Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.527.031
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Re: Linux - pitanja i odgovori
DragonShit kaže...

Čitao sam da će Windows 8 imati "one click Reset button to Restore Factory Settings", primamljivo mi to zvuči pa me zanima može li se kako Linux resetirati na početno stanje bez da se mora reinstalirati (barem kao system restore u Windowsima)? Koristim Ubuntu, našao sam jedino ovo ali to se odnosi samo na postavke.

Mislim da ti je to i dovoljno..

Btw kako ubrzat scrool

17 godina
neaktivan
DragonShit kaže...

Čitao sam da će Windows 8 imati "one click Reset button to Restore Factory Settings", primamljivo mi to zvuči pa me zanima može li se kako Linux resetirati na početno stanje bez da se mora reinstalirati (barem kao system restore u Windowsima)? Koristim Ubuntu, našao sam jedino ovo ali to se odnosi samo na postavke.

sto bi znacilo to "pocetno stanje"? ako mislis na vracanje originalnih postavki u GUIu, onda je to brisanje skrivenih foldera unutar tvog homea (sto i gornji link navodi). malo poblize, sto bi ti htio napraviti?

16 godina
neaktivan
ibazulic kaže...
DragonShit kaže...

sto bi znacilo to "pocetno stanje"? ako mislis na vracanje originalnih postavki u GUIu, onda je to brisanje skrivenih foldera unutar tvog homea (sto i gornji link navodi). malo poblize, sto bi ti htio napraviti?

Samo me zanima može li se, nemam konkretan problem ali mislim na jednostavno vračanje na ono stanje koje je bilo kad sam tek instalirao Ubuntu. Sve što sam naknadno instalirao i mijenjao da se vrati na početno stanje. Isprobavam npr. neke drivere, programe i sada želim to obrisati ali ne znam što smijem obrisati a što je bilo, koje "dependency" je neki program povukao sa sobom a koji su bili by default... Napravim npr. ovo i onda ne znam kako da vratim na prijašnje stanje, pogotovo ako zaboravim šta sam sve mijenjo.

Is it weird that this gave me an orgasm?
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 16:35 (DragonShit).
17 godina
neaktivan
Linux - pitanja i odgovori

u principu, ako zaboravis sta si gdje i kad instalirao, onda nema tu neke pomoci :-S mozes eventualno pocet citat sta koji library radi i preko apt-get sustava gledat koje dependancye vuce za sobom. isto vrijedi i za programe. drugog nacina vracanja postavki nazad nema. a i ne vidim zbog cega bi ih tako i vracao nazad, pogotovo zato sto linuxovi libraryi ne funkcioniraju isto kao u Windowsima. u Windowsima se masa DLLova ucitava odmah na pocetku i kad kazem masa onda stvarno mislim masa. od suucelja preko pristupa datotekama do upravljackih programa. s druge strane, linux library funkcionira po principu "ako me trebas, znas gdje me mozes naci". ono sto je super jest da se masa stvari rjesava preko samog izvrsnog koda programa koji se onda poziva na, u principu, samo nekoliko librarya (tipa libc6 ili neki X11 library). ako zelis dodatnu funkcionalnost, onda ces imati ucitavanje tog librarya koji daje tu dodatnu funkcionalnost samo tada kada ti stvarno bude trebala.

nemam pojma da li ovo odgovara tvojem pitanju :-)

Moj PC  
1 1 hvala 1
14 godina
protjeran
ibazulic kaže...
nick_01 kaže...
ibazulic kaže...

proući prvo malo fakeroot pa onda pričaj.. no da ćeš shvatiti probleme u vezi njega nećeš dok ne kompajliraš nekaj svoje...

ja radim u Gentoo Linuxu, a imao sam i LFS. 'nuff said.

lazeš. prijatelj mi je profesor na nekom fakultetu za programere i jedva je slozio butabilni LFS, a ti si imao cijeli desktop.. moš mislit

a upravo zbog te lazi ne vjerujem ti ni za gentoo

15 godina
protjeran

@ nick

Fakultet za programere?

Koji grad?

Daj reci baš me zanima...

Socijalizam, nacionalizam i antiimeperijalizam. To nam treba.
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Nick_01 - ti si jedan provokator. Ja imam 17 godina, pa znam složiti Gentoo (složio sam). Je li i ja lažem? 

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan

@nick_01

Je, k'o da je to problem, ja sam Gentoo složio dok sam imao 14. A kad složiš bootabilni LFS, najmanji je problem na njega staviti "desktop", odnosno DE ili WM.

Ontopic:

Primjetio sam da ne mogu scrollati u nekom prozoru kad maknem pokazivač s njega, kako ovo srediti? Želio bih moći skrolati u prozoru dokle god je on označen, a ne dok je miš iznad njega. Nisam baš za GUI... {#}

17 godina
neaktivan

Jao, dajte više ignorirajte lika, ovo je već odavno prestalo biti zanimljivo...

Frajer vrti na svojem kompu Gentoo, Arch i još neku distru, pozabil sam, slaže gamerske distre, wepira s BT-om, radi svoje kernele na kojem igre rade bolje nego na ikojem Windowsu, naravno, za kvalitetno igranje treba izbrisati cijeli DE i window manager, ostaviti samo fluxbox (iako mi je ovo malo kontradiktorno, treba izbrisati window manager, a fluxbox je window manager... - op. a.), dok se ti okrećeš u smjeru pucnja, on već puca direktno u modemu, a ti dok se braniš, okrećeš miš u nekom "force" načinu u kernelu, COD online je optimiziraniji za XP nego za 7, moš ti imat petojezgreni proc, on će te na laptopu s Gentoo-om i dvojezgrenim procesorom u COD-u samo tako skidati u glavu, Grub2 se popravlja ko i Grub Legacy (iako nemaju nikakve veze jedan s drugim osim u sličnom imenu - op.a.), ljudi koji tu rade s Linuxom već dugo, dugo vrijeme nemaju pojma i nikad nič nisu skompajlirali i trebaju se učiti kaj je to fakeroot... I tako dalje i tako bliže, svaki post pršti od gluposti, tu i tamo nekaj nabode, ali se to istopi u moru gluposti...

Jednostavno, nemojte se kačiti, ja odustajem...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se

10 1 hvala 2
15 godina
neaktivan

Domagoj -  {#}.

Ali najviše me nasmijalo "Radi svoj Kernel" - EPIC :D 

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan

Meni je ovaj 11.04 fkt čudan linux ubuntu...jel se može kako maknut ovaj statusbar kaj je na lijevoj strani?....

I kako spustit alatnu traku dolje?..da mi nije na vrhu?..

blacky
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 22:10 (blackchoco).

1 0 hvala 1
16 godina
protjeran

ekipa fedora ili ubuntu/mint pitanje je sada 

od programa samo trebam MkvMerge,Tsmuxer,Filezilla,handbrakeCLI

i trebo bi alat za audio enkodiranje 

znaci najcesce wav(LPCM) u FLAC ili nero AAC 

no neki puta zna naic  AC3 i DTS 

(ne to nisu pjesme)

moze isto bit cli,al da barem ima negdje objasnjeno koristenje 

Hvala

http://protocol4.animehr.com/
Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 22:38 (hrvatskafarkasevec).
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Shody_1994 kaže...

Nick_01 - ti si jedan provokator. Ja imam 17 godina, pa znam složiti Gentoo (složio sam). Je li i ja lažem? 

nije rijeć o gentoo

Proz0r kaže...

@nick_01

Je, k'o da je to problem, ja sam Gentoo složio dok sam imao 14. A kad složiš bootabilni LFS, najmanji je problem na njega staviti "desktop", odnosno DE ili WM.

Ontopic:

Primjetio sam da ne mogu scrollati u nekom prozoru kad maknem pokazivač s njega, kako ovo srediti? Želio bih moći skrolati u prozoru dokle god je on označen, a ne dok je miš iznad njega. Nisam baš za GUI... {#}

da si imao gentoo znao bi da je najlakše napraviti butabilni linux, dalje su problemi...

1domagoj1 kaže...

Jao, dajte više ignorirajte lika, ovo je već odavno prestalo biti zanimljivo...

Frajer vrti na svojem kompu Gentoo, Arch i još neku distru, pozabil sam, slaže gamerske distre, wepira s BT-om, radi svoje kernele na kojem igre rade bolje nego na ikojem Windowsu, naravno, za kvalitetno igranje treba izbrisati cijeli DE i window manager, ostaviti samo fluxbox (iako mi je ovo malo kontradiktorno, treba izbrisati window manager, a fluxbox je window manager... - op. a.), dok se ti okrećeš u smjeru pucnja, on već puca direktno u modemu, a ti dok se braniš, okrećeš miš u nekom "force" načinu u kernelu, COD online je optimiziraniji za XP nego za 7, moš ti imat petojezgreni proc, on će te na laptopu s Gentoo-om i dvojezgrenim procesorom u COD-u samo tako skidati u glavu, Grub2 se popravlja ko i Grub Legacy (iako nemaju nikakve veze jedan s drugim osim u sličnom imenu - op.a.), ljudi koji tu rade s Linuxom već dugo, dugo vrijeme nemaju pojma i nikad nič nisu skompajlirali i trebaju se učiti kaj je to fakeroot... I tako dalje i tako bliže, svaki post pršti od gluposti, tu i tamo nekaj nabode, ali se to istopi u moru gluposti...

di sam ja rekao da igram bez desktopa. ne guraj mi rijeći u usta...  ( sbin daje admin ovlasti - i onda ti nešto kazeš.. )

Shody_1994 kaže...

Domagoj -  {#}.

Ali najviše me nasmijalo "Radi svoj Kernel" - EPIC :D 

evo, naući malo epićni

sad vidim i kakv si gentoo imao, sa genkernelom, a to je k. a ne gentoo

The main reason for genkernel is the fact that you have to configure and build your own kernel during the installation of Gentoo ( da mi je vidit taj tvoj genkernel gentoo kako je radio )

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 23:03 (nick_01).
15 godina
neaktivan

Nemam snage niti volje opovrgavati tvoje ne točne tvrdnje. EOD.

Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
Shody_1994 kaže...

Nemam snage niti volje opovrgavati tvoje ne točne tvrdnje. EOD.

Slažem se, pratim ga već neko vrijeme, u početku je bilo interesantno što je sve valjao, sad je već dosadno i ide na živce polako... Još i gramatika i pravopis... Jao, Bože ga sačuvaj :)

Uglavnom...

Proz0r kaže...

Može mi netko na ovo odgovoriti, molim vas?

Poruka je uređivana zadnji put uto 29.3.2011 23:23 (Proz0r).
17 godina
neaktivan
Proz0r kaže...
Proz0r kaže...

Može mi netko na ovo odgovoriti, molim vas?

Erm, mislim da nikak? Ali iskreno, ne znam, nikad takvu sitnicu nisam niti primjetio, a niti obraćal pažnju na nekaj takvo...

Q: a kako se to linux ponasa kad crkne hdd? A: zastekava svakih 60 sec,ali prezivi se
16 godina
neaktivan

Meni je problem jer sam navikao kad skrolam npr. u browseru pomaknuti miš skroz uz desni rub ekrana i onda vrtiti kotačić (glupa navika, ne znam odakle mi :)), a to mi uglavnom ne radi. Samo moram pomaknuti miš za taj jedan red piksela da ne dodiruje sam rub i normalno skrola (pod pojam skrolanje u ovom postu podrazumijevam skrolanje pomoću kotačića).

17 godina
neaktivan
nick_01 kaže...

di sam ja rekao da igram bez desktopa. ne guraj mi rijeći u usta...  ( sbin daje admin ovlasti - i onda ti nešto kazeš.. )

Nisam rekel da igraš bez desktopa nego sam rekel da "DE treba izbrisati", to je tvoj savjet, evo, tu dolje, boldano. Ili ne znam niti čitati možda?

nick_01 kaže...
...

Ako ti je stalo do igara svakako zaobidzi Ubuntu. Ne moraš staviti Arch, no vjerujem da ima jednostavnih, gamerskih distribucija... Ubuntu je uzasan, a pogotovo mu kerne.l . One sve nebuloze koje Ubuntu kernel ima; ja kazem svaka čast tim ljudima da to tako ljepo radi...

Za kvalitetno igranje nadzi distru za to, obrisi cijeli desktop envir... i win manager i stavi samo Fluxbox. Eventualno makni mlocate (indexing) i file manager. Igrat ćeš,vjeruj, ko lud. Kasnije, kad si napraviš svoj kernel na tome linuxu igre ce ti raditi bolje nego ikad na ikom windowsu...

...

Ajde sad ovak, pišem polako, tak da ti možeš polako čitati i da uspiješ pokopčati neke stvari. Dakle, alati koji se nalaze u /sbin su namjenjeni da ih pokreće samo jedan user, root. Dakle, namjenjeni su administriranju sustava. Ako su namjenjeni tome da ih pokreće root, onda ih kao običan korisnik nećeš pokrenuti, bar ne bez sudo-a. Ako ih pokreneš kao root, onda si očito root i očito imaš root ovlasti (a ne "admin" ovlasti). Znači, da rezimiramo, da bi pokrenul neki alat iz /sbin-a trebaš biti root. Ako si root, onda imaš i root ovlasti. Evo ti recimo shutdown naredba iz /sbina kod mene:

domagoj@domagoj-linux:~$ /sbin/shutdown -k now
shutdown: Need to be root

Evo ti i dio outputa ls-a za /sbin:

domagoj@domagoj-linux:~$ ls -l /sbin/
total 10340
-rwxr-xr-x 1 root root     5440 2008-11-05 14:22 acpi_available
-rwxr-xr-x 1 root root     5553 2009-10-12 00:07 alsa
-rwxr-xr-x 1 root root    80096 2009-10-20 11:26 alsactl
-rwxr-xr-x 1 root root     5452 2008-11-05 14:22 apm_available
-rwxr-xr-x 1 root root   746212 2011-01-05 20:09 apparmor_parser
-rwxr-xr-x 1 root root    22072 2009-10-24 17:10 badblocks
-rwxr-xr-x 1 root root    13848 2010-12-10 14:57 blkid
-rwxr-xr-x 1 root root    14208 2010-12-10 14:57 blockdev
-rwxr-xr-x 1 root root    14084 2009-11-10 10:44 bootlogd

...

Vidiš možda tko je owner?

Ne, /sbin ne daje "admin" ovlasti, a bome niti root ovlasti, to je direktorij(!) gdje se nalaze alati namjenjeni root-u. Ako ih pokrećeš kao root, onda imaš root ovlasti. I da, ja onda nešto kažem...

Ovo je moj zadnji post upućen tebi, više nemam živaca, a bome ni vremena. Evo ti dobronamjeran savjet, googlaj i nauči nekaj.

17 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

Meni je problem jer sam navikao kad skrolam npr. u browseru pomaknuti miš skroz uz desni rub ekrana i onda vrtiti kotačić (glupa navika, ne znam odakle mi :)), a to mi uglavnom ne radi. Samo moram pomaknuti miš za taj jedan red piksela da ne dodiruje sam rub i normalno skrola (pod pojam skrolanje u ovom postu podrazumijevam skrolanje pomoću kotačića).

Maximize? XD

16 godina
neaktivan

Haha je, maksimiziran je, i svejedno se to dešava, zato mi je i bilo čudno.

17 godina
neaktivan
Proz0r kaže...

Haha je, maksimiziran je, i svejedno se to dešava, zato mi je i bilo čudno.

A koji to browser? Meni miš ne izlazi iz prozora ni na Chromiumu ni na Firefoxu... Čudno...

16 godina
neaktivan
Bilo koji, nego nije bas da izlazi, vec nece skrolati kotacem kad je mis tik uz rub ekrana, cim ga za malko malko, makar jedan stupac piksela pomaknem u stranu, mogu skrolati. Mislim da mi se to nije samo na Ubuntuu dogadjalo. Uglavnom, nije ni velika stvar. Rijesit cu se navike vremenom ;) Hvala!
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...

Ajde sad ovak, pišem polako, tak da ti možeš polako čitati i da uspiješ pokopčati neke stvari. Dakle, alati koji se nalaze u /sbin su namjenjeni da ih pokreće samo jedan user, root. Dakle, namjenjeni su administriranju sustava. Ako su namjenjeni tome da ih pokreće root, onda ih kao običan korisnik nećeš pokrenuti, bar ne bez sudo-a. Ako ih pokreneš kao root, onda si očito root i očito imaš root ovlasti (a ne "admin" ovlasti). Znači, da rezimiramo, da bi pokrenul neki alat iz /sbin-a trebaš biti root. Ako si root, onda imaš i root ovlasti. Evo ti recimo shutdown naredba iz /sbina kod mene:

domagoj@domagoj-linux:~$ /sbin/shutdown -k now
shutdown: Need to be root

Evo ti i dio outputa ls-a za /sbin:

domagoj@domagoj-linux:~$ ls -l /sbin/
total 10340
-rwxr-xr-x 1 root root     5440 2008-11-05 14:22 acpi_available
-rwxr-xr-x 1 root root     5553 2009-10-12 00:07 alsa
-rwxr-xr-x 1 root root    80096 2009-10-20 11:26 alsactl
-rwxr-xr-x 1 root root     5452 2008-11-05 14:22 apm_available
-rwxr-xr-x 1 root root   746212 2011-01-05 20:09 apparmor_parser
-rwxr-xr-x 1 root root    22072 2009-10-24 17:10 badblocks
-rwxr-xr-x 1 root root    13848 2010-12-10 14:57 blkid
-rwxr-xr-x 1 root root    14208 2010-12-10 14:57 blockdev
-rwxr-xr-x 1 root root    14084 2009-11-10 10:44 bootlogd

...

Vidiš možda tko je owner?

Ne, /sbin ne daje "admin" ovlasti, a bome niti root ovlasti, to je direktorij(!) gdje se nalaze alati namjenjeni root-u. Ako ih pokrećeš kao root, onda imaš root ovlasti. I da, ja onda nešto kažem...

Ovo je moj zadnji post upućen tebi, više nemam živaca, a bome ni vremena. Evo ti dobronamjeran savjet, googlaj i nauči nekaj.

nije da ti zelim protivit, ali ti mozes kao obican korisnik pokrenuti svaku naredbu u /sbin direktoriju. hoces li postici ono sto si kanio na taj nacin, drugo je pitanje :-) recimo, ako radis u terminalu i zanima te IP adresa stroja, najlakse je to napraviti pokretanjem /sbin/ifconfig naredbe ;-) i voila - dobit ces izlistaj svih aktivnih mreznih kartica na stroju. ne moras biti root korisnik niti moras ove naredbe pokretati sa sudo. ono sto ces dobiti kada ih pokreces kao root korisnik (ili sa sudo) jest njihova totalna funkcionalnost. btw. koliko znam, samo na debian derivatima je /sbin izbacen iz patha za obicnog korisnika. i iskreno ne znam zasto je to tako jer, velim, jedini nacin kako da se nesto smrda sa sustavom pokrecuci programe iz /sbin direktorija je da ih pokrenes ili kao root ili sa sudo. za sve ostalo su poprilicno benigne.

@nick_01: sinko dragi. kompajlirao sam stvari prije nego sto si ti naucio puzati. prema rijecniku, nacinu izrazavanja i nepoznavanjem pravopisa ocito je da imam posla sa pubertetskom budalom od kojih 14-15 godina. pridruzujem se domagoju i vise necu odgovarati na tvoje primitivne kretenarije. screenshotove od svoje gentoo distribucije, make datoteke, USE flagova i slicno ne mislim stavljati jer ne mislim idiotu poput tebe nesto dokazivati. samo da se razumijemo, da slucajno znas kako funkcionira genkernel dio portage sustava, onda ne bi govorio onakve bedastoce kakve si pricao. i BTW. LFS je slican Archu, u tome sto je minimalisticki sustav. to sto si ti nesposoban pa nemres vrtit X-e na LFSu zbog nekog dependancya, to je samo tvoj problem, nikako ne proizvodjaca LFS sustava ili onih koji se njime znaju koristiti. sve u svemu, jadno i pateticno od tebe.

14 godina
protjeran
ibazulic kaže...

@nick_01: sinko dragi. kompajlirao sam stvari prije nego sto si ti naucio puzati. prema rijecniku, nacinu izrazavanja i nepoznavanjem pravopisa ocito je da imam posla sa pubertetskom budalom od kojih 14-15 godina. pridruzujem se domagoju i vise necu odgovarati na tvoje primitivne kretenarije. screenshotove od svoje gentoo distribucije, make datoteke, USE flagova i slicno ne mislim stavljati jer ne mislim idiotu poput tebe nesto dokazivati. samo da se razumijemo, da slucajno znas kako funkcionira genkernel dio portage sustava, onda ne bi govorio onakve bedastoce kakve si pricao. i BTW. LFS je slican Archu, u tome sto je minimalisticki sustav. to sto si ti nesposoban pa nemres vrtit X-e na LFSu zbog nekog dependancya, to je samo tvoj problem, nikako ne proizvodjaca LFS sustava ili onih koji se njime znaju koristiti. sve u svemu, jadno i pateticno od tebe.

sinko dragi; kompajleru ljuti, LFS uopče ne dolazi kao minimalan sustav, i nije niti sličan gentoo a kamoli archu.

LFS dolazi u butabilnome iso na kome su isključivo samo datoteke potrebne za gradnju sourcea... tj nakon što središ binare, počinješ skidati bazu samoga gnua... i tek nakon par tjedana rada mozeš reči da si u minimalističkom sustavu sličnome gentoo ne archu... evo pa si prouči malo... sad ti stvarno vjerujem da si ga imao xd...

mozda je patetično, ali ako je nešto jadno to su tvoje lazi... tip imao LFS a nezna ni što je to... ma da kao Arch, poslozi malo i šišaj...

i ti imaš englesku tipkovnicu kad smo več kod gramatike

minimal sustav... ma ja riknem od smijeha, .. tek nakon par dana u njemu biraš hočeš li graditi 32 ili 64 bitni source..

Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 5:12 (nick_01).
14 godina
protjeran

{#}

Ja ništa ne znam o linuxu, ali znam da ako pokreneš LFS i upišeš startx pokreneš window manager (fluxbox ako se ne varam ili neš slično). To meni poprilično sliči minimalnom sustavu. Prema tome je ubuntu minimal, "minimalniji" od LFS-a, ali prema gosponu stručnjaku za kernele, ipak nije.

Ubuntu je isto bootabilni (live) cd, pa isto tako ne znači da ga ne možeš instalirati.

Treba razlikovati neke stvari, kao i razumijeti čemu i kako služe. Kao što je minimalni sustav.

Ali ja ništa ne znam. {#}

Drago mi je.
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2011 6:24 (Bypass).

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

novi sam na ubuntu i mislim da je neka verzija 7.. a koristim laptop EeePC.Mozilla je verzija 2.o.o.17 i zelim instalirati novu verziju 4.Downloadirao sam na desktop novu verziju 4.0.tar.bz.2,sada neznam kako da instaliram.Na samoj verziji 2.0.0.17 gde treba auotomatski da preuzme noviju verziju firefoxa ja potemljen i nece se aktivirati da bi sam uradio upgrade u noviju verziju.Treba mi pomoc kako to uraditi...I dali mi treba neka zastita AV i kako i to instalirati.Hvala

0 0 hvala 0
14 godina
rexi kaže...

novi sam na ubuntu i mislim da je neka verzija 7.. a koristim laptop EeePC.Mozilla je verzija 2.o.o.17 i zelim instalirati novu verziju 4.Downloadirao sam na desktop novu verziju 4.0.tar.bz.2,sada neznam kako da instaliram.Na samoj verziji 2.0.0.17 gde treba auotomatski da preuzme noviju verziju firefoxa ja potemljen i nece se aktivirati da bi sam uradio upgrade u noviju verziju.Treba mi pomoc kako to uraditi...I dali mi treba neka zastita AV i kako i to instalirati.Hvala

Ovdje ti je opisano što trebaš uraditi.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
15 godina
neaktivan

command not found
evo to pise kad stavim prvi cekor u terminal

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

Meni je ovaj 11.04 fkt čudan linux ubuntu...jel se može kako maknut ovaj statusbar kaj je na lijevoj strani?....

Itko?...

blacky
16 godina
neaktivan
blackchoco kaže...
blackchoco kaže...

Itko?...

Drag'n'drop i desniklik remove?

Živio Arch! Živio OpenSource! Dolje Microsoft i zapadne robovlasničko-kapitalističko-naftne vrijednosti!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice