Baza podataka C# .NET --> read only

poruka: 13
|
čitano: 6.947
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Radim jednu aplikaciju u C#. NET-u i uspješno sam se spojio na bazu podataka (.mdf) međutim kada pomoću aplikacije želim dodati novi unos u istu pojavi mi se greška da mi je baza podataka read only, trebao bih je promijeniti u read/write ali neznam kako. Googlao sam ali opet nisam našao odgovor na to pitanje. Korisitim SQL Server 2005.

EDIT: Molim administratore da premjeste temu u podforum Baze Podataka ako sam promašio podforum.

k1.c0
Poruka je uređivana zadnji put sub 8.5.2010 11:32 (k1c0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zna li itko????

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Baza podataka C# .NET --> read only

Dobro bi došao copy-paste cijelog teksta greške ili slika.

Jesi probao desni klik na bazu, properties pa maknit kvačicu sa read-only ako je tamo?

16 godina
neaktivan

S kodom je sve u redu, debugam program, povezivanje bude uspješno(ispišu se podaci u textboxevima), kliknem na button koji sam nazvao AddNew (textboxovi se očiste), unesem nove podatke, kliknem Save button i program mi zaštopa i izbaci grešku da je baza read only. U postavkama baze read only nije označen, a svi korisnici imaju maximalna dopuštenja za rad s njom.

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
k1c0 kaže...

S kodom je sve u redu, debugam program, povezivanje bude uspješno(ispišu se podaci u textboxevima), kliknem na button koji sam nazvao AddNew (textboxovi se očiste), unesem nove podatke, kliknem Save button i program mi zaštopa i izbaci grešku da je baza read only. U postavkama baze read only nije označen, a svi korisnici imaju maximalna dopuštenja za rad s njom.

Jel ti ovo znaci da si dao u bazi prava na write ili?

ajd pokusaj folder u kojem ti ja baza desni klik > properties > security > dodaj da everyone ima full permission na taj folder...

ako ne onda si zbrlja usera u SQL Serveru

I'm going woo woo
16 godina
neaktivan

Stavio sam permissions na sve korisnike Full Control, a bazu nisam napravio u SQL Server Managment Studiu već u Visual C# 2008 - Project - Add New Item - Service base - Database

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Lijepo ti napravi bazu u SQL Managment studiu i lijepo atach  u projekt koji radiš da ti se baza lijepo spaja s conn. string-om i nećeš imati problema. Samo postaj ovdje kod koji ti se spaja na bazu znači cijeli string prikaži da bar vidimo što je problem ili u web.config-u koja su dopuštenja.?

Private
16 godina
neaktivan

Kad uđem u SQL Managment Studio na što setrebam spojiti i napraviti bazu na MSLMBIZ ili  SQLEXPRESS

k1.c0
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Spajaš se na  ime-tvogkompa/sqlexpress  recimo  i kad se ostavri konekcija raširi  čvor databases i desni klik i nova database i prati samo korake ili atach na onu tvoju koju si radio ali browse do nje .To je ovako ukratko ali ako znaš oko baza i atach i deatach baze ,log i mdf file-ove i slično ,tad ti ovo nije problem ali ako se zgubiš u tome onda je malo teže sve ovako objašnjavati jer to je tutorijal o bazama podataka i samom sql-u express izdanju koju moraš imati instalirano da bi se moglo raditi s bazama kakve ti želiš a da je besplatno.Dolje je samo kako izgleda spoj na bazu i sam čvor databases.

jedna baza imena Adresar jedna baza imena Adresar
Čvor databases... Čvor databases...
...ovako se spajaš..... ...ovako se spajaš.....
Private
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 17:24 (Private).
16 godina
neaktivan

Bazu koju sam napravio u visual studiu, attachao(prikačio) sam u sqlexpress. Desni klik na bazu -> properties -> options -> database read only -> false .... odem sada u visual studio debuggam, napišem novi unos u textbox, kliknem save button i izbaci mi gresku database is read-only.. Ovdje je tutorijal kakav program radim

readonly readonly
k1.c0
16 godina
neaktivan

Probaj bazu koju si napravio nai kad se spojiš sa sql managmentom u čvoru databases,ako je ne nađeš tamo je moraš storiti kao novu bazu sa svim tablicama itd itd.Kad želiš spojiti bazu ili presnimiti neku od baza tada je moraš prvo deatach i zatim snimiti u DATA dio od sql express-a gdje se nalazi i tad atach na databases čvor u sql managmentu ,sad možeš raditi connection stringove na tu bazu kad je sve na svom mjestu ,ovako ako je samo c/pa_ baza nije sve kako treba koliko vidim,bar onako kako bih ja to napravio.Rijetko pravim baze direktno iz VStudia,uglavnom u sql managment studiu.Ovako mi je malo teže sve objašnjavati jer vjerojatno su i tvoje greške negdje minimalne ,ako možeš nađi web.config file u projektu postaj ga .Evo nekih slika gdje se treba nalaziti tvoja baza da bi se odradila prava konekcija u s sql managment .Nemam baš vremena pogledati taj tut  ali ako netko ima vremena vjerojatno će i naći grešku.

Private
Poruka je uređivana zadnji put uto 11.5.2010 21:38 (Private).
16 godina
neaktivan

Napravio sam bazu SQL Managmentu, stavio readonly false,  spremio ju u  C:\mapa , a ne u sami  C:\ i sada je sve uredu. Private hvala punoo! Namigiva

k1.c0
16 godina
neaktivan

...Osmijeh!!...samo naprijed u učenju!

Private
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice