Utjecaj takta na performanse

poruka: 6
|
čitano: 1.701
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Imam matičnu ploču ASrock AliveSata2-glan i u postavkama pod Memory Clocl je označeno Auto, no matična memoriju umjesto 667 prepoznaje kao 553mhz. Budući da imam u jednom utoru 1gb a u drugom 512mb i razmišljam o prodaji navedenih i kupovini 2x1gb 800mhz, koliko bi utjecao takt ili pak Dual Channel općenito na performanse ili brzinu rada?

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

533 i 800 sigurno da se osjeti više nego 667 ali više je stvar čak latencija. Po meni pošto se relativno dobro trže i DDR2 533 i 667 memorije dan danas, a 2x1 na 800 su gotovo džabe, uz minimalnu nadoplatu mogao bi osjetiti isplativ pomak.

Ja bi išao na to.

EDIT : A ti imaš čekaj 1 keks od 667 i jedan od 512 na 533mhz pa zato rade oba na sporijem taktu? To je ta shema vjerojatno, a jesi li probao malo napon dići minimalno bar  pa da oba prorade na 667mhz čak i 800?

Makar 2.0V 800mhz hehe. {#} Sa 1.8V standardnih zvuči previše ali mislim da im ništa ne bi smjelo biti.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 14:55 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Utjecaj takta na performanse
thedream kaže...

533 i 800 sigurno da se osjeti više nego 667 ali više je stvar čak latencija. Po meni pošto se relativno dobro trže i DDR2 533 i 667 memorije dan danas, a 2x1 na 800 su gotovo džabe, uz minimalnu nadoplatu mogao bi osjetiti isplativ pomak.

Ja bi išao na to.

EDIT : A ti imaš čekaj 1 keks od 667 i jedan od 512 na 533mhz pa zato rade oba na sporijem taktu? To je ta shema vjerojatno, a jesi li probao malo napon dići minimalno bar  pa da oba prorade na 667mhz čak i 800?

Makar 2.0V 800mhz hehe. {#} Sa 1.8V standardnih zvuči previše ali mislim da im ništa ne bi smjelo biti.

Ne, oba su od 667mhz. A kako bi radili na proizvođačkom taktu, je li potrebno i napon dizati ili da ostavim na auto napon i dignem samo takt?

15 godina
neaktivan

Stavi ih onda na 667mhz ručno, nek voltaža za početak ostane Auto pa vidi kako se ponašaju. Ako smrzava ili baca plavi ekran onda stavi prvo 1.8V pa 1.9V. Više sumnjam da treba i da je zadnje qovno od meme.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Utjecaj takta na performanse

Stavio sam u biosu na 667, nigdje nema opcija promjene voltaže osim one od 1,4 od procesora. Nisam primjetio gotovo nikakvu promjenu, a moguće da sada ponekad trza npr. u novom NFS-u. Je li moguće i postoji li program kojim bi izmjerio performanse koje su sada i kada bi opet spustio na 533?

15 godina
neaktivan

Ne postoji logičan razlog zašto bi 533mhz bili brži u radu od 667 ako se radi o istim latencijama, naprosto nemoguće. Pomak sigurno da nije golom oku vidjljiv i drastičan jer se radi, za današnje pojmove, o mizernim brzinama memorije, a uz to i omalenoj količini od 1.5gb. Ali zašto ih ne iskoristiti barem na maksimalnom stabilnom taktu onda?

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice