Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...

poruka: 3.104
|
čitano: 1.055.638
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Oooo dark_wiz svaka cast, rom je stvarno odlican sad sam ga stavio. Savrsen izbor teme i launchera :)

Ljudi trebam pomoc, imam problema sa tipkovnicom radim jedan rom opet onaj cisti, ali me ubijaju ove sve tipkovnice, nikako da pronadem onu sa original tele2 ROM-a.

Jel ima neka dobra dusa da ima onaj original stock rom, sto je jos davno prije mislim a.war uplodao? Pa da zakaci to negdje.

Ili samo da izvadi LatinIME.apk, to je tipkovnica, pa stavi negdje?

Jel ima bilo tko taj originalni tele2 rom koji je dolazio u .zip formatu? Mislim da je a.war to stavio jos prije?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Huawei u8650 Sonic - roms, overclock, root...
leanchristmas kaže...
dark_wizz kaže...
leanchristmas kaže...

@dark_wizz

par prijedloga ako može :)  LatinIME.apk je 11+ MB kod njih na ovom romu, a na tvom cleanu je 3+ , tako da definitivno stavis onu verziju.. kao galeriju bih predlozio quickpic, puno brza od stock galerije. 

I dalje sam mišljenja da se stavlja što manje aplikacija, svatko si lako skine i instalira što želi ili vrati preko titaniuma.

Super izgleda na slikama rom, ispribat cu cim uploadas {#}

Jesi siguran da je 3MB LatinIME na mom ROM-u? Sad sam otvorio ROM čisto iz znatiželje i LatinIME je oko 7.6MB. Nešto si ti tu pobrkao.

Evo pa vidi :)

EDIT: prvi bug koji sam primjetio na ovom tvom novom ROM-u je taj da kada se telefon reboota nestanu sve aplikacije s desktopa, znači svi shortcuti..

Kolega imas li link sa ovim romom sa slike od kolege lean&mean: Sonic Clean v18122012 i ako si ga koristio je li sve ok s njim, ima li bug neki?

Pozdrav

17 godina
neaktivan
leanchristmas kaže...

Ha, sorry :) u pravu si to je ROm kolege Lean&mean, nekoliko stranica prije ga imaš, ali svejedno mozes iskoristiti tu light tipkovnicu :)

Inače ovaj tvoj ROM je super, eto samo taj bug koji sam napomenuo da kada se restartira mob da nestane sve sa desktopa.. 

Evo instalirao sam novi ROM v2 na već 4. mobitel i nisam primjetio taj bug sa shortcutima. Probao reboot, reboot to cwm, reboot to bootloader i nakon reboota je sve na svom mjestu. Jedino moguće da te launcher zahebava. Probaj ovo: settings - applications - all (scroll dolje skroz) Xperia Home i onda "clear data".

Btw i sam sam primjetio jedan bug, ali ništa opasno. Kad se instalira ROM ne pokazuje se u app draweru Play! uopće iako je uredno instaliran, ali čim se logiram sa google accountom (preko settings - accounts) Play! se pojavi. To sam doživio i kod nekih drugih ROM-ova i iskreno ne znam zašto se to dešava, ali istraga u tijeku :)

Za kolegu koji je gore napisao nešto za light LatinIME; nažalost ne mogu staviti taj LatinIME jer je rađen za stock rom i ne odgovara na CM romove, ali mogu pokušati za iduću verziju malo očistiti postojeći LatinIME (pobrisati riječnike od recimo španjolskog, francuskog...) jer vidim da taj IME ima dosta riječnika koji su nama beskorisni.

Huawei u8650/u8652 CM7 team
12 godina
neaktivan

I meni se desio taj "bug" s gplay, ali nakon sto sam aktivirao google acount sve je dalje islo ok.. nisam uspio ovo kako si rekao da obrišem data iz launchera, ali sam otišao u recovery i otamo rebotao i sad je sve ok.. vezano za latinime.apk, slažem se da bi bilo dobro obrisati riječnike, zapravo sve osim hr i eng ako se mene pita :) inače ovaj rom sam po sebi je super, radi glatko a izgledao stvarno dobro, posebno mi je drago da mogu foldere koristiti na desktopu za shortcute.. 

@adojaro

nemam link, ali imam taj rom na kompu, uploadat cu pa cu stavit ovdje link.. taj rom je jako dobar, mozda najbolji koji sam probao..zapravo je to stock/originalni ROM, samo su izbacene neke aplikacije te je ROM rootan da se mogu prebacivat aplikacije na sd.. koristio sam ga nekoliko tjedana bez greške ikakve, preporučam..

EDIT: evo linka https://www.dropbox.com/s/cwdnecmxk1whbof/sonic_clean_v18122012.zip

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 0:11 (leanchristmas).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
leanchristmas kaže...

I meni se desio taj "bug" s gplay, ali nakon sto sam aktivirao google acount sve je dalje islo ok.. nisam uspio ovo kako si rekao da obrišem data iz launchera, ali sam otišao u recovery i otamo rebotao i sad je sve ok.. vezano za latinime.apk, slažem se da bi bilo dobro obrisati riječnike, zapravo sve osim hr i eng ako se mene pita :) inače ovaj rom sam po sebi je super, radi glatko a izgledao stvarno dobro, posebno mi je drago da mogu foldere koristiti na desktopu za shortcute..

Play! se ne pokazuje ako je u ROM stavljena update-ana verzija dok god se ne spoji prvi puta na google. Uprvao testirao sa stock Play! i ovo mojom. Ali ako stavim stock Play! iz zadnjih gaaps za CM onda se kod prvog spajanja skine kompletna nova PLay! aplikacija i play services i zauzme 20MB na mobitelu, a to ne želim. Malo istraživanja nije škodilo :)

Što se tiče LatinIME.apk mogu se izbaciti svi riječnici samo što je problem ponovno zapakirati taj .apk. Nema hrvatskog riječnika na CM LatinIME.apk, samo sljedeći jezici: Dansk, Deutsch, Espanol, Francais(fra, can, sui), Italiano, Hebrew, georgian, Portugues, Russian i Svenska, a vjerujem da nama ne treba niti jedan od tih. Kad bi to obrisao smanjio bi apk za malo više od pola. Problem je ako obrišem iz apk bez raspakiravanja javi mi error svaki puta kad pokušavam promijenit jezik tipkovnice. Čini se da će radit neki apk packer, samo da uhvatim vremena

EDIT: Zaboravih napisat, u potrazi sam za novom bootanimation.zip pa ako netko ima neku dobru neka se javi

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 0:53 (dark_wizz).
12 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, vidim da vas je par koristilo onaj moj sonic_clean rom.

Sad vidim da je izasao novi Google Play i Google services pa planiram novi napravit nego imam jednu dvojbu.

Muci me dali da ukljucim kompletan set Google applikacija, ili da stavim samo Google Play pa si skida tko sta hoce?

Pitam zato sto kad stavim kompletan set applikacija na rom-u ostane 105mb slobodne memorije.

Ako ne stavim te sve Google applikacije odmah u rom, i rucno ih skidam, kad ih skinem sve i instaliram ostane 40mb slobodne memorije :D

Znaci bolje je sve sto se koristi odmah stavit ravno u rom i sad razmisljam jel da stavim sve od Google-a tipa: Gmail, Talk, Voice Search, QuickSearch, Maps, Street, Navigation... ili ne...

I ako netko zna ili ce instalirat taj sonic_clean rom koliko ostane slobodne memorije odmah kad se instalira?

Kad instaliram stock koji ima sve od gapps ostaje 105mb, koliko ostane kad se instalira sonic_clean koji nema gapps ako netko zna bilo bi super da vidimo koliko to tocno prostora dobijemo :)

I dalje stojim pri tvrdnji da su stock rom-ovi najbolji :) Sve je to super i lijepo al na tom custome CM7 romovima sve imam sve ono nesto super al mi ne radi zvuk na slusalici, ili ne salje SMS poruke haha :D

I dajte ak netko ima original tipkovnicu sa Tele2 rom-a, ili ako ima jos tele2 original rom pa nek instalria Root explorer i izvadi taj LatinIME.apk da imamo onu original tipkovnicu Hrvatsku :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

@dark_wizz -> imam ti ja slozio sam kompletan set Google Applikacija svih, znaci komplet gapps update-an :)

Posalji PM pa ti stavim negdje online i objasnim kako ih ubacit. Mozes stavit i samo Google Play i Google Services, ja inace stavim komplet sve u rom i onda cim se rom stavi imas sve od gapps svjeze.

Stvar je kad uredis neki CM7 ROM, benru ili onaj team lunar, sve app koje su na rom-u ne trose memoriju :) tako da mislim da je bolje odmah ubacit sve u rom od gapps pa si miran. Onako ako skines gmail, maps, street... pojede prostor, a da je to bilo vec ukljuceno u rom nebi uzelo nista "tvog" prostora, malo sam nezgodno napisao al skuzit ces sta ti hocu reci ;)

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.1.2013 16:21 (otporan).
17 godina
neaktivan
otporan kaže...
Znaci bolje je sve sto se koristi odmah stavit ravno u rom i sad razmisljam jel da stavim sve od Google-a tipa: Gmail, Talk, Voice Search, QuickSearch, Maps, Street, Navigation... ili ne...

I dalje stojim pri tvrdnji da su stock rom-ovi najbolji :) Sve je to super i lijepo al na tom custome CM7 romovima sve imam sve ono nesto super al mi ne radi zvuk na slusalici, ili ne salje SMS poruke haha :D

Ako praviš "clean ROM" onda ubacis Play! i doviđorno, zato i je clean, što poizbacuješ sve što se ne koristi na svakodnevnoj bazi. Znam das će neko reći koristi gmail ili mape svaki dan, ali velika većina ljudi ne.

E zato se ne izbacuju ROM-ovi svaki dan ako ih praviš sam. Jer je jednostavno nemoguće napravit dobar ROM, istestirat ga do koske, popravit bugove i ponovno ga istestirat da ga možeš izbacit. Eto probaj moj v2 ROM i reci jel ti se sviđa i šta ti smeta kod CM7 ROM-ova.

Ja osobno izbjegavam stock zbog nemogućnosti bilo kakve customizacije (notification, power widget, lockscreen, LED...) a kod CM sve to imam na jednom mjestu + ako poželim OC ne moram ništa instalirat

17 godina
otporan kaže...

Pozdrav ljudi, vidim da vas je par koristilo onaj moj sonic_clean rom.

Sad vidim da je izasao novi Google Play i Google services pa planiram novi napravit nego imam jednu dvojbu.

Muci me dali da ukljucim kompletan set Google applikacija, ili da stavim samo Google Play pa si skida tko sta hoce?

Pitam zato sto kad stavim kompletan set applikacija na rom-u ostane 105mb slobodne memorije.

Ako ne stavim te sve Google applikacije odmah u rom, i rucno ih skidam, kad ih skinem sve i instaliram ostane 40mb slobodne memorije :D

I ako netko zna ili ce instalirat taj sonic_clean rom koliko ostane slobodne memorije odmah kad se instalira?

Kad instaliram stock koji ima sve od gapps ostaje 105mb, koliko ostane kad se instalira sonic_clean koji nema gapps ako netko zna bilo bi super da vidimo koliko to tocno prostora dobijemo :)

I dajte ak netko ima original tipkovnicu sa Tele2 rom-a, ili ako ima jos tele2 original rom pa nek instalria Root explorer i izvadi taj LatinIME.apk da imamo onu original tipkovnicu Hrvatsku :)

otporan kaže...

Hej majstore imam ti ja slozio sam kompletan set Google Applikacija svih, znaci komplet gapps update-an :)

Posalji PM pa ti stavim negdje online i objasnim kako ih ubacit. Mozes stavit i samo Google Play i Google Services, ja inace stavim komplet sve u rom i onda cim se rom stavi imas sve od gapps svjeze.

Stvar je kad uredis neki CM7 ROM, benru ili onaj team lunar, sve app koje su na rom-u ne trose memoriju :) tako da mislim da je bolje odmah ubacit sve u rom od gapps pa si miran. Onako ako skines gmail, maps, street... pojede prostor, a da je to bilo vec ukljuceno u rom nebi uzelo nista "tvog" prostora, malo sam nezgodno napisao al skuzit ces sta ti hocu reci ;)

Jel ovo neka zajeb****** ili sta? {#}

Lik prica sam sa sobom...ili sam ja krivo skontao ...{#}

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao
17 godina
neaktivan
Hey , ljudi !

Napravio sam gluposti u životu ,ali ovakve kao danas nikad...
Rootao sam "huawei" i instalirao " cyanogen " rom,radi sve savršeno,no nisam zadovoljan time,zapravo bi želio nazad originalni hrvatski stcok room tele2... gdje ga mogu nač il dal netko ima da ga uploada ?

Sad se mnogi pitaju ,zašto to radim,ali moram reči da sam ovdje pročitao da ovi romovi uvelike štede bateriju,no ja to nisam osjetio,zapravo sam se razočarao jer se mi čini da je ovaj čak i pogoršava situaciju s baterijom,a dobio sam ružan ,ni približno dotjeran launcher i što šta drugo....
Molio bi ako itko ima naš originalni rom i uputstva instalacije....
Hvalaunaprijed !

1 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

I ja isto trazim original tele2 ROM pa ako netko ima neka uploda...

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

CyanogenMod 7.2 stele22 v2 (benru89 v4 based ROM)

dark_wizz, odličan je ROM, stavio sam ga prije sat vremena i još ne vidim nikakve bugove.

vizualno mi je prva liga, kao da si mene pitao kako to treba izgledati...jedino sam promijenio indicator color u notifikacijama (odnosno, maknuo boju skroz jer me 

ta zelena svaki put ubode u oči)

i super mi je što je ring na lockscreenu manji malo i što je jako brz onaj zoom unlock pa ne vidim odvratne piksele :D

samo imam pitanje za cpu governora...ja sam najbolje rezultate imao sa smartassv2, preporučaš li i ti isto ili da ostavim ovako?

17 godina
neaktivan
Ima li tko origigi HR rom od tele2 ?!
plz !!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pekki kaže...

dark_wizz, odličan je ROM, stavio sam ga prije sat vremena i još ne vidim nikakve bugove.

vizualno mi je prva liga, kao da si mene pitao kako to treba izgledati...jedino sam promijenio indicator color u notifikacijama (odnosno, maknuo boju skroz jer me 

ta zelena svaki put ubode u oči)

i super mi je što je ring na lockscreenu manji malo i što je jako brz onaj zoom unlock pa ne vidim odvratne piksele :D

samo imam pitanje za cpu governora...ja sam najbolje rezultate imao sa smartassv2, preporučaš li i ti isto ili da ostavim ovako?

Boju u notifikacijama i ja mijenjam uvijek na ICS blue. A što se tiče governora ili smartass ili performance. S tim da performance zna smrznuti mob na oc preko 710MHz

12 godina
neaktivan

ma nemam ja potrebe za overclockom, ali promijenit ću governora na smartass.

čini mi se da će ovo jako dobro raditi na mobitelu, svaka čast i fala ; )

ako sretnem kakav bug, javim

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
CROIMANI kaže...
Ima li tko origigi HR rom od tele2 ?!
plz !!!

Probaj ovaj ROM, nije naš Tele2 ali bi trebao biti sličan našem Tele2 ROM-u pošto je talijanski. LINK

pekki kaže...

ma nemam ja potrebe za overclockom, ali promijenit ću governora na smartass.

čini mi se da će ovo jako dobro raditi na mobitelu, svaka čast i fala ; )

ako sretnem kakav bug, javim

Nema problema. Ako bude kakvih bugova samo javi. Već sam počeo radit na novoj verziji, čistim LatinIME od nepotrbnih riječnika i stavit ću OTA update

17 godina
neaktivan

dark_wizz 

Odličan rom sve pohvale. Jedan mali bug sam otkrio na camera ICS kad prebaciš na panoramu app se ugasi, inače sve super radi.

Actually I don't remember being born, It must have happened during one of my black outs.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
TrinTragula kaže...

dark_wizz 

Odličan rom sve pohvale. Jedan mali bug sam otkrio na camera ICS kad prebaciš na panoramu app se ugasi, inače sve super radi.

mobitel/rom/driver ne podržava panorama mod, to je do aplikacije, tu sam vezanih ruku, ali tražim drugu aplikaciju za kameru

12 godina
neaktivan

meni je u cyanogen_mod_7.2.0_spira_b0.0.2 romu odlična kamera

samo da je malo interface tweakati na ics shemu i bilo bi prva liga

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pekki kaže...

meni je u cyanogen_mod_7.2.0_spira_b0.0.2 romu odlična kamera

samo da je malo interface tweakati na ics shemu i bilo bi prva liga

jel mi možeš reći koja je app za kameru ili dati link za dl ROM-a

12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

jel zna neko neki dobar launcher????

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Da
12 godina
neaktivan

i ja isto znam jedan dobar

0 4 hvala 0
17 godina
neaktivan

Skinuo sam ROM, izvadio Camera.apk i instalirao. Moram priznati da izgleda prilično dobro. Jedno što me bode u oči je ona flash tipka od koje mi nemamo koristi. Čini mi se da je to Camera.apk od nekog Samsunga

bbb1986 kaže...

jel zna neko neki dobar launcher????

Zeam, Xperia Home, Holo, Smart, Apex, ADW... Odi na Play! upiši u search box "launcher" i pretraži. Pogledaj kako koji izgleda, isprobaj, tako ćeš najlakše vidjeti koji ti se sviđa.

13 godina
neaktivan

Launcher PRO za sada najmanje trosi RAM-a meni 6-8MB,e sad individualna je stvar sta ko voli,estetski tj. vizuelno su neki drugi mnogo bolje sredjeni ali znaju trositi i do 28MB (Launcher Windows8) ako ti se nadje neki koji je PRO ili ti PAID verzija javi se sve na ovom svijetu postoji osim besmrtnosti...hahaha! 

Gongy
12 godina
neaktivan

dark wizz, da, sigurno je sa nekog samsunga jer sam rom ima booanimation na kojem piše samsung :D

viška u kontrolama je flash i direktno kontroliranje brightnessa 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Probat ću je moddat ovih dana da izbacim taj flash pa ju možda stavim u idući ROM. Nisam još stigao sve istestirat i posložit, moram vidjet i da zamjenim Superuser sa SuperSU

EDIT: ovaj Superuser i njegov binary mi samo glavobolje zadaju. Na jednom mobitelu SU radi perfektno a na drugom malo-malo izgubi premissione za root explorer/ES file manager i root uninstaller. Probat ću složit isti ROM samo sa SuperSU da vidim kako će to radi

EDIT 2: zamijenio SU sa SuperSU i camera ICS+ sa ovom camerom koju je kolega pekki predložio i ROM zasad radi odlično. Zanima me samo jel zna netko sa kojeg je modela samsunga ta camera apk?

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.1.2013 15:56 (dark_wizz).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
dark_wizz kaže...

Probat ću je moddat ovih dana da izbacim taj flash pa ju možda stavim u idući ROM. Nisam još stigao sve istestirat i posložit, moram vidjet i da zamjenim Superuser sa SuperSU

EDIT: ovaj Superuser i njegov binary mi samo glavobolje zadaju. Na jednom mobitelu SU radi perfektno a na drugom malo-malo izgubi premissione za root explorer/ES file manager i root uninstaller. Probat ću složit isti ROM samo sa SuperSU da vidim kako će to radi

EDIT 2: zamijenio SU sa SuperSU i camera ICS+ sa ovom camerom koju je kolega pekki predložio i ROM zasad radi odlično. Zanima me samo jel zna netko sa kojeg je modela samsunga ta camera apk?

čekam onda da postaviš taj rom, da džaba ne isprobavam prethodni, telefon će me zamrzeti,šta mu radim

huawei 8650
17 godina
neaktivan
briferboy kaže...
telefon će me zamrzeti,šta mu radim

Onda moj već planira atentat na mene; u zadnja 3 dana sam mijenjao ROM 29 puta :D

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice