Koji SUV do 16k eura?

poruka: 124
|
čitano: 64.861
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji SUV do 16k eura?
Posmatrač kaže...
maks0806 kaže...
Petar hw kaže...

jel itko ovdje vozi nesto postenije 2.0+ ili sve pimpeki 1.2-1.5 "dobro vuce" lol  ??

Pa kad te ti 1.5 ostave u prašini dok se ti sa svojim 2.2 koprcaš... Kome je onda lol i rofl? 

Evo, meni dolazi 2.0 TDI sa 190 KS, comomn railom i 7stepenim DSG mjenjacom  ;) Koji to 1.5 to ostavi u prasini? P

bilo koji Caterham...

Ju je je? Je ju je!
12 godina
Koji SUV do 16k eura?

Bit ce tebi smijurija kad ti ode mehatronika na tom 7 stepenomom DSGu

6 godina
Stric_Jura kaže...
Posmatrač kaže...
...

Evo, meni dolazi 2.0 TDI sa 190 KS, comomn railom i 7stepenim DSG mjenjacom  ;) Koji to 1.5 to ostavi u prasini? P

bilo koji Caterham...

A da. Zaboravio sam na njih a vidjam ih svaki dan ;)

15 godina
Posmatrač kaže...
Stric_Jura kaže...
Posmatrač kaže...
...

bilo koji Caterham...

pitao si koji.. ja nisam rekao neistinu...

ali vidim da za razliku od ona dva FauVe onanista koji mi daju palce dol za sve, ipak si realan čovjek...

Ju je je? Je ju je!
6 godina
Stric_Jura kaže...
Posmatrač kaže...
Stric_Jura kaže...
Posmatrač kaže...
...

bilo koji Caterham...

pitao si koji.. ja nisam rekao neistinu...

ali vidim da za razliku od ona dva FauVe onanista koji mi daju palce dol za sve, ipak si realan čovjek...

Naravno da nisi ;) Druze to je auto. Predmet koji sluzi svojoj svrsi a ne clan porodice....A prestar sam da se vrijedjam kad mi neko dirne u igracku ;) 

10 godina
Koji SUV do 16k eura?

Golf VII 2.0 TDI, cca 150 tkm... otišao DSG... ponuda Auto Zubaka 9.000,00 € za novi sa ugradnjom... 

priča iz prve ruke od prije par mjeseci..

Inače fenomenalan mjenjač stvano gušt za vozit.

Probao i Hyundaijev DCTI uz 1.7 diesela, jednako brz i mekan u prebacivanju.. sve super, al strah od ove gore cifre me malo udaljio od primisli na nešto takvo

Ko kupuje novo i mjenja dok je u garanciji, njemu je sve 5 

6 godina
Havo kaže...

Golf VII 2.0 TDI, cca 150 tkm... otišao DSG... ponuda Auto Zubaka 9.000,00 € za novi sa ugradnjom... 

priča iz prve ruke od prije par mjeseci..

Inače fenomenalan mjenjač stvano gušt za vozit.

Probao i Hyundaijev DCTI uz 1.7 diesela, jednako brz i mekan u prebacivanju.. sve super, al strah od ove gore cifre me malo udaljio od primisli na nešto takvo

Ko kupuje novo i mjenja dok je u garanciji, njemu je sve 5 

Kod mene je A4 2018 godina u pitanju. Itako gledajuci nikad nista ne bih kupio jer uvijek ti motor moze otici pored mjenjaca....

4 godine
suspendiran

Netko je usporedivao nekakvu Kiu s VW i Bmw neznan s cim se taj bode i dali ima oci no evo radim s autima i kroz ruke mi dnevno prode 5-10 auta, svakako da su osnovni modeli Vw s nesto više plastike no ima i drugih boljih materija no evo jutros bas sjeoh u Ceed iz 2022 nema apsolutno icega drugog osim tvrde plastike, vrata su toliko tanka i šuplja da ako ti se netko romobilom bočno zaleti ce te prepolovit, taj auto nije nis bolji od Clia i njemu slicnima osim kaj je mrvu veci. Usporedbe s icim drugim je debilna. Ne velim da je auto loš meni se svida od papučica, volana, mijenjac i sam osjecaj je dobar i sebi bi ga uzeo.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2024 11:40 (Boris grozni).
15 godina
Boris grozni kaže...

Netko je usporedivao nekakvu Kiu s VW i Bmw neznan s cim se taj bode i dali ima oci no evo radim s autima i kroz ruke mi dnevno prode 5-10 auta, svakako da su osnovni modeli Vw s nesto više plastike no ima i drugih boljih materija no evo jutros bas sjeoh u Ceed iz 2022 nema apsolutno icega drugog osim tvrde plastike, vrata su toliko tanka i šuplja da ako ti se netko romobilom bočno zaleti ce te prepolovit, taj auto nije nis bolji od Clia i njemu slicnima osim kaj je mrvu veci. Usporedbe s icim drugim je debilna. Ne velim da je auto loš meni se svida od papučica, volana, mijenjac i sam osjecaj je dobar i sebi bi ga uzeo.

Ni Kia ni Hyundai nisu ni blizu BMWa ili Audija (Mercedes je ipak smece svoje kategorije). Koreanci imaju dobar nastup u visim klasama, Tucson i tako, ali to je jos uvijek daleko od pravog "premium" segmenta.

Ceed, Stonic, Kona, sve je to krcato tvrde plastike i tehnologije, jer to jedino i moze ciniti ih kompetitivnima na trzistu na kojem se pozicioniraju.

Di2 & EPS FTW!
6 godina
ivanoile kaže...
Boris grozni kaže...

Ni Kia ni Hyundai nisu ni blizu BMWa ili Audija (Mercedes je ipak smece svoje kategorije). Koreanci imaju dobar nastup u visim klasama, Tucson i tako, ali to je jos uvijek daleko od pravog "premium" segmenta.

Ceed, Stonic, Kona, sve je to krcato tvrde plastike i tehnologije, jer to jedino i moze ciniti ih kompetitivnima na trzistu na kojem se pozicioniraju.

Imam nekoliko pasata iz 2016 oko sebe i sve to zveci. Naizgled premium materijali ali ako kucnes u nesto sve iza supljo. Novi arteon kolega kupio ista stvar. Moj audi iz 2007 djeluje kvalitetnije napravljen sto se tice materijala.....Mene su na skolovanju u mercedesu ucili da kad udjes u auto zatvoris oci i oslonis se na druga cula jer oci varaju....

10 godina
Boris grozni kaže...

Frend ima BMW 1 iz 2017. 

3 cilindra. Osim kaj se cuje ko traktor plastika je katastrofa. 

Kuzim da je to valjda najjeftiniji moguci model, al kad sjednes u BMW ocekujes da bude bolji od dacia-e

If Microsoft ever made a product that didn't suck ... it would be a vacuum cleaner.
15 godina
Koji SUV do 16k eura?

ma lagano u 3-skoku....

kompletna vrata na Xceedu do donjeg dijela, onog "korita" u kojem je pretinac i za bocu su mekano obložena... korito je tvrdo...

jebeni FauVe nadojebani coupe-Passat imena Arteon (šminka, ne) - tvrda plastika u visini oslonca za ruke...

pa vozim se u oba dva na dnevnoj bazi...

Ju je je? Je ju je!
15 godina
Posmatrač kaže...

Imam nekoliko pasata iz 2016 oko sebe i sve to zveci. Naizgled premium materijali ali ako kucnes u nesto sve iza supljo. Novi arteon kolega kupio ista stvar. Moj audi iz 2007 djeluje kvalitetnije napravljen sto se tice materijala.....Mene su na skolovanju u mercedesu ucili da kad udjes u auto zatvoris oci i oslonis se na druga cula jer oci varaju....

Meni su Audi i BMW uredni, 2018 je najstarije sto sam vozio i osim problema sa vilicama ni jedan nije u interijeru imao vecih problema, uredno su napravljeni bili. Najveca mana je bilo podvozje, lose zasticeno. Na BMW su odlazila ramena oko 50-60k, ali s obzirom na ceste, okej je.

Sto se tice novih Mercedesa, C klasa i svi novi sa ovim tabletima su uzas. Oni sa starim MBUX interijerom su prolazni, ali i kod njih vecina plastike skljoca. Starije C klase, 2017-2019, uzas. Na stranu interijera jel.

VW je meni okej za danasnji standard, osim T-Crossa, on je uzasno jeftin, Taigo malo bolje, ali to je poprilicno lose sve za segment.

Di2 & EPS FTW!
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2024 12:37 (ivanoile).
6 godina
ivanoile kaže...
Posmatrač kaže...

Meni su Audi i BMW uredni, 2018 je najstarije sto sam vozio i osim problema sa vilicama ni jedan nije u interijeru imao vecih problema, uredno su napravljeni bili. Najveca mana je bilo podvozje, lose zasticeno. Na BMW su odlazila ramena oko 50-60k, ali s obzirom na ceste, okej je.

Sto se tice novih Mercedesa, C klasa i svi novi sa ovim tabletima su uzas. Oni sa starim MBUX interijerom su prolazni, ali i kod njih vecina plastike skljoca. Starije C klase, 2017-2019, uzas. Na stranu interijera jel.

VW je meni okej za danasnji standard, osim T-Crossa, on je uzasno jeftin, Taigo malo bolje, ali to je poprilicno lose sve za segment.

Mnogo sam istrazivao uzeti c klasu ili A4 i vise sam naginjao A4 prvo jer imam jednu 2007 a drugo koliko sam vidio daleko kvalitetnije su naprevljene nego c klase....

15 godina
ivanoile kaže...
Posmatrač kaže...

Samo malo, Merc je tako loš? pa bogte unutarnji dizajn BMWa je sjekirom odrađen, Mercedes izgleda (izgleda...) puno bolje ???

Ju je je? Je ju je!
6 godina
Stric_Jura kaže...
ivanoile kaže...
Posmatrač kaže...

Samo malo, Merc je tako loš? pa bogte unutarnji dizajn BMWa je sjekirom odrađen, Mercedes izgleda (izgleda...) puno bolje ???

Izgleda ali je kvaliteta izrade sranje. Sve skripi....

2020 Mercedes-Benz GLS 450 quick quality check (youtube.com)

ovo kod mog audija starog 17 godina nema.....

Imamo sluzbenog peugeota 508 i ista stvar dok kpod istog modela iz njemacke tj kupljenog u njemackog ovoga nema.....

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2024 14:30 (Posmatrač).
4 godine
suspendiran
Stric_Jura kaže...
ivanoile kaže...
Posmatrač kaže...

vozim mercedese skoro 2x tjedno vise modela u pravilu su ok tko voli bljestavilo i hrpu plastike svakako preporuka(pogotovo ulta jefine srebrne :), no ima i modela koji su krcati super materijalima od praga do stropa no to svakako nije hr standard o kojem se ovdje prica! Vecina toga ovisi o modelu tj koju opremu si uzeo!

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.1.2024 17:07 (Boris grozni).
12 godina
Havo kaže...

i onda uzmeš ručni mjenjač, jer je sigurniji, pa ti ode turbina...

nama službeni golf VII 1.5 tsi star pet godina i par mjeseci, popravak skoro dva soma eura, vozi ga samo jedna osoba, ne divlja, pazi ga i servisira u službenom servisu redovno

vw up isto pet godina, otišao podizač stakla, svjetlo u unutrašnjosti se ne gasi kad zatvoriš vrata i još neke sitnice...

jebo ti fauve više, to je sprdnja postala

doduše, jebe mi se, službeni je auto najbolji, pa kakav god da jest

13 godina
Dakle da sumiramo:

1.DSG mjenjač ne valja jer ako ode je skup
2. TSI ne valjaju jer im ode turbina
3. Mercedes ne valja jer ima lošu plastiku
4. BMW ne valja jer mu odlaze vilice, plastika ko da je sjekirom rađena, škripi, ovi da 3 cilindra ko da se u Daciji voziš
5. VW je izgleda užas svih užasa
6. Koreanci (Kia, Hyundai i tako to) slaba, nikakava tvrda plastika, vrata sva šuplja...da te netko pogodi romobilom mislio bi da je bio vlak..

Plač i škrgut zubi..

;-)

Dakle, nema druge neg' kupit Lambu eventualno Neveru. Valjda bi te plastike bile ok i ne škripe?

;-)

10 godina
Kaj velite na nove kineze kaj dolaze.. Geely, BYD.. evo kolegica godinu dana vozi MG ZS.. sve 5..
15 godina

Mercedes izgleda bolje ali je kvalitetno losiji. Ovisi naravno koji tocno BMW ili Merc. Osobno mi je BMW najzabavnije vozit, susjed ima zadnji X3 3.0 D stvarno dobra masina. Samo kosta jbg.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Stric_Jura kaže...

Vozio sam manje vise vecinu, od A do V klase, bilo AMG oprema ili AMG model (fali mi jedino najnoviji GLC).

Visoke klase poput GLE (coupe), E klase i V klase su uredne, ali to se i ocekuje za tu lovu (ak zanemaris da za 110k € dobijes rupu u sredini u konzoli na straznjim sicevma). GLC su imali istu onu plasticnu sredinu koja je nakon par godina pocela imat zvukove.

Stara C klasa na 100k km zvuci kao orkestar, nova C klasa je leglo tehnologije i lose izrade. Barem ne na nivou auta od 70k €, vidio sam model gdje je taster od tableta doslovce se otkacio nakon par mj. Poklopac srednje konzole pukao nakon godinu dana...

CLA i A, okej, ali opet ta plastika je uzasna, rucice zmigavca i mjenjaca se osjecaju jako jeftino itd itd.

Mehanicki takoder, leglo problema noviji modeli. Struja, senzori, sjebu sav auto i moras slepat. Od G do CLA, sve sam slepano vidio u servisima. Nove S klase sa 500-600km na dizalicama...

Mercedes je ujebao posteno kvalitetu, dizajn mi je i okej izvana, ali mehanicki i zavrsna obrada je lose jako. Struja i baterije isto 0 bodova, sav onaj EQ i to uzalud.

Nije to nista wow lose da ces uci u salon i posrat, ali vidis da to nije nista cvrsto. Pukli ogroman tablet i 3 tipke, ni to ih nije spasilo od kvarova.

Di2 & EPS FTW!
7 godina
neaktivan
@Borise iznio si baš neistinu za CEEDu, ono na tvojim fotografijama je sve jako meka plastika. Na prvoj fotki je jako meka plastika, loša imitacija kože ali ta "plastika" je šivena/prošivena na nekim mjestima što je jako lijep detalj.
Treća slika (vrata) također jednako meka i ugodna na dodir. Za tako "jeftin" auto (CEED) dobiješ iznimno kvalitetnu unutrašnjost, pravo kožni šivani obruč volana, kožni mjenjač (i ne od vegana koža 🤭 nego od nekog goveda), na ručnoj je opet šivana plastika meka na stiskanje, sve meka tkanina i plastika gdje se dodiruje. Ima tvrde plastike naravno, recimo meni su jako ružne one ukrasne srebrne lajsne (imitacija niklovanih lajsni), ima iza kokpita skroz uz vjetrobransko staklo tvrda plastika. I nevjerojatno na svim modelima od KIAe na volanu centar je izrazito gadna tvrda plastika, ako ste gledali od Jure Šebalja review najjačeg KIA auta Stinger, kaže Jura: "vidite ovu plastiku, KIA se tog ne stidi, oni se ponose što su na toj jeftinoj, tvrdoj plastici izgradili bogatstvo". A stvarno kad razmisliš namjerno su tu plastiku postavili.

Motor od aluminija, kamera za vožnju unatrag, nevjerojatna glazba (sedam zvučnika). I sve to u osnovnom paketu opreme. Fantastičan mjenjač.

Dosta sam promatrao KIA modele i ovisi o ukusima ali meni izgledao kao da su CEED, proCEED i XCEED ciljani i lijepo dizajnirani a ovi stonic, sportage, rio, pico su njihovi derivati i to nezgrapni vizualno.

I jedna stvar je odlična CEED i sportage se proizvode samo u Slovačkoj (Žiline), nova tvornica, savršeno sklapaju aute, znači za cijelu Europu se auto sklapa u Žilinama. Znači nema brbljave kao u Mercedesa, VW i sličnih da se za njemačko tržište sklapa auto u njemačkoj a za Balkan ide drugoklasno smeće iz "trećeg svijeta", cijenom isto ali lošije kvalitetom i takvi auti gube na vrijednosti za razliku od onih iz Njemačke.

Također što se tiče novog (novijeg) motora KIA i Hyundai zajedno su uložili 240 mil. dolara za istraživanje (nemojte me držati za riječ milijun više-manje) , mnogo se ulaže i u druge dijelove tako da kvaliteta je iznimno dobra i tko god napiše da Korejci samo tvrda plastika i smeće taj kaki ili nema pojma.
Pa Nijemci su u svom časopisu (autobild valjda) CEED proglasili pobjednikom u srazu sa svojim Golfom.

Naravno modeli pico, rio i stonic su druga priča i ispunjeni su tvrdom plastikom koja je uobičajena (valjda standard za autoindustriju), i vizualno se prepozna da je svaki dio navedenih auta lošije kvalitete od onih iz više klase ceed, sportage...
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.1.2024 7:06 (ajimerej).
4 godine
suspendiran
Mekano je tebi u glavi, mozda na ceed modelu od 50tk€😂😂😂😂😂😂ne baljezgaj gluposti.
15 godina

koji si ti kmet...

Xceed je Ceed na štiklama, ExWay oprema je točno na sredini 3. od 5 nivoa...

plastika je mekana (gore, u visini lakta, oslonac za lakat - ne računajući piano na  elementima), ali obloga je mekana, ono korito dolje na vratima je kao i na velikoj većini auta  tvrda...

ako ti to ne ide u glavu,  odi si na svoj kućni oltar posvećen Sv. njemačkom trojstvu i poškropi se rabljenim uljem iz TDia s 200.000 km, možda skopčaš....

Ju je je? Je ju je!
13 godina
Koji SUV do 16k eura?

Nekima je teško prihvatiti da u cijeni "svetog trojstva" bedž proizvođača nosi golem dio cijene 

21 mjesec
odjavljen
Koji SUV do 16k eura?

Jaka su balkanska frekvencijska vibriranja mozgova.

Gledam zastupljenost one ogavne aplikacije Viber. Englezi uopće ne znaju čemu to služi. Nikada vidjeli.

Sezonom im domaći ponude da se jave na Viber ako im što zatreba dok su u najmu smještaja.

Ljudi pitaju, može li whatsapp.

Viber majka svih masingera od turske do tamo negdje zagorja. Tu prestaje.

Pokriveno područje pita i bureka. Samo Viber.

Tako vam je i sa automobilima. Kozmičke vibracije mozgova kod burekaša su tako podešene.

Suvišno spominjati Hondu, Subaru, Toyotu.. burekdžijaš samo o TDI-u.

Gledam nedavno pojas Gaze.. isto TDI.  Gdje su pite i bureci, tu je TDI.

13 godina

Odlična analogija! 

Zato ja imam CRV-a i Pola da mogu i na sushi i na burek bez da ispadam licemjer 

7 godina
protjeran
Spominjete BMW I Audi u usporedbu s KIAom, ajde budite fer pa stavite u kategoriju Genesisa kao premium korejske marke..
11 godina
love2ml86 kaže...
Spominjete BMW I Audi u usporedbu s KIAom, ajde budite fer pa stavite u kategoriju Genesisa kao premium korejske marke..

Neće se nikad spomenut Genesis, kao ni Lexus kod Japanaca, lako se natjecat sa autima nižeg cijenovnog razreda i "srat" po plastici. 

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.2.2024 12:58 (MasterNerdx).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice