Sugestija teme

poruka: 21
|
čitano: 6.438
|
moderatori: vincimus, Zli Luđak
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Sugestija teme: M$ v.s. Freeware

Znam da je tema freeware obradzivana i u Bugu i u Mrezi, ali volio bi vidjeti ovu temu obradzenu na drugi nacin.

Npr. dali bi redakcija Mreze izdrzala 15 dana koristeci Linuks za pisanje tekstova, mailova i surfanje netom.

Ustvari htio bi vidjeti temu freeware obradzenu iz sire perspektive.

Interesiraju me iskustva ljudi koji u firmama rade na besplatnim programima/OSovima (ako ima takvih).

Primjena kod najnezahtjevnijih korisnika (surfanje, mail, office).

Primjena u malim firmama (npr. Proizvodnja i distribucija ALU stolarije sa 15 zaposlenih)

Primjena u srednjim firmama ( 40 zaposlenih, uredi na vise lokacija)

Primjena u korporacijama ( INA)

Primjena u javnim sluzbama (npr. intranet u zdravstvu)

Iskustva gradova, drzava koje u svojim javnim institucijama koriste besplatne programe.

jesti i spavati
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Sugestija teme: M$ v.s. Freeware

Šta, već imaš gotovu ilustraciju za to? Bogataš

Bivši ćovijek, sada žena!
17 godina
neaktivan

Nejde ovdje ilustracija, vec fotka Olega kako radi na linuksu (i uziva) te se pita pa kako mi je ovako nesto dobro promakloCool

Salim se.. ali stvarno bi htio saznati jel taj linuks valja, + mislim da bi bilo stvarno fora cuti komentare ljudi/ firmi/ institucija koji su presli na linuks.

Npr kineska vlada - vec vidim reportazu iz Pekinga.

jesti i spavati
17 godina
neaktivan

U biti, teme treba birati ovisno o tome gdje autori žele otputovati :)

www.cartmanlee.net
17 godina
neaktivan
branimir kaže...

Nejde ovdje ilustracija, vec fotka Olega kako radi na linuksu (i uziva) te se pita pa kako mi je ovako nesto dobro promakloCool

Salim se.. ali stvarno bi htio saznati jel taj linuks valja, + mislim da bi bilo stvarno fora cuti komentare ljudi/ firmi/ institucija koji su presli na linuks.

Npr kineska vlada - vec vidim reportazu iz Pekinga.

Osobno mislim da se firmama isplati cisto radi ustede u novcu(i vecinom radi toga prelaze)...Al u svakoj vecoj firmi se korsiti kombinirano linux i windoze...bar sta sam ja ima prilike vidit...Jedini minus sta sam vidija za linux je sta obicni korisnici u takvim firmama se teze navikavaju na linux jer su uglavnom (do)skolovani za korsitenje windoza pa uvik 10000... problema:))  
17 godina
neaktivan
Sugestija teme

Da, i ja bi to volio vidjeti...

Uvijek vodim rat sa svojim kolegom koji mi tupi da je Linux odlican (slazem se s njim), ali ga uvijek pitam da li bi on mogao implementirai Linux u neko postojece radno okruzenje s recimo 1000 racunala? Ono, ajmo napraviti prelazak na Linux platformu, zanima me da li bi to islo u praksi. Ne pisu svi samo tekst na racunalu i surfaju webom. Sta je sa korporativnim aplikacijama, kojih lako ima i 10-20 u poduzecima u kojima ima 1000 racunala.

Yes, No.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sugestija teme

Linux jest odličan ali za masovnu upotrebu nije.

17 godina
neaktivan
Pa kako onda funkcionira na Asusovom eee pc-u? Cini mi se da je taj kompjuter namjenjen najsiroj publici.
17 godina
neaktivan

Zato što je EEE namijenjen nezahjtevnoj publici kojoj baš i nije bitan OS. I ne najširoj, već najjeftinijem segmentu tržišta po principu: računalo za Internet.

17 godina
moderator
naxeem kaže...

Zato što je EEE namijenjen nezahjtevnoj publici kojoj baš i nije bitan OS. I ne najširoj, već najjeftinijem segmentu tržišta po principu: računalo za Internet.

Skrenuli ste s teme! Svaki sljedeći netematski post bit će obrisan.
17 godina
neaktivan
CartmanLee kaže...

U biti, teme treba birati ovisno o tome gdje autori žele otputovati :)

Sumnjam da bi Oleg išo u SAD :)
17 godina
neaktivan
Sugestija teme

evo ješ jednog prijedloga teme.

Kako je bilo po vijestima, dnevniku i raznim tiskovinama,  GPP Osijek je uveo novi sustav za ticketing.

Bilo bi zanimljivo vidjeti kako to radi s obzirom da je riječ o prvom sustavu 'plati koliko se voziš'.

i-VTEC

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sugestija teme

bilo bi dobro i da se raspišete malo o raznim IT certifikatima..ako mislite da bi imalo smisla.

Pozdrav

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sugestija teme

Pozdrav!

Evo jedne sugestije za članak u Mreži - Informatizacija zdravstvenog sustava.

Naime, informatizacija primarne zdravstvene zaštite je izvedena vrhunski što se tiče medijske prezentacije - PR ekipa iz Ministarstva zdravstva i HZZO-a je stalno naglašavala prednosti sustava, smanjenje čekanja, brže izdavanje recepata, kontrola troškova ukupnog zdravstva i sl.

Ono što su uspješno izbjegli spomenuto je upravo ono što mislim da bi zanimalo čitatelje Mreže. Tehnička izvedba sustava, sigurnost sustava, pitanja pristupa podacima (dobar dio podataka koji su u sustavu je liječnička tajna). Koje su firme glavni odn. najuspješniji proizvođači softvera za ordinacije, u kojem smjeru se nastavlja razvoj sustava i sl.

Mislim da je pitanje pristupa podacima i kontrole jedno od najvažnijih -  ne samo s tehničkog aspekta i korištenja tih podataka unutar zdravstvenog sustava već i s pravnog aspekta (eventualni pristup koji imaju osobe koje ne veže liječnička tajna  ili policija/tajne službe) te socijalnog aspekta odn. sprečavanje "klasičnog" curenja podataka - za provjere (potencijalnih) zaposlenika, konkurencije i sl.

Uglavnom, nadam se da ćete obraditi ovu temu jer se radi o jednom od zanimljivijih IT sustava u državi, a svi smo u njega uključeni.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sugestija teme

Evo stigla mi je nova Mreža (7/2009) u ruke i baš čitam Olegove misli iz uvodnika.

Zapela mi je za moje malo oko najava o trendovima projektnog managementa.

Samo želim ovim putem ohrabriti vas da teme ne bude pretanka i reci da ima onih koji se temi vesele.

i-VTEC
Poruka je uređivana zadnji put sri 17.6.2009 19:39 (Kiki).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Malo dizem topic iz prasine...

Prijedlog teme: Jedan dan/tjedan sistem administratora.  Ono, duznosti, problemi sa kojima se susrece, koji je nivo znanja potreban za taj posao,  itd...da useri pocnu malo vise cijeniti posao administratora, i da shvate da se ne svodi na igranje igrica cijeli dan na poslu :)

Ako vam je tema glupa, slobodno brisite prijedlog.

Personal Geek Blog - http://www.winblogs.net
17 godina
neaktivan
Sugestija teme

Jos jedan glas za Linux u poslovnom okruzenju.

Znači recimo linux domena(ako tako nešto i postoji). Ja si to uopće nemogu zamisliti kako se to odvija na linuxu i da li je moguće, ali vjerujem da bi svakako bilo zanimljivo pročitati.

Ovo o zdravstvu je također vrlo zanimljivo, ali neznam baš koliko je i ostvarivo.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sugestija teme

Da, i ja bih htio više čuti o Linuxu kao serverskom  OSu. Čujem da čitav Agrokor, tj. Konzum radi na Linuxu, možda da od tamo počnete?!

Također ste prošli brojeva na CD postavljali Untagle, i nešto pisali o samome Untangle-u. Pošto je jako rudimentalno napisano volio bih tut o untangle ili sličnom Linuxu, kako ga podesiti, kako pratiti mrežu, kako konfigurirati FireWall, VPN i slično.

Također malo o hardverskom mrežnom okruženju (Cisco) i slično.

Odlične su mi stvari koje Domagoj radi u radionici. Posebno otkad je prešao na konkretnije stvari s SL.

Meni osobno najdraži časopis i teme su uvijek odlične! Keep it coming!

Bustin at people who said my name in vain, I got no time for them tricks, I'm heavy in the game!!! I wanna be a baller, please, But the bitches and the liquor keep on callin me...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sugestija teme

Onda, je'l netko od volje iz redakcije da malo da info planira li se uskoro koja mreza na temu linux u poslovnom okruzenju?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Tema radnog naziva Linux u poslovnom okruženju je u planu već par mjeseci. Tim najjačih linuxaša radi na tome. Ne šalim se (možda samo malo preuveličavam Nevinašce) ta tema je zaista u planu....

Heroj a ne zločinac
17 godina
moderator

Što se tiče teme "Jedan tjedan (ili dan) u životu mrežnog admina" meni to zvuči super, ali valja voditi računa da je takva tema novinarski i autorski jako zahtjevna. Naime, osim neke razine stručnog znanja treba biti i zanimljivo, čitko i pitko napisana, a trebale bi i dobre fotke.

Nema puno ljudi koji mogu izvući takvu temu, padaju mi na um dvojica, od kojih jedan napiše tekst svakih pet godina, a drugi piše sve češće, ali ne znam koliko se bavi čistim administriranjem ovih dana.... (razmišljam naglas)

Heroj a ne zločinac
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice