 godina
neaktivan
4L4N kaže...
Alma_96 kaže...
Deawood kaže...
Alma_96 kaže...

Tako stvarno da ne znam

nemoj gledat koji je android gore, sve se moze rootat,upgradeat, flashat. JA imam 4.4.2 na s3 i pre zadovoljan sam. Jos da imam 2 gb rama bi bilo ok (samo za se hvalit kako mi mob ima 2gb rama za nis drugo,jer sve vrti ko raketa) oc na 1,6ghz antutu bentchmark mi radi 22285

Ma nisam neki velika fan rootanja,tako da to ne bi radila.

11 godina
neaktivan

Vama svima puno hvala :)

Odlučila sam na kraju da ću ipak Nexus4. Bitniji mi je procesor i RAM nago kamera :)

Hvala još jedno :D

2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Tražim novi mobitel do nekih 2000 kn. S obzirom da ga neću ja kupovati, voljela bih čim jeftinije proći (da me ne grize savjest). Pretplata ne dolazi u obzir, a ni web-shopovi. Neki od mobitela koji mi se čine u redu:

http://www.gsmarena.com/sony_xperia_m-5497.php

http://www.gsmarena.com/lg_optimus_l9_ii-5650.php - ovaj sam neki dan vidjela iz prve ruke i čini mi se vrlo dobar, samo me malo muči zvučnik- povremeno krcka pri razgovoru, ali ništa alarmantno.

http://www.gsmarena.com/samsung_i8190_galaxy_s_iii_mini-5033.php

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_ace_3-5479.php

Mobitel najprije treba imati jaku bateriju (zbog čega sam morala odustati od Gigabyte marke), bar 512 mb rama a poželjno 1gb, dobru kameru (ne zanimaju me toliko megapikseli jer 8 mp ne znači odmah dobre slike,), zaslon bar 4 inča, dual-core ako moguće. I ne želim nekog kineza jer nemam dojam da su jednake kvalitete kao i ovi koji su dugo na tržištu, pa bih molila da ne nudite Prestigio i ekipu. 

0 0 hvala 0
14 godina
Moto G bi bi odlican izbor ako narucivanje dolazi u obzir. Odlican mobitel i jos k tome dosta ispod 2000kn.
iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5- HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s- ostao Nexus 5
14 godina

moto g je odličan, ali ima očajnu kameru

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Nakon par kontakata s trgovcima potpuno sam odustao od rabljenog. Što miliste o LG P710 Optimus II? Kakva mu je kamera i da li je 768mb RAM-a dovoljno za fluidan rad s par stvari istovremeno?

EDIT: Ili potencijalno riskirati s OVAKO nečim? 

Poruka je uređivana zadnji put uto 11.3.2014 17:33 (noirDEC0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
noirDEC0 kaže...

Nakon par kontakata s trgovcima potpuno sam odustao od rabljenog. Što miliste o LG P710 Optimus II? Kakva mu je kamera i da li je 768mb RAM-a dovoljno za fluidan rad s par stvari istovremeno?

EDIT: Ili potencijalno riskirati s OVAKO nečim? 

Ta Maya uopće nije loš mobitel.. iznenadio me s obzirom da je 1200 kn cca...

14 godina
odjavljen
Koja Maya? na mobu sam pa ne vidim
11 godina
protjeran

Gigabyte Maya M1 V2. Ma to, gledam reviewe po netu i čini se izvrsna. Još imaju za 47kn i original kožnu futrolu za nju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

do 1500 kn je zanimljiv i ascend p1. jest stariji model, al ima superamoled ekran, dobru kameru, izgleda dobro i tanak je

Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
odjavljen
ja sam imao taj mobitel i sve pohvale za njega, samo ima tvornicku gresku sto se mikrofona tice pa pripazi
11 godina
protjeran

Da, sad vidim za taj mikrofon. Priča lik da su na poslu dva frenda i on uzeli tu maju. Jednom je riknuo mic nakon par sati te su mu dali novi mob odmah, druga 2 mica su isto vrisnula za 4, odnosno 6 dana. Sad sam malo skeptik. To me u biti žere. Mogu dobiti brand name smartphone koji u principu nema takve dječje bolesti, ali dosta slabijih specifikacija za tu lovu. Da sam siguran kako će moj raditi super... Sad sam jedan dan bez moba i muka mi je, a tek da je mjesec dana na servisu...

Stavljam i Huawei Ascend P1 na proširenu listu.

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice