24" Monitor

poruka: 33
|
čitano: 10.251
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
24" Monitor

Zanima me mogu li za 4000kn dobiti kvalitetan 24" monitor malo sam "guuglo" i na koji god model naiđem uvijek isti problemi sa mon. te veličine u tom cjenovnom rangu tj. gostintg, loš kontrast, bleed through itd. ovaj monitor bi koristio za gledanje filmova, igranje, obradu videa i photo shop ništa profesionalno ali bi volio da nemam problema s bojama tj. da je crvena crvena a ne svjetlo crvena ili ružičasta kou što sam vidio na nekim monitorima.

0 0 hvala 0
17 godina
24" Monitor

Nabava.net => svi 24" monitori u ponudi

Ne kontam se u monitore, pa Vam neznam reći koji Vam treba

Cijene su kao što i vidite od 2000kn pa nadalje

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2008 3:41 (Najbrži).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: 24" Monitor
MrVivi kaže...

Zanima me mogu li za 4000kn dobiti kvalitetan 24" monitor malo sam "guuglo" i na koji god model naiđem uvijek isti problemi sa mon. te veličine u tom cjenovnom rangu tj. gostintg, loš kontrast, bleed through itd. ovaj monitor bi koristio za gledanje filmova, igranje, obradu videa i photo shop ništa profesionalno ali bi volio da nemam problema s bojama tj. da je crvena crvena a ne svjetlo crvena ili ružičasta kou što sam vidio na nekim monitorima.

Odgovor je nazalost NE.

mozes dobiti 22ku solidnu lenovo l220x za 3000kn ja ju osobno imam i za te pare najbolje sta se nudi.Od 24'' za 4000kn nema niceg imalo dobrog.Mozda dell bez pdva ali isto ima problema sa navedenim ghostingom .Sam zadnja revizija 2407ice a04 to ispravlja i jos cijelu plejadu drugih propusta.2408 neznam nisam koristio ali takodjer se ljudi zale na slicne probleme.Osim toga neznam dal ista ima u tom cijenovnom rangu .Mislim da imas neki hp 22 koji nema nativnu 1920x1200 vec standardnu za 22'' 1680x1050.Eizo nema nis takvog jeftinog.Od samsunga 24 spva-ovi su isto skuplji.Tak da si osudjen na 22 nesto kvalitetniji ili jos trpat u kasicu prasicu
17 godina
neaktivan
24" Monitor

Samsung T240.

Manje od 3000 kn i prema svemu se cini odlican monitor.

Malo proguglaj, meni se cini sasvim ok.

Webmaster Filozofskog fakulteta u Rijeci www.ffri.hr
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
24" Monitor

Ajme s cime se vi zamarate 0_o

Pa daj ono kad citas review procitaj mali i sta ljudi pisu o monitorima i ko je koliko zadovoljan... Cesto se desi da im ocjenjivaci daju bespotrebno niske ocjene jednostavno zato sto ima i dosta boljih monitora i ne mogu 24" TN monitoru od 2k kuna dati preko 70% kad postoje profi monitori koji daju dosta bolju sliku, imaju puno vise opcija pomicanja, namjestanja, rotiranja i slicno, vise ulaza, bolju i kvalitetniju boju itd... ima 24" TN matrix monitora koliko oces od 2k kuna na vise... jest da nije s-pva ili tako neka novija, bolja matrica, ali godinama se vec rade monitori na tim losijim matricama i ljudi su ekstremno zadovoljni za kucnu upotrebu, a ako ces se necime profesionalno bavit budi spreman iskesirat 10k i vise kuna, ako ne odi u ducan, zamoli da ti pokazu kako rade ti monitori, ili ako si u vecem ducan dobar dio njih vec ce biti pospojen i gledaj koji ti pase - to je ionako vise- manje subjektivna stvar. Pazi da ti monitor ima dvi ulaz, meni sto je relativno bitno da se da pomicat u svim smjerovima (stelanje po visini, horizontalno i vertikalno zakretanje monitora  jednim prstom i slicnu...) i takve sitrnice, a ne iz kojeg se sve kuta moze gledat i koliki mu je DC i slicne gluposti, to eventualno profesionalcima treba

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma čitam recenzije i čitam šta ljudi govore po forumima i za svaki monitor ima onih koji kažu da je mon dobar a ima i onih koji spominju razne probleme a ja ako več oču uzet mon i dati 4k kuna onda radije dodam još 2k i kupim pravo za što znam da ču 100% biti zadovoljan i neču kasnije lupat glavom o zid.

OK ako već nemože kvalitetan 24" mon. dajte onda kvalitetan 22" pa da i njih još malo pogledam. Ja ču još guuglat a vi nabacite koji model da nemoram baš čitati biblije od recenzija.

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.11.2008 22:41 (MrVivi).
16 godina
neaktivan

Najbolji 22" monitor ti je Lenovo L220x. On je jedini od svih ovih monitora koji nema TN nego ima kvalitetniju matricu... Istina je da je malo skuplji, ali ima daleko najkvalitetniju sliku od svih ne-profi LCD-a...

Da se Facebook server srusi 90% mladih bi palo u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sig...
16 godina
neaktivan

kakav je u igrama   evo čitam da L220X ima S-PVA a ovakvi mon. imaju izraženiji lag što za igranje i nije plus ima ga tko ovdje da je probao zavrtiti koju igru i da je priomjetio nešto.

16 godina
24" Monitor

Pe ti si i na Lenovo L220x uspio naci zamjerku 0_o ... monitor je skoro pa perfektan, jedina zamjerka koju bi mu mogo imat je sto ima 1920*1200 rezu sto je vise nego uobicajeno za 22" (to je ustvari reza 24" monitora) pa ti treba jaca grafulja za njega, no opet s druge strane ona mu osigurava i dosta "ciscu sliku", a i full HD rezoluciju na samo 22"...  inace, koliko ja znam to je najbolji neprofesionalni monitor do 22" uopce na trzistu

ali ono, lag? joj... ti koji tvrde takve stvari i ti koji ih slusas bi se trebali okaniti IT industrije i posvetit se slikanju ili pjevanju, plesu i slicno jer tamo zasigurno nema laga ni ghostinga  nikakvog (dobro, ovisi o kolicini krvi u alkoholu). pa nisu to monitori sa 24ms ili vise vremena odziva... istina, Lenovo ima veci od ostatka konkurencije sa svojih 6ms (koji su doista 6 ms) je "dosta sporiji" naspram konkurencije koja se deklarira na 5 ms (sto cesto i nije bas 5 ms, ali nije ni 30), ali to bi tvom oku trebalo biti u potpunosti neprimjetno (ja bih doista volio upoznati ljude koji imaju toliko dobar vid da vite taj input lag)... koga god sam ista cuo da prica o L220X svi su ga samo hvalili, cak i za spustanje reze sa nativne na 1600*1050 kazu da slika nije toliko izoblicena i da lijepo izgleda u igrama

dobro, bez sale sada, ti si se ozbiljno primio tog laga i ghostinga? pa onda lijepo pripremi oko 8-10k kuna, mozda i malcice vise i oni si kupi "kvalitetan" monitor za gejming i onda bus bil siguran da ti ne bu nista stekalo i vjeruj onih 10 cjepidlaka koji nalaze zamjerke u svemu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
24" Monitor

Eto kao sto reko ja imam lenovo l220x i vise nego zadovoljan sam.Ja osobno nisam primjetio lag.Kao sto ti je receno za taj monitor moras imati i jaku graficku za ugodno igranje.Ja imam 3870 i  sad sam u kupovini barem gtx260 .Sto se tice rada s aplikacijama vise nego zadovoljan ogromna radna ploha i za tu lovu najvjernije boje .Ono sto je drugima manjak meni subjektivno odgovara reza od 1920x1200.Meni i vise nego citko cak mi pase .Neko sa slabijim vidom bi mogo imati problema .Jedino kad sam ga kupio sam moro malo svjetlinu smanjin jer me bijel ubijala no to je subjektivno sam si podesis.Druga manjkica ako je to uopce mana cini mi se da nakon duzeg rada je dosta zagrijan ali iskustva sa svim monitorima su slicni da se griju.Ako ti reza predstavlja problem ima neko rjesenje od hp 22' mislim da je HP LP2275w on ti ima nativnu rezu za 22.Lenovo za igre mrak, za filmove u full hdd da i ne govorim za kucnu upotrebu video i slikovne obrade mrak.Jednostavno za tu lovu nema boljeg.Meni osobno je bolji od vecih i skupljih delova.A ak oces bas na kvalitetu onda nesto od Eiza ili Neca ali to je mnogo love

0 0 hvala 0
16 godina
24" Monitor

Pa ono... Lenovo je stvarno odradio dobar posao s tim monitorom. Koga god sam cuo je zadovoljan, vidio sam ga u ducanu predobar je, slika kristalno cista, neki film se vrtil, ma divota... Ima Eizo skupljih i boljih, imaju i druge firme, uvjek postoji bolje, ali tebi za kucnu upotrebu je kupit nesto bolje od Lenova ko kupovati Ferrari za ic subotom na plac -> nema smisla i u zbroju je bacanje novaca... Taj Lenovo je vec sam po sebi dovoljan luksuz za one "malo zahtjevnije"

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Rhodin kaže...

Pe ti si i na Lenovo L220x uspio naci zamjerku 0_o ... monitor je skoro pa perfektan, jedina zamjerka koju bi mu mogo imat je sto ima 1920*1200 rezu sto je vise nego uobicajeno za 22" (to je ustvari reza 24" monitora) pa ti treba jaca grafulja za njega, no opet s druge strane ona mu osigurava i dosta "ciscu sliku", a i full HD rezoluciju na samo 22"...  inace, koliko ja znam to je najbolji neprofesionalni monitor do 22" uopce na trzistu

ali ono, lag? joj... ti koji tvrde takve stvari i ti koji ih slusas bi se trebali okaniti IT industrije i posvetit se slikanju ili pjevanju, plesu i slicno jer tamo zasigurno nema laga ni ghostinga  nikakvog (dobro, ovisi o kolicini krvi u alkoholu). pa nisu to monitori sa 24ms ili vise vremena odziva... istina, Lenovo ima veci od ostatka konkurencije sa svojih 6ms (koji su doista 6 ms) je "dosta sporiji" naspram konkurencije koja se deklarira na 5 ms (sto cesto i nije bas 5 ms, ali nije ni 30), ali to bi tvom oku trebalo biti u potpunosti neprimjetno (ja bih doista volio upoznati ljude koji imaju toliko dobar vid da vite taj input lag)... koga god sam ista cuo da prica o L220X svi su ga samo hvalili, cak i za spustanje reze sa nativne na 1600*1050 kazu da slika nije toliko izoblicena i da lijepo izgleda u igrama

dobro, bez sale sada, ti si se ozbiljno primio tog laga i ghostinga? pa onda lijepo pripremi oko 8-10k kuna, mozda i malcice vise i oni si kupi "kvalitetan" monitor za gejming i onda bus bil siguran da ti ne bu nista stekalo i vjeruj onih 10 cjepidlaka koji nalaze zamjerke u svemu

Bas tako potpuno si u pravu.
E8400 3gHz // Gigabyte 9800 gtx // Corsair 1066 mHz 4 GB // WD 640GB // CORSAIR HX520W // Gigabyte EP35-DS3R // CM Cosmos // Genius Ergo 525 Laser Gaming Mouse Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
17 godina
24" Monitor

Rastegni se jos 500kn i imas S-IPS matricu, HP LP2475W

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=LP2475W&x=0&y=0

Potpis:
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
24" Monitor

Imam i ja Lenova i lag se malo osjeti u UT2004 koji je vrlo brz FPS (u smislu da mi je teže pogoditi nekog sa hitscan oružjima na njemu u odnosu na CRT monitor kojeg sam dosad imao), ali Team Fortress 2 je pravi užitak na njemu, em izgleda odlično em nema nikakvog ghostinga ili sličnih problema. Nije najbolji monitor za gaming, ali gamerski monitori ionako svi imaju TN matrice koje su njesra za sve osim gaminga, tako da nemam razloga bit nezadovoljan kad idealnog monitora nema...barem ne za cijenu koju si mogu priuštiti. Boje su ionako puno bolje u odnosu na bilo koji monitor sa TN matricom (po defaultu je crvena previše kričava, ali to se lako podesi u postavkama), a na rezoluciju se čovjek navikne u roku od najviše tjedan dana. Zanimljivo platio sam ga 3.200 kuna u VeMilu a vidim da je sad cijena skočila na 3.800 kn.

0 0 hvala 0
16 godina
Zdenko kaže...

Zanimljivo platio sam ga 3.200 kuna u VeMilu a vidim da je sad cijena skočila na 3.800 kn.

A u hgspotu 3200 kn, covjece 600 kn razlike. Ili je i kod njih fora kao i kod samsunga sa "originalnim" matricama.
C2D E6550,Abit IP35-E, 2 GB Kingmax(800 Mhz), 8800 GTS 320 MB, WD 400 GB, Philips 200 WS
16 godina
neaktivan

ma nije da sad tražim dlaku u jajetu nego je problem što ja monitor koji ocu kupit nemogu pogledat prije kupnje tj. nijedan dučan mi neželi otpakirat mon. uključit pa da ja bacim pogled a po meni LCD kupovat naslijepo je loša praksa pogotovo kad recimo određenu količinu mrtvih pixela garancije ni ne pokrivaju i sad ja recimo imam tri kad komp donesem kuči ko meni garantira da ja zog toga za godinu neču imat 6 bio bih malo manje sitničav da su naši trgovci malo više prijateljski raspoloženi pa da ljudima daju probat majke ti čak mi je i u plodinama uključilo mikrovalnu da je isproba prije kupnje a oni nedaju probat monitor od 3k+ kuna nedavno sam kupovo i novo auto i znate šta čak sam tri izveo na testnu vožnju dok se nisam odlučio.

16 godina
24" Monitor

po hrvatskom zakonu imas pravo 7 dana nakon kupovine bilo kojeg proizvoda isti vratiti za 100% povrat novca bez ikakvog razloga, objasnjenja ili naknade (uz naravno iznimke, nece ti nitko vratit pare za nosenu robu, polupojedene salame i slicno) -> ako monitor nevalja jednostavno ga vratis i kazes da nisi zadovoljan (ok, to tako funkcionira u teoriji, u praksi bi se malo pravdo s njima, medjutim oni znaju da nemaju bas puno izbora)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

to sam bio napravio za jedan MP4 dva dana nakon kupnje sam ga išo vratit nisam ga ni upalio jer je imo neki ludi utikač na punjaču nisam ga mogo u nijednu utičnicu ukopčat. Prvo mi ga nisu htjeli uzet pod isprikom da kad kupiš kupio si i gotovo,ja citiro taj zakon opet mi nisu htjeli vratiti pare pa sam se ja na dva dana skoro preselio kod njih vičući beštimajuči psujuči i svađajuči se s njima nakon ta dva dana napokon su pristali uzet MP4 nazad i vratiti pare ali sam moro naposat zamolbu ili pritužbu šta več zasto uređaj vračam nakon što sam to napravio i dao rekli mi da dođem sutra i ja došo reko napokon sve sređeno kad ono vraga kao nisam dobro sastavio to sranje da treba opet a oni stojali samnom i objašnjavali kako to treba izgledat. Strah me i pomislit šta bi bilo da pokušam vratiti mon od 3-6k. Kod nas zakon i teorija znače jedno a praksa je tako daleko od toga dvoga da je više i nevidiš.

Inače ovaj LP2475W izgleda zanimljivo malo ču još proguuglat onjemu pa vidit.

17 godina
24" Monitor

Tako meni u Linksu nisu htjeli pokazati Dell 2408WFP. Otisao u Ve-mil (Zg) i bez problema su ga pokazali tj. testirali prije nego sam ga kupio.

Ne kupuj bez da ga vidis!

Gigabyte GA-P35-DQ6, Intel E8400, 4GB RAM, 8800GTS, 2x 320Gb, 1x250Gb, DVD, Antec P182, Logitech X-210, Logitech MX518, 1xexternal disk 500GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
parizer kaže...

Tako meni u Linksu nisu htjeli pokazati Dell 2408WFP. Otisao u Ve-mil (Zg) i bez problema su ga pokazali tj. testirali prije nego sam ga kupio.

Ne kupuj bez da ga vidis!

Upavo tako, ako u jednom ducanu nece, ima ko oce, svaka cast
16 godina
neaktivan
24" Monitor

pozdrav neznam dali sam na pravom mjestu ali vrijedi pitati.

Ovako.

Kupio sam prije dva dana nov monitor Samsung SyncMaster 2443nw i od kada sam ga ukljucio uvijek gdje je svijetlija boja ili oko nekih sijenki javlja mi se plavi orub toga, slicno kad nisu instalirani drivera za graficku. Graficka karta mi je GeForce 8600GT sa novim driverima a takodje sam probao i sa starim i uvijek isto, pa vas molim ako znate neko rijesenje za to ili ako neko ima isti monitor da podjeli iskustvo. Unaprijed hvala.

Pozdrav iz Cazina (BiH)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
24" Monitor

Ja imam BENQ 241W monitore. Spadaju u profesionalnu klasu i koštaju u nas oko 6000kn. Nažalost, nema ih više kupiti. Inače su to vrhunski monitori puno bolji od razvikanijih Dellova i HP-a.

Bolji je u nekim stvarima od Eiza, a bolji od toga Eizo ili NEC koštaju 8-12 zbog nešto preciznijeg čipa i manjeg minimalnog brightnessa što ti dosta znači ako radiš u mraku i osjetljiv si na LCD backlight. Nisu svi (ja).

http://www.trustedreviews.com/displays/review/2006/09/13/BenQ-FP241W-24in-Widescreen-Monitor/p1

Imaš ih i jeftinije sada vani, a kao što vidiš na linku, u recenziji je jedini monitor koji je kod njih ikada dobio sve ocjene 10/10.

Ako hoćeš sam vrh po cijeni i obradu u 14bita onda idi na Eizo i NEC iznad 10,000. Preporučam NEC SpectraView Referenz od 45,000kn.

C# je fantastičan jezik, .NET neopisivo dobar framework, ali WebForms model je definitivno jedna od najružnijih stvari u posljednjih 10 godina IT-a.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
MrVivi kaže...

UZMI PLAZMU OD 130 TO BI TI BILO NAJ BOLJE
16 godina
24" Monitor

24" - HP 2475W 4800kn, ako možeg gdje preko firme uzeti onda ti je cca. 4000kn, H-IPS matrica

22" - HP 2275W (ima bug gdje baca neke crte po ekranu, treba čekat novu reviziju, možda su je već izbacili) prodavali su ga u diskont24, malo ima malo nema, oko 3000kn sa PDV-om, PVA matrica

22" - DELL 2209WA, dolazi kod nas za par tjedana, cca. 3000kn sa PDV-om, E-IPS matrica

22" - Lenovo L220X - ima rezoluciju kao 24" monitor što meni osobno ne paše, pre sitne ikone, ali neki baš to traže, PVA matrica, 3600kn sa PDV-om

Ja sebi kupujem monitor, gledao sam sve šta ima da nije TN matrica i osim nebulozno skupih EIZO i ostalih ovo je jedino što valja. DELL 2408 ima previše problema, dok kod ovih navedenih na svakom su oni našli neke sitne zamjerke, ali to je uglavnom dosta nebitno kod standardne primjene.

Inače ja sam se odluio za DELL 2209WA jer mi se neda čekati da HP izbaci novu reviziju 2275W, mislim da će DELL u prodaju prije toga.

0 0 hvala 0
17 godina
24" Monitor

Lenovo 22"lx je ok za te novce. Bolji je od npr. Eizo 24" LCD FlexScan S2401 (imam oba).

Također imam   još 19" Eizo (malo stariji) te Philips Brilliance 20" koji ima najbolju sliku od svih navedenih.

Benq ima taj jedan vrhunski monitor, ali vidio sam i takvog smeća kod Benq-a tako da dobro provjeriš ako uzimaš na neviđeno.

Međutim, ako ti se ne žuri - dolaze LED-ovi i na desktop. Trenutno su skupi (HP, Apple), ali brzo će im pasti cijene.

LED je oku daleko ugodnija tehnologija od 'običnog' LCD-a. Govorim iz iskustva (Dell laptop, Mac), a vidiš po monitorima koje imam da ne štedim na očima. Ako još nisi vidio LED ekran, otiđi u neki dućan i pogledaj.

Savjet: koji god da uzimaš, uzmi sa 3. godine garancije.

Dell XPS M1330
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.2.2009 9:59 (shkval).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
24" Monitor

i meni bi trebo monitor a gledam malo 24 su neki malo bolji ono 4-5 tisuca kuna

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
SharkeY kaže...

i meni bi trebo monitor a gledam malo 24 su neki malo bolji ono 4-5 tisuca kuna

sta ti nije puno dati 4-5t kn za monitor?????????????
procesor:intel e8400 matična:gigabyte ep35 ds3l grafička:xfxhd4870
16 godina
neaktivan
24" Monitor

Ja bi ti licno preporucio Samsung T240

-dizajn extra

-odaziv 5ms ili 2ms extra

-rezolucija 1900x1200

-boje (ja imam T200 nikad nisam imao problema sa bojama, pa tako neces ni sa T240)

-cijena vise nego dobra!

-imas tach screen na gumbu gdje ga palis

-20,000 dinamik kontrast - niko nece ponuditi veci

- velicina 24'' kako si i tazio

https://www.youtube.com/watch?v=FkZucGbzdW8&feature=PlayList&p=79196FF73003C236&playnext=1&index=2

Intel core2quad 2,33GHz, 4gb ram II OCZ, GF9800GE 512mb, gigabyte ep43-s3l

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
24" Monitor

Ja namjeravam kupiti 24" monitor, al ne s TN matricom.

Gledam izbor koji imam, par nekih LG modela koji mi se ne svidjaju i ne mogu naci review. Onda, tu je ovaj model koji naxeem ima, samo Z varijanta, dell 2408wfp koji ima veliki input lag (64 ms)...

Sta vi preporucate, s cijenom do 600-700 eura?

0 0 hvala 0
17 godina

Za te novce ne kupuj na neviđeno. Možeš dobro, ali i loše proći. Dakle, nema preporuke nego auto-tabanićima od dućana do dućana.

Ja npr. imam 'dealera' kod kojega kupujem gotovo sve od opreme i oni mi daju bilo koji monitor na par dana da ga uzmem doma i probam. Pa ako mi se svidi kupim, a ako ne, probam drugi.

Dell XPS M1330
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice