Nvidia GTX 600 (Kepler) Info

poruka: 3.446
|
čitano: 602.021
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Nvidia GTX 600 (Kepler) Info
zoharbizo kaže...

Taj link je tu cisto da vidis koliki je dobitak sa novim driverima, tvoja 670 vise nije u rangu 7970 nego malo slabiji iako je tvornicki overclockana.

Uostalom i sa starim driverima je HD 7950 bila brza na 1200MHZ od 670 na 1300MHZ, tako da tu 7970 nema sto raditi.

nemoj pricat nebuloze... ne kuzim te fore... pa nisam ja od jucer jbte led.... tvrdis mi nesto sto nije i sto sam imao prije fucking 12.11 drivera..

nemoj mi usporedivat hd 7950 sa gtx 670-- nemoj biti tolko zatucan ...

jos jednom cu ti ponovit... stock na stock hd 7970 prije ovih drivera je biloa jednaka gtx 670 i tako je bilo i amen, mene boli racku za neke glupe reviewe ako sam isto i probo i imao u vlastitim rukama i usporedivao... nisam sa kruske pao da pusim fore..

12.11 je fini boost u tu je trenutna prednost amd-a

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
14 godina
toxic kaže...

nemoj pricat nebuloze... ne kuzim te fore... pa nisam ja od jucer jbte led.... tvrdis mi nesto sto nije i sto sam imao prije fucking 12.11 drivera..

jos jednom cu ti ponovit... stock na stock hd 7970 prije ovih drivera je biloa jednaka gtx 670 i tako je bilo i amen, mene boli racku za neke glupe reviewe ako sam isto i probo i imao u vlastitim rukama i usporedivao... nisam sa kruske pao da pusim fore..

A jesi pristojan...

HD 7970 je prije bila jednaka 670, vise nije, pomiri se sa time.

I da, HD 7950 je sada kartica koja parira tvojoj 670 htio ti to ili ne.

iclock2much
17 godina
zoharbizo kaže...
toxic kaže...

A jesi pristojan...

HD 7970 je prije bila jednaka 670, vise nije, pomiri se sa time.

I da, HD 7950 je sada kartica koja parira tvojoj 670 htio ti to ili ne.

majstore vidi sto si napisao prije i sto si sada napisao. opet cu ti ponovit nemoj biti tolko zatucan.. to nije uvrijeda gledas prema jednoj stvari i vidis samo ravno ne gledas uopce lijevo ili desno...

Uglavnom sam sebe poklapas sa izjavama..

14 godina

Ne planiram ulaziti u duboku raspravu, sve sam rekao sto sam imao reci.

Hvala dragom Bogu imas google pa gledaj i googlaj.

I budi pristojan jer me vrijedas a ja se na tu razinu necu spustiti, argumentiraj kako treba ili nemoj uopce.

Neznam sto ti nije jasno, sada ATI ima potpuno konkurentne kartice stock to stock, bolje se clockaju, trose sitno vise a kostaju osjetno manje.

Pametnom dosta, LP.

I svaka cast, imao si obe ali eto ja nekako vise vjerujem ovima sto ih sada imaju sa ovim driverima, i vise ih je.

iclock2much

0 2 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

Prvo i osnovno nemam pojma uopce o cemu pricas.

Prvo veliš da je hd 7950 i sa starijim driverima bila bolja od gtx 670 - na to ti ja odgovorim da to nije istina jer sam uspredivao hd 7970 sa gtx 670 i podjednake kartice su..

Na sta ti slijdecim postom velis da je sa novim driverima hd 7950 jednaka ili jaca od gtx 670?? pa daj se odluci vise jel je sa starijim ili novijm driverima bolja ili ista?? jer ovo potonje sigurno nije tocno i to je ono sta ja tvrdim..

Velim gledas samo ravno i ono sto procitas, realnost i iluzija se razlikuju frende..

15 godina
neaktivan
goldi kaže...

Iz ovoga mi se definitivno ne bi isplatio prijelaz na 7970 po pitanju performansi, a lijepo je vidjeti i da novi NV driveri donose boost. {#} 670-tka se definitivno više ne natječe sa 7970 već sa 7950, što je u principu i logično, budući da 670-tka ionako nije single gpu flagship.

Sto bi se gtx670 takmicila sa HD7950 kad je mnogo skuplja?

HD7970 je pravi rival gtx670 jer su im i cjene priblizne, u ovoj igri HD7970 odnosi pobjedu oko 10% i vise,

HD7950 je 20% brza od GTX660ti.

Kao sto se i vidi u zakljucku HD7970 BOOst najbrza kartica i znacajno ispred gtx680.

Govorio sam o performansama, cjenovno se ne natjecu, ATI je bolja kupnja jer za manje love dobis vise performansi. Znacajno, osjetno - pretjerivanje, realno to je sve tu negdje. Da, nesto je jaca ali ne osjetno, 20 fps vs 50 fps je osjetno, 50 vs 64 nije.

I possess a skill to google.
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 11:55 (Minoza).
17 godina
Minoza kaže...
goldi kaže...

Iz ovoga mi se definitivno ne bi isplatio prijelaz na 7970 po pitanju performansi, a lijepo je vidjeti i da novi NV driveri donose boost. {#} 670-tka se definitivno više ne natječe sa 7970 već sa 7950, što je u principu i logično, budući da 670-tka ionako nije single gpu flagship.

Sto bi se gtx670 takmicila sa HD7950 kad je mnogo skuplja?

HD7970 je pravi rival gtx670 jer su im i cjene priblizne, u ovoj igri HD7970 odnosi pobjedu oko 10% i vise,

HD7950 je 20% brza od GTX660ti.

Kao sto se i vidi u zakljucku HD7970 BOOst najbrza kartica i znacajno ispred gtx680.

Govorio sam o performansama, cjenovno se ne natjecu, ATI je bolja kupnja jer za manje love dobis vise performansi. Znacajno, osjetno - pretjerivanje, realno to je sve tu negdje. Da, nesto je jaca ali ne osjetno, 20 fps vs 50 fps je osjetno, 50 vs 64 nije.

ma je i to je razlika.. ali strpite se odgovorit ce ovi zeleni na te drivere, ako ne ati win jednostavno..

trenutno je ati bolji cip zbog boljih drivera..

13 godina
neaktivan

Ja mislim da ovaj kolega grjesi sto kaze da je gtx670=HD7970, HD7970 je ubrzala zestoko sa ovim driverom.

Pogledaj skor HD7950 naklokane u 3dmarku11 mislim da ti sa gtx670 ne mozes izvuci ovaj skor da je ne znam kako klokujes, tako da definitivno AMD-e je ubrzao HD7970 postize jos veci skor i znantno je sada ispred gtx670.

12000 za gpu  sa HD7950 12000 za gpu sa HD7950
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
goldi kaže...

Ja mislim da ovaj kolega grjesi sto kaze da je gtx670=HD7970, HD7970 je ubrzala zestoko sa ovim driverom.

Pogledaj skor HD7950 naklokane u 3dmarku11 mislim da ti sa gtx670 ne mozes izvuci ovaj skor da je ne znam kako klokujes, tako da definitivno AMD-e je ubrzao HD7970 postize jos veci skor i znantno je sada ispred gtx670.

ja govorim o starim driverima ne o novim..... u pravu je sto se tice novih drivera i to ja ne osporavam uopce... btw ja mogu izvuci taj 3dmark score za gtx 670 ali 3dmark nije mjerilo.. na heaven benchmarku sigurno ne mogu parirati hd 7950 bar ne sa ovim novim amd driverima

13 godina
neaktivan
toxic kaže...
goldi kaže...

ja govorim o starim driverima ne o novim..... u pravu je sto se tice novih drivera i to ja ne osporavam uopce... btw ja mogu izvuci taj 3dmark score za gtx 670 ali 3dmark nije mjerilo.. na heaven benchmarku sigurno ne mogu parirati hd 7950 bar ne sa ovim novim amd driverima

Da razumijem te sa starim driverima bile su u egalu sad je malo prednost na strani AMD-a vidicemo odgovor iz nvidije mozda vec neki naredni driver opet izjednaci stvar ;)

14 godina

Toxic ja sam rekao da je HD 7950 na 1200MHZ, dakle masno ocana sa starim driverima bila brza od GTX 670 na 1300MHZ, i davno sam potkrijepio to sa linkovima.

Stock to stock je bila slabija sa starim driverima, kao sto je 7970 @ 925 bila jednaka 670 sa starim driverima.

Sada je razlika osjetno i definitivno ide u korist ATI-u kao cijena i clock sposobnosti.

No necemo o tome, napao si me bezveze jer ne citas sto pisem nego sto ti odgovara.

LP

iclock2much
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 12:24 (zoharbizo).

1 0 hvala 0
17 godina
goldi kaže...

Da razumijem te sa starim driverima bile su u egalu sad je malo prednost na strani AMD-a vidicemo odgovor iz nvidije mozda vec neki naredni driver opet izjednaci stvar ;)

e o tome i ja pricam... ati je za sada winner i tu nema previse polemike...

17 godina
zoharbizo kaže...

a neznam sto si ti procitao i vidio ali ja sam probavao sa starim driverima clock i sve..

jedino gdje je hd 7970 bila jaca je heaven benchmark.. u svim drugim pogledima je bilo prednost jedne ili druge par frjemova nista vise..

14 godina
neaktivan

razlike između 660Ti, odnosno 670 i 7950 su toliko male, da to samo žešći fanatik može primjetit. za sada s 660Ti nemam niti najmanji problem, vrhunska grafika i vrhunski gameplay. niti buku radi veliku, niti se pregrijava. i stvarno sam mišljenja da nema nikakve potrebe navedene grafičke OC, jer na tvorničkim postavkama gone sve igre bez ikakvih problema. eventualno 2-3 igre zahtijevaju malo veći takt, al u globalu za 95 posto igara i na tvorničkim postavkama piče zvijerski.

i 5-3570K
Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina

Sve su to odlicne kartice, nitko to ne osporava.

Samo kazem da je ATI boostao svoje, pa vise nije isto.

Sada imamo realnu situaciju, tocno se znaju konkurenti.

iclock2much

0 0 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

Sve su to odlicne kartice, nitko to ne osporava.

Samo kazem da je ATI boostao svoje, pa vise nije isto.

Sada imamo realnu situaciju, tocno se znaju konkurenti.

nema konkurencije..

ati je bolji u 2 od 3 aspekta.. perfromansa i cijena potrošnja nije i to je to.. nema tu puno cile mile.. tako je kako je..

i sorry ako sam te uvrijedio.. zatucan po meni nije vrijedanje.. pogotovo sto sam ti reko nemoj biti zatucan a ne da si zatucan :) igra rijeci

13 godina
neaktivan

wooot??? zohare imam bolji scor neg frajer sa naklokanom 7950? pogl u 3dm 11 temi ..  teselacija ukljucena naravno grafa na 1240 /1440 proc 4ghza..

http://www.3dmark.com/3dm11/4760953

iz teme : 3. M4X - 8524, ATI 7950 1200/1400, zrak; i5 750 4010, zrak

u 3dm vantage prebacujem 28k sa ovim setupom

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 12:48 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
A ko jamci da ne bude nvidia izbacila takve istovjetne drivere ko ati i opet napravila razliku?sve moguce,zar ne?
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Pa to je jako mala vjerojatnost da se desi. AMD sa svakom serijom napreduje fino kroz par mejseci iako je ovo sad najveći boost. Nvidia nikad takav velik gap po pitanju performansi nema od predstavljanja pa kroz godinu dana.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 13:01 (itomic009).
17 godina
itomic009 kaže...

Pa to je jako mala vjerojatnost da se desi. AMD sa svakom serijom napreduje fino kroz par mejseci iako je ovo sad najveći boost. Nvidia nikad takav velik gap po pitanju perrformansi nema od predstavljanja pa kroz godinu dana.

pa zato sto im je cip hw slabiji od atia i to je to.. ali eto bumo videli

14 godina
=xfact= kaže...

wooot??? zohare imam bolji scor neg frajer sa naklokanom 7950? pogl u 3dm 11 temi ..  teselacija ukljucena naravno grafa na 1240 /1440 proc 4ghza..

http://www.3dmark.com/3dm11/4760953

iz teme : 3. M4X - 8524, ATI 7950 1200/1400, zrak; i5 750 4010, zrak

u 3dm vantage prebacujem 28k sa ovim setupom

Radi CPU-a imas veci ukupni, GPU score ti je manji.

iclock2much
14 godina
neaktivan

Sve je to bajno, ali jebo ti sve te silne fps-ove ako stabilnosti nema, tu Nvidia doslovno razara AMD.

Nemojte me shvatiti pogresno, i dalje gotivim vise HD 7000 iako imam GTX 670, ali ruku na srce Nvidia ima mnogo bolju driver podrsku.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Leopard_st kaže...

Sve je to bajno, ali jebo ti sve te silne fps-ove ako stabilnosti nema, tu Nvidia doslovno razara AMD.

Nemojte me shvatiti pogresno, i dalje gotivim vise HD 7000 iako imam GTX 670, ali ruku na srce Nvidia ima mnogo bolju driver podrsku.

Stabilnost po pitanju cega?Multi GPU-a?Pa odavno se zna da je SLI bolja opcija.

iclock2much
14 godina
neaktivan

I single, naravno u mnogo manjoj mjeri, ali ima drugih problema, kao neki glitchevi i itd. Multi ne mogu da komentiram jos, ali ako Bog da, moci cu da bacim jedan dojam i Kepler SLI.

Da ne govorim o nekakvom feelingu sto je microman spominjao davno, jednostavno isti fps kod Nvidie i AMD, ali jednostavno je glađe na Nvidi, mislim da sam u potpunosti kompetentan da sudim, jer koliko mogu da primjetim jedini sam ovde od stalnih clanova imao i HD 7000 i 600.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.10.2012 13:15 (Leopard_st).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Leopard_st kaže...

I single, multi ne mogu da komentiram jos, ali ako Bog da, moci cu da bacim jedan dojam i Kepler SLI.

Koliko ja znam problema nisi imao sa single GPU osim onoga sa DCII 7950 za sto je bio kriv ASUS, tako da ne vidim single GPU u tome.

CFX je drugi par opanaka.

iclock2much
14 godina

A kakvu si ti to stabilnost vidio na Nvida grafama, a nestabilnost na AMD grafama ?? 

17 godina

ja imam jednu ogromnu primjedbu atiu a to je scaliranje hebene slike to su izveli ocajno do boli..

neke igre ne daju full screen dok to ne poriktas posebno u driverima katastrofa onaj koji to nezna nahebo je :(..

dok recimo kod nvidie nisam do sada imao tih problema

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Haj sad, trebalo flame da pocinjemo, jednostavno imao sam nestabilost sa HD 7870 Single i CFX, sa HD 7950 nije bilo nekih vecih problema sem BSOD-a kada se dva monitor koriste, ali eto cini se da su to fixali, zeropower mnogim korisnima ne radi, meni je radio sa HD 7870, ali nije sa HD 7950, tj. radio je sa 12.3, pa nije sa 12.4, i nije vise nikako kasnije.

Kao sto rekoh gotivim vise HD 7000 zbog vise sirove snage, ali Nvidiu ima ogromni plus sa svojim driverima, ne kazem da nema problema sa Nvidia driverima, ali ja licno nisam nesto krupnije iskusio, mozda samo sreca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja samo vidim da ovdje sve funkcionira na nacin da je najbolje ono sto ima taj netko trenutno, i to mi se zgadilo.

Nekima ATI driveri ne valjaju, ostalima rade uredno kao i meni dugo.

U cijelom svom posjedovanju ATI-a, dakle svih serija od 7XXX nikada nisam bio razocaran osim onaj put kad mi Skyrim nije radio kako treba dok to nisu sredili.

Testirao sam prosle serije od oba tabora i nije bilo situacije da mi na jednom od vendora radi sa manje frejmova fluidnije, tako da se povlacim.

Odoh gejmati, dosadni ste.

iclock2much

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ante, de sada, i ja i ti znamo da ako nekome nesto radi ok, da ne mora drugome, evo ovaj moj frend koje sam prodao HD 7870 CFX ima problema sa black screen crash u BF3, dok ja nisam imao taj problem.

Covjek pustao heaven preko 2 sata, sve proslo, znaci da su cisto driveri krivac tu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice