NVIDIA Blackwell 50xx izdvojena tema

poruka: 4.271
|
čitano: 615.443
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
NVIDIA Blackwell 50xx

U braku ne bi trebalo biti moja i tvoja novčarka, nego naša, ali to definitivno pod uvijetom da su supružnici generalno i financijski odgovorne osobe.

Nego, ima kakvih novosti za RTX 5060 ili 5060 Ti za nas plebove na konzolaških FHD/60 fps? 

Alane, bježmo, njih je dvojica, a mi smo sami.

5 0 hvala 0
16 godina
Re: NVIDIA Blackwell 50xx

Rtx 5070 je najavljen u 3 mjesec dok se za taj škart ne zna ništa.

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
14 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Tko od nas može racionalno objasniti ženi da ti treba skupa nova grafička kad ne možemo ni sami sebi to racionalno objasnit...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
blackened_bm kaže...

Tko od nas može racionalno objasniti ženi da ti treba skupa nova grafička kad ne možemo ni sami sebi to racionalno objasnit...

??

Éire
11 godina
Cansee kaže...

bome to stvarno i kod nas u RH došle neke nove struje pa se sa ženama pregovara o takvim stvarima. 

Moja niti zna šta ja imam u kompu, niti joj planiram objašnjavati, kada nešto hoću ponesem svoju novčarku i kupim si šta hoću, a ona može lajati na mjesec.

lijepo je dogovarati se i treba biti kompromisa, ali dan kad budem ženu tražio za dozvolu da nešto kupim za svoje novce koje sam ja zaradio, to će biti dan mog najvećeg životnog poraza. 

Padobranac,nitko ne traži dozvole i životne pobjede.Nemožeš kupiti nešto čega nema

12 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ne znam dali ste vidjeli ali Nvidijini driveri koji donose podršku za DLSS4 su sj.bali hrpu igara koje sad imaju vizualne glitcheve,artefakte,ruše se itd itd.Ima čak i DF video o tome.

Toliko su toga ubacili "fake" da ni oni to više ne mogu kontrolirati.....

Moj PC  
3 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
MEGATAMA kaže...

Ne znam dali ste vidjeli ali Nvidijini driveri koji donose podršku za DLSS4 su sj.bali hrpu igara koje sad imaju vizualne glitcheve,artefakte,ruše se itd itd.Ima čak i DF video o tome.

Toliko su toga ubacili "fake" da ni oni to više ne mogu kontrolirati.....

Mozda je ai preuzeo kontrolu

Team Blue
16 godina
Kako stvari stoje cijene high end grafi ce samo rasti, tako da je 4080 super trenutno najbolja kupovina ako je uspjete naci
Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
suspendiran
NVIDIA Blackwell 50xx

Nevidim tu ikakvu racunicu kod nvidie, nove grafe su se prodavale u stotinama milijona šta je sad ovo? gdje su grafe jel ti kinezi rade išta?Nvidia sigurno ne zivi na ovih par komada 5090 i 5080

Team Blue
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Pokazali su se kao najači muljatori stoga je moguće da ove grafe u prodaji nisu toliko jake.

https://www.youtube.com/shorts/gFATycKb9Fg?feature=share

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

da sumiramo nikad gori launch nove generacije i nikad manji porast performansi. Sve u svemu patetično 

Intel 80286
Moj PC  
6 0 hvala 0
14 godina

Intel je to isto napravio sa Core ultra zar ne ? 

2 godine
MGloc kaže...

Nije. Intel ima još lošije performanse 

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Samo su ih upakirali u nove kutije, tako mi izgleda kad ovo vidim

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
Horned Reaer kaže...
Kako stvari stoje cijene high end grafi ce samo rasti, tako da je 4080 super trenutno najbolja kupovina ako je uspjete naci

Jel prodaješ?

4 godine
suspendiran
ZGamer kaže...
Horned Reaer kaže...

Jel prodaješ?

Kaj si ipak i ženi odlucio uzeti barem 4090

Team Blue
4 godine
suspendiran
dery kaže...

To je nerealan prikaz perfomansi radi ogromnog bn pogotov na nvidia karticama!
Ti testovi na 1080p i 1440p nemaju vise smisla jer i najjaci cpu cak i na 4k u nekim naslovima pokazuje lagani pad!

Team Blue
11 godina
Boris grozni kaže...
ZGamer kaže...
Horned Reaer kaže...

Jel prodaješ?

Kaj si ipak i ženi odlucio uzeti barem 4090

Ma kakvi,ona je na konto moje otkazane naruđbe već sebi pod opaskom"pi... ti materina,ja bum si haljinu naručila" svoju grafu dobila,a ja izvisio 

14 godina
Boris grozni kaže...
dery kaže...

Ti testovi na 1080p i 1440p nemaju vise smisla jer i najjaci cpu cak i na 4k u nekim naslovima pokazuje lagani pad!

5090 je nevazna za 99% ljudi isto kao i 4k rezolucija, 56% ljudi na steamu je jos uvijek na 1080p dok je nešto više od 20% ljudi na 1440p.

twice the pride double the fall
16 godina
Boris grozni kaže...
dery kaže...

Realna je jer tako, da je nerealno ne bi bilo tako.

12 godina
MGloc kaže...

ako smo kod grafičkih kartica, onda je to isto napravio amd sa serijom koja isto počinje sa 5

rebrandeon rx 580/570, porast perfomansi u odnosu na 480/470 u par posto, ko i nevidija

16 godina
NVIDIA Blackwell 50xx

Ali tada su grafe bile bagatela pa nas je boljela kifla...RX 470 novu u dućanu platio 1350 kn i to je bile srednja klasa koja je tjerala sve živo.

Moj PC  
5 0 hvala 0
6 mjeseci
picajzla0707 kaže...
MGloc kaže...

ako smo kod grafičkih kartica, onda je to isto napravio amd sa serijom koja isto počinje sa 5

rebrandeon rx 580/570, porast perfomansi u odnosu na 480/470 u par posto, ko i nevidija

Ne AMD nije napravio isto, nije zaljepio graf sa duplo većim frejmovima na račun neke dubiozne tehnike ala fake FPS kao nVidia niti je prodavao iste preformanse za skuplje kao Intel. RX580 nije bila išta skuplja od RX480. Rebrandeon nije isto kao greedy nVidija ili Intel.

12 godina
ushirlo kaže...
Sandro HR Zagorje kaže...
ZGamer kaže...

Ne,mogu sad reorder iste za 1500 eura cca sa svim davanjima,onda bi me ispala 1100(nedam sad iz principa).Plan je sad probat ulovit 5070ti oko ili ispod 1000€ 

Ako ce 5070ti bit malo bolja od rtx 4080 super ili jednaka,a cijena do 1300e malo bolji model, ja kupujem .

na koju foru će 5070ti bit brža od 4080super.....

kad je 5080 brža za 10-ak posto, a 5070ti ima 2000 cuda jezgri manje....

vjerojatno će bit i mrvu sporija od obične 4080....

perfomanse 50x0 serije su gađane da budu brže samo od 40x0 imenjaka....

znači bit će to na kraju ovako po jačini...

4060

5060

4060ti

5060ti

4070s

5070

4070ti

5070ti

4080s

5080

4090

5090

a i cijene će se tako skalirati....

Vidjet cemo. Nadam se da ce AMD izbaciti nešto da bude jace ili jednako kao rtx 4080 super za manje love. 

Ako to naprave, vjerojatno cu po prvi puta u zivotu prec na AMD. Napravio sam to sa procesorom, napravit cu to i sa grafickom. 

Ovo vise stvarno nema nikakvog smisla. Steta sto NVIDIA nema konkurenciju u high-end segmentu

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2025 20:58 (Sandro HR Zagorje).
16 godina
Sandro HR Zagorje kaže...
 Steta sto NVIDIA nema konkurenciju u high-end segmentu

Imaju konkurenciju itekako sa 7900xtx koja je u vrhu još uvijek i biti će jer se nevidija nije makla osim rtx5090 koja je nebitna.Amd kao da je znao kako se nevidija neče pomaknit tako da sve šta još izbace će biti dobro konkurentno.

16 godina
Pricaj za sebe kako 4k rezolucija nije vazna. Kad jednom probas 4k nema nazad pogotovo ako je monitor oled. No dobro je sto ti ne treba rtx 4090/5090 za 4k mozes se sasvim kvalitetno igrati na 4070 ti/ 7900xt rangu grafickih
Intel 80286
13 godina
Sa cijenom kao 4080, odnosno mrvu manjom, 7900xtx nije konkurentan ničemu. Dakle sad je tu 4090,5090,4080, 4080s, sve su imho superiornije i efikasnije. Jedino je Nvidia govno od količine Vrama. AMD jedino može konkurirati cijenom. Zato se nadam da će 9070 biti cijenom prihvatljiva, onda sve ostalo.
Dery:Dobaci meni tvog delidera pa da vidiš kako mu cijena raste kao platini.Kad ga ja uštelim to će postat pravi i7 , ostavi se ocanja i plug and play-a, nije to za te.Ja sam izbrusio vještine na amdu
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
KTM kaže...

Ne AMD nije napravio isto, nije zaljepio graf sa duplo većim frejmovima na račun neke dubiozne tehnike ala fake FPS kao nVidia niti je prodavao iste preformanse za skuplje kao Intel. RX580 nije bila išta skuplja od RX480. Rebrandeon nije isto kao greedy nVidija ili Intel.

a to svakako, ali da je bilo grafa s minimalnim rastom perfomansi koje su prodavali kao nešto novo - itekako jesu, pa tko nasjedne

i cijene u to vrijeme nisu rasle kao danas, pa se čak i nevidija u to doba držala nekakvih cjenovnih kategorija, ako je trebalo i spuštala ih po cca 50usd msrp za novu gen, kao sa gtx 970/980

a ovo danas je prešlo sve granice, ofkors

i naravno da je amd isti kujac kao i ngreedia ili intel, samo kad uhvati priliku - pa 5600x je prvi mid range proc koji je prešao 300usd msrp, a bez ikakvog razloga, nit je bio novi proizvodni proces, niti im je tada tsmc dizao cijene - jedino što su preuzeli gejming krunu i odmah se pretvorili u isto govno kao i intel prije njih

sve su te korporacije isti drek

7 godina

Nece. Mozda budu u raster performansama, ali nvidia ima dlss, RT i radi jako dobro sa hrpom drugih aplikacija jer imaju monopol na trzistu. FSR je super, nitko ga ne implementira. Nego, kako je nvidia sa 5090 uspjela zeznut power load da im kroz jedan kabel 12VHPWR konektora prolazi 30 ampera? 

AMD,........is that baba Su trying to sell us dog sh*t or what?
16 godina

Kak misliš FSR? Ima ga u svim igrama osim u Indijani Jonesu, ne oamtim ni jednu drugu igru da sam igrao bez FSRa koja je izašla zadnjih godina.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice