Napiši to pravilno i uredno, jer ja tebe ne kužim ništa.
Problem sa novom grafičkom - crn ekran
- poruka: 43
- |
- čitano: 9.473
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Kupio sam ASUS engtx 560 i sad kad sam ubacio grafu upalim komp i monitor samo crn bude... imam daj nekakav eksterni ulaz za monitor što se preko njega ubacuje i nešto neće da radi monitor jednostavno... sve je crno ali svijetlo blica i ništa se ne događa, a kad izvadim taj dvi kabal kako li se više zove kaže da je device unplugged... Molim pomoć!
Jesi li ukopčao 2 po 6pin u GPU i koje PSU imas ?
Znači imam ASUS 8600 GT grafičku karticu i kada upalim komp monitor normalno reagira, no kad sam ubacio novu asus engtx560 i jednostavno monitor nikako ne reagira :S
A jesi li dodatnu struju u nju uštekao? (2x6pin konektora)
nisam xD
Pa to nije smješno,i normalno da ti neće radit grafa bez tog dodatnog napajanja,uštekaj to i radit će ti.
nisam xD
Ja sam već razmišljao o tome da trebaš prebaciti jumpere na matičnoj kad je riječ o novijoj kartici (i zahtjevnijoj) a ti nisi ukopčao kabel od napajanja...
Hvala, ode to napravit.
Imaš gumb hvala pored palčeva.
tražio sam te kablove kod napajanja i kao da ih uopće nema :O
Napajanje?
Imaš adaptere kupiti...
Gledaj reci nam koje napajanje imašŠTO PIŠE NA NJEMU?
i ako si uzeo u trgovini onda si dobio uz grafu 2x6 pin konektore u bundleu i njih uštekaš u obične konektore od struje i u grafu.
Ne mora ih dobiti sa grafom, ja sam kupio HD6850 i GTX460 i nisam dobio adaptere uz njih.
Zatraži molex kabel za grafu pa če prodavač bude znao koju trebaš...
Jel uopće imaš neko pošteno napajanje da nebi slučajno spajao tu grafičku na neki MS od 350 wata?p
Imam napajanje, nedavno kupio za 450 kn 600 W... i dobio sam samo jedan takav kabal uz grafu a u grafi imaju takva 2 ulaza sa tih 6
A koja je marka PSU?Morao so dobiti barem jedan 6 pin jer imam jedan 6+2 Pin na svojem od 500W.
Imam napajanje, nedavno kupio za 450 kn 600 W... i dobio sam samo jedan takav kabal uz grafu a u grafi imaju takva 2 ulaza sa tih 6
Pa ako si platio 450kn napajanje onda si trebao dobiti min. 1x6+2pin kabl i ovaj što si dobio isto uštekaš i furaš dalje.
Mora da ima jedan 6 pin konektor.To si kupio polovno ili iz ducana?
Daj tocno puni naziv PSU ono office serija ili kako vec ili daj link na netu koje si kupio.
http://www.links.hr/?naziv=napajanje-600w-lc-power-super-silent-series-atx2-v2-2-120mm-vent-crno-pfc&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.021 mislim da je ovo ali nemogu skroz vidjeti donji dio napajanja ili drugu stranu jer mi stoji skroz dolje u kučištu (thermaltake)
Nece ici.Ako si ga platio 450 kuna a radi se o nekom LC Power 600 onda je to ovo napajanje.
http://www.links.hr/?naziv=napajanje-600w-lc-power-super-silent-series-atx2-v2-2-120mm-vent-crno-pfc&option=artikl&id_kategorija=052740&id_artikl=052.740.021 mislim da je ovo ali nemogu skroz vidjeti donji dio napajanja ili drugu stranu jer mi stoji skroz dolje u kučištu (thermaltake)
Nece ici.Ako si ga platio 450 kuna a radi se o nekom LC Power 600 onda je to ovo napajanje.
Najsigurnije neka ga uslika,uglavnom oba ta napajanja s pol snage tu grafu furaju.
Koje god da je oba imaju svaki po jedan 6 pin konektor o ovo drugo ima 2×6+2 jedan konektor.Daj bolje pogledaj mozda si se zabuno pa si vidio onog 6+2 pa si pomoslio da je 8 Pin
To napajanje ima 6+2 pin za grafičku.
Ako kartica traži dva konektora tj. 2x6 pin onda ubodi ovog sa napajanja a za drugi kupi molet na 6 pin kabel.
Ovako je na tvojoj grafičkoj zar ne:To napajanje ima 6+2 pin za grafičku.
Ako kartica traži dva konektora tj. 2x6 pin onda ubodi ovog sa napajanja a za drugi kupi molet na 6 pin kabel. Ovako je na tvojoj grafičkoj zar ne:
I office serija ima bar jedan 6pinski kabel, samo nije dobro pogledao.
I đe ba problem?:)
Ubodi ovaj 6 pin šta imaš (ona dva pina nek vise) a ti fino kupi jedan kabelić molex-6 pin i problem rješen.
I đe ba problem?:)
Ubodi ovaj 6 pin šta imaš (ona dva pina nek vise) a ti fino kupi jedan kabelić molex-6 pin i problem rješen.
Evo, kupio sam molex 6 pin i gdje da sada ubacim ta 2 bijela dijela s molexa?
Pa na konektore napajanja,čovječe božiji trebo si zvat nekog ko zna montirat grafu kako treba.
Nisam nikad ugrađivao grafu pa neznam, ispričavam se. Pokušavam sad uparit to na konektore napajanja ali nikako ne sjeda u ništa
Sad ču ti objasnit: onaj 4 pinski utor to moraš spajat s napajanje koji ima 4 pinski a ostali 2x4 spajaš na grafi i to je to.
Nisam nikad ugrađivao grafu pa neznam, ispričavam se. Pokušavam sad uparit to na konektore napajanja ali nikako ne sjeda u ništa
Mora usjest,pogledaj pa ćeš vidjeti da nije isti konektor s svih strana,malo klimaj žice dok uštekavaš.
mogao si bar pogledat neki filmic na youtubeu ima ih na tisuce
ako mi je jedan kabal uštekan npr u hdd i sad i pored njega visi još 1 sličan koji je "zajedno s njim" jel smijem u to ubacit (taj bijeli)?
kakav je tebi to slican? moze slika? ili ce netko drugi prepoznati o cemu se radi.
ako mi je jedan kabal uštekan npr u hdd i sad i pored njega visi još 1 sličan koji je "zajedno s njim" jel smijem u to ubacit (taj bijeli)?
Da! Ako s napajanje utikač je ženski to što si kupio taj je muški i mora upariti boja utor je bijeli dakle bijeli na bijeli.
Da! Ako s napajanje utikač je ženski to što si kupio taj je muški i mora upariti boja utor je bijeli dakle bijeli na bijeli.
A nije možda obratno ovaj ženski a ova dva muški.
A nije možda obratno ovaj ženski a ova dva muški.
Ma to sam pokazao da zna kako izgleda muški i ženski.
@iVANNNNN Vidim da si riješio problem. Bravo!!!!
Molim vas pomozite, uzeo sam novu graficku HIS 5750 1GB GDDR5 i sada posto ta grafa ima onaj dvi a ne vga ulaz ja sam morao da kupim onaj prelaz sa dvi na vga(obrnuto) i kada sam to odradio i ukljucio vga tj. monitor prikljucio na graficku, pojavi se crn ekran ono kao da je monitor ugasen ali blinka dole ona svjetlica, a kada monitor ukljucim u integrisanu onda mi radi...ali graficka mi radi tj. grije se, ventilator na njoj radi i ostalo ???????????????