Prevara - upozorenje

poruka: 21
|
čitano: 31.373
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Prevara

Evo jedog tipičnog pokušaja prevare preko interneta.

Priča ide ovako: Stavio sam oglas na njuškalo u kojem prodajem IPAD. Nakon nekog vremena dolazi mi mail zainteresiranog kupca(na engleskom jeziku). Naravno, posumljao sam čim sam dobio prvi mail, ali sam se nastavio dopisivati da vidim kamo to vodi. Slijedi copy/paste tijeka razgovora:

2011/2/1 Eunice Corr <sanjaylomo@gmail.com>
>>>> Hello Seller, If this item is still for sale,please get back to me as I am very interested in its purchase.Thank you Oglas: http://www.njuskalo.hr/tablet-pc/ipad-32gb-wifi-3g-oglas-2141858

Dalje, ja odgovaram:

Yes, it is still for sale, where are you from?

2011/2/2 sanjaylomo <sanjaylomo@gmail.com>
>>> Hello, Thanks for the reply and I am based in Canada with a friend recommending this site for the purchase.I am interested in buying this item for an orphanage in West Africa(Nigeria to be precise) that I sponsor so that I can reach them easily so I would be paying you for the shipping cost through your Post office which I'll need you to get for me then I add everything to your money.Please I would love to buy the item asap so reply me soon.Thanks.

Ja odgovaram:

Nice, no problem, just tell me what info you need. I hope we can manage this. Bye!

2011/2/3 sanjaylomo <sanjaylomo@gmail.com
>> Hello Miroslav,
  Thank you for the urgent reply.I will be in need of your PayPal or bank details so that I can effect the payment and I will also need the total cost of the item including shipping cost to that region.Thank you and God bless.......... Eunice

Ja odgovaram: 

I will calculate shipping cost and contact you again. What is shipping adress? I have a VISA credit card, can you pay me that way?

From: "sanjaylomo" <sanjaylomo@gmail.com>
Date: Fri, Feb 4, 2011 19:53
Subject: Upit sa Njuskalo.hr: Ipad 32gb WIFI+3G

Hello Miroslav,

I am offshore now as I would have preferred the credit card payment
but I have access to only my offshore account in Canada.I will be
waiting for your reply on the shipping cost.The shipping address is as
follows:

Name: Dr. 'Yemi George
Address: 7,Olubuse Street,
Off Ede Road,
Ile-Ife,
Osun State 23436,
Nigeria.
Thank you very much.

Ja odgovaram:

Shipping price is about 400kn, that means 4900kn or 875 us$. Can you pay me directly to my bank acc in Croatia?

hello Miroslav,

Why not but I will need your IBAN and bank name,bank country so that I can do it online here because that is the only way I can do it.Thank you as I await your bank details.I would also be paying in dollars for easy collection and transfer of funds into your account.

To je bio zadnji mail koji sam dobio danas, jos mu nisam odgovorio...

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 16:26 (micho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Prevara
Procitaj ovo, vezano je uz to, neki kraljevi su debelo zeznuli tog, ili nekog drugog lika :D Anus laptops,hahaha.

http://www.thescambaiter.com/forum/showthread.php?t=109
15 godina
N3N0 kaže...
Procitaj ovo, vezano je uz to, neki kraljevi su debelo zeznuli tog, ili nekog drugog lika :D Anus laptops,hahaha.

http://www.thescambaiter.com/forum/showthread.php?t=109

procito sam sve omg koji fail {#}

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
odjavljen
micho kaže...

hello Miroslav,

Why not but I will need your IBAN and bank name,bank country so that I can do it online here because that is the only way I can do it.Thank you as I await your bank details.I would also be paying in dollars for easy collection and transfer of funds into your account.

Osim pisanja na engleskom i odredišta u Nigeriji, što je sumljivo, nema nikakvog dokaza pokušaja prevare. IBAN je međunarodni broj banke koji je nužan za međunarodne transakcije. Ukoliko mu ne daš broj kreditne, CVV i sl. te mu ne šalješ dok ne primiš uplatu u cijelosti, ne možeš ništa izgubiti.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
micho kaže...

hello Miroslav,

Osim pisanja na engleskom i odredišta u Nigeriji, što je sumljivo, nema nikakvog dokaza pokušaja prevare. IBAN je međunarodni broj banke koji je nužan za međunarodne transakcije. Ukoliko mu ne daš broj kreditne, CVV i sl. te mu ne šalješ dok ne primiš uplatu u cijelosti, ne možeš ništa izgubiti.

Baš sam i ja to htio napisati...

Nitko ti nista ne moze ako mu das to...

17 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
micho kaže...

hello Miroslav,

Istina, za sada nema dokaza pokušaja prevare, ali ne treba biti Einstein da vidiš kamo ovo vodi. Tip se uopce nije raspitivao o proizvodu koji kupuje, vec samo trazi moje bankovne podatke. Nakon sto mu dam IBAN, vjerovatno ce mu jos nesto trebati. Odgovarao sam mu na mailove samo iz znatiželje da vidim kamo to vodi, ali ne znam dal bih mu slao svoj broj svog računa kad znam da imam posla sa prevarantom.

ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq
16 godina
neaktivan
Prevara

Nemoj ni slučajno poslovati s njima....pročitaj ovo...ne žele te prevariti na način na koji ti misliš ;) nego nešto drugačije ali njima i dalje efikasno

http://cafe.mobil.hr/threads/66040-Internet-prijevare-vezane-za-Nigeriju

ako sam ti pomogao slobodno stisni HVALA
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Prevara

Lijepi pozdrav svima 

Željela bi samo upozoriti sve korisnike foruma na Oglas na Njuskalu http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-iv-1.9-tdi-oglas-2710484 Tip prodaje auto navodno iz Grčke i traži uplatu sigurnosnog depozita unaprijed naravno. Priča mu je odlična, predobra zapravo. Kad sam tražila dodatne podatke o vozilu i njemu osobno dobila sam ogvoro da radi osobne sigurnosti ne može mi dati tražene podatke. Oprez za taj i slične oglase

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Prevara
Mima1003 kaže...

Lijepi pozdrav svima 

Željela bi samo upozoriti sve korisnike foruma na Oglas na Njuskalu http://www.njuskalo.hr/auti/vw-golf-iv-1.9-tdi-oglas-2710484 Tip prodaje auto navodno iz Grčke i traži uplatu sigurnosnog depozita unaprijed naravno. Priča mu je odlična, predobra zapravo. Kad sam tražila dodatne podatke o vozilu i njemu osobno dobila sam ogvoro da radi osobne sigurnosti ne može mi dati tražene podatke. Oprez za taj i slične oglase

1. ti ocito pojma o autima nemas (a dobro, ipak si zensko)

2. to je golf 5, a ne 4 ko sto pise

3. nemoguce golf 5 za 4400€, za toliko tesko naci i cetvorku dobru

13 godina
neaktivan
Prevara

pozdrav momci..novi sam na oovm forumu...da vam pojasnim o čemu js stvar....na fejsu sam imao aplikaciju flirtmaker i preko te aplikacije se upoznaju druge osobe..(možda to neki i koriste)...uglavnom žene iz cijeloga svijet i kotaktirao sam jedno žensku koja j ekao iz amerike i onda dobijem od nje mail...da je ona iz senegala iz afrike i da su joj oca ubili rođaci...da on ima veliki novaca u jednoj banci...i da taj novac treba prebaciti....ona će mi poslati broj računa i sve o toj banci..od mene traži...puno ime i prezime...broj telefona...i punu adresu...znači netraži broj mojeg bankovnoga računa..ni ničega...samo adresu da pošalje te papire meni i onda bi ako onda bi navoodno za 2-3 tjedna neko došao po to...znači ne nudi mi nikakavu nagradu nego moli da joj pomognem.on je kao u nekom logroru...e sad dali je netko dobio takav mail takvog sadržaja..?...ako je neko imao sličan slučaj neka mi odgovori...hvala..

MARIO POSAVAC

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
čoče kaže...

pozdrav momci..novi sam na oovm forumu...da vam pojasnim o čemu js stvar....na fejsu sam imao aplikaciju flirtmaker i preko te aplikacije se upoznaju druge osobe..(možda to neki i koriste)...uglavnom žene iz cijeloga svijet i kotaktirao sam jedno žensku koja j ekao iz amerike i onda dobijem od nje mail...da je ona iz senegala iz afrike i da su joj oca ubili rođaci...da on ima veliki novaca u jednoj banci...i da taj novac treba prebaciti....ona će mi poslati broj računa i sve o toj banci..od mene traži...puno ime i prezime...broj telefona...i punu adresu...znači netraži broj mojeg bankovnoga računa..ni ničega...samo adresu da pošalje te papire meni i onda bi ako onda bi navoodno za 2-3 tjedna neko došao po to...znači ne nudi mi nikakavu nagradu nego moli da joj pomognem.on je kao u nekom logroru...e sad dali je netko dobio takav mail takvog sadržaja..?...ako je neko imao sličan slučaj neka mi odgovori...hvala..

Ma okani se takvih prevaranata. Najčešće dolaze iz Nigerije, Senegala itd.

Samo DELETE i stvar riješena!!!

13 godina
neaktivan

misliš da je to prevara ha..?...i mislio sam...

MARIO POSAVAC
16 godina
neaktivan
Prevara

Naravno da je prevara, nije mi jasno kako si uopće mogao pomisliti pa postoji mogućnost da govori istinu.

The world belongs to the enthusiast who keeps cool.
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

jbg prvi put se susrećem sa ovime...sad znam...mislim odmah sam posumnjao ali htio sam se informirati..

MARIO POSAVAC
16 godina
Prevara

Evo još jednog prevaranta/zajebanta uzmite kak hoćete ugl. lik vam se javlja na mob, na mail, sve super, čak se javlja s maila gdje je puno ime i prezime napisano i kad se na kraju dogovorite naravno preuzimanje u KC, onda prestaje svaki kontakt i ne možete ga više dobiti... Ima još proizvoda kojih 'prodaje' pa pogledajte i to. Njuškalo bi trebalo baš kao i ebay staviti onaj neki feedback od kupaca jer ovak je još uvijek kupovina prek njuškala kocka...

EDIT:
danas je baš stavio galaxy kojeg je već i prije imao, ali vjerovali ili ne sad je opet nov i baš je danas kupljen!  

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 15:35 (Blade18).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
Prevara - upozorenje

Evo i ja sam dobio takav mail u vezi moba preko njuske:

Thanks for the mail. My name is Matt from Canada and am interested in

buying this item for my client on a tourist trip in Nigeria and am

ready to offer you 185euro for this item including the postage fee via

Local Post to Nigeria and also attach me some photo's of the item as

well.

So, kindly end the sales for me and also reply with your bank details

for the payment.

Matt Chris <matt.chrii01@gmail.com>

naravno odma sam izbrisao mail,ali tek toliko da upozorim ostale da slucajno nebi nasjeli..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Prevara - upozorenje

Ih! {#} Da samo vidite dokle sam ja stigao. Čak su se toliko potrudili da su lažirali obrasce od raiff... banke!!! Ali ono, sve su pokupili tako da izgleda 1/1 kao real deal. Ma nema što {#} vi! Inače, htjede tip od kupiti MacBook Pro od mene. I naravno, zaeplo je na uplati novca s nbjegove strane.  Na kraju mi je prijetio čak i s "FBI"-om {#}. Majko moja!!! A da! Što je najžalosnije, kada sam ja, onako nadobudan i rezigniran htio nekoga kontaktirati, prvo iz dotične banke, a potom u MUP, ispalo da je to nemoguća misija!!! To je ono najtužnije i najžalosnije!!! No, o tome drugom prilikom!!! {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.11.2014 14:57 (Jehonan).

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Prevara - upozorenje

Pozdrav,

Imam identičan slučaj, odnosno sumnjivog kupca, za laptop koji prodajem na njuškalo, iz UK-a. Malo mi je čudno što za laptop kojem bi svi snizili cijenu, se javlja kupac čak iz Engleske. Poslao sam mu broj računa na Skrillu, i tako dugo (makar ne vjerujem), dok ne vidim novac na računu ne šaljem mu ništa.

0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Prevara - upozorenje

Daj nemoj biti lud, to se samo ignorira! Čak i ako ti uplati će naći način da uzme i pare i laptop.

Svi smo mi Mentalist.

1 0 hvala 1
15 godina
Prevara - upozorenje

Meni samo nije jasno zašto uopče odgovarate na ovakve poruke ?

To je još največi apsurd u svemu ovome.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
Re: Prevara - upozorenje
Jakovp kaže...

Daj nemoj biti lud, to se samo ignorira! Čak i ako ti uplati će naći način da uzme i pare i laptop.

Poslao sam mu amount za uplatu i podatke za plaćanje, s time ionako ne može ništa, ali vrlo vjerojatno da igra na "povjerenje", adj ti meni pošalji, pa ću ti ja uplaiti. Vidjet ću hoće li zbilja "uplatiti" novce, ili će mi pokušati uvaliti potvrdu o transakciji.

zabranjeniples kaže...

Meni samo nije jasno zašto uopče odgovarate na ovakve poruke ?

To je još največi apsurd u svemu ovome.

Curiosity {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice