JBL LSR 305 ground loop

poruka: 4
|
čitano: 1.095
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
JBL LSR 305 ground loop

Pozdrav svima,

Imam staticnu buku koja dolazi iz kompa vec godinama, osobito kada igram ili radim bilo sto jako opterecuje GPU.

• JBL LSR 305
  • Elgato Wave XLR
  • Povezano s 3.5mm na dva 6.5mm TS kabel

Ako spojim Wave XLR na MacBook (dok sve ostalo ostavim isto), buka potpuno nestane.

Citao sam na redditu i gledao par youtube videja i svi preporucuju razlicite stvar...

Gledam na amazon.de ali ne bacaju mi se pare da kupim sve odjednom pa nisam siguran sta da uzmem od ovoga:

• iFi iDefender+ (USB izolator za šum napajanja) – spojiti ga izmedu Wave XLR-a i USB porta na kompu.
  • Ground loop izolator za šum (3.5mm) – staviti ga između Wave XLR-a i 3.5mm kabela.
  • iFi Audio GND Defender

Ako je netko imao isti problem, molim vas recite mi sto je vama pomoglo.

Doslovce bi platio nekome da dode i rijesi ovo koliko me izluduje, vec 5 godina tog zvuka...

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.2.2025 23:42 (CindX).

0 0 hvala 0
14 godina
JBL LSR 305 ground loop

Uštekajte komp u drugu utičnicu (odvojeno od zvučnika)

Moj PC  
0 0 hvala 1
8 godina
Re: JBL LSR 305 ground loop
druga uticnica je isti loop samo veci, moze pomoc ali prije moze pomoc spojit sve u istu produznu letvu. to bi prvo proba.

drugo i vjerovatno jedino pravo rjesenje je ili nabavit zvucnu koja objedinjuje ovo sta ti ovaj elgato radi i ima balansirane izlaze s obzirom da zvucnici imaju balansirane ulaze, ili nabavit konverter iz single ended u balansirani signal s kojim opet do njegovog inputa postoji mogucnost ground loopa ili u najbolju ruku malo ce pomoc ali ne skroz zavisi kako je slozen.

TS kabelom dovodis cjeli sum sa grounda pc-a na negativni input na zvucnicima, + gain.

zavisi kakav je preamp na zvucnicima mozda bi rjesi loop kad bi koristi trs za input a spoji samo tip i sleeve tj negativni input ostavi u zraku, ili ako to ne radi ostavit sleeve u zraku a spojit tip na signal a ring na ground bez spajanja sleeva na ground. ovo ustekavat s smanjenim zvucnicima obavezno zbog nacina kako trs kad se ustekava dira kontakte.
17 godina
JBL LSR 305 ground loop

Izoliraj uzemljenje na strujnoj utičnici od kompa sa izolirbandom.

So if God has existed forever, you know, what did he do in his spare time? Like, before he made the Earth and everything?
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice