KDE 4 i vase misljenje o njemu.

poruka: 34
|
čitano: 6.369
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Zanima me dali je netko koristio KDE 4 i kakav je sveukupno.

Sto opcenito mislite o KDE 4 jer mi se nekako nesvidja(jer sam cuo od ljudi u Mumble da imaju puno problema s njom),

pogotovo kad sa cistom instalacijom dolazi Karamba koja mi zdere memoriju, a ja je trenutno imam jako malo(512mb).

Jeli ima nekih velikih prednosti pred KDE 3 (i koje ako ima) ili je to samo farba zbog Qt 4?

Znam da je Qt 4 nesto mocno, ipak radim sa njime cesto, ali opet nevidim neki veliki napredak u KDE 4 sa Qt 4.

Arch user, Don't Panic!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: KDE 4 i vase misljenje o njemu.
kde4 nije izasel. izasel je kde verzija 4.0.1 ali to jos uvijek nije kde4. to je logika ljudi iz kde-a, ne moja. kde mi se osobno nikad nije svidal. ruzan je , glomazan i nepregledan, puno mi je drazi e17 i fluxbox ali sam trenutno na gnomeu.
17 godina
neaktivan

Na to sam i mislio.

Vidim da si Gnome korisnik.

Lijep mi je, ali prvo sam krenuo sa KDE-om tako da mi je usao u krv.

btw, ima nesto sto obojica volimo, a to je Ctrl+Alt+F1-6. :)

KDE ide po ovoj logici (tak sam ja skuzio), kad izadje novi QT 1,2,3,4 itd, tako izlazi KDE 1,2,3,4...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
nisam bas upoznat s tim, kde dio linuxa stvarno mogu reci da ne pratm ali ovo sa multiple platformama i portanjem kdea na mac osx i windows je blasphemy, madness(SPARTA!) ne kuzim kud idu i zakaj. ja cekam gnome 3:D:D:D:D:D
17 godina
neaktivan

Mislim da su malo zasrali s izdavanjem ove 4.0 verzije KDE-a. Kao iako je to stabilna inačica trebalo bi se promatrati kao pre-alpha. Poprilično čudna odluka :( Ono što sam isprobao mi se niti malo ne sviđa.

KDE3 koristim i smatram da je to trenutno najnaprednije što desktop svijet može ponuditi za PC (da, smatram da KDE šije i Windows i MacOS).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
svakak kaže...

...

KDE3 koristim i smatram da je to trenutno najnaprednije što desktop svijet može ponuditi za PC (da, smatram da KDE šije i Windows i MacOS).

i gnome? jos ces reci da je emacs bolji od vi/vim-a?

SPARTA!!!!!!

i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
neaktivan

Necu se uplitati u te koji je bolji Gnome ili KDE.

Ipak volim i KDE i Gnome, sve super napravljeno, stabilno.

Nije Linux WM Linux je "Command Line"(komandna linija).

Nisam nikada uspio srusiti Linux, pokusavao sam na razne nacine.

Probao sam sa 72 aplikacije odjednom, ali i dalje se je drzao cak na mojoj slaboj konfiguraciji. :)

btw novi KDE bi sve vjerojatno urusio jako brzo, ali to ce vjerojatno proci kod daljnih verzija. :)

U vezi emacsa i vi-a. Pa valjda se zna sto se nalazi na svim Unixoidnim sustavima, naravno VI.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

KDE 4 je trebao biti KDE 3.99 beta. Ok, lijep je, inovativan, ali bugovit do boli...

čujem da se 4.1 već splati čekati, iako prema meni nikad neće prestići Gnome i/ili xfce Smijeh

There are 10 kinds of people in the world: those who understand binary and those who don't.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam na GNOMEu. Probao sam KDE4 i mogu reć da se uspio raspast u sat vremena, što nije dobar znak, jer dok sam ga pokrpao, trebalo je 2 sata. KDE3 koristim ako moram, počeo sam s njim, ali je moj favorit GNOME. Jednostavno, a opet prekrasno ako se samo malo potrudiš. Što se stabilnosti tiće inaće, s KDE3 nisam imao problema, to moram napomenit  Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tux Slave kaže...

Probao sam sa 72 aplikacije odjednom, ali i dalje se je drzao cak na mojoj slaboj konfiguraciji. :)

nisi ti cuo za fork bomb:)( kopiraj ovo u bash pa da vidis DoS ":(){ :|:& };:" bez navodnika, jel)
istina, stvarno je ovo jako stabilno. cak i ovaj ubuntu, iako sam jos zaljubljen u prvu ljubav, fedoru.
kde 4 ce se s vremenom stabilizirati, to je sigurno, ali ne jos. to se najbolje vidi po 3.5.9 koja ja izdana pred dva(?) tjedna.

i nogom u guzicu je korak naprijed
17 godina
neaktivan
i, dvije dobre stvari izasle iz kde-a su k3b i yakuake.jedine dvije dobre stvari.
17 godina
protjeran
devil kaže...
i, dvije dobre stvari izasle iz kde-a su k3b i yakuake.jedine dvije dobre stvari.
  KOffice, Amarok, Konqueror...

Developer,developers,developers...coming and coming and coming...
17 godina
neaktivan
koffice nisam nikad probal, amarok mi je preogroman da bi ga kroistil, konqueror ne prolazi niti pod internet browser niti pod file manager. meni, jel:) koristil sam i ktorrent ali svaki put je blokiral nakon mjesec dana upotrebe. cini se da su qt programi jako gladni rama. to mi se ne svida ni najmanje.
17 godina

O ukusima se raspravlja :)

Mišljenja sam da je KDE 4 testna platforma za razvoj samog okruženja i aplikacija. Od nečeg se mora početi, programeri sve više i više portuju svoje aplikacije i nastavljaju razvoj na četvorci, tako da očekujem do kraja godine stabilnu inačicu.

OpenSuse 11 je najavio kde 4.x.x kao osnovno okruženje.. do tada nista ne mijenjam :)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

OS: Linux 2.6.18.8-0.9-default i686 Current user: nikola@linux System: openSUSE 10.2 (i586) KDE: 3.5.9 "release 51.2"

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.3.2008 23:53 (Nix).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ah, yakuake, jedino govance sa linuxa koje mi fali na solarisu, ali rijest cu i to uskoro, samo da nadjem vremena

k3b je samo ljuska dobrog alata za przenje (cdrecord+isorecord), a s obziron tko ga je napisal nije ni cudo da tak dobro radi.

konqueror je izvrstan i file manager i browser, steta kaj gnome nema nekaj slicnog mada nautilus u solarisu i nije toliko los kao u fedori npr.(dobro, kaj se odmah ljutite, moze se i tamo sve porihtat)

amarok je isto fina alatka, pogotovo jer koristi bazu(postgre koju isto treba mjenjati sa necim stabilnijim) , a snalazit se u preko 100 giga mp3-ca sa xmms ili nekim takvim playerom je mazohizam

kde4 mi se za sad ne svidja, ne volim nikaj u beta fazi, nikaj kaj se rusi ili je jos u zestokom razvoju no kad se zavrsi bumo vidli na kaj bu to licilo

nadam se da nebu slicno aeruNevinašce

devil kaže...

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.3.2008 9:19 (NNJ).
17 godina
neaktivan

http://www.kdedevelopers.org/node/3174

Before everyone starts to spread his opinion about KDE 4.0 let me spread some reminders:

• KDE 4.0 is not KDE4 but only the first (4.0.0 even non-bugfix) release in a years-long KDE4 series to come.
  • KDE 4.0 is known to have missing parts or temporary implementations (eg printing, PIM, Plasma).
  • Most changes happened under the surface and cannot be discovered in a "30 minutes usage"-review anyway.
  • User interfaces being unchanged in 4.0 compared to 3.5 may be still changed/improved during KDE4 life time.
  • KDE 4.0 will not be the fastest KDE4 release, like for KDE2 most speed optimizations will happen later during KDE4.
  • Most applications (many are not even fully ported yet) will take advantage of new features which the new Qt/KDE libraries offer only later.
  • Don't measure portability success (eg MS Windows) by current availability of application releases, they will come.
  • KDE 4.0 is only expected to be used by early adopters, not every KDE 3.5 user (and IMHO KDE 4.0 shouldn't be pushed onto other user types like planned for Kubuntu ShipIt [btw said to have only 6 months support for its packages]).
  • KDE 4.1 development will not require the same amount of time as the big technology jump 4.0, expect 4.1 later this year.

Last, again: KDE 4.0 is not KDE4.

Ni meni se ne sviđa ova "politika" al ajd. Osobno preferiram GNOME ;) Čeka se 2.22.0, dolazi za kojih tjedan dana i siguran sam da neće biti radikalnih promjena kao sa KDE 3.5 na KDE 4

- Hrvatski linux portal - www.linuxzasve.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

NNJ, pa ni Aero se nikom ne ruši, a jako je lijep :) Ljepši od KDE-a :)

No, back to subject: ne sviđa mi se novi KDE jer je dosta nestabilan, neke stvari definitivno ne rade kako treba i kako bi očekivali od verzije 4.

Ja sam Gnomeom zadovoljan, a o prijelasku na KDE4 razmislit ću tek u verziji .1.

Entrepreneurs are simply those who understand that there is little difference between obstacle and opportunity and are able to turn both to their advantage.
17 godina
neaktivan
devil kaže...
Tux Slave kaže...

nisi ti cuo za fork bomb:)( kopiraj ovo u bash pa da vidis DoS ":(){ :|:& };:" bez navodnika, jel)
istina, stvarno je ovo jako stabilno. cak i ovaj ubuntu, iako sam jos zaljubljen u prvu ljubav, fedoru.
kde 4 ce se s vremenom stabilizirati, to je sigurno, ali ne jos. to se najbolje vidi po 3.5.9 koja ja izdana pred dva(?) tjedna.

Well, sve te stvari mozes naci na ubuntu forumu pod "Opasnim Komandama", ali takvo sto neces zabunom upisati da neznam sta radis.
Nisam mislio na takve nacine rusenja, mislio sam na nesto elegantnije kao sto sam naveo sa programima.
btw, jesi ti probao?

17 godina
neaktivan

kde je lijep i sve to u redu. al što bi moj frend rekao:"smrdi mi na vistu! lijepo ali nestabilno..." uspio mi se srušit nakon 4 sata. inače gnome je za mene BOG, a kde je uvijek tu negdje. ne kažem da je loš, nego da ga nisu trebali još izdat. bar jdok ga oni ne istetiraju kako bog zapovjeda. ovako neki samo pljuju po kde-u iako to nije zaslužio.

There's no SAVE GAME in real life!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

No, back to subject: ne sviđa mi se novi KDE jer je dosta nestabilan, neke stvari definitivno ne rade kako treba i kako bi očekivali od verzije 4.

Ja sam Gnomeom zadovoljan, a o prijelasku na KDE4 razmislit ću tek u verziji .1.

Nemoj uspoređivat smrdljivu vistu sa najboljim OS-om Linux!!!  KDE je da više os svih drugih nalikuje na Windows..ali je on ipak barem po meni sto puta bolji!!! KDE4 sam si instalirao na Kubuntu te mi se definitivno ne sviđa...ruši se i ima hrpetinu bugova!! Recimo Amarok, kad ga pokreneš traži te instalaciju mp3 codeca za sviranje glazbe kad ga instaliraš traži da ga ponovo pokreneš ti ga pokreneš a on opet ti baca jedu te istu poruku da mora instralirati codec i tako unedogled..neznam možda taj problem se javlja samo kod Kubuntu-a sa KDE4 a možda i ne...sve u svemu ja još uvijek ostajem na Gnome-u i na prethodnim inačicama KDE-a
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Aero nemozes usporedjivati sa KDE-om, jer je to samo za efekte.
Ako cemo usporedjivati efekte onda probaj Compiz Fusion pa ces vidjeti sta su efekti.
Kad budes mogao imati 3D kocku, te 3D prozore, kad budes moga imatu kisu na desktopu, kad budes mogao pisati po desktop onda ce Aero biti blizu Compiz Fusion-a.
Aero je 5 stepenica nize od Compiz Fusion-a, nema pola efekata kao Compiz Fusion.
Jos kad uzmemo da ja to sve teram pod ovo konfiguracijom onda stvarno Aero ostaje glupost.

AMD Sempron 2400+ 1.67
512 MB DDR
GeForce FX 5500 256 MB

Mislim da dalje nemam sto pisati.

17 godina
neaktivan

Ako nekoga zanima KDE 4.1 (rev 783000)  nek si pogleda.

Atheistic to the point of fanaticism, there u have me in a nutshell so kill me again or take me as I am for I shall not change.
Poruka je uređivana zadnji put pon 24.3.2008 21:27 (PROTECTOR).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nego... da vas pitam.

Jel netko uspoređivao brzinu KDE4 sa uključenim compositingom u KWinu i GNOME 2.20 + Compiz Fusion

Ako KDE4 ne radi sporije, mogao bih preći na njega kad izađe 4.1 - dakle negdje kad izađe Kubuntu Intrepid Ibex.

Taman dotat bi trebao Amarok 2 biti gotov, a i K3b, Ktorrent i sl. će raditi kak spada

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
17 godina
neaktivan

Izbor KDE ili Gnome je stvar vlastitog odabira....a nijedan ne radi sporije jer je to linux a ne Windows..prema tome ako ti se više dpada izgled i "funkcionalnost" sličnjia windows odaberi KDE a ako ne uzmi Gnome.........

Za sve vas koji koristite KDE bih preporučio da poslušate savjet bug-a te pričekate neku drugu verziju KDE-a4 jer ova je dosta nestabilna, i sam sam provijerio na Kubuntu-u

17 godina
protjeran

Slazem se s svima, ipak je jos u beti, mada nepatim od ljepog izgleda desktopa zanima me na sto ce ovaj liciti jednom dovrsen, navodno je napredniji od Aera. Ipak, vise me puca pouzdanost i funkcionalnost, te kvaliteta alata. Trenutno vrtim Fluxbox i Gnome

Zlo i Naopako
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

KDE4 ima takvu opaku bazu da će u kratkom roku od godinu-dvije preteći i odmaći od svih mogućih DE-ova. Trenutno još nije za korištenje za razmaženu KDE3.5 ekipu, ali će 4.1 vjerojatno bit.

Gnome 3 - pogledaj ovdje u kojoj je fazi. Windowsi, OS X? Hahaha...  Smijeh

Iako je sve stvar na kraju osobnog ukusa...  Npr. ja volim konfigurabilnost: a sve KDE aplikacije su takve, kao i cijelo DE.

0 0 hvala 0
17 godina

Nisam se mogao strpit i instalirao sam KDE4 iz Fedora Rawhide-a.

Ima još dosta neotesanih (kak se prevodi rough u kontekstu rough edges?) dijelova/rubova, što sve treba prijaviti na KDE-ovu bugzillu, ali se može koristiti (više-manje  Osmijeh ).

Zanima me:

Kako napraviti ikonicu u panel-u "Show Desktop"? VIdim da ima neki novi dashboard (Ctrl+F12), ali to nije to.

Kako se mijenjaju desktoptheme (tj. plasma teme) nakon što sam ih dodao u ~/.kde/share/apps/desktopthemes?

Postoji li neki dijalog za dodavanje Plasmoida (nisam ga još našao)?

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'

Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
4ndY kaže...

Nisam se mogao strpit i instalirao sam KDE4 iz Fedora Rawhide-a.

Ima još dosta neotesanih (kak se prevodi rough u kontekstu rough edges?) dijelova/rubova, što sve treba prijaviti na KDE-ovu bugzillu, ali se može koristiti (više-manje  Osmijeh ).

Zanima me:

Kako napraviti ikonicu u panel-u "Show Desktop"? VIdim da ima neki novi dashboard (Ctrl+F12), ali to nije to.

Kako se mijenjaju desktoptheme (tj. plasma teme) nakon što sam ih dodao u ~/.kde/share/apps/desktopthemes?

Postoji li neki dijalog za dodavanje Plasmoida (nisam ga još našao)?

Zar za Plasmoide neide preko KControla (kcontrol &)?

17 godina
Tux Slave kaže...
  Zar za Plasmoide neide preko KControla (kcontrol &)?

KControl? Ne znam, ako mislis   na ovaj Systemsettings (ex. Control Center) onda nema...
Krivo sam ja pitanje postavio: Mogu ja dodati plasmoide (predefinire) s "Add widgets...", ali sam mislio ove dodatne s KDE-look.org-a - izgleda da se svi trebaju kompajlirat (u Fedorinom repou nema još dodatnih plasmoida). Mislio sam da se mogu dodat kao Karamba widgeti... da ih automatski skine s KDE-look.org, no čini se da se ipak radi o sofisticiranijim widgetima :-)

A neutron walks into a bar; he asks the bartender, 'How much for a beer?' The bartender looks at him, and says 'For you, no charge.'

Two atoms bump into each other. One says 'I think I lost an electron!' The other asks, 'Are you sure?', to which the first replies, 'I'm positive.'
17 godina
neaktivan
4ndY kaže...
  KControl? Ne znam, ako mislis   na ovaj Systemsettings (ex. Control Center) onda nema...
Krivo sam ja pitanje postavio: Mogu ja dodati plasmoide (predefinire) s "Add widgets...", ali sam mislio ove dodatne s KDE-look.org-a - izgleda da se svi trebaju kompajlirat (u Fedorinom repou nema još dodatnih plasmoida). Mislio sam da se mogu dodat kao Karamba widgeti... da ih automatski skine s KDE-look.org, no čini se da se ipak radi o sofisticiranijim widgetima :-)

Mislio sam na onaj KControl kao sto je u KDEu 3.5.x(u konzoli: kcontrol) - u 3.5.x se tamo mijenjaju teme, styleovi... pa sam mislio da ce se i tamo instalirati/brisati/ukljucivati plasmoidi(widgeti). Mozda jos nije implementirano - treba pricekati verziju 4.1 koja ce rusit sve pred sobom. :)

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice